icon

Návštevy svokrovcov

anicka246
13. mar 2014

Ahojte žienky, mám asi taký istý problém, ako väčšina z vás.. Musím sa ale posťažovať, na manžela nechcem až tak veľmi tlačiť a s mamou som sa už rozprávala, no chcem vedieť že niesom jediná. Svokrovci väčšinou ked prídu, tak neohlásene, alebo zavolajú, že za 5 minút sme u vás... a vôbec ich ani nenapadne, že mi môžme mať aj iné plány, no proste katastrofa,. Minulý víkend mali prísť okolo pol 3, pred 12:00 klopali, MM mal ísť vonka s malým, ja som chcela vysávať, chodbu umyť atd, no jasné že som nemohla, v nedelu som chcela už oddychovať, takto sme museli v nedelu riadť, no to je len jeden príklad, keby som mala všetko písať tak je to sloh. a včera to isté manžel je chorý včera bol doma pred pol 10 ráno volali že za chvílku sme u vás malý okolo 10:00 chodí spinkať takto tu sedeli do 12tej, a keby aspoň že tak prídu na hodinku hodinku aj pol, ale aj tú sobotu o 12:00 prišli o pol 7 večer odišli, to je strašne dlho na také malé dieťa.. pol roka bude mať malý, a vždy ked sú tu tak dlho, tak mi zle spinká aj v kočíku vonka aj večer je to horšie.. ja už neviem mm ma chápe aj súhlasí vraví že mama jeho to nikdy nerobila že by k niekomu šli neohlásene že to nechápe...pri najbližšom telefonáte mi sľúbil že im to povie, tak som zvedavá že čo.. dakujem za vaše rady a skúsenosti ..

anicka246
autor
13. mar 2014

@saxana36 to som ja povedala už na začiatku, žel ked je manžel doma nak prídu ..

alica2014
13. mar 2014

Toto som zažívala niekolko rokov aj ja,muž im nikdy nič nepovedal,tváril sa,že je všetko v najlepšom prípade. 😝 Nechápem ho dodnes.Ked sme začali spolu žit,chodili takmer denne,no horor.Kedže sú velká rodina,muž má 7 súrodencov,tak nikdy neprišli sami,švagrovia štartli autá a prišlo ich najmenej 10-12.Očakávali,že im navarím,budem obskakovat.....atd.Ešte som ani nebola doma z práce a už stáli pred dverami,hladní,smední.Slo mi to riadne na nervy,niekedy som s nimi nemohla od zlosti ani hovorit,chystala som občerstvenie,kávy,drinky ako neaká slúžka.Bolo to ponižujúce.Prehrabali celý byt,že či je upratané,opraté.Potom som sa začala zatajovat,normálne stáli pred domom,vypla som mobil,nechala ich zvonit a nech stoja 😝 ,hrala som mrtveho chrobáka.Muž sa sice pýtal,že kde som bola,no vyhovorka sa nájde 😀 😀 😀 dodnes nevie,ako to vlastne bolo.Na plánované návštevy chodili vždy skor,nestihla som, ani pripravit všetko na oslavu a už boli tam.Na moju 30-tku,sme boli dohodnutí na 15.00,už o 11.00 boli u nás.Ja som bola v práci,muž tiež.Proste vtierky 😝 v práci som skončila, skočila si na nákup,nech čakajú-bolo to trápne, no priamo som im povedala,že keby prišli ako sme boli dohodnutý tak majú všetko nachystané.Dodnes neznášam ich návštevy,vždy všetko presnoria,slušnost im nič nehovorí.A ked nemám náladu,a som sama doma,normálne sa zatajím, a nech chodia okolo domu kolko chcú.Jedno štastie,že mi na to ešte neprišli,vtedy sa smejem ja 😀 😀 😀 ked stojím za oknom a sledujem ich 😀 😀 😀

bodka70
13. mar 2014

q čo tak skúsiť inú taktiku a predbehnúť ich. Hneď ráno o 6.00 vyzváňať u nich, že teda prišla som aj ja na návštevu na oplátku a sedieť a sedieť u nich až do večera 😅 😅 😅 😅 .

inak mne toto svokra nikdy nerobila, ona už bola stará, choré kĺby, tak ak občas výnimočne k nám zašla, muž musel po ňu ísť autom a doviezť ju k nám. Ale zato moja mama áno, dokonca aj tie kľúče mala. 🙄 🙄 🙄. Boli sme dohodnutí, že sa po práci stretneme, že ju počkám na zastávke - volám jej, kde je a ona, že už je u mňa v byte 🙄 🙄 🙄 🤐. Našťastie potom to prestalo, som to povedala mojej krstnej, jej sestre, s ktorou mám výborný vzťah a ona jej naznačila taktne.... navyše mama býva cca 70km od nás, tak sa k nám nevyberá často.

nikolienka28
13. mar 2014

Bože ako keby si o mne hovorila, len mne ešte robí svokra zo života peklo a už mi je to fuk vyhýbam sa jej a ani môj MM to už nerieši 😉 Podľa mňa keby si jej niečo povedala tak sa len urazí ale ked jej niečo povie tvoj MM tak to skôr príjme 🙂

lyzzy
13. mar 2014

a vy zienky ste co?.....nesvojpravne?

toniesomja
14. mar 2014

@lyzzy neber to tak, nie každý ma dar otvoriť si usta ...tu sa chcu ženy len vysťažovať,a poradiť si navzajom...

anicka246
autor
14. mar 2014

@eeffka ved teraz to ľutujem, že som mohla začať normálne upratovať, možno by pochopili.. urobila som to, že som šla aj ja s manželom a malým vonka a oni tu sedeli 3 hodky u nás, ale myslím že ani to im nevadilo...

klincek
14. mar 2014

@alica2014 no to je sila 😕 . to doteraz nepochopili, ze obtazuju?
a nepomohlo by pozatvarat v byte vsetky dvere okrem obyvacky, kuchyne a zachoda? myslis, ze by nepochopili, ze tam nemaju liezt?..

zadananana
14. mar 2014

To isté som zažila ja ja.Každú nedeľu boli u nás na obed vyžrali, čo sme mali a odkráčali domov. Dobrá rad / možno zaberie/ : začni im robiť to,čo robia oni tebe. Buď u nich nasadená aj s celou rodinkou , hádam im to trkne.Čo sa nepáči mne , nebude sa páčiť aj im.A keď netrkne ,tak ich po hodinke krásne,slušne vyponklonkuj. Keď sa nafučia, po čase ich to prejde. Prajem ti pevné nervy.

toniesomja
14. mar 2014

@zadananana napr. mne sa nechce chodiť vysedavať k nim,radšej si budem doma niečo robiť a nevšímať si..

alica2014
14. mar 2014

@klincek na nich nezaberie nic,dokonca ich ani nenapadne niečo mi pomoct,sadnu,sledujú, čo robím a tvária sa ako najlepšia rodina 😖 No čo aj pre takých slnko svieti.Casom sme sa prestahovali,máme chorého synčeka,tak tie návštevy obmedzujem na minimum,vždy mám neakú výhovorku a ked nepomože,tak sa zamknem a kašlem na nich.Raz som dokonca aj s detmi odišla preč,že mám niečo súrne,vtedy musel lietat mm,nech si ich užije aj on 😀 😀 😀 Chlapi sú velmi háklivý na svoje family,tak nech si ich obskakuje,mne vtedy už praskli nervy.Ako talianske manželstvo 😀 😀 😀 ,viem si ho aj ja vychutnat a dam pocítit ,čo preživam,nech kmitá.V poslednej dobe,ho často zapájam do domácich prác,hlavne vtedy,ked dojdu,aby vedel čo to obnáša,neustále obskakovat jeho family.Potom sa v duchu smejem aký je dopotený,nervozny a ako musí kmitat.Samozrejme je milý,uslužný,tip top,ani hubu nemože otvorit,aj keby chcel,ked mu tam sedia.Aspon vie, čo to je.Musím sa priznat,že ma to niekedy aj baví ,ho sledovat ako mu teču nervy,no čo ,ked si nevie povedat svoje,tak nech kmitá 😀 😀 😀 Nahodím herecký úsmev a mám v paži 😀 😀 😀

klincek
14. mar 2014

@alica2014 vyborna strategia 😀. ja nevydrzim, a ked sa mi nieco nepaci, tak si veru pred mm usta otvorim-slusne, ale poviem si..no ty to robis lepsie. snad aj tvojmu casom dojde, ze je to privela..ale teda fakt nechapem, ze toto ludia nepochopia. ved to clovek musi vycitit, ked niekde nie je vitany, resp. ked ho maju dost..

alica2014
14. mar 2014

@klincek myslím,že on to aj vie,aj sme sa velakrát o tom bavili,len nedokáže nič povedať svojej rodine,lebo ho to mrzí atd.Tak som si našla metodu ja,a uvidím ako dlho ho to ešte bude bavit,robiť zo seba somára 😀 😀 😀

toniesomja
14. mar 2014

@alica2014 ja by som skor povedala svojej rodine,ale je to individuálne..

mamavera
14. mar 2014

@anicka246 obidvaja spolu povedzte manželovým rodičom, prečo vám takéto prepadovky nevyhovujú, opíšte im to, čo si opísala nám. Povedzte im to slušne, ale dôrazne, že by ste boli radi, keby sa vopred ohlásili, lebo väčšinou máte už plán, ako stráviť ten, ktorý deň. Ak nepochopia, využite krásne počasie a skúste sa zdržovať čo najviac vonku, byť dva, tr týždne doma minimálne. Keď budú piaty krát stepovať pre dverami a vás nikdy, hádam pochopia. A že si chcela vysávať a oni boli u vás sedem hodín? No sedem hodín je už pre mňa netaktnosť, ak sa neohlásili. Skús byť netaktná aj ty. Privítaj ich - jéj, vitajte, práve idem povysávať, ani sa nevyzúvajte, dám vám malého na hodinku do kočíka, keď sa vrátite, dáme si spolu kávu. A už aj tlač kočík aj s nimi von 😀 😀 😀 😀 Viem, zľahčujem situáciu, ale toto by som netolerovala, ty a manžel musíte vystupovať ako tým, dôrazne, aj keď s úsmevom, ale aby všetko pochopili na šupu. Čo si budú myslieť, to je ich problém, oni tiež neriešia, čo si myslíš ty, keď sa ti stále nasáčkujú do domácnosti.

maminka172
14. mar 2014

@ajsenz ahoj, mozem vediet, preco sa nestretavate? Ja by som tu moju ochechulu tiez uz najradsej nestretla.

ajsenz
14. mar 2014

@maminka172 lebo zaprela jednu pravdu ktorú muž vytiahol na povrch a spravila zo mňa aj muža klamára len aby bola pred svokrom a dcérou tá super 😉
A aj rozdiely robili medzi mužom a sestrou a aj medzi našimi deťmi, čiže takto je nám super 😉

ajsenz
14. mar 2014

@pipinulkaa no sami si za to môžu 🙂

maminka172
14. mar 2014

@ajsenz Mna tato moja ohovara kade chodi, lebo sa jej nepcham do zadku. O vnuka nema zaujem a to s nou byvame na spolocnom dvore. Ked si na dvor dosikuje navstevu, tak mi sedia pod oknom a ked prejdem popri nich, tak stichnu. Na odstrel.

maminka172
14. mar 2014

@ajsenz Uz ide leto, tak bude na dvore vysedavat od rana do vecera. Neznasam ju.

miskaatinka
14. mar 2014

O mojej by som tiež vedela písať román no ona sa mi napr. ešte aj urazí na obyč. veci. Tiež keď príde k nám raz za mesiac sa síce ohlási no ona väčšinou naopak mešká. A neraz sa stalo, že sme ju čakali vonku po dlhom čase krásne víkend konečne mm doma čo môže ísť s malou von a ja môžem mať kľud a kľudne upratovať a pod. a mi sedíme nič nerobíme a čakáme na ňu. Potom príde a po pol hod. odchádza. Odbabraný celý deň. No naposledy som s ňou a hlavne aj s mm ktorý jej nevie nič povedať vybabrala. Muža poslala s malou von a kázala mu zavolať nech príde za nimi...........keď prišli potom domov tak celý čas po mne pozerala a bola neskutočne urazená. Veď chce stále tráviť čas so svojou vnučkou tak aj toto je trávenie času nie?! nie len telefonovať a raz za mesiac prísť na pol hod. a potom v tých telefonátoch vyplakávať ako ju chce vidieť. A iné a iné ďalšie veci .......veľa síl si poprajme 🙂

ajsenz
14. mar 2014

@maminka172 moja je odo mňa 165km 😉 😉

miskaatinka
14. mar 2014

@mamavera pekne ste to napísali....no moja svokra to napríklad berie ako urážku že ja jej niečo dirigujem......a pritom nevie pochopiť, že ja som stále s malou sama a že je rozdiel robiť niečo doma keď sa vám pri tom tmolí dieťa..........a pritom vie že mám na seba samú minimum času ............no v živote ani raz neprišla a nevzala malú von ..........a hlavne malá by s ňou ani nešla lebo sa jej bojí čo je tiež moja vina a nie jej že ju nevída :(

rheia27
14. mar 2014

inac baby, vcera som si vas citala a chcela napisat moju skusenost, malinka akurat spala, ked som pocula strngotanie klucov a otvaranie dveri....kokos a tam svokra 😕 😕 😕 skoro ma na mieste vystrelo

toniesomja
14. mar 2014

@rheia27 😀 😀 😀 😀

toniesomja
14. mar 2014

@rheia27 sorry,ale prišlo mi to smiešne,mala si jej ukázať našu diskusiu 🙂

mamavera
14. mar 2014

@miskaatinka nevykať!! Ako to tvoja svokra berie, to je jej problém. Chápem, že máš na seba minimum času, aj keď pri jednom dieťati to ešte ide, nehovor mi, že nie. Keď tak pátram v pamäti, ani moja svokra mi v živote nevzala dieťa von, moji rodičia možno tri krát, ale ja som to nikdy ani od nej nečakala, keby sa ponúkla, dám jej drobca do kočíka, ale brala som to tak, že ona si svoje tri deti vypiplala, nech sa poblázni, poteší s mojimi, ja som aktívne zapájala manžela 😎 , aby sa necítil odstrkovaný 😀 , takže som v poho stíhala aj domácnosť, aj prácu, aj čo to na stavbe domu, aj školu. Nie som superžena, ani supermatka, len som si určila vždy priority a k práci som sa postavila tak, aby mal aj manžel miesto. Aby som bola spravodlivá, napíšem, že to robil rád a dobrovoľne. Lenže moja svokra bola u nás vždy vítaná, lebo netrčala u nás sedem hodín, keď videla, že mám okolo svišťov kopu práce. Nikdy neriešila či je v byte, alebo v dome dostatočne poupratované, ako mám usporiadané veci, to by som ju hnala.....ale nikdy nezabudla oceniť, že a deckám venujeme. Zbožňovala som ju.

mamavera
14. mar 2014

@rheia27 prečo má tvoja svokra kľúče od vášho bytu? Chybááááááá!!!!!!

mamavera
14. mar 2014

@hviezdicka111 vyčkaj, dcérka podrastie a o rok šup s ňou k svokre na celý víkend - nech rozhadzuje v jej domácnosti 😀 a ty sa vrátiš v nedeľu večer do vyleštenej.

eliska31
14. mar 2014

tak toto nepochopim tiez...ako moze niekto dat kluce od bytu svokre...nic v zlom, ale podla mna to este manzelikovia daju kluce. Pochopim ked sa ide niekam prec a poprosit ci by nedali pozor na byt, poliat kvety, vyvencit psa/macku...ale dat kluce aby tam permanentne chodila???? NIKDY...