Návšteva u kamarátky
Ahojte baby ,idem si po radu , alebo nestranný názor...mám kamarátku ,s ktorou sme si boli/sme veľmi blízke ...
Mám 3deti a dom ,prácu a veľa zvierat a samozrejme domácnosť
...dávam vás len do obrazu ..
Kamarátke sa skoro pred rokom narodilo dieťa , a odvtedy keď sa pýtam kedy ju budeme môcť prísť pozrieť vkuse majú niečo iné, takto sa to vlečie ten rok, ešte sme malu jej ani nevideli ..ako tiež mám deti ale keď ich chcel niekto prísť pozrieť ,tak v živote som nikomu nepovedala že ma zlé obdobie , nechoďte , a to som mala malu extrémne náročnu, a prišli sem kedy chceli ...alebo že má toho veľa...
Ja chodím do práce, máme zvieratá ,a čas si nájdem ...
Ja neviem ,nemali sme problém medzi sebou ale už sa cítim nepríjemné ,pretože sme malú chceli ísť pozrieť za ten rok nespočetne veľa krát a stále sa nedá ,stále niečo ...tak neviem , cítim sa zle , akoby nás ani nechcela...už ani neviem či sa jej mám pýtať kedy môžeme prísť..keď bola korona chápala som ale oni sem chodili k nám aj korona a nebojí sa jej to viem ...čo by ste robili? Vnucovať sa jej stále nechcem ,už sa cítim blbo...a viem že k nej kamarátky chodia za malou ...🤷
Možno nevedela, že aké to bude. Prvorodicka to proste vidí ako to povedať, s väčším optimizmom?😀
Slová sú slová. Idea pekná. No ak má dieťa, ktoré ťažko zaspáva. Alebo hocičo iné. Tak proste myšlienku brať deti so sebou by som úplne zavrhla. Ako vravím. Návšteva s deťmi a bez nich, je vždy diametrálne iná. Dieťa tu rozleje, tu rostrusi, začne si pýtať pozornosť lebo hento. Začne mať milióny otázok... Z môjho pohľadu extrémna otrava. V okolí úprimne fakt neviem o nikom aby šli na návštevu s deťmi, kým je dieťa také malé. Ani mňa ako dieťa mamka nebrala k takým malým deťom, chodila sama. A to som ja bola to tiché dieťa, ktoré len sedelo a máločo odpovedalo.😀
Za mňa desiva predstava mať živé deti u seba, keď sa snažim aby moje uplakane dieťa spalo a o príjemnej návšteve by nebola reč. 😀 Za mňa extrémne prehanas s tým aby tam museli byť deti. Nemusia. A som si istá, že aj ty chceš v kľude vypiť kávu a aj ona. A nesledovať, čo ktoré dieťa robí...
A deťom je asi najmenej vysvetliť, že až keď bude bábo väčšie tak prídete. Príde mi divne aby tvoje deti lipli na cudzom dieťati. Proste neriešila by som ale ano ten skype je divný ale tak čo iné mala povedať, keď boli deti pri tebe? Vravím toto by bola moja jediná šanca skúsiť to tak, že napíšeš jej, že deti necháš doma a, že či nemôžeš prísť. A ak aj to bude divne vykrutenie sa, tak by som už úprimne povedala svoje a neriešila už osobne stretnutie.
Samozrejme ja sa môžem mýliť. Len mne osobne to napadlo skrz vlastných skúseností. Dieťa nemám. No mam v rodine viacero a naozaj ich mám rada. Ale viem, že keby mam sama vlastné tak by mi vadili niektoré práve pre ich zivelnosť. Ale samozrejme správanie tvojej kamarátky je divne a mrzí ma, že ty sa snažíš a nevidíš spätnú reakciu od nej. Ale ak by ťa nechcela mat v živote tak by ti asi nepisala už vôbec nie? Či aj tu si iniciátor rozhovorov ty?
je to podla mna jedno, po takom case, by som ja nad nou uz asi aj prestala premyslat, ked ta podla mna takto ignoruje a nema o teba nejaky zaujem, tak to asi ani dobra kamoska nebola a nestoji ti za to sa nad nou nejak trapit
@mimka1402 máme to na striedačku ,raz sa ozve ona ,raz ja ...a deti sú nie pri mne keď voláme , ona si ich sama pýta k telefónu...oni sem pred dieťaťom normálne chodili , aj cez koronu tu boli hoci sú to 3hodiny cesty ,ako nerobilo im to problém ani strach nemali aj im rozprávala keď tu bola už vo vysokom štádiu tehotenstva ako sa na nich teší a bla bla ...
Vieš čo mám pocit že ona možno cez telefón ok ale už naživo nie ..v pohode ,myslím že nemusíme vôbec chodit. .lebo ver tomu že by ťa to bolelo ...
@annamaria4 asi nestojí len ma to mrzí
Treba komunikovat. Apropo, ja by som kamosku s 2-3 detmi ku mne nevolala. Parkrat sme mali doma taketo navstevy a nikdy viac. Skakali, behali, trieskali dverami, rozlievali. Mamicky sa tvarili, ze je to rozkosne. Proste nevychovane, besne decka nie.
Skus ju pozvat ty k vam.
Ale ty akoby nechceš vidieť tu spojitosť o ktorej ti vravím ja... Pred dieťaťom bola sama, nemusela dozerať na malé dieťa. Ak nebudete na ihrisku s tvojimi deťmi to nebude úprimne nič dobré... Chápem, že sú to tvoje deti no osobne ja by som šla aj bez detí takto. Nech ona nemá zbytočny stres aj z tvojich deti... Na videu to nevadí, ale naživo možno má s tým problém, no nechce ťa uraziť. Lebo keby to povedala ze príď bez detí asi by si to brala osobne, že?
Preto môj návrh je, že narovinu povedať žeby si prišla iba ty... Možno by si bola prekvapená, že už by nemala s tým problém a dohodla sa s tebou
@stanulienkat Ja mám dojem, že to si veľa mamičiek neuvedomuje.. A berú to "ale veď deti sú také". Niekedy stačí jedno také dieťa a už sú všetci dospelí v strehu... A vlastne aj obyčajné dieťa vie byť "otravné" a ak nejde o častu návštevu tak by som deti netahala tam. Aspoň by sa dve mohli lepšie porozprávať než keď z oboch strán by nejaké dieťa niečo chcelo.🙈
Aj mne by bolo ľúto keby sa tak správa moja kamoška. Akolvek obmedzila by som komunikáciu s ňou na minimum aj keď sa poznáte a ste si blízke. Evidentne z nejakého dôvodu vás tam nechce. Nepatrala by som po dôvode môže ti povedať čokoľvek a nie pravdu. Už to tu bolo písané že niektorí ľudia nam do života prichádzajú a potom odchádzajú. Treba sa s tým len zmieriť a uvidíš možno ti život prinesie nejakú inú spriaznenú dušu.
Hmm. Najprv som chcela napísať, že máš prísť sama, tiež väčšinou pridem ku kamoške sama, keď má deti v skole, lebo chceme pokecať... Tiež nechápem, prečo by tam mal byť je a tvoj muz, ved to je potom také o ničom.
Ale kedze je tam cesta 3hod, uz rozumiem, že asi bez muža nechces ísť....
Nuž myslím, že jej vadia tvoje deti a že sa dlho zdrzite, ved hadam by ste neboli len hodinu a zas naspäť 3hod 🤷♀️
Píšeš, že majú dom, terasu, no nechápem....
Zvláštna kamoška, daj si od nej pohov. Nekontaktovala by som ju viac. Vtieravých ľudí nik nemá rád. Čas ukáže.
@lusanko boli by sme len tú hodinu Max hodinku a pol...my by sme to spojili s výletom , odtiaľ by sme išli ešte hentam a tam..nemali by sme to ako jediný program ..a vždy aj ona k nám chodila s mužom , my sme sa navštevovali normálne celé rodiny vždy aj s mojimi deťmi neskôr keď už sme mali

@mimka1402 a zober to z tej strany že pre nich to nie je cudzie dieťa, ona im posielala videá malej , skypovali spolu atď , samozrejme cez môj , nemajú svoj ale keď sme spolu volali tak vždy im ukázala malú ,pýtala si ich k telefónu atď..v ich očiach tá mala nie je pre nich cudzia ..