icon

Návštevy starých rodičov poza chrbát matky

18. aug 2022

Ahojte, ako by ste sa postavili k situácii, kedy by vám svokrovci urobili doslovne peklo zo života. Nerešpektujú vás ako matku, partnerku ich syna a ponižujú aj vás aj pred dieťaťom, nedodržiavajú predpísanú striktnú diétu lekárom, ohovárajú vás, urážajú vás.

Na dieťa takáto atmosféra vzájomných “vzťahov” , neskutočného napätia a pokrytectva, nemala dobrý vplyv (dostávalo amoky hnevu po dni či chvíli tam a hádzalo sa aj týždeň potom o zem, plakalo a budilo sa zo sna so strašným plačom a nemohla som utíšiť aj 15 min).
Takže som stretávanie nateraz na nejaký čas úplne zatrhla s tÿm, že oni k nám môžu dôjsť keď chcú ( no nechodia, lebo ma nemusia a darčeky dieťaťu posielali po otcovi a to som tiež zatrhla už).
Lenže môj muž, mamičkár to vyriešil po svojom, a dieťa berie k rodičom poza môj chrbát. Klame mi PRED DIEŤAŤOM že idú na ihrisko, nedodrží ani čas večierky (ktorý je zo zdravotných dôvodov na siedmu) a potom zistím, že boli u starých rodičov.
Dieťa má 2 r. a vyslovene zamlčiava že niekde bolo, vidím že je to celé zle.
Ako by ste vec riešili vy? Alebo ak ste podobné zažili vo vzťahoch, čo pomohlo?
Bojím sa o vzťah s deťmi, že ma nebudú rešpektovať a vážiť si ma ako matku, keďže vidia ako sa ku mne správajú oni.

Ďakujem.

Strana
z8
miadi
18. aug 2022

Tak sa rovno rozved. Mamickar ako kazdy normalny clovek bude dieta brat veselo k starym rodicom bez tvojho milostiveho dovolenia. Dieta sa tak chovalo lebo si bola kopka nervou. Jedine co by mi vadilo je ze nedodrziavaju dietu od dr.. ale zakazat darceky je tiez chore. Ok ked ich neznasas nenavidis ale zakazat muzovi aby tam k nim siel s dietatom je moc . Oni teba nemusia mat radi ale svoje vnuca ano. A tvoj muz by mal vediet dozriet na to ake jedlo moze a co nemoze. Ked sa budes takto chovat .. tak o ten rozvod poziada tvoj muz prvy .

autor
18. aug 2022

@miadi darčeky som zakázala posielať po mužovi, Je to nehoráznosť a drzosť neprísť darovať ale poslať po niekom.

Vôbec by som styk nezakázala, ale vážne narúšajú mi vzťahy a zdravie v rodine a hlavne vztah a psychické a fyzické zdravie dieťaťa, ktoré som si milostivo vynosila a porodila ja.

nikolka1986
18. aug 2022

No, keby do teba tvoj milý nazasunul, tak žiadne dieťa nemáš, tak sa aj podľa toho správaj. Byť ním, tak ťa hneď "upracem" a viac by si so mnou takto necvičila.

autor
18. aug 2022

@miadi a nie nešlo o zrkadlenie mojich nervov keďže som dieťa nijak nemanipulovala (navyše od nich) a úprimne som mala záujem, aby dieťa starých rodičov malo, lebo ja som ich mala, a bolo to fajn. Lenže moji starí rodičia, moju mamu nezhadzovali, neurážali a rešpektovali mamu ako matku a partnerku. Neprajem si pre dieťa takúto znevažujúcu atmosféru voči mne. Nerada potom budem hasiť problémové správanie v puberte a dospelosti lebo ako vzory sú 0 bodov.

autor
18. aug 2022
abbey1
19. aug 2022

Tak bohužiaľ, keď nenájdete spoločnú reč v tejto otázke s manželom, môže to byť čoskoro tvoj exmanžel s právom stýkať sa s dieťaťom a potom si už ozaj môžeš pískať.
Ste všetko dospelí ľudia, skúste sa pre dobro toho dieťaťa naučiť spolu ako tak komunikovať.
Vidíš sama, že svojim zákazom nič nevyriešiš. Skôr môžeš stratiť manžela.
Chápem , že to môže byť náročné a kompromis niekedy stojí veľa síl a obete, ale často to inak nejde.

miadi
19. aug 2022

Ale Ved ty k nim nemusis ist. Len neries svoj problem s inymi cez dieta. Pokial sa k nemu spravaju normalne s laskou.. tazko z tvojich abstraktnych dojmou usudit ci ozaj ti nieco robili Alebo si len vztahovacna a urazliva. Chcelo by to konkretnejsi priklad co take ti povedali-urobili.

miadi
19. aug 2022

Predstav si ze by sa tvoj muz nepohodol s tvojimi rodicmi a zakazal ti s dietatom k nim chodit. . Toto nie je len o tebe a o nich. Toto je dost vazny problem vo vasom vztahu. Ak ozaj boli na teba zli neprijemne tvoj muz sa ta mal zastat pred nimi. Vy nie ste jednotni ako par. Je velmi detinske zatrhnut darceky Lebo ty si urazena a chces aby ta odprosili. Uz aj to by bolo dost ze Ty k nim nebudes chodit ., ale ze ani on nemoze so svojim dietatom k svojim rodicom ? Ano si matka ale on je otec a mà rovnake prava ako ty.

autor
19. aug 2022

@miadi tých abstraktných “dojmov” som si zažila 10 rokov. Kým takto zamerali len so mnou, prežila som. Inak neprišla dom to tu pitvať a dokazovať ti ale pýtam si radu a názor, svoj si už vyjadrila. Ďakujem ti.

andreatytler
19. aug 2022

A ako to chces teda riesit? Rozod? Zavolat na muza policiu ze ide bez tvojho vedomia k svokrovcom, alebo prestanes davat dieta muzovi na vychadzky?
Podla mna nic ti fungovat nebude. Musis si vyriesit svoj problem so svokrovcami a nezatahovat do neho dieta.

oliva276
19. aug 2022

Môžeš byť ultimatívna a nekompromisná - a vykoleduješ si odstup manžela, ktorý už možno o ňom uvažuje. Si pripravená na samostatnú výchovu dieťaťa?

klarolinne
19. aug 2022

Sadni si s mužom a trvaj iba na jednom, keď riešiš ten zdravotný problém to skrátka MUSÍ on pochopiť. Ale návštevy nezakazuj a už vôbec nie darčeky, to je totálne trápne. Však asi neprídu osobne, lebo ťa nemajú potrebu vidieť. Rovnako ty ich. Nerieš, ale prestaň byť vztahovačná. Áno starí rodičia majú potrebu napchvat dieťa kadejakými blbostami. Nuž, ak je tam zdravotný problém, tak by som trvala na svojom, inak nie. Dieťa pochopí, že doma nemôže a raz za čas u babky to nevadí.
Ale zakázať mužovi akoby to ani jeho dieťa nebolo alebo bol nesvojprávny, či môže ukázať vnúča rodičom je riadne cez.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
19. aug 2022

Uprimne - ty absolutne nerespektujes zelanie manzela, ktory chce, aby stari rodicia vidavali vnuca... To, ze ty mas zo svokrovcami zle vztahy je vec jedna, casto to prameni s dlhorocnych zabomysich vojen a velkeho ega na oboch stranach, ale prosim nekaz to dietatu... dieta predpokladam ma starkych rado a to, ze jeho otca "nutis" robit z neho klamara, ze boli na tom ihrisku miesto starych rodicov, nuz o to hosie...nicis si vztah na vsetkych frontoch...dieta nevie, kde je sever a preco mama nechce, aby videl babku a dedka (a ver mi, este roky toto nepochopi, ak vobec niekedy), kazis si vztah z manzelom, co je medzi dvoma mlynskymi kamenmi a musi sa rozhodovat medzi svojimi rodicmi a manzelkou, robis nervy sama sebe, pretoze miesto toho, aby si nastavila nejake normalne stretavanie (jedno doobedie kazde dva tyzdne napriklad) a mas hotovo... ono casto mi prijde, ze ludia nemaju nic ineho na praci, ako si dokazovat, ze im dieta PATRI a mozu za neho absolutne rozhodovat a u chlapa by som napisala - honit si na tom ego, aku maju "moc" a ublizovat druhym obmedzovanim styku s dietatom...toto sa celkovo tyka mnzostva rozvedenych, rozijdenych parov, svokier, rodicov... ak chces zmenu, musis zacat od seba. Styk stareho rodica s vnucatom si oni mozu vyziadat dokonca sudne, maju na to narok...

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
19. aug 2022

Zaujimalo by ma to dvojrocne dieta ktore vie klamat a zamlciavat.

A zaujimali by ma tie zdravotne problemy a dieta nariadena od lekara, lebo ak tvoj muz napriek tomu ohrozuje vase dieta na zdravi a zivote…viac ako svokrovci by ma trapilo, ze moj muz je idiot

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dadis
19. aug 2022

Hmm, chudaci muzi niektori, mat doma taketo rakety..chudatka deti su niekde uprostred, aby sa aj deti bali pred mamou povedat, ze maju radi babku...

syslik81
19. aug 2022

sadnut si a v klude sa so vsetkymi porozpravat vysvetlit ako sa veci maju a ze nemas nic proti nim ale ide ti o dieta .. ale stylom pisania take daco ty nedokazes .. si sa naviazala na dieta a uplne si ho privlastnila ... hladas problem kde nieje a este do toho tahas chudak dieta ... vzdy sa da najst spolocna rec ale treba ustupok na oboch stranach nielen ty ty ty .. raz bude mat aj tvoje dieta deti a ako by si sa ako babka citila nevidat vnuca?? ale uprimne kazdej jednej podobnej tebe by som taku nevestu dopriala ... len skoda ze az potom pochopis ako to bolo aj z druhej strany pohladu

taga
19. aug 2022

Hm, nie je nahodou niekde aj v zakone spomenute letmo, ze stari rodicia maju pravo na stretavanie s vnucatom? To, ze ty si si postavila hlavu je mimo a robis len zo seba vies co. Oni ta nemusia, ty nemusis ich a ty nemozes nijako zakazat otcovi dietata aby vlastne dieta bral k vlastnym rodicom.

Na tvojom mieste by som skor hladal sposob, ako manzelovi vyvsetlit, preco je dolezita ta dieta a aby bola dodrziavana ak vezme dieta k svokrovcom teda... tam to asi konci. A tiez si neviem predstavit tem zdravotny dovod, pre ktory ma 2rocne dieta vecierku

veroniq85
19. aug 2022

Tvoj muz (aj ked dieta neporodil) je rovnaký rodič ako ty a má rovnaké práva na dieta a rozhodovaní o jeho dobre. Dokonca aj zákon to tak definuje. Cize tvoje rozhodnutie ze dieta sa nemoze stretavat so starými rodičmi nemá žiadne opodstatnenie ak tvoj muž rozhodne inak. Jedine k comu to vedie je rozvod,

ibrunova
19. aug 2022

Napíš, čo také hrozné ti vyviedli. Nepreháňaš trošku? Ja sa mužovi nečudujem, keď sa s tebou nedá, zariadil sa bez teba.

mondolina
19. aug 2022

akým právom ty niečo zakazuješ? len preto že nerešpektujú teba🤦‍♀️
to nie sú darčeky pre teba, ale pre dieťa.
toto je už iný level tvojej dôležitosti, kde je dieťa uprostred ako rukojemník Vašich pridrbaných vzťahov.
ty si dospelá, svokrovci tiež, a tvoj manžel hádam tiež. rieš veci ako osoba, ktorej príroda nadelila rozum 🤦‍♀️🙈

adrika25
19. aug 2022

Ešte chvíľu toto rob, muž ta kopne do prdele, a ver mi budeš ešte s láskou spomínať ako tam tvoje dieťa bolo len občas. Aby ti tam nebolo každý druhý víkend a Vianoce a prázdniny a sviatky. Trosku poštuduj zákon o rodine, sem tam nejaký súdny judikat a dopredu ti radim zmeň prístup lebo ostaneš sama

lady_hurts
19. aug 2022

Ach tieto matky, čo si myslia, že pôrodom sa stali stredobodom vesmíru 🤦 je mi zle z toho ako sa mstis cez dieťa namiesto toho, aby si mala rozum a riešila si svoje problémy v rodine ako dospelá osoba. Takto si to odskace dieťa. Je mi ho ľúto.

sojorez
19. aug 2022

Nabal dieta k starym rodicom s jedlom, ktore splna poziadavky diety. Tak mu budu moct dat jest to, co je vhodne. Ak ma dieta zdravotne problemy, zober na najblizsiu kontrolu babku - mnoho ich je takych, co si myslia, ze vymyslame novodobe diety a dietatu nedoprajeme, ale ked to pocuju z ust lekara, tak to prijmu.
Ak budes dalej takato vzpurna, na dieta to bude nadalej vplyvat (v tomto veku zrkadli matku, takze ak si na nervy Ty, je z toho rozhodene i ono). Ak uvolnis opraty, nebudu Ti robit napriek, a zrazu aj ta vecierka o siedmej bude mozna.

miadi
19. aug 2022

mna teda vobec nezaujimaju vase žabomyšie spory nemusis nic dokazovat uz v uvode si dokazala dost zhodit seba samu. O svokrovcoch nevieme nic zle naopak este posielali darceky .. zle chovanie bolo o pisane len z tvojej strany. Asi mas co si zasluzis no chudak dieta za to nemoze a ty ho pouzivas ako živy štit .. rukojemnika vo svojej vojne so svokrovcami. Ked je zranene ego vacsie ako laska k dietatu.. rozbijes mu rodinu ale vinu vidis len v druhych.

miadi
19. aug 2022

P.s nemusis mi “ dakovat” za nazor ty si len chcela pocut kydanie na manzela ze co si on dovoli za chrbtom MATKY (bohyne) ist s decom k dedkovcom. Chcela si si len pofukat bolave ego. Ty nechces nic riesit ani zlepsit len muz by mal ako pes posluchat na slovo. . Tak ti urobim radost .. ano nema dost character ked ti klame mal rovno uprimne povedat ideme navstivit starkych. Ked nechces ist s nami nemusis . Len on nema gule ked mà doma taku Xantipu a zariadi sa po svojom. Zbabelec boji sa ta Asi vie preco.

autor
19. aug 2022

Zbytočne tu vysvetľovať že mama je pre nich za nič a robia mi peklo v rodine.

babababka
19. aug 2022

Prosím ťa,na jednu vec pozor,aby z tvojho dieťaťa sa časom nestal neurotik vďaka tvojejím reakciám.Neviem si predstaviť večierku o siedmej zo zdravotných dôvodov.2 ročné sa ti bude hádzať o zem aj z iných príčin a ešte tento vzdor potrvá.A čo tvoji rodičia rešpektujú všetky tvoje želania?

Strana
z8