icon

Návšteva s negatívnym testom - názory

21. jan 2021

Zdravím 😁.
Aj keď už predpokladám, aká bude odpoveď, skúsim.
Nestretol sa niekto s tým, že šiel na náštevu s negatívnym testom? Prosím, neukameňujte ma 😬. Nejedná sa o nijaké rodinné stretko. Chcem ísť k mame, nevideli sme sa od 7.12., lebo bola v práci a ja som teraz v karanténe. Veľmi jej chýbame /mám 8-mesačnú dcérku, jej jedinú vnučku zatiaľ/. Ja budem vlastne po korone a mama by šla cez víkend na test. Prosím, o skúsenosť, nie o domnienky, lebo tie si viem urobiť aj sama. Vďaka 😊.

Strana
z3
fidorka7
24. jan 2021

to je teda nezmysel, ako môžeš tvrdiť že je infekčný 10 dní? Každý??? Prosím nezovšeobecňuj... Ja presne viem, kde sme sa s mužom nakazili.. prvých 5 dní od nákazy bezpríznakoví, neinfekční sme boli určite prvé 4 dni /boli sme zrovna 4, deň na antigéne./
Potom na 6. deň prvé príznaky, to už sme boli infekční a zrejme už aj 5, deň lebo sme nakazili syna v ten 5.deň, keď sa u nás vyskytol na návšteve. V ten 6. deň keď začali príznaky tak antigén pozitívny a potom o ďalších 7 dní antigén negatívny /robila mi ho obvod. lekárka/ t.j napriek príznakom a trvaniu karantény sme už obaja neboli infekční. Samozrejme v karanténe sme boli až do odznenia príznakov, napriek bezinfekčnosti. Takže by som netvrdila, že u KAŽDÉHO je to toľko a toľko. Aj keď, ako uvádzaš, si lekárka, potom by si vedela o covide viac ako vedci zo SAV.

fidorka7
24. jan 2021

vyššie uvedená správa je samozrejme pre teba
@sss777

fidorka7
24. jan 2021

@lujza123 a toto je naj komentár v tejto téme, palec hore.

evaachesa
24. jan 2021

@lujza123 áno presne, veď mne je to hrozne ľúto že máme teraz 15 mesačného a keď to vypuklo tak sme sa dosť dlho nevideli a malý nám rástol 😞 neviem si predstaviť že by ho nevideli ako bábätko 🥺 a stále sa dajú urobiť pcr testy ... Aspoň teda vtedy keď to bolo voľnejšie s tým vychádzaním. Ach, no čo už 😒

autor
24. jan 2021

Baby, vďaka za všetky odpovede.
Určite sa k mame dnes vyberieme a už nech si každý myslí, čo chce.
Ono malá sa nám narodila v júni. Odkedy je na svete, keďže mamka pracuje v Rakúsku, vždy aj v lete, keď netrebalo, chodila domov z negatívnym PCR testom, čo v Rskúsku stojí cez 100eur /neviem presne/. Platila ho na vlastné náklady, len aby neohrozila mňa alebo malú alebo kohokoľvek.
Niektorí si chodili hore dole, či už do PL /bývame na hranici/ alebo kde kade. Aj ten jej antigénový test je teraz pro forma, lebo pre týždňom prišla domov z neg PCR a nikde nebola len u nás v dedinských potravinách.
Neviem si predstaviť, že hy ju nevidela a za týždeň už zas ide do Rakúska a tie opatrenia stále trvajú, takže ktovie kedy zas malú uvidi neuvidí.
My na dedine máme zas takú skúsenosť, že v marci keď celé to šialenstvo vybuchlo sa mama vrátila, tak že bola ešte v domácej 14dňovej karanténe /minula ju štátna/.
Nestretávali sme sa, veď ja tehotná som bola, ale asi po 5 dňoch ako bola doma, sme juj s mužom viezli nákup samozrejme pred dvere a cez okno sme sa pozdravili /odstup, rúška sme malj/. Vzápäti policajti pri nás, že nás niekto nahlásil. Zistili neopodstatnenosť, tak dali pokutu tomu, čo nás nahlásil. CHORÁ DOBA!

fidorka7
24. jan 2021

chápem ťa, podľa toho čo píšeš sa správate maximálne zodpovedne ty aj mama, vzťah s mamou by mi bol v tomto prípade prednejší.

tosomja
24. jan 2021

@lujza123 nie je to moje rozhodnutie. Bohuzial. K mame som chodila kazdy jeden den, odkedy je ta korona, boji sa. Ma po 70tke. Ked sa nahodou stretneme na ceste do obchodu, tak sa porozpravame, ale ano, uznavam, vztah je uz naruseny.
A ci som ukazala, neukazala. Nemam doma opicku, ktoru budem chodit ukazovat. Ona nechce aby sme tam chodili pre iste veci, u mna ma dvere otvorene a nebojim sa xiadneho virusu. No ona nepride, nikdy u mna nebola.

fidorka7
24. jan 2021

@tosomja prosím prečítaj si ešte raz po sebe to, ako si reagovala na autorkinu otázku:
"Ja som u mami nebola od marca a to byvame od seba 5minut. Vzdy niekto v karantene, vzdy nejake zakazy, prikazy. Mam 10m syna a este ho ani nevidela. Jedine na fotkach. Ani neplanujem ist v blizkej dobe, kavu, na ktoru som bola zvyknuta u mami, si vychutnam ked to bude dovolene. Ale kazdy nech si robi co chce. 🤷"

Takže to čo píšeš teraz ale úplne mení situáciu, že? Už to nie je o tom, že TY si tá uvedomelá, rešpektujúca pravidlá, ale o tom, že MAMA nechce, a to nielen pre kovid, ale ako uvádzaš, stali sa aj "isté veci"... Váš vzťah je pravdepodobne narušený dlhodobo, nikdy i Teba nebola, nechce aby si chodila ty, takže nemyslím, že po kovide a keď ti to matovič dovolí, vychutnáš si u nej kávu, ako píšeš.

luccija
24. jan 2021

@fidorka7 a teraz sa tesis, ze si pichla do osieho hniezda?tak mama ma svoj vek a velmi sa boji plus su tam nejske rodinne problemy v kazdom pripade vnuka nevidela a spolocensky sa nestretavaju je to tak ich vec nepchaj do toho nos

fidorka7
24. jan 2021

@luccija nie, neteším. lenže na začiatku písala autorke ako tá najuvedomelejšia a najzodpovednejšia osoba na slovensku, ktorádodržuje všetky predpisy a príkazy a zákazy... a hups, nakoniec to nie je o kovide, ale práve o tých iných problémoch. tak ako je ich vec že sa nestretávajú, tak je aj vec autorky témy, že chcela ísť navštíviť svoju mamu, lebo s ňou má zjavne iný vzťah, to je všetko.
Nemám potrebu nikde pchať nos, ani sa z toho neteším, tak nebuď v kŕči a uvoľni plyny.

oblecenie99
25. jan 2021

Ženy,ako tak čítam tie diskusie,asi to u nás tak skoro nebude OK.. zas sa netvarme tak,že sme boli zatvorení už celý rok,pokiaľ sa dobre pamätám,v lete sme mohli ísť na dovolenky aj do zahraničia.uz aj na jar to bolo OK,aj jeseň..taký ten akože lockdown máme prakticky od nového roka,aj na Vianoce sa riešili nejaké bubliny či čo..čiže sme sa navštevovať mohli. ide o to,že TERAZ máme určitú dobu zákaz,nemáme sa navštevovať,aby sa to trošku uvoľnilo v tých nemocniciach. Ja vás všetky chápem,tiež sme neboli doma od začiatku decembra,ale tak niekto musí aj tie nariadenia rešpektovať,aby to ešte ako tak fungovalo.. pýtala som sa švagrinej aj sesternic,žijú v Maďarsku,že ako je to možné,že u nich sú tie čísla nižšie a pritom majú otvorené prevádzky..či tie čísla sú vôbec reálne,alebo sa prikrasluju. Povedali mi,že u nich sa dosť tvrdo kontroluje dodržiavanie nariadení,napr.maju zákaz vychádzania večer od istého času a veľmi to kontrolujú,ani ich nenápadne to porušit,lebo sa boja pokuty.. tam pozitívni nemôžu ísť nikde,žiadne výnimky,dokonca musia označiť dom!!!či byt!,že sú pozitívni a denne ich viackrát kontrolujú,musia sa hlásiť.. ak mi teda neklamali. To na porovnanie s tými našimi akože pravidlami..

autor
25. jan 2021

@oblecenie99 veď práve, všade je zákaz vychádzania aj Rakúsko, aj Nemecko a pod... večer, teda v noci od nejakej 20.00 do rána do 6.00... len u nás celý deň a môže sa ísť von od 1.00 do 5.00 🤷‍♀️🤦‍♀️. Myslím, žeby ľudia boli s takých zákazom vychádzania viac stotožnení ako je všade v okolitých krajinách. Ja bývam v turistickej obci, počas lockdownu nelocdownu vianočného tu boli plné penzióny a hotely a lyžiarske strediská, ale rodina sa vidieť nemohla, resp. mala žiť v nejakej bubline... tak a koho si vybrať? Radšej sme s mužom sedeli doma. A čo z toho? Nakazil v práci. Boli sme pozitívni a sedeli sme poctivo doma, okrem toho, že teda šiel do práce. Dedina plná cudzích ľudí, eše do 10.1 tu mohli ostať, opäť lockdown nelockdown.
Lebo lockdown je lockdown bez výnimiek alebo niečo na zaobstaranie si základných životných potrieb a nelockdown je to, čo máme na Slovensku.

tosomja
25. jan 2021

@fidorka7 stojim si za tym, ze kvoli korone sa nestretavame, respektujem nariadenie a tiez rozhodnutie mamy, ako starsej osoby. Bodka. Moje sukromie fakt nepotrebujes riesit, verim, ze mas svoje problemy, ci radosti, ktorym sa mozes venovat a nestracat cas mojim nestretavanim sa 🙂

charlottha
25. jan 2021

co chces pocut, ako aj tak si myslim, ze si spravite po svojom. takzo povedat

luccija
25. jan 2021

Volat kvoli tomu na policiu sa mi zda prehnane🙂si po chorobe, mama je negativna ide na dlhsie prec neviem co riesis.Daj si rusko pre istotu, alebo chodte na prechadzku zase netreba prehanat

hapkova
25. jan 2021

Tu podla mna jednoznacnu odpoved nedostanes, niekto chodi po navsetvach, niekto ma svoju bublinu a niekto proste nechodi nikam. Preto je tazko poradit

autor
25. jan 2021

Dobre baby, prosím ukončíme diskusiu.
Na návšteve som bola, mama plakala, koľko toho už malá vie.
Je pravda, každý to vníma inak.
Vďaka za názory, rady, pohľady.
Prajem pekný týždeň! 😊

sss777
1. feb 2021

@oliali odpovedala som vyššie, stále tvrdím, že sú ľudia,ktorí sú infekčni aj týždne od začiatku ochorenia. Mám ich takých na oddelení viac

sss777
1. feb 2021

@fidorka7 nikde som netvrdila, že u KAŽDÉHO je to toľko. Mám ale bezpriznakovu kolegyňu, ktorá bola infekcna 3 týždne. Ale chcelo to zisťovať viac ako len antigenovy test.
Ale nie som úplne stotožnená s Vašim konfrontacnym tónom, takže týmto túto diskusiu považujem za uzavretú. Len som chcela prispieť skúsenosťou z reálneho nemocničného prostredia a nie od vedcov zo SAV

fidorka7
2. feb 2021

@sss777 no práve, je to o tom, že PCR test vykazuje pozitivitu u niektorých pacientov aj vtedy, ak už nie sú INFEKČNí, t,j verím, že kolegyňa už nemusí mať príznaky. V predchádzajúcej správe píšete, že opakujete na pracovisku PCR testy. /asi preto ten názoz/. Odporúčam prečítať rozhovor s virológom Borisom Klempom, ktorý sa vyjadril aj na margo opakovane PCR pozitívnych pacientov:
„Môžem k tomu povedať, že aj naše laboratórium v Biomedicínskom centre SAV vykonalo niekoľko desiatok testov infekčnosti pomocou izolačného pokusu u dlhodobo pozitívnych pacientov na základe požiadavky od klinických pracovísk. Ani v jednom prípade sa nám vírus nepodarilo izolovať a aj na základe týchto testov boli potom pacienti uvoľnení z nemocnice alebo z karantény. Práve tieto náročné izolačné testy už zjavne nebudú nevyhnutné, aby mohol byť človek prehlásený za neinfekčného."
Inými slovami povedal, že aj keď u niektorých pacientov pretrváva pozitivita, nie sú šíriteľmi vírusu a teda infekční pre svoje okolie...
A ak oponovanie považujete za konfrontačný tón, tak pred tým,ako vstúpite do DISKUSNÉHO fóra, akéhokoľvek, naučte sa DISKUTOVAŤ a prijať aj iný názor, než je ten Váš. Reagovať na nesúhlas "uzavretím" debaty... no, nekomentujem radšej.

Strana
z3