icon

Návštevy svokrovcov

anicka246
13. mar 2014

Ahojte žienky, mám asi taký istý problém, ako väčšina z vás.. Musím sa ale posťažovať, na manžela nechcem až tak veľmi tlačiť a s mamou som sa už rozprávala, no chcem vedieť že niesom jediná. Svokrovci väčšinou ked prídu, tak neohlásene, alebo zavolajú, že za 5 minút sme u vás... a vôbec ich ani nenapadne, že mi môžme mať aj iné plány, no proste katastrofa,. Minulý víkend mali prísť okolo pol 3, pred 12:00 klopali, MM mal ísť vonka s malým, ja som chcela vysávať, chodbu umyť atd, no jasné že som nemohla, v nedelu som chcela už oddychovať, takto sme museli v nedelu riadť, no to je len jeden príklad, keby som mala všetko písať tak je to sloh. a včera to isté manžel je chorý včera bol doma pred pol 10 ráno volali že za chvílku sme u vás malý okolo 10:00 chodí spinkať takto tu sedeli do 12tej, a keby aspoň že tak prídu na hodinku hodinku aj pol, ale aj tú sobotu o 12:00 prišli o pol 7 večer odišli, to je strašne dlho na také malé dieťa.. pol roka bude mať malý, a vždy ked sú tu tak dlho, tak mi zle spinká aj v kočíku vonka aj večer je to horšie.. ja už neviem mm ma chápe aj súhlasí vraví že mama jeho to nikdy nerobila že by k niekomu šli neohlásene že to nechápe...pri najbližšom telefonáte mi sľúbil že im to povie, tak som zvedavá že čo.. dakujem za vaše rady a skúsenosti ..

saxana36
13. mar 2014

fu nezavidim,k nam moze chodit iba ked je moj muz doma a ten sa v podstate s nou bavi,inak ma zakazane ,resp.neni vitana

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa naša cez cestu,preto vidí,ked prídem a či som doma...neviem čo jej mám povedať,že: nehnevajte sa,ale nemožete si sem chodiť ako na klavír? čo ak nas pri niečom prichytite? alebo,že chceme mať svoje sukromie? tu sa to ľahko píše,ale ťažšie hovorí,keby byvala dalej,tak ok...
Minule prišla,že ide mi povedať,čo hovorila jej sestra,ked tu bola...a ja jej vravim medzi dvermi,že mne už moj drahý povedal,tak sa urazila,že tak ona teda ide..vravím,ved teda mi niečo ine porozpravajte...a nič..

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja ved to ze je to tazke povedat, ja som svojmu povedala nech jej povie ale nic nepovedal a takto ideme a fungujeme dalej. a ja tiez neviem ako jej to povedat :-/ poslem jej smsku 😀 😀

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa no a hned ti dobehne🙂

luslus
13. mar 2014

esteze moja svokra byva od nas vzdusnou ciarou 1600 km autom az 3200 km :D

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja myslim ze poslem smsku akoze jej napisem ze nech nechodi kazdy den k nam - no ale je to sproste jej vraviet ine je keby to bola moja mama predsa lepsi vztah medzi sebou mame - este ze moja mama k nam zavita len prilezitostne 😀

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa ja s mamou nemám už vybudovaný vzťah,takže ta ani nevie,kde ja bývam..a neviem, či je sms dobrý napad..

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa a ked si ju nevšímaš?alebo povieš,že musíš už niekam isť? moja sa vtedy zodvihne..

hajajanka
13. mar 2014

😀 😀 😀 celkom som sa pobavila, ked to tu citam (ja sa mozem, mne svokra nechodi neohlasene na navstevu, kedze byva 300 km od nas).
Baby, mozno sa na mna urazite, ale podla mna je takato situacia aj vasa vina. Mnohe, ako citam, neviete (nechcete, nemate odvahu, nechcete urazit a x dalsich dovodov) povedat niekomu na rovinu, co vam prekaza. Preco s tym mate problem? Ako chcete dosiahnut nieco bez toho, aby ste situaciu svojimi silami zmenili? Ked bude vasa svokra najblizsie u vas na navsteve, tak sa s nou o tom pobavte. Pekne-krasne z oci do oci. Nenechavajte to na manzela. Kludne sa pobavte, vysvetlite. Kludne a taktne, ale pravdivo. Ved to by uz jej vedenie muselo ist 10x okolo zemegule, aby to nepochopila 😉

toniesomja
13. mar 2014

@hajajanka ano máš pravdu, len potom sa urazi a vykašle na nas, napr, moj ked nemá naladu,tak jej povie,aby ho s niečím neotravovala a ona začne,že je jej syn a hadam sa ho može opýtať, koho sa ma ineho opýtať...atd...chcela by som bývať dalej,nechodila by každý den.

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja moja svokra??? ona ma od nas aj klucik muzik jej dal :-/ takze jej je jedno ci sme doma alebo nie... ona tu sedi, v pohode si zapne aj televizor, kavu si sama neurobi na to caka namna kym ju oblúžim. a takto ma nasrala aj na stedry den - my pozvany k mame na tretiu deti po darceky kus pokklebetit, klasika.. a pred 4 uz muzovi zvoni telefon ze ked sme ze ona je u nas a my nikde. ta ja uz som vybuchla ak casovana bomba 😀 bo ja vsetko doma nachystane darceky pod stromcekom svetla pozhasinane, telka vypnuta len stromcek svietil a darceky dole ta jej volam nech okamzite vsetko da do povodneho stavu a ide pred cinzak 😀 😀 a este ona mi nadrzovku ci ma aj telku vypnut bo si zapla 😀 ta ja som myslela ze ma porazi s muzom sme sa na stedry den tak povadali ze az.. som myslela ze jej doslo ked som urobila krik ze pojde domov ale ta my prideme domov a ona ozaj pred cinzakom caka 😀 a este sa trepe prvá dnu s malou ze jeeej jezisko prisiel. skoro ma porailo tak ma vytocila ze az...pokazila vsetko

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja a ja s mamou tiez ziadny extra vztah - vidime sa tak raz do mesiaca kvoli detom 🙂 ale by som chcela vidiet mojho co by povedal keby som si tak dotrepala mamu kazdy den k nam a sedela by tu az do osmej. jeho mama uz naozaj nema oci kazdy bozi den je tu, a to niekedy nestaci len od 3 do 8 ale este aj doobedu na kavu pride.. a to len za malou beha a toto a hento juuuj dakedy uz asi vybuchnem.. je ine ked ju volame ze potrebujeme niekam ist na nakup alebo nieco vybavit ze postrazit deti ale toto ? najhorsie na tom je ze vsetci si mozu tak akurat mysliet ze sa neviem starat o deti zato sem chodi.

petkave
13. mar 2014

@monicm chi, tak u frajerky môjho švagra nezabralo ani to, že som sa začala chystať na spanie ja. Behala som v nočnej košeli a ona u nás kľudne sedela 😀

pipinulkaa
13. mar 2014

@petkave 😀 to ako aj u nas. este aj ked poviem ze deti idu spat tak nic - ostava na svojom mieste v kresle a pozera dalej televizor 😀 😀 pravidelne od nas odchadza po televiznych novinach uz na nervy toto

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa neviem,ale ked mate dieťa,snad jej možeš povedať,že chcete byť viac samostatní...ja ked som už bola nervozna,tak som začala na mojho vykrikovať, že čo sedí,čo nejdemem niečo robiť a potom jej docvaklo..a ked príde,tak ja nevyvýjam nejake extra debatu cez týžden,nemám chuť..a takto odíde po 20tich minutach,vydržať vydržím ,ale už ked počujem,že otvara dvere a hovorí:to som ja, ježia sa mi chlpy a sem tam vybuchnem..ale ovladnem to

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja a este ti poviem toto. - este svokra neni na dochodku a volali ju do prace lebo je nezamestnana - tak vies co povedala ??? ze ona nemoze ist do roboty lebo sa stara o malu!!!! skoro infarkt som podostala ak som to pocula - vraj to povedala lebo sa jej nechcelo ist robit. no tak uz mi povedz co je to za zena 😀

toniesomja
13. mar 2014

@petkave proste niektorým ľudom nedocvakne...ja nemám problem povedať cudzim,alebo kamaratom,ale rodine ano..je pravda,že som si zle naučila...chcela som byť s nou kamoška a tak to vyzera..

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa juj,tak moja robí,ale o 15h už doma..

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja ze po 20minutach 🙂 moja sa tu nikdy kratsie nezdrzi ako hodinu. no mame uz dve deti - ale to je jej uplne jedno. ved to pisem keby radsej deti si vzala alebo aspon jedno k sebe alebo vonku ale ona nie radsej bude tu sediet 😀 uz mi je aj smiesno ztoho ako moze byt dakto taky dotieravy..

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa a nemá nejaku kamošku?

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa aj tato chodila na hodinu v zime sedieť k telke,no tento týžden drží rekord, po pol hodke sa balí,ale to bolo asi tým,že som mala cvičenie , dnes nemám,tak neviem...asi sa odpracem do zahrady, a budem sa tvariť zaneprazdnene...

pipinulkaa
13. mar 2014

@toniesomja no uz nie 😀 lebo uz nikto s nou velmi nechce sa bavit, lebo kazdy ju uz ohovara co robi ze nam neda pokoj atd.. ved uz dve jej to otvorene aj povedali ze co k nam furt chodi, alebo ze co malu nevezme ksebe alebo von, nech mame kus klud ale ona akoby bola hlucha.. uz nema kamosky. ale tak ked pride, keby aspon daco pomohla ale tak ona len sedi v kresle ani vonka malu nevezme lebo vraj ona ju nebude nahanat. to je lenivica jedna aj rano vyspáva si do 10tej.. a cely den len pred telkou.. ani varit ani nic sa jej nechce...

petkave
13. mar 2014

@pipinulkaa
@toniesomja moja mama žila so svokrou (mojou milovanou starkou) v spoločnom dome 30 rokov. Dvojgeneračný dom, starká na dôchodku. Mamča došla z práce, my zo školy a starká už nasáčkovaná u nás v kuchyni. Debatovať chcela, vyzvedala, čo je nové vo svete, spomínala na vojnové časy. Ako dieťa som to milovala. Až teraz chápem, čo moja mamča musela prežívať... 😲

toniesomja
13. mar 2014

@pipinulkaa tak to nie je nič moc..

toniesomja
13. mar 2014

@petkave však toto..

cybulka
13. mar 2014

@toniesomja urazí sa a odrazí sa, 🙂

bets
13. mar 2014

Ako ja mám fajn svokrovcov, ale tiež prisli, keď nemali. Boli sme dohodnuti, že pridu v pondelok alebo nedelu, lebo v sobotu sme sa vracali z dovolenky. My sme sa v sobotu rozhodli, že pojdeme hned ako odovzdame izbu, teda rano, co oni nemohli vediet. Povodne sme sa tak skoro neplanovali vrátit. Muž len tak vola, že ako pridu a oni, že za hodinu vyrazaju. To majú 300 km a my sme mohli být este preč 🙂 vtedy som olutovala, že sme odisli skor 🙂 museli by cakat pred domom a možno by si zapamatali, že prichod treba dohodnut 🙂

monicm
13. mar 2014

@petkave ja som od únavy zaspala na gauči a so svokrou to ani nepohlo (ona nie je zlá,aby ste si niekto nemyslel,len je to proste ona),takže je pravda,že niektorým nedocvakne,ani ked to majú na zlatom podnose 😀

lienkafoj
13. mar 2014

@pipinulkaa hm, neviem, nemam slov..... nie na svokru, ale k tvojmu spravaniu... ja by som si toto nenehala... vezmem klucik a hotovo. aj my sme mali v zaciatku taky problem, lebo sm byvali na byte svokrovcov a oni isli do lepsieho.... vymenili sme zamku, bo bolo mi sproste, aby sme im vzali kluce. vyhovorila som sa ze som stary kluc stratila a nevhceme by ns vykradli. samozrejme novy kluc nedostali. prisla par krat neohlasene, ale som jej povedala, ze mam svoj program, bud sa prida alebo pride inokedy. pochopila

eeffka
13. mar 2014

@anicka246 a preco si si neupratovala podla planu? hadam si im nesedela pri zadkoch... by som im este aj handru do ruky strcila ze super idete vhod.