icon

Návštevy u rodičov a svokrovcov

14. aug 2025

Ahojte riešite niekto podobný problém? Muž ma dosť náročnú prácu, pár dni z mesiaca cestuje na sluzobky do okolitých krajín. Občas mu vyjde aj cesta na 1-2 týždne. Ja som na rodičovskej, máme dve deti (3,5r a 1r). Starší do škôlky nechodí, vlani ho nevzali. No a keď je manžel preč, chodíme na tých pár dní k mojim rodičom. Mam tam celu rodinu - súrodencov, sesternice, kamarátky z detstva, susedy. Cítim sa tam dobre a okrem toho celá moja rodina nám pomáha najviac ako sa dá. No lenze svokrovci to vnímajú ako krivdu že k ním chodím s deťmi menej. Vôbec tam nemám čo robiť, cez týždeň sú v práci, keď tam idem, musim baliť tri kufre keďže žiadne veci, hračky u nich nemáme. Nie je pravda že tam vôbec nechodíme, ale zastavíme sa tam tak na dva dni, no u našich som týždeň. Svokra to berie osobne, nie je s tým uzrozumená. Problém s ňou nemám, no pre mňa je uplne normálne chodiť do rodičovského domu kde som prežila väčšinu svojho života. Nebaví ma počítať dni kedy a koľko som u koho. Ale už sa sama seba pýtam, či to robím dobre.

Strana
z3
anonym_8a188d
14. aug 2025

Svokra má pravdu, návštevy by mali byť na rovnako
Neni úplne normálne utekať k rodičom, más svoju domácnosť

anonym_db45e8
14. aug 2025

@anonym_autor Rob tak, ako vam ako rodine vyhovuje. Nie si povinna chodit nikde.

henka123123
14. aug 2025

Urob ako tebe vyhovuje..svokra si moze myslet a hovorit co chce...vobec by ma to netrapilo..ty sa zariad ako tebe najlepsie vyhovuje

anonym_92892c
14. aug 2025

Nerobím to, lebo nemám tú možnosť, ale za mňa je to ok. Choď tam, kde sa cítiš príjemne. Uži si rodinu, kým sa dá. Možno keby sa svokra namiesto hundrania viac snažila vás k sebe nalákať...

tetapetra
14. aug 2025

@anonym_autor teraz si predstav, že sama si svokrou a tvoja nevesta robí presne to isté čo ty. Verím tomu,že by si aj ty chcela vídať vnúčatá častejšie. Ale chápem aj teba, doma je doma

majlo1234
14. aug 2025
@anonym_8a188d

@anonym_8a188d nema pravdu, navstevy nie su povinne. Chodi tam, kde chce.
Ja som tiez viac u nasich ako u svokry. Muz naopak, je viac u mamy ako u nasich. A deti berie so sebou. Myslim, ze mame korektne vztahy, ale neverim, ze svokra umiera tuzbou mat tam konkretne mna, ona chce vnucatka svoje. Nech sa paci, ja tam byt nemusim🤣

pribinak
14. aug 2025

Ak sú v práci a máš by sama s deťmi, tak to môžeš byt sama aj doma

zitaje
14. aug 2025

A odkiaľ vie svokra, koľko dní si u svojich rodičov? Inak mne osobne to príde úplne prirodzené, že chodíš sama s deťmi ku svojim rodičom, a nie ku svokrovcom... rob ako to tebe a deťom vyhovuje. Rozhodne si nemyslím, že by si bola povinná tráviť rovnaký počet dní u oboch starých rodičov detí.

dancer89
14. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa je to normálne. Iné by bolo keby je muž doma. Ale takto keď si sama s deťmi 1-2tyzdne...podľa mňa je logické že ideš k svojim rodičom ešte keď tam máš aj sesternice a kamošky.

biba_18
14. aug 2025

iné by bolo kebyže aj s mužom idete iba k vašim - toto robila moja švagriná - nikam inam sa nechodilo iba k jej mame, aj môj brat musel, ona nebola ochotná ísť s ním nikde… ale že sama ideš k vašim? prepána, je to TVOJA mama…

autor
14. aug 2025
@anonym_8a188d

@anonym_8a188d narovnako? Moji rodičia sú pri mne 30 rokov, pomáhajú mi, mam u nich zázemie.. svokru poznám necelých 5 rokov, nemám tam nič a robí aj 6 dni v týždni, takže cez deň sa vidíme malo

olimuc
14. aug 2025

Uzivaj si moznost chodit k rodicom a stravit s nimi co najviac casu. Ked Ti skonci RD a pojdes do prace, tu moznost mat nebudes. Pokial svokrovci pracuju … tak naco tam budes. Sama mozes byt aj doma. Ked budu mat dovolenku alebo budu na dochodku, tak ich mozes tiez navstivit.

marianarem
14. aug 2025

@anonym_autor Vsak to svokre normalne vysvetli, ubezpec ju, ze nie je menej dolezita babka, len mas tieto realne prakticke dovody. A ze byt obklopena ludmi, ktori realne maju na vas cas, ti pomaha zvladnut matersku a keby to bolo tak aj u nich, radi by ste prisli, len je to momentalne nie velmi mozne. Pripadne nech skusi ona navrhnut, s cim by bola spokojnejsia a co by pre teba neznamenalo este vacsiu izolaciu. Castejsie vikendove navstevy, ked su doma? Alebo oni k vam?

anonym_b8fdc4
14. aug 2025

@anonym_autor Vždy je tp tak doma je doma. A dcéry sa vždy ťahajú viac k mamám ako k svokrám .
LEN KRIVDA VŽDY JE KEĎ CHLAP K MAME.
Tak ako to je hmm...

anonym_b3dc4d
14. aug 2025

Je úplne logické že žena pôjde skôr domov k mame ako ku svokre a to aj v prípade že svokra je z katalógu .... Ty si rodič, ty si tá osoba vďaka ktorej doslova prežíva tvoje dieťa tak ty buď prosím tam kde je tebe dobre a kde to máš najlogickejšie a najpraktickenšie. Ak je svokra normálna a dobrá babka samozrejme ju nevynechávaj zo života detí. Prejde pár rokov a deti sa budú sami pýtať tam kde chcú a vôbec to nemusí byť tak že sa budú pýtať k tvojej mame len preto že tam chodíte častejšie....
Majú to svojim spôsobom svokry neviest v tomto ohľade asi ťažšie. Mama je ( nechcem týmto dehonestovat mužov vôbec naopak dnešná doba je podarená na dobrých tatov) úplne kľúčová najdostupnejšia osoba pre dieťa a ak svokra nemá naozaj blízko k neveste tak to pocíti. Často sa svokri nad tým pred tehotenstvom nezamýšľajú a chovajú sa k nevestam ako k handram a potom ešte nariekaju že sú na 98 koľaji v živote dieťaťa.
Nuž na zamyslenie.
Každopádne je úplne normálne že ideš k mame. Ale , že úplne....

glorikarebeka
15. aug 2025

Hlavne aby ti to nevyčítal muž, sprav ako ty uznáš za vhodné

nika1971
15. aug 2025

keby toto robil chlap, tak ho vsetci oznacia za mamickara...

michaelam2
15. aug 2025
@nika1971

keby toto robil chlap, tak ho vsetci oznacia za mamickara...

@nika1971 no len je podla mna rozdiel ked ide k mame zena co je sama s dvomi malickymi detmi a ked chodi k mame kazdu chvilu chlap sam

minenkaa
15. aug 2025

Uplne v pohode,chodíš domov ,svokra kľudne môže napísať,zavolať ,nevesticka moja daj mi vedieť kedy je moj synacik zas prec, zoberiem si dovolenku a ak ti to nebude vadiť príď k nám s spravíme si spolu s deťmi program
Ak to nerobí a len sa zlosti ,jej chyba

vilma7
15. aug 2025
@michaelam2

@nika1971 no len je podla mna rozdiel ked ide k mame zena co je sama s dvomi malickymi detmi a ked chodi k mame kazdu chvilu chlap sam

@michaelam2 nemusel by chodiť sam, mohol by aj s deťmi a aj tak by tu bol za mamickara.

Autorka a tvojim rodičia nerobia, uz sú na dôchodku?

A ako ďaleko od vás byva svokra? Véd k nej môžeš ísť ked príde z práce a uvidíš , či ešte bude mať energiu na návštevu. Potom jej môžeš argumentovat, ze sú v robote.
Ja by som sa snažila vyhovieť obidvom babkam, ved obidve sa stali babkami.

spenat9
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_8a188d narovnako? Moji rodičia sú pri mne 30 rokov, pomáhajú mi, mam u nich zázemie.. svokru poznám necelých 5 rokov, nemám tam nič a robí aj 6 dni v týždni, takže cez deň sa vidíme malo

@anonym_autor a co ti povedali na to ked si im vysvetlila ze oni su v praci 6 dni z tyzdna, ze tam musis balit 3 kufre a ze u svojich rodicov mas znamych, kamaratky ktorych poznas cely zivot? Ak si im to nevysvetlila tak by som zacala s tym a ak by to nasledne aj tak nepochopili tak bohuzial, nech si myslia co chcu.. absolutne by som to potom neriesila a robila tak ako to mne vyhovuje.. ty si na deti pocas mesiaca niekolko dni uplne sama a nie si povinna sa este prisposobovat svokrovcov lebo oni citia krivdu.. a nechapem tieto hlupe nazory ze mas brat oboch rodicov na rovnako.. to je strasna kravina, nikto nikdy nebude brat oboch rodicov narovnako tak isto ako ani oni nebudu brat rovnako svoje dieta a nevestu/zenicha

autor
15. aug 2025
@anonym_b8fdc4

@anonym_autor Vždy je tp tak doma je doma. A dcéry sa vždy ťahajú viac k mamám ako k svokrám .
LEN KRIVDA VŽDY JE KEĎ CHLAP K MAME.
Tak ako to je hmm...

@anonym_b8fdc4 môj muž môže chodiť k rodičom kedykoľvek chce, ma možnosť vziať aj deti.. sama ho posielam pozriet rodičov, sama mu ponúkam možnosť ísť k ním domov, keď ich dlhšie nevidí.. takže v tomto smere ja nemám žiadny problém

namornicka
15. aug 2025

Menej informujte svokru, kolko casu travis u rodicov a bude po probleme.

anonym_08c1a2
15. aug 2025

Byť tebou to vypustím z hlavy, pri dvoch tak malých detickách este riešiť svokrine vrtochy?😄

anonym_f16717
15. aug 2025
@anonym_8a188d

@anonym_8a188d to čo ? Ona má povinnosť sedieť s deťmi u svokrovcov v prázdnom byte(v cudzom prostredí)kým oni sú v práci? Čakať ich ako poslušný psík? Alebo ich musí čakať ako chlap navarené upratané?

anonym_a36d1e
15. aug 2025
@anonym_8a188d

@anonym_8a188d určite nie ... nikde nie je povinnosť chodiť rovnako. Predsa nebudem chodiť niekam, kde sa necítim dobre.
Napríklad ja k svokre chodím minimálne a dôvod, nemám si s ňou, čo povedať. Nerešpektuje moje alergie potravinové, a aj som chcela si uvariť ja obed u nej, jej odpoveď - moja kuchyňa a neželá si, aby som sa tam jej kutrala. Veľa ústupkov som robila voči nej, ale zbytočné. U mojej rodiny sme často a aj sám manžel sám vidí, kde je nám lepšie.

gab1sol
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b8fdc4 môj muž môže chodiť k rodičom kedykoľvek chce, ma možnosť vziať aj deti.. sama ho posielam pozriet rodičov, sama mu ponúkam možnosť ísť k ním domov, keď ich dlhšie nevidí.. takže v tomto smere ja nemám žiadny problém

@anonym_autor mala som to podobne. Každý týždeň som chodila k našim. Nie, aby videli vnúčatá, ale aby som ja ako dcéra išla k rodičom (na kávu, pokecať). Deti som vzala so sebou, lebo pochopiteľne, doma som ich nemohla samé nechať. Ale bolo mi to vyčítané, že u našich som častejšie. Reagovala som, že ako dcéra vždy pôjdem za mamou a môj muž môže tak isto ísť za svojimi rodičmi, nebránila som mu chodiť (aj s deťmi), ale nemal až takú tú potrebu. A chodili sme aj spolu k jedným aj druhým. Po tomto sa to trochu upokojilo.
Čo je však toho dôsledkom, nemôžeme chodiť s našimi na výlety, či dovolenky - boli sme takto 2x 6 dospelých + deti. Kým naši si pobyt zaplatili, my sme museli platiť aj svokrovcom, lebo však oni nemajú až toľko peňazí. A to som odmietla, lebo ani nám netrčia z ponožiek. Tak bolo ok, že teda nechodíme spolu, ale nie je ok, ak ideme s našimi, ktorí si to zaplatia. Tak nechodíme ani s nimi, len občas. Ale aj to tŕpnem, aká výčitka opäť príde.
Tie prvotné výčitky som poriešila cez muža - jemu som vysvetlila, prečo chodím k našim a nechala na neho, nech vysvetlí, prečo k svokrovcom chodíme len, keď ideme spolu ako rodina. Ja som to postavila najmä na tom, čo tvrdíš aj ty - sú to moji rodičia.

anonym_0c7349
15. aug 2025

Ja som toto mala tiez. Riesila som to tak, ze som pani svokre oznamila, kedy moze prist za nami. Vzdy suhlasila, vzdy!!!! A ja som na nu ako 🔶️ cakala a nikdy ani nenapisala, ze nepride. Stalo sa to minimalne 10x. Potom sa odmlcala a napisala ustipacnu spravu na styl, mohli by ste konecne prist s malou. Ja len ze, wtf?
Naposledy ma dozrala najviac, mala 3t dovolenku, dusovala sa, ako bude za nami chodit a kolkokrat prisla? Spravne. Ani raz. Je to zena, co nema ani 50. Moja takmer 70r mama, ktora este stale pracuje v zdravotnictve sa ide rozkrajat, aby bola.s vnuckou. Prestala som to riesit, na navstevu ideme max 1x do mesiaca a povedala som, ze najblizsie pojdem, az sa ona uraci prist pozriet nas. A chlap tam sam s malou nejde - tak nech ju nevidi ako je mesiac dlhy. Kedysi som kvoli tomu plakavala, teraz ju mam uplne nahaku. Hlavne, ked sa zdula a ohovara, ze za krstneho nejde jej druhy synacik ale moja kamoska.

natalka13
15. aug 2025
@michaelam2

@michaelam2 aj keby tam chodil s detmi bude mamickar neschopak sam sa postarat o deti - hodi ich mamicke, mamicka navari....ked to robi zena - chuda potrebuje vypnut oddychnut si, ced muz je prec, na vsetko je sama....

panonia
15. aug 2025

@anonym_autor Rob tak aby bolo Tebe dobre, nemusíš sa nikomu prispôsobovať.

Strana
z3