icon

Návrat z Bratislavy späť do rodného mesta - skúsenosti?

alex666
27. apr 2019

Ahojte, v poslednom čase pozorujem, že niektorí ľudia, ktorí dlhšie obdobie študovali a pracovali v BA sa okoli 30tky alebo neskôr vracajú do rodného mesta. Najmä tí zo západného Slovenska, ale niektorí aj z východu. Zväčša takí, čo robia v IT alebo z domu a nepotrebujú byť už denne v BA.
Ja pochádzam z väčšieho mesta na západnom SK a tiež zvažujem tento krok. Je to niekto, kto sa rozhodol podobne? Aké sú vaše skúsenosti?

abbey1
28. apr 2019

@sasa1310 Ježiš. Ja teda nie som z Ba, ani tam nežijem, ale toto napísať? Každé jedno mesto, dedina sa rozrastá. Problémy Ba má na svedomí vláda, magistrát, zlé hospodárenie, ľahostajnosť politikov, občanov.
Nechápem, že môže mať niekto takéto názory a najradšej by sa obohnal múrom šťastný, že sa narodil, kde sa narodil a ostatní majú smolu. Keby takto rozmýšľali naši predkovia, tak ani ty v tej Bratislave nebývaš, lebo by ani neexistovala. ;)

maciatkolulu
28. apr 2019

@maria1989 preco by som mala pozerať podmienky? Ale ďakujem za milé odporúčanie.

sasa1310
28. apr 2019

@abbey1 vidíš, nežiješ. Tak potom nevieš o čom píšem. A jednoducho si nepochopila

abbey1
28. apr 2019

@sasa1310 Žijem a pochopila som. ;)

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 mne mesto nevadí, len obyvatelia ako ty, nastastie vas vytlacame

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 mňa osobne a moju rodinu nevytláčaš. My akurát na vás ryžujeme. A je vtipné ísť niekde, kde ti vadia obyvatelia 😃 A ešte celú rodinu volať. Len aby ste sa nevytlačili sami

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 skoda, ale hadam sa to raz podari. Mesto je fajn, povodnych nenavistnych obyvatelov coraz menej, tak je hned lepsie.

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 no vidíš, a potom že sme nenávistní, keď sem príde také individuum ako ty

optive
28. apr 2019

Ahoj ja som sa vrátila po VŠ naspäť a nevydržala som to a musela som prísť zase do Bratislavy. Neskutočne mi vadila tá malomeštiackosť, v práci také dedinské škriepky mi to prišlo a to som z okresného mesta. Máš najnovšie BMV všetci Ťa poznajú, ohovárajú..och to v BA si len jeden z mnohých a nikto sa nepozastavuje. Kúpili sme byt blízko centra BA, všade máme blízko a máme tri deti neviem si vynachváliť, škola škôlka práca všetko nakope, žiadne dochádzanie. Byt je síce menší ale tu je toľko aktivít že žijeme vonku medzi ľuďmi, a ja si doma rýchlo popracem a potom sa môžem venovať sebe, cvičeniu, čítaniu, žiadne kosenie trávnika, hrabanie lístia, opravovanie strechy..Deti keďže nebudú mať veľa priestoru sa skoro osamostatnia a nebudú mi do 30tky na krku. Ja Bratislavu milujem, milujem že tu nie je sneh a stále teplo, deťom môžem dopriať krúžky aké si želajú, nie iba to čo je. Nemenila by som. Ale napríklad môj brat sa vrátil naspäť jemu ten ruch vadil, každý sme iný, ako hovorí môj strýko sú dedinské myši a mestské myši

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 no musime prist, aby individua ako ty neboli v prevahe

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 už viac sa prosím ťa nezhadzuj 🙂

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 moja zlata, ty tu tahas nenavistnu vlnu voci prisťahovalcom 😃 takze neviem neviem, kto sa tu strapnuje

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 no strápnuješ sa ty. Ja sa do Martina za vašou náturou netitlem.

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 tam by si nevydrzala ani 5 minut a s placom by si utekala za mamickou 😃😃😃😃

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 a vy ste tam vydržali? Ty si fakt vtipná.

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 ja ano 😃 len roboty niet

beybitko
28. apr 2019

@alex666 ahoj, my sme sa po 6 rokoch byvania pri bratislave vratili domov. Ale navrat sme neriesili, proste sme si zili a jedneho dna prisiel muz z prace s tym ze dostal ponuku prace v Za. Nas navrat domov bol teda nahoda, stastie? Ani neviem, ale isli sme do lepsieho, nielen kvoli blizkosti rodiny, ale uz nemame hypo, muz lepsie zarobi...
Niekedy mam pocit ze sa nad tymito vecami netreba moc trapit a premyslat nad tym, treba tp proste nechat tak a clovek nikdy nevie co sa stane...
Pokial nad stahovanim rozmyslas kvoli pomoci od rodiny tak ver tomu ze vela veci zvladnes aj sama len s muzom. Ja som bola na 3 deti viac-menej sama (manzel cele dni v praci) a bolo to v pohode.

natuska87
28. apr 2019

@maciatkolulu " Bratyslava" , zem zasľúbená??? keby ste boli "rodení", obyvatelia veľkomesta, bolo by vám u zadku, kto vedľa vás žije...Aj tak, dôležití ľudia sú práve CPćkári, ktorým ste vy, drobný pospolitý ľud u zadku.../ pardón za ten bohemizmus/😇

natuska87
28. apr 2019

@maciatkolulu tak neparkuj!

natuska87
28. apr 2019

@beky1813 V 5 mil.štáte sa delíte na "rodených" a Cpčkárov??? darmo, Slovač! Malá duchom, aj postojom...

beky1813
28. apr 2019

@natuska87 oni sa delia, co uz s nimi, ked sa cítia nadradenr

natuska87
28. apr 2019

@sasa1310 Ako, Vy tu rieśite ćo??? Ste azda jadrový fyzik, či nositeľka Nobela za mier???😲

dskjhfdlkdjhl
28. apr 2019

Kocurkovo🙉 Najlepsie obohnat mesto velkym murom a nepustit nikoho-ani von, ani dnu.🇸🇰

natuska87
28. apr 2019

@dskjhfdlkdjhl Skapali by od nudy a hladu...Ako vśade...😀😀

queen_mary
28. apr 2019

Ja vdaka Bratislave mozem robit to, co ma bavi a naplna. Vystudovala som tu co som chcela, pracujem v odbore v akom som chcela a vo vysnivanej spolocnosti. Vo volnom case idem na kolibu, do luznych lesov, na devinsku kobylu, rusovsky lesopark. Na tychto miestach stretnem menej ludi ako na dedine. Trvaly pobyt aj prehlasene auto som si dala hned, ako som mohla. A este aby som nadavala na Bratislavu. Vycicat a doma na vychode nadavat, to je take vychodnarske.

maciatkolulu
28. apr 2019

@natuska87 prečo nemám parkovať? Nerozumiem fakt sa chovate ako sliepky... V úvode som písala,že chápem,že si ľudia chcú zabezpečiť rodinu atď,nikde sa nevyjadrujem hnusne a retardovanemu ako vy poniektoré. Skuste bývať v Rakúsku dlhšie ako štyri mesiace,skúste😁skúste tam bývať a mať auto na slovenských ŠPZ a na rakúske orgány neplatí auto je na svokru😂takže reálne len dodržiavajte čo máte a svet bude krajší. A ver tomu,že som rodená bratislavcanka,staromešťanka z dobrej rodiny a výbornej adresy. A naozaj si treba aj pri hľadaní zachovať úroveň 😀

dskjhfdlkdjhl
28. apr 2019

@maciatkolulu Bratislava ale nie je zahranicie pre napr. Kosice😉 Myslis, ze vo Viedni maju vsetci viedensku spz?

beky1813
28. apr 2019

@maciatkolulu jedine sliepky steu tu rodene bratislavcanky, co sa chovaju, akokeby mali ste mali patent a monopoly na Bratislavu, byvanie a parkovanie.

6mia6
28. apr 2019

@maciatkolulu muž býval v at 5 rokov so slovenskými značkami, úplne v pohode

6mia6
28. apr 2019

A k tej ikey mňa by tiež nenapadlo cestovať do ikey keby bola u nás. Ale keďže nie je a Bratislava je pupok sveta idem tam. Kukneme zoo, kúpime co treba.
Mam kopec kamarátok rodených Bratislavčaniek a samy hovorila Blava nemajú s tým žiadny problém.
To len tu sa sa Blavacky tvária dolezito