icon

Návštevy starých rodičov poza chrbát matky

18. aug 2022

Ahojte, ako by ste sa postavili k situácii, kedy by vám svokrovci urobili doslovne peklo zo života. Nerešpektujú vás ako matku, partnerku ich syna a ponižujú aj vás aj pred dieťaťom, nedodržiavajú predpísanú striktnú diétu lekárom, ohovárajú vás, urážajú vás.

Na dieťa takáto atmosféra vzájomných “vzťahov” , neskutočného napätia a pokrytectva, nemala dobrý vplyv (dostávalo amoky hnevu po dni či chvíli tam a hádzalo sa aj týždeň potom o zem, plakalo a budilo sa zo sna so strašným plačom a nemohla som utíšiť aj 15 min).
Takže som stretávanie nateraz na nejaký čas úplne zatrhla s tÿm, že oni k nám môžu dôjsť keď chcú ( no nechodia, lebo ma nemusia a darčeky dieťaťu posielali po otcovi a to som tiež zatrhla už).
Lenže môj muž, mamičkár to vyriešil po svojom, a dieťa berie k rodičom poza môj chrbát. Klame mi PRED DIEŤAŤOM že idú na ihrisko, nedodrží ani čas večierky (ktorý je zo zdravotných dôvodov na siedmu) a potom zistím, že boli u starých rodičov.
Dieťa má 2 r. a vyslovene zamlčiava že niekde bolo, vidím že je to celé zle.
Ako by ste vec riešili vy? Alebo ak ste podobné zažili vo vzťahoch, čo pomohlo?
Bojím sa o vzťah s deťmi, že ma nebudú rešpektovať a vážiť si ma ako matku, keďže vidia ako sa ku mne správajú oni.

Ďakujem.

salamistka
19. aug 2022

A malý sa teší k starým rodičom, alebo tam ide lebo musí? Podľa mňa si postupovala spràvne, keď ti robili zo života peklo, majú možnosť malèho navštíviť u vás, viem si predstaviť, aké môžu byť vaše vzťahy vyhrotené a niekedy je naozaj najlepšie riešenie obmedziť kontakt,dôležité ale je ako to cíti syn..

zuzinka888
19. aug 2022

@anjelicek26 uplne suhlasim. Nakoniec to vypali tak ze autorka bude tvrdit, ze svokrovci pokazili jej vztah z manzelom a dietatom. A ona nevidi ze to robi nepriamo ona sama.

liloastitch
19. aug 2022

Mala by si si zvykať, že ľudia robia veci poza tvoj chrbát . Kameň je jednoduchšie obísť ako odniesť . Trošku pouvažuj nad tým ako sa chováš k najbližším. Deti ťa naozaj nebudú rešpektovať ak sa budeš takto správať. Aj naša mama taká bola, trvalo dlho kým pochopila, že problémy so svokrou sa cez deti neriešia. Žiaľ viedlo to k tomu, že lepší vzťah sme mali s tou starkou ako s vlastnou mamou. Utriaslo sa to až v dospelosti.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2022

Nedôverujem im už, nie sú dobrým vzorom pre moje deti a babka mi nedvíha a skladá telefón keď tam dieťa je tak sa budú stretávať len za moje prítomnosti a basta. Ja sa trápim chodím s dieťaťom po lekároch trápime dieťa vyšetreniami už sa stav zlepší a potom ho babka napcháva predo mnou na oslave tým čo nesmie hoc ja poviem NIE. Zžiaľ snahu treba z oboch strán nie len z jednej a áno vzťah s mužom už skončil vďaka ním a pôjdeme od seba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2022

A samozrejme mi je ľúto za dieťa že ho tam nemôžem pustiť ale starí rodičia musia komunikovať s rodičmi dieťaťa a rešpektovať výchovu a dohody. Neviem aký problém prísť dieťaťu zablahoželať osobne??? Ako vysvetlím dieťaťu že nestojí starým rodičom za to že by mu prišli osobne odovzdať darčeky. Nebudú sa mi doma hromadiť hračky ktoré chudá sní nevie od koho ma, a čo mu poviem raz? Vieš tvoja mamka je taká zlá že kvôli nej ti darčeky len posielali? Rozbíjajú mi vzťah a autoritu u detí a toto nedopustím už.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2022

@elizabet173 no o to ide. Môj muž si za nami nestojí a je len predĺžená ruka svojich rodičov. Nie je na neho žiaden spoľah a zdravotne problémy dieťaťa sú mu zjavne menej prvoradé ako blaho rodičov a ja potom skacem dieťa mi hnackuje berie antibiotiká a nosím stolicu na vyšetrenie kde kade už tretí mesiac pomaly.
Tak veľmi by som chcela aby sa posnazíili aspoň o korektne vzťahy kvôli deťom, mám to už aj tak dosť ťažké…

kvetinka75
19. aug 2022

autorka, ešte stále si nenapísala, čo za zdr.problémy má syn, keď musí dodržiavať večierku. Či to nie je niečo vykonštruované v tvojej hlave a zbytočne takto kazíš vzťahy naokolo

autor
19. aug 2022

@elizabet173 pokusov bolo neúrekom ver mi. Keď mi muž otvorené povie pred dieťaťom že ma ma na háku na dennej báze tak asi vidíš že to nemá zmysel. Takým ľudom mám dať to najcennejšie čo mám?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
19. aug 2022

či to nemá dieťa psylchosomatického pôvodu - tiež hnačky. Žiť v takejto atmosfére.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2022

@elizabet173 chodí aj muž s dieťaťom aj odbery zamedzenie k mu lekárka povie že čo musí a nemá a žiaľ vidíš… som pre všetkých za nič a pomaly aj pre svoje deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evica17
19. aug 2022

Neviem aké sú dôvody,ale chápem tá, ak ťa pred synom ponižovali a urážali, to by som nezniesla. Veď to je nechutne a ak by si ty pred synom zhadzovali ich ako babkovcov tak by ťa tu roztrhali.
No a jedinú možnosť vidím chodiť všade s mužom a synom. Aj na ihrisko a všade. Musíš oželieť že chces pokoj a oddýchnuť si od dieťaťa a byt s nimi stále.

liloastitch
19. aug 2022

Ako úprimne, ak komunikuješ takto ako tu aj v rodine tak je to naozaj ťažké nejaké vzťahy vôbec udržiavať. Veď si ako labilná pubertiacka "pre všetkých som najhoršia, chcem aby bolo tak ako ja poviem" na otázky odpovedáš vyhýbavo, alebo skôr ani neodpovedáš len sa snažíš presadiť, že ubližované je tebe .

ddaassuullaa
19. aug 2022

Doplnim, ze tvoj zakaz stretavania sa so starymi rodicmi sa moze riesit sudne, stari rodicia maju pravo stretavat sa s vnucatom a nie je to ojedinele. A dokonca bez tebou urcenych podmienok. Radsej by som hladala kompromis, lebo neustale zakazy a prikazy z tvojej strany nevyzeraju ako snaha o kompromis.

dadis
19. aug 2022

a aku ma diagnozu dieta?

anjelicek26
19. aug 2022

Problem je, ze ty mas pocit, ze to dieta je len tvoje a ty ho vlastnis...cim skor sa od tejto myslienky odputas, tym to bude lepsie pre vsetkych zucastnenych. Dieta je do rovnakej miery otcovo a ma pravo vidavat svojich starych rodicov. A suhlasim s myslienkou, ze niektore zdravotne problemy su vyvolavane aj stresom a nepohodlim v rodine :( Minimalne to situaciu nijako nezlepsuje, ale naopak.

Cele je to ako - ja ja ja a ako poviem ja tak bude, vsetko, ja sa potom necudujem, ze tie vztahy zo svokrovcami nefungovali, prakticky ani nemohli, ked - akceptovat iny nazor, hladat kompromis - su pre teba nezname pojmy.

sidicek
19. aug 2022

@miadi áno? S láskou porušujú lekárske nariadenia a podkopavaju matkinu autoritu, ci ju dokonca zhadzuju pred dieťaťom? A otec roka ho učí klamať? Predstav si ze niektoré "svokry" môžu byť aj toxické osobnosti, s ktorými nevyjde nikto normálny.

anjelicek26
19. aug 2022

@sidicek ale ved ona pri tych terajsich navstevach nie je, tak ako vie, ze tam "porusuju" lekarske nariadenia aktualne? Ze neprisli raz domov o siedmej a nesiel spat nacas? Come on...to dieta zatial ziadnu diagnozu nema, len ho drzi na prisnej diete, lebo maval casto problemy, ona tu uz raz pisala... ale nic si s toho nezobrala 🙄 Muz jej klame, lebo s nou neni rozumna rec tiez, celkovo to aj tak smeruje k rozvodu, len aby sa nespamatala, ze dieta prisudia otcovi...

ollynka
19. aug 2022

vieš, nikto nevie v akom stave tieto vaše vzťahy sú,......vyskúšaj toto,...pokiaľ chcejú ísť k starým rodičom, nebráň tomu,..pokiaľ ich má dieťa rado a je šťastné s nimi,.. ale vyslovene upozorni manžela, že ak príde od nich a bude naočkovaný od nich proti tebe a nedajbože dieťa aby huckali proti tebe, budeš to riešiť a nenecháš to tak,...a ak nebude chcieť byť mlynským kameňom medzi vami ak si vie povedať pred rodičmi svoje a zastať sa ťa, aby vás ako rodinu nechali na pokoji, tak to bude fungovať. Starý rodičia si musia tiež občas uvedomiť, kde je ich miesto,.... Verím ti, že takto sa nedá žiť a potom netvoríte rodinu a dieťa bude akurát tak na nervy z vás všetkých. Muž je momentálne ten, ktorý musí vzťahy urovnať, pokiaľ teba nepočúvajú a nerešpektujú.

kvetinka75
19. aug 2022

@sidicek autorka mi tiež príde ako toxická osoba. Nepoznáme ich, možno by bolo dobré vypočuť si aj názor druhej strany , nie len jednej. Autorka nikde nenapísala nič konkrétne. Dieťa nemá dg, má iba nejaké obmedzenia al e konkrétnym odpovediam sa vyhýba. Prečo asi? Aby to dieťa nemalo problémy z toho dusna čo vytvorí doma. Ale to by možno musela priznať čo asi u nej nehrozí keďže chyba je IBA na druhej strne

ollynka
19. aug 2022

@sidicek tam už len nožnice pomôžu,....

autor
19. aug 2022

@sidicek ty jediná si to zažil pochopila o čo mi ide. Aj po rozchode by som im dieťa rada nechávala ale nedá sa. To sa mám zmieriť s tým že do praxe chodiť nebudem lebo dieťa nedodržiava diétu a je stále choré? Kto mi to bude rešpektovať? A kvôli komu sa máme takto trápiť milé dámy kvôli svokrovcom čo ma pred dieťaťom ponižujú?

maryon1
19. aug 2022

mňa by zaujímalo, aké "peklo" ti robia zo života. uveď pár príkladov, jediné, čo som tu našla, bolo to, že svokra dala na oslave vnukovi jedlo, ktoré má kvôli diéte zakázané. /čo inak chápem, že ťa rozčúlilo, ked bol môj syn malý, bol alergický na pár druhov potravín, ako kiwi jahody orechy, robil sa mu z nich nepekný ekzém, takže ak ich niekde zjedol, tak kolotoč alergologia-kortikoidné mastičky, ale všetko to bolo o komunikácii, a vysvetlila som veci aj osobám, ktoré toto moje zakazovanie nechápali - priviedla som syna na návštevu po tom, ako u babky dve kiwi zjedol, s nohami červenými fľakatými, a babka uznala, že to nie je o boji nevesta-svokra, že nevesta chce diktovať, rozkazovať babke/.

ddaassuullaa
19. aug 2022

@kvetinka75 tvoja zvedavost na zdravotny problem je neprimerana. Ak ma dieta zdravotne problemy, nie je pre teba ako ucastnicku diskusie dolezite vediet, ake. Tiez by som.to sem nezavesila. Ak o tom jej manzel vie, zjavne su. Mam.pocit, ze predmetom prispevku bolo cosi uplne ine ako diagnoza🙄

kvetinka75
19. aug 2022

@ddaassuullaa máš pravdu nie je to pre mňa dôležité. Vedieť som to chcela preto, či to autorka nenafukuje a dieťa zbytočne nestresuje. Možno sú deti s podobnými problémami a fungujú normálne. Len niektoré ženy si myslia, že všetko musí byť podľa nich a nafukujú každfý problém. Ano, dieťa má nejaké problémy ale možno nie také, aby muselo chodiť spávať presne na minútu. A tým, že nevieme nič bližšie, nevieme situáciu posúdiť, či to autorka už nepreháaňňa. Lebo z jej príspevkov srčí nenávisť, arogancia a presadzovanie si svojeho