icon

Návšteva s negatívnym testom - názory

21. jan 2021

Zdravím 😁.
Aj keď už predpokladám, aká bude odpoveď, skúsim.
Nestretol sa niekto s tým, že šiel na náštevu s negatívnym testom? Prosím, neukameňujte ma 😬. Nejedná sa o nijaké rodinné stretko. Chcem ísť k mame, nevideli sme sa od 7.12., lebo bola v práci a ja som teraz v karanténe. Veľmi jej chýbame /mám 8-mesačnú dcérku, jej jedinú vnučku zatiaľ/. Ja budem vlastne po korone a mama by šla cez víkend na test. Prosím, o skúsenosť, nie o domnienky, lebo tie si viem urobiť aj sama. Vďaka 😊.

janeninka
21. jan 2021

Tie nariadenia su plosne ale vy mate skutocne specificku situaciu - v podstate velmi bezpecnu

mrnoska3
21. jan 2021

skus aj ty povedat ,ze ti nesedi uz guma do teplakou,ze si len odskocis ku znamej podebatovat a po novu gumu 😆ved politici co schvaluju tieto opatrenia maju tiez podobne vyhovorky a pokuty nikde 😉

tosomja
21. jan 2021

@veronikaszabova nie, lebo ako pisem, stale niekto bol v karantene, raz oni, raz u nas.

evaachesa
21. jan 2021

@mrnoska3 😂😂😂 hehe to by mohlo prejsť ako dobrý argument 👍 už keď to Pelemu prejde, no nie? 🤭

jankapepe
21. jan 2021

Ja nechápem jednu vec.....to čo je za svet že sa ľudia pýtajú cudzích či môžu ísť pozrieť svoju mamu.
🤔😢

queen_mary
21. jan 2021

Ty si po korone? Ak hej, tak mate protilatky. Mama nech sa da pre istotu otestovat. Je zakaz vychadzania, ale ja si vzdy najdem cas stretnut sa s rodinou. Nie tak casto ako yo byvalo. Ale napriklad moji stari rodicia nikam nechodia. Ak k nim chcem ist, tak viem, ze tyzden predtym sa nebudem s nikym stretavat. Ak ch lce ist moj otec k nam, da si preventivne spravit test.

zuzka1117
21. jan 2021

Ja by som išla, my sa s manželom izolujeme, ale s rodičmi sme v kontakte stále. Nestretávame sa s nikým iným, iba s rodičmi a babkou.

queen_mary
21. jan 2021

@zuzka1117 presne tak. Obmedzujeme kontakt s kamosmi, aby sme mohli byt s rodinou, a teda hlavne so starsimi.

sss777
21. jan 2021

Človek môže byť infekčný aj tyzdne po pozitívnom teste, ak nie si pretestovana kontrolné, nemôžeš to vediet. Takže ja by som nešla, môžeš ohroziť mamu

autor
21. jan 2021

@sss777 nie, infekčný je človek cca 10 dní, resp. do vymiznutia príznakov ako je teplota. Čuch ľudia nemajú aj 2 mesiace, lebo v nose sa ešte nevyčistili bunky po zasiahnutí koronou. Infekčná teda nebudem, hoci môžem mať v sebe stále vírus. Nešírim ho ďalej. Muž robí v obchode a po 10 dňoch karantény chodí do práce, hoci ja som ešte v karanténe, lebo som bola neskôr na PCR.

sss777
21. jan 2021

Ok, v poriadku, ja som lekárka na Covid oddelení a máme pacientov, ktorí su infekčni aj 3 týždne, dokonca aj keď sú už bez symptómov. Ale rozhodnutie je, samozrejme, na Vás.

reuska1
21. jan 2021

@sss777 ako prosim zistite, ci su este infekcni? Ci nie su len pozitivni, ale uz neinfekcni?

sss777
21. jan 2021

@reuska1 My robíme (v Rakúsku) každému pred prepustenim PCR test a zisťujeme takzvanú CT hodnotu, ktorá ak je nad 30, je pacient považovaný za neinfekcneho.

reuska1
21. jan 2021

@sss777 aha, vdaka

mrchana
21. jan 2021

a ty si teraz v karantene lebo si pozitivna?

autor
21. jan 2021

@sss777 och, tak to ste ma nepotešili, veď my bývame so svokrovcami /každý zvlášť, oni boli negatívni/ a oni už majú 70 😬. Určite budú chcieť v sobotu nás vidieť. Už teraz mám myndráky z toho, čo keď je ona nosič. Hrozná doba!
To CT som mala minulý týždeň 12teho 23... rastie to nejako úmerne dňom alebo u každého inak alebo podľa priebehu, lebo ja som mala len bolesť svalova potom som stratila čuch a chuť? Ďakujem.

autor
21. jan 2021

@mrchana áno, už 13.deň som v karanténe. V pondelok mi sestrička vydá papier, že som bola pozitívna, ale už po karanténe.

sss777
21. jan 2021

Ono to najprv klesá ako ochorenie prepukne, potom stupa, keď sa príznaky strácajú. Ale nedá sa povedať paušálne, že napr o 2 týždne ma človek CT určite nad 30. Mrzí ma, že som nepotešila, ale radšej poviem, čo viem a budete sa vedieť zariadit. Držte sa!

autor
21. jan 2021

@sss777 mám rada vecné info ohľadom tejto choroby, nie tie z telky alebo internetu. Vďaka!

jaroe
21. jan 2021

Toto je snáď zlý sen...Aby sa človek bal ísť za rodičom, lebo poruší pravidlá. Aké pravidlá by ste ešte boli ochotné akceptovať? Napr. odobratie deti, v záujme bezpečnosti a nenakazenia sa? To by bolo ešte tiež ok?

lenka2710
21. jan 2021

@abbey1 úplne s tebou súhlasím, ja som na jar keď to vypuklo tiež nechodila k našim, mama ma toľko diagnóz že už asi ani nevie aké, tak som sa k nim bála chodiť, muž je pendler, tak sme to radšej neriskovali! Dva mesiace som ich nevidela až mi mama vola, že otec umrel na mozgovú porážku, proste mu už záchranári nepomohli! Doteraz sa z toho neviem spamätať, že som ich vlastne chránila a prišla som o možnosť naplno využiť čas s nim, aby strávil posledné týždne s jedinou vnučkou, kto to mohol tušiť! A odvtedy sa snažím využiť čas s najbližšími co najlepšie, aj cez zákazy, nikto nevie ako dlho tu bude 🤷‍♀️🤷‍♀️

abbey1
21. jan 2021

@lenka2710 Ani neviem, čo povedať. Mrzí ma to. Bohužiaľ, presne to som myslela. Nikto nemáme nič isté.

lujza123
23. jan 2021

Toto je naozaj desivý fenomén tejto kovidovej doby. Niektorím ľuďom doslova hrablo a už rok su zabedneny doma sami so svojou paranojou. Smutné.
Ja normálne navštevujem aj blízku rodinu, aj kamošov, aj za covidnymi som bola, s respirátorom aspoň medzi dverami prehodiť pár slov, nákup zaniesť.

lujza123
23. jan 2021

@tosomja toto je jeden z najsmutnejšich príspevkov aké som tu kedy čítala.
Ty si ešte neukázala svoje takmer ročné dieťa vlastnej mame koli nejakej predstave že to nemáš dovolene. Ach😭😭

Všetky pandémie/epidémie potrebujú vždy niekoľko rokov až postupne zoslabnu, takže najbližšie 3 - 4 -? ? roky strávime s koroňou. Ten čas ti už nikdy nikto nevrati, ani mame, ani synovi

evaachesa
24. jan 2021

@lujza123 pritom vonku sa stretnúť, poprechádzať s kočíkom dá...tiež by mi to bolo hrozne ľúto a ešte keď bývajú 5 min od seba ... Moji tak tiež bývajú a teda ideme sa občas ukázať aj s malým keď nesieme nákup..oni majú rúška, my tiež. Jar a leto ale boli voľnejšie tak vtedy sa určite dalo.

lujza123
24. jan 2021

@evaachesa ved to..... Už aj keby mam neviem akú koronafobiu tak kúpim rovno respirátor a aspoň vonku sa vidím.
Človek každý týždeň riskuje a lezie do obchodu na nakup kde je v uzavretom priestore 100 neznamych potencionálne nakazených ľudí, ale vlastnu rodinu nevidí. Strašne mi ostalo smutno pri tej predstave, ta pani svojho vnuka si už nikdy nepopestuje ako bábätko, ten čas je už nenávratne preč.

A koľko takýchto ľudí je. Hrozne

misinka0611
24. jan 2021

Momentálne tym porušuješ pravidlá.

oliali
24. jan 2021

@sss777 prepac ale toto je blud... clovek moze byt pozitivny aj po prekonani ochorenia ale nie infekcny! Po skonceni karanteny moze normalne fungovat a nie, nemusi a nemala by sa davat opatovne testovat...nesir prosim ta dezinformacie

3petka
24. jan 2021

Nikde nemáš istotu, my osobne sme k našim šli tiež len na základe negatívnych testov. Aby sme ich nenakazili a nakoniec nakazili oni nás lebo to mali rozšírené vo vchode. Ja by som z toho drámu nerobila ak máš po karanténe kľudne ju chod pozriet. Ale z vlastnej skúsenosti ja som mala príznaky 3 dni a bola som negatívna a až na 6 deň som bola pozitívna.

fidorka7
24. jan 2021

tak takto, k tým pokutám... Boli sme ja aj muž pozitívni, rovnako v tom čase aj dcéra, muž a polročná vnučka, t.j. všetci v karanténe v rovnakom čase, v dvoch samostatných domácnostiach na dedine. Zaťovii sa tak zhoršilo dýchanie, že mu musela dcéra o polnoci volať rýchlu sanitku a samozrejme volala aj nám, aby sme hneď prišli k malej. Poviem ti, vôbec sme neriešili, že máme karanténu... V takejto situácii si myslím že by to nikto neriešil, neriešili to ani záchranári, aj ked vedeli že inak spolu nebývame a že sme teda karanténu porušili... Na ďalší deň volala dcéra. aby sme prišli k malej, že je totálne unavená lebo cel noc nespala. Znova sme samozrejme šli.
Potom nás nejaký dobrý sused dcérin nahlásil, lebo veď na dedine zvyčajne každý vie, že máš COVID a tak sa to riešilo cez políciu a ruvz a teda uznali to bez problémov ako opodstatnené.