icon

Návštevnosť deti

cicinkova
9. dec 2021

Ahojte ja si k vám idem po radu , pomoc. Mám priateľa ktorý je rozvedený a má dve deti ja som tiež rozvedená z dvomi deťmi. Priateľ si z mojimi dcérami rozumie super už mu hovoria tatko. Môj ex nemá záujem. Nech tady nepíšem litánie otázka znie. Čo robiť v tomto období keď priatelova ex mu nechce dať deti? Má aj súdne rozhodnutie o návštevnosti. Ja viem že je korona a lockdown ale to nieje dôvod nato aby nebol z deťmi. Ex mu písala že mu nebráni aby ich videl ale len cez plot ale on nieje pedofil ani vrah aby vlastné deti vydal cez plot. Všetci sme zaockovany a zdravý. Tento rok priateľ má mať prvý krát deti na Vianoce po štyroch rokoch. Veľmi sa teší ale ja si myslím že mu ich ex nedá. Prosím poraďte. Čo sa dá robiť . Lebo je viditeľné že dohodnúť sa s ňou nedá. Stále má výhovorky prečo nie.
Ďakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maris5
9. dec 2021

V stanovenom case ist pre deti. Ak ich neda, zavolat policajtov, musi mat pri sebe sudne rozhodnutie. A nasledne to oznamit kuratele.
A takto kazdy jeden raz ked ma byt s detmi.
Ja nerozumiem preco to tie zeny robia, hlavme ked sa otev stara. Ublizuju len detom.

stella14
9. dec 2021

@maris5 pretože niektoré sú vychcanice. Budú robiť naschvál, tvrdiť že otec je cudzí človek, ale peniaze chcú a čím viac tým lepšie. To je moja skúsenosť s mm ex.

ljzozv
9. dec 2021

Dieťa bolo v karanténe, keď malo ísť k tatikovi.
Karanténa skončila, prišiel konečnej víkend, ale.teraz pre istotu starí rodičia neboli stopercentne zdraví. Opäť dieťa nešlo. Nasledujúci týždeň s malou Dušičkou volal, čo teda môže dieťa mať.tento víkend , aj keď je to môj víkend. Samozrejme bez problémov, nič som nemala naplánované. Dieťa ho už dlhšie nevidelo, prečo by tam nemalo ísť. Tento týždeň som ja volala sama, že či nechce, aby dieťa opäť prišlo, lebo je vlastne jeho víkend. A nasledujúci bude doma a ten ďalší sú Vianoce a tento rok je u neho. Nemám s tým problém. Kým sme boli spolu, kašľal na všetko. Teraz sa aspoň snaží. Tak nemám problém , nech je s dieťaťom. Ale je už väčšie. Nechávam veľa vecí, nech sa rozhodne samé.

cicinkova
autor
9. dec 2021

@maris5 pre deti bol v stanovenom čase aj zo súdnym rozhodnutím aj právoplatnosť mal aj u policajtov bol a nič lebo policajti neriešili oni chápu matku. Ja mám taký pocit že v tomto štáte niesu zákony pre rodičov ktorý sa po rozvode snažia starajú. Takýto rodičia majú len povinnosť platiť ale práva žiadne.

cacianka
9. dec 2021

Tu na koni je skupina Právne poradenstvo, nie poradňa.
Je verejná ,bezplatné radia právnici. Čítajte tam a čítajte, hneď v úvode rady právničky,potom v príspevkoch konkrétne prípady.
Otec môže podať trestné oznámenie za marenie súdneho rozhodnutia, môže matke povedať že ak nebude spolupracovať požiada o zverenie deti do jeho starostlivosti, mal by chodiť na Upsvar a konzultovať.

timing
9. dec 2021

Ako mozu policajti chapat matku? A otca nechapu? Treba opakovane skusat,skusat,skusat. Cim vacsi zaujem zo strany otca, dokazy ako chce deti ale matka odmieta mu pomozu neskor. A ak uz nic,tak poradit s pravnikom ake kroky podniknut dalek

lujza123
9. dec 2021

@cicinkova nech najskôr skočí na socialku poinformovať sa o krokoch ktoré môže spraviť. Vždy keď ma mat deti prísť pre ne, ak ich nevydá zavolať policajtov, vypitat si papier o tom ze tam boli (zápis). Stačí ak sa to bude diať pár krát za sebou môže sa obrátiť na súd že matka marí súdne rozhodnutie.... Len nech to nevzdáva a nenechá sa znechutiť prístupom polície, oni sú rovnako otrávení aj keď ide napr. o domáce násilie, ale je to ich povinnosť.

Znamemu takto robila ex peklo tak to dal na súd že matka mu odopiera deti a rovno mu ich dali do striedavky aj keď pri 1 súde ich nedostal. Dokonca jej hrozilo že o ne úplne príde tak sa zľakla a už spolupracovala

luccija
9. dec 2021

@cicinkova tak nech ide na sociálnu kurately či ako sa to volá.A znova volať policajtov...a domáhať sa svojho práva ako otec.

monka105
9. dec 2021

@cicinkova Ak má právoplatné rozhodnutie súdu, zavolať si so sebou políciu, že jeho ex marí výkon úradného rozhodnutia. Ak nepomáha, obrátiť sa znova na súd a podať návrh na súdny výkon rozhodnutia. Treba presne špecifikovať, kedy má podľa súdneho rozhodnutia určený čas stretávať sa s deťmi, ako mu v tom ex bráni, že mu bráni opakovane, nepomohol ani výjazd polícue a priložiť predchádzajúce rozhodnutie súdu s doložkou právoplatnosti a vykonateľnosti, ideálne.

cicinkova
autor
10. dec 2021

@monka105 ahoj keď sa priateľ rozviedol stretávanie z deťmi bolo len na ich dohode lenze pani ex mu ich dávala len vtedy keď to vyhovovalo jej keď chcel on tak už mali nejaký program. Tak to dal na súd o stretavani s deťmi keď bolo po súde a už mal aj doložku o právoplatnosi tak pani ex podala odvolanie dodnes neviem ako sa jej to podarilo. Ono je asi celý problém vtom že v Novom meste nad Váhom ešte nepoznajú elektronickú doložku o právoplatnosti lebo snou aj z rozsudkom bol u policajtov a neuznali mu to, že musí mať razitko zo súdu. Chcela by som sa ešte spýtať jestli teda môžem. Viacerí mi tu spomínajú sociálnu kuratelu že zájsť tam a popýtať sa čo a ako len neviem kde by bolo lepšie zájsť v Skalici odkiaľ je priateľ alebo v Novom meste nad Váhom odkiaľ je jeho ex.

maris5
11. dec 2021

@cicinkova boli tam policajti, museli urobit zapis. Takto nech to robi zakazdym, vzdy nech ma papier od policajtov. A potom na kuratelu, ze matka nedodrziava nariadenie sudu. Bude upozornena, ze takto sa to nerobi. Je to narocne, ale muz musi bojovat.

maris5
11. dec 2021

@cicinkova yie papiere so sudu ked prisli, tak tam bol nejaky cas na podanie odvolania. Po tom case trebalo ist na sud po peciatku o pravoplatnosti.

zuzanockamt
11. dec 2021

Mnohé tu píšete, že zavolať políciu. Áno. Ale ak dieťa samé povie, že nechce ísť, polícia nič nezmôže, dieťa ostáva s matkou. Samozrejme, matka ho musí vychystať ako keby malo ísť k otcovi. Vtedy ani matke nič zo strany polície nehrozí, lebo súdnemu rozhodnutiu nebráni.

cicinkova
autor
11. dec 2021

@zuzanockamt to je pravda že keď dieťa nechce ísť tak stým nič neurobia ale deti nikdy nepovedali že nechcú ísť ale už sa stalo že nechceli ísť naspäť chceli zostať u otca dlhšie keď boli prázdniny a aj volali mame že či by mohli zostať o niečo dlhšie a mama im povedala že nech nevymyšlaju a nedovolila im.

cicinkova
autor
11. dec 2021

@maris5 ja mu hovorím že treba bojovať. Ja už bojujem tretí rok ale tento rok je kľud pokračovanie na ďalší rok. Ale čo sa týka priateľa viem ho pochopiť že už je stoho
unavený ale ja ho vtom podporujem aby bojoval.

zuzanockamt
11. dec 2021

@cicinkova pokiaľ majú presne stanovený čas a matka s predĺžením nesúhlasí, tak smola ... A nerozumiem, prečo toto rieši a stará sa do toho frajerka otca tých detí.

cicinkova
autor
11. dec 2021

@zuzanockamt Starám sa lebo mi na ňom záleží a chcem mu pomôcť aby mohol vídať svoje deti ktoré ľúbi.