icon

Návštevy rodičov

zuzana9393
29. jún 2022

Baby ako casto chodite k rodicom? Ked byvaju od vas dajme tomu 50km? My mame hypo, staviame dom, plus mame doma novorodenca. Cize s peniazmi to je tazke, takze mUz pracuje mesacne okolo 250- 300 hodin. A moji rodicia nechapu, ze sa nam neda chodit kazdy tyzden. Oni, ze k nam chodit nebudu, lebo my nechodime... Ked si to aj my povieme, tak sa asi nebudeme navstevovat vobec. Podptykam, ze oni su na tom s peniazmi viac ako dobre. Chodia na drahe dovolenky, vylety, maju drahe auto.... Ale k nam nepridu lebo to je daleko, nie je cas a najnovsie uz zato, ze my nechodime.... Som z toho max znechutena. Okrem toho ist 50 km s novorodencom v tomto teple lebo im sa nechce? Pride mi to na hlavu...

simca06022011
29. jún 2022

Nechoďte, mame povedz ze nestíhate, plus babatko prevlácat je komplikovanejsie ako im sadnut do auta a prist... a ked chcu nech pridu. 50km nie je v dnesnej dobe ziadna vzdialenosť.

jasminet
29. jún 2022

no neviem, my sme s novorodencom (najskor s 1, teraz s 3 detmi) chodili kazdy druhy vikend za svokrovcami. 50 km... kupili sme si tam postielku, prebalovak, nejake oblecko sme tam mali, nieco sme doniesli. obcas nam tam kupila svokra plienky ked videla, ze sa minaju a mali sme prist. ... ved 50 km je fakt mas 35 min. cesty....

zuzinabila
29. jún 2022

@zuzana9393 300 hodin mesacne pracuje manzel?to mu nedovol,si mlada,mate dieta..aby jeho zdravie na to nedoplatilo😐

veroonr
29. jún 2022

@zuzana9393 Netreba vysvetlovat dokola to co nechcu pocut a uz vobec nie pochopit...

marriannae
29. jún 2022

Mne sa vidi, ze je to nejaky prezitok. Moja mamka mi to odovodnila “lebo tak to bolo v minulosti a tak to ma byt” 😂 (mali ma v 40 cize aj velky vekovy rozdiel) ona mi dokonca ani prva nezavolala lebo sa mam ozvat ja 🙂 to iste robila bratovi ktory zije 700km daleko.. ja som bola takto na mesiac v kupeloch a tyzden som jej nezavolala, potom sa ozvala ona, neskor som odisla do zahranicia kde sa to opakovalo, zase som bola tvrdohlava a napokon sa ozvala ona.. Ale nerobila som to ako nejaky naschval ale mne to pride uplne scestne, tak uz to takymito drobnostami pochopila, ze na akych somarinach trvala 😄 a predstav si, uz telefonuje, aj chodi, len sa musela prestat tak prezivat 🤷‍♀️

zuzana9393
autor
29. jún 2022

@marriannae tiez si myslim, ze asi budu musiet pochopit, ze nas nemozu komandovat. Naposledy sme tam boli tesne pred porodom, muz bol cely tyzden v praci do 8-9 vecera, dokonca aj v sobotu a v nedelu mal volno az poobede. Aj tak sme k nim isli, nechcel aby som isla sama pred porodom a otec nas vyslovene nechcel pustit domov, hoci sme mu vysvetlili, ze muz je po celom tyzdni unaveny a chce mat aspon chvilu klud, nie prist domov vecer o 10 a rano znova do roboty. Ze on je mlady on vydrzi. Ked sme sa zatli a odisli, tak sa urazil. Asi stale nechape, ze uz mne a toboz jemu rozkazovat nebude. Pritom on chodi spavat kazde jedno poobedie, aj ked sme tam my, tak si ide pospat a my ho mame cakat 🤦‍♀️

0silvia0
29. jún 2022

@zuzana9393 nechapem, to preco vas otec nechcel pustit domov? Vy ste tam isli len na skok a on chcel, aby ste tam trcali do vecera, ci?
Tie poobedne spanky by som mu nevycitala, starsie telo je unavenejsie ako mlade.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jasminet
29. jún 2022

@elizabet173 podstata témy je, že nechce sa mladým, nechce sa starým. Mladí sa vyhovárajú na dieta, starí na kľud. A všetci sú tvrdohlaví. Pritom všetky výhovorky sú smiešne.

zuzanockamt
29. jún 2022

@zuzana9393 Mám to cca tých 50 km. Chodím 1-2 krát mesačne. Sú mesiace, keď aj každý víkend. V lete, cez zimné, jarné prázdniny na dlhšie. Ja som rada doma. Cestovanie s deťmi mi nevadí. Išla som aj v zimných mesiacoch s 2-týždňovým novorodencom. A bežne s batoľaťom busom/vlakom.
A môžeš ísť predsa sama s dieťaťom, muž nech pracuje/oddychuje doma.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
autor
29. jún 2022

@zuzanockamt mne osobne to pride nezodpovedne s 2 tyzdnovym drobcom sa trepat tak daleko. Este keby oni ozaj nemozu prist... Dobre... Ale oni ozaj nemaju normalny dovod neprist

zuzana9393
autor
29. jún 2022

@jasminet ja ozaj neviem, aka je dieta vyhovorka. On ke ozaj novorodenec 😃 este keby neboli tieto tepla, alebo teda keby sa im ozaj nedalo prist ...ok.. Ale takto mi to pride od nich sebecke.

zuzana9393
autor
29. jún 2022

@0silvia0 boli sme u nich 2-3 hodiny. S tym, ze aj tri dni predtym sme u nich boli bez muza. S muzom sme sa dohodli, ze o 6 chce byt doma a oddychnut si. Chodil cely tyzden z roboty o 8-9 vecer, vratane soboty a v nedelu bol tiez do obeda. Po obede sme isli k nim. A otec nevedel toto pochopit. Ze aj on si chce oddychnut. Preto vravim o tom spanku. Ze on ide spat, lebo je unaveny, ale druhemu neuzna...

0silvia0
29. jún 2022

@zuzana9393 nic si z toho nerob a organizujte si navstevy ako vyhovuje vam.

erickatt
29. jún 2022

@zuzana9393 ked pojde tatko spat chodte domo. Nech si trhne. Je to sebecke od nich.

luccija
29. jún 2022

@erickatt tiez si myslim tolko ich tam volaju a nakoniec si ide pospat, teda, ak nema nejaku diagnozu lieky...

jasminam
29. jún 2022

@zuzana9393 my sme mali to iste,ale ze navlas..dopadlo to tak ze sa nakonec urazili a 5 rokov nekomunikuju..

zuzanockamt
29. jún 2022

@zuzana9393 Aké nezodpovedné. Je to necelá hodinka cesty. Novorodenec počas cesty spí. My máme veľmi dobré rodinné vzťahy, takže pre mňa žiadny problém.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
29. jún 2022

@elizabet173 Pretože nie všetci rodičia sú v dobrej kondícii na cestovanie. A načo sa tlačiť v byte, keď je k dispozícii dom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
29. jún 2022

@elizabet173 Ja som popísala svoju situáciu a mne nevadí sa trepať k nim aj každý týždeň. Idem predsa domov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
29. jún 2022

Mne to príde nezodpovedne sa trepať s novorodencom v aute keď je vonku 34stupnov. Nato aby ste v aute nezhoreli si musíte vypeckovat zase klímu a to tiež nič moc pre takeho drobca. My mame niekoľkomesačné babo a nikam som dnes nešla, veci čo sa dali som odložila a pôjdem tam inokedy. Vo vajíčku sa ide uvariť a aj ked bolo menej teplo som ju vytahovala na chrbatiku celu prepotenu.
Autorka myslím že skoro väčšine je tu jasne že postoj tvojich rodičov nie je normálny, takze nech sa urážajú ako chcú, aj vy máte právo oddychovat doma a nech dojdu oni. Manzel nech si ide ešte v pohode schrupnut ked tam budú vaši 👌🏽

lucmirka124
29. jún 2022

Mas 2-3 tyzdnove babatko?mysli na jeho dobro, zdravie, netreba mu nikam cestovat v tychto hicoch,,,naozaj ja som sa sla tiez rozkrajat ked bola mala malinka ale bola kusok starsia od tvojho babatka,,, a iba som ukazala,, ze ja pridem, ja nalozim dieta, ja nas nabalim a pod,nevyspata , unavena,, muz vela v praci,, neukazuj ze budes behat,nevyriesis to i tak budete chodit malo😂po case mi doslo ze rodina mame byt v prvom rade my 3 spolu, a travit chvile spolu ked je muz cez vikend doma,, a nie behat po navstevach kazdy vikend,,,

kristinka92
29. jún 2022

@lucmirka124 Presne….inak autorka chápem že chceš dobre v rodine, ale z tvojej strany chcieť po mužovi ktorý robí 300hod mesacne, aby namiesto oddychu išiel tráviť čas k svokrovcom, ktorým ani nestojí zato zdvihnúť kvôli vam zadok je tiez trochu egoistické z tvojej strany voči nemu…veď druhé ako kôň. Aby si si to raz nevycitala keď mu odíde zdravie ze ani kusok nemohol oddýchnuť…radšej zostať doma a tráviť čas spolu ako rodina. Veď sa prakticky tiez iba míňate, takze si myslím že by vam to padlo vhod aj ako rodine

zuzana9393
autor
30. jún 2022

@luccija nema ziadnu diagnozu, vobec nic. Len je proste tak zvyknuty. Pravilne ako batola. Ja som taka, ze chcem kazdemu vyhoviet, ale fakt musim viac mysliet na svoju rodinu ako nanich.