Návšteva u sestry
Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?
@miadi v tej miestnosti sú veci nakope, veľa veľa plyšiakov a hračiek od batoľata až po detské kočíky, bábiky, oblečenie vyradené, bodynka, pančušky, veľa topánok, veľký kočiar, houpací kôň, rozbitá skriňa a je to tam pováľané všelijak
Izba je zatvorená ale dvere nemajú sklo a prekrýva to záves preto tam uteká teplo a môžeme sa aj zblázniť,keď potom chodia nedoplatky
Haraburdy. Ona Asi chce mat niekoho v spalni aby sa necitila sama.
Celemu domu ale ako opisujes tak v hroznom stave...
@zemiakovysalat od hrozného stavu má veľmi veľmi ďaleko a nedá sa to posúdiť len skrz jednu neobývanú izbu. Môj manžel naťahoval komplet novú elektrinu, ešte mamina dávala novú strechu. Nehnuteľnosti išli rapídne hore.
@zemiakovysalat Asi nemali lepsi po ruke na darovanie ?
@miadi aspon sa niekto stara o chatrc 😁
@zemiakovysalat mohli predat a mat pokoj .
@zemiakovysalat zda sa ze sa staraju vsetci co tam nežiju 😁
Treba jej pomôcť asi je dosť nešťastná..
Asi preto dcére kupuje drahé oblečenie aby jej to vynahradila takto ..
@zemiakovysalat
Ty čo zavidis ľuďom novostavby, keď sa do toho tak obúvaš? Neboj, každy je zadlžený na najbližších 30 rokov, takze mozes pokojne spať. Mohli si časť hypotéky vyplatiť, keby dom, kde býva jej sestra predali a rozdelili sa všetci dedičstvo rovným dielom. Aj jej sestra mohla bývať v novostavbe, nikto ju nenúti bývať v dome po babke. Len by musela mat inú povahu.
@sarahh09
Ako ešte viac by jej mali pomôcť? Dať si vyoperovať každý po obličke a predať na čiernom trhu, aby už mala namiesto darovaného domu po babke darovanú novostavbu?
@katkami123 nemám čo závidiet 😁
@zemiakovysalat
Tak prečo toľko emócií pri slove novostavba a to ďalej písané k tomu už ani nevnímáš?
@katkami123 pre srandu 🤣
@zemiakovysalat
Aha, tak prepáč… Ha-Ha-Ha (domysli si ironický smiech) strašná prča toto.
@zemiakovysalat ostatni surodenci nededili novostavby. Postarali sa sami o svoje byvanie, Je uplne irelevantne akeho dedicstva sa zriekli v prospech sestry. Nemuseli. Mohli ten dom predat a ju vyplatit . Zila by v podnajme a minala by na byvanie viac ako teraz.
Zaujímavé,koľko emócií na základe jedného príspevku.A každá presne vieme ako to bolo.
Mňa by však celkom zaujímalo,prečo sestra toto rieši na MK. Lebo otázka v jej prvom príspevku bola či ísť na Silvestra na návštevu.
Veď keď celaxrodina chce neterke dobre a ona žije v neľudských podmienkach,tak nech ju odoberú matke a hotovo. Sestru nech vyhodia z domu,vyplatia si hypotéku a všetci budú stastni.
Lebo ten príbeh je už taký zamotaný,že to už vyzerá na sociálku.
@terezka1947 mne to skor znie, ze ide o taku barabiznu, ze by ju nikto nechcel a bola len na pritaz. Aj keby to predali, nemaju ani na vyplatenie jedinej jednej hypoteky...takze tu ide len o zavist kto co dostal zadarmo🤔
@aceris neviem,môže byť.
U nás v rodine tiež bol dom,kt.nkto nechcel. Neb zlý,ale veľký,veľa roboty na ňom,lebo darmo,že nebol v zlom stave,ale bola potrebná nová strecha,okná,interiér prerobiť. Skrátka roboty ako na kostole. A obrovský. Nikto ho nechcel. Tak ho rodičia dali poslednému.
A keď ho ten začal opravovať,roky ho dával dokopy,ceny išli teraz hore,tak je oheň na streche.
Lebo....
Nevravím,že autorkin prípad.
Ale pokiaľ nepizname celú situáciu nevieme.
@terezka1947 kašlem na ňu nech si je aj sama na Silvestra, mám svoju krásnu rodinu a budem venovať energiu tam. 🙂
Diskutabilné kto komu závidí, navyše,keď to bola naša dobrá vôľa a my sme peniaze nepotrebovali.
Ale rozumiem, že každý sympatizuje s tým aký je 😄
Myslíš?😊
Ja tu nepotrebujem nikoho presviedčať o svojej pravde.
Písala som iba svoj názor. Tak ako kopa iných ľudí.
A v Tom kontexte bol aj posledný príspevok, písaný neutrálne. Nepotrebujem na teba útočiť.
@terezka1947 my už sme si zvykli, že to čo sme robili doteraz bolo stále málo. Utneme to s bratom úplne a zachvilu jej ho zabaví exekútor a bude tam kde bola. Je mi ľúto neteri, ale na toto ja páky nemám. Bohužiaľ
Máš páky aj na neter. Ak sa sestra naozaj chová k neteri tak zle, že ju v kuse ponižuje, kričí, bije za blbosti, ak sestra nebude mať kde bývať lebo exekútor zabaví dom a nebude na nájom inde, dcéru jej odoberú. Vy ako rodina môžete požiadať o náhradnú osobnú starostlivosť.
Skúste sa informovať na soc. už teraz. Naozaj pre neter nie je dobré vyrastať v takom prostredí a tým nemyslím starší nábytok.
Ja ti to aj s tými značkovými handrami verím. Niečo podobné poznám. Na jedlo nebolo ale na cigy a fľašku a vždy.
Veľmi mi je ľúto netere ak je situácia ako ju opisuješ má to veľmi ťažké.
Nie, nešla by som tam, ved vám pokazí silvester aj deťom 😔 to by som ja nikdy nedopustila, aby sa niekde cítili nepríjemne.. A tiež by som ju nevolala ani ku mne. Proste sviatky treba sláviť v kľude a nie sa niekomu prispôsobovať a riešiť, hlavne nech je sú deti v kľude. Spravte si pekného Silvestra doma bez nervov 👍
Neviem aký vzťah máš so sestrou. Asi ja nešťastná, ale dievča v 12 už potrebuje vlastnú izbu, súkromie i keď má dobrý vsťah s mamou. Obávam sa však, že to asi nebude prípad tvojej sestry a jej dcéry. Ak o ňu nechce prísť v 15tih. Ak si nebude môcť vodiť kamošky domou, bude vonku. Čím bude staršia, tým dlhšie bude tráviť čas vonku. Ja by som sa so sestrou porozprávala, ako si predstavuje Sivestra, ale asi by som jej najskôr navrhla, nech príde ona aj s dcérou k vám.
Čo sa týka šetrenia v jej domácnosti skutočne sa dá veľa vecí zohnať na bazosi, modrom koníkovi, marketplace, Vinted,... A ak túži len poznačkovom, i také tam nájde. Potom tiež môže malé veci predať.
Keď býva v dome, snáď má pivnicu alebo povalu, tam môže dať sklafované veci. Porozprávaj sa s mužom, či by ste jej vedeli pomôcť, už len kôli neteri. A navrhni to aj sestre. Ak to sestra nebude chcieť riešiť, nestrať s ňou kontakt a ani s neterou i keď by si musela pre dobro svojej rodiny obmedziť kontakt so sestrou.
Držím palce.
Ano, odmietla, nešla....
Aj keby bol dom neviem aká barabizňa, stavebný pozemok, kde sú naťahanie všetky rozvody, kanalizácia a nič ohľadom toho už nie je potrebné riešiť a tahat, ma prístupovú cestu má sám o sebe veľkú hodnotu. Keď je dobrá lokalita, môže byt aj dedina pri meste, môže sa teraz cena rovného stavebného pozemku vyšplhať na takú sumu, že je vyššia ako moderného viacposchodivého rodinného domu. Pozrite ceny nehnuteľnosti, koľko teraz stoja len stavebné pozemky, kde je ešte len potrebné ťahať elektriku, kanalizáciu, plyn adť, upraviť prístupovú cestu atď. To sú neskutočne sumy teraz.

Autorky sestra prisla k domu vdaka tomu ze ju ako single matku surodenci lutovali. Keby nemala dieta Mozno by kaslali na to nech si cvakne podnajom je dospela. Ale takto chapem ze autorku škrie ze dala svoju cast nech mà jej neterka domov a tam ., je izba plna raroh a matka nechce dat dietatu jej izbu. Ved 12r uz je slecna chcela by mat aj svoje sukromie.