Názory na každodenné pitie piva
Ahojte...moj muz ma 34 rokov...sportova postava..kazdy den vypije minimalne 3 piva...vecer...mne pivo smrdi odjakziva, neznasam jeho chut a vonu...ale to som ja...v poslednom obdobi som si ale na sebe vsimla ze sa mi to uz hnusi a zacali sme sa kvoli tomu hadat...ak by ho samozrejme nemal, bol by nervozny ze ho nema...ja v tomto vidim strasny problem, kde to on, ho zlahcuje..prisla som sa vyzalovat...precitat si vase nazory v tomto...a nie, nebol vzdy takyto..inak by som s nim vobec nebola :(
@martin96321 … to akože rozuzlením tvojho srdcervúceho príbehu o otcovi má byť vlastne čo? Že Tvojmu otcovi bolo celý život kazdý deň prednejšie sa poponáhľať z práce do krčmy za alkoholom ako za rodinou? Či to že nevďačný syn sa nevie chovať ku vlastnej matke, čo ho vychovala lebo obhajuje otcov pravidelný alkoholizmus … Ale ani sa nečudujem, keď od 18 vysedávaš po baroch a po Tvojich vyjadreniach. Máš presne ten istý problém plus ani veľmi chytrý teda nebudeš …
@martin96321 nuž ono je rozdiel jedno malé pivo a 3piva každý večer, ak tvoj otec býval potom nervózny cez víkend keď si to jedno malé pivo po práci nedal?
Túto partner autorky nervózny je keď ho nemá , čiže áno to je už závislosť a teda osobne ani ja by som netolerovala keby chlap stiahne každý večer 3piva s smrdí celú noc z neho ako zo suda...
@martin96321 za co by si ma chcel odsudzovat? Alebo k comu nutit? Ty si prečítaj svoj koment vyssie 🤦 zeny sa maju zmierit s tym, že im chlap denne chlasce, smrdi a je nechutny pre to, ze ony sa zmenia z dievcata na zenu? Co to akoze znamena? Starne kazdy, aj ten chlap. Ziadna ho nenecha preto, ze sa mu spravia lysiny, alebo mu trosku narastie brusko, ale ak zacne chlastat, tak je to len jeho rozhodnutie, a nie nevyhnutny proces. Treba trosku rozlisovat. A raz ak som nefajciarka, abstinentka a sportovmyna, tak mi proste vsetci, co smrdia od chlastu a cigariet su proti srsti.
No je to uz zrejme zavislost. Ja nechapem, ze dospely clovek nevie alebo nechce vediet, ze ked denno denne bude uzivat nejaku navykovu latku akou je aj alkohol, ze sa stane zavislym. Takze take ze denne si dam pivecko, no neexist. To je priama cesta k alkoholizmu. Sa cudujem ze si to tolerovala doteraz.
@martin96321 jasnačka. Potom sa ty tiež zmier s tým, keď žena začne kašľať na svoj výzor, keď priberie 40kg, keď nebude sex ako mesiac dlhý, keď sa prestane starať o deti, keď ťa začne drezurovat ako koňa...
Podľa mňa je manželstvo je aj o tom znažiť sa druhému vychádzať v ústrety ale zároveň mu pomáhať držať sa v dobrej kondícii (fyzickej aj psychickej). Nie o tom tolerovať zlozvyky a menenie sa k horšiemu, či už fyzicky (spôsobujúc si to sám/a) alebo psychicky, ak nejde o ochorenie (to je iná situácia). Tak ako muži nechcú rozkysnuté ženy, ktoré po nich ziapu.. tak ani ženy nechcú podobný typ mužov. To platí vo všetkých iných ohľadoch ako je fajčenie, alkohol, hranie automatov, morbezna obezita, psychické týranie atď atď. Nechápem, prečo by toto mal dnes niekto tolerovať roky a trpieť v manželstve. Manželstvo predsa nie je klietka. A také reči že ako je manželstvo nerozlučna sviatosť (keby toto si chcel použiť) pre kresťanov, tak to by bola úplná pálka.. lebo kresťan nemá piť alkohol po večeroch a nemá sa správať k svojej žene ako k dobytku - že trp a čakaj na smrť (rovnako ona k nemu).
@hellionka Nie......to znamenalo,ze robila bordel z nicoho. Ze nikdy jej na nic nepovedal nie. Ze pozerala krivo uz ked si len doma otvoril pivo......zakazdym z komara somara.
@sense z coho by bola nervozna autorka keby nemala,alebo ktokolvek? Ja nepijem pivo. Nechuti mi ,ale to neznamena ze ho budem zakazovat inym. Autorka zrejme nema sajnu co je to zit s alkohokikom.
@lenkakravcova Nepovedal som,ze to ma tolerovat ak sa jej to nepaci. Ak s tym ma problem,nech sa paci......ma moznosti stale. Nieje prikovana k nemu.
@martin96321 autorka mu ho nezakazuje, ale sorry ak je chlap nervózny len preto že nemá alkohol tak áno je alkoholik. Alkoholik nie je len ten čo sa spoje denne pod obraz boží a potom je agresívny. A áno viem čo je to život s alkoholikom .
Nevraviac o Tom že teraz sú to tri piva neskôr k tomu pribudne niečo iné lebo už len dane množstvo stačiť nebude
@lenkakravcova Ja sa s tym zmierim neboj. Neviem ako by sa zmierovala ona s tym,ze jej ostal jeden prijem))
@sense vies.....ono tych piv nemusi byt viac. To ze je niekto nervozny z toho ze nema pivo z neho robi alkoholika? Ked je niekto nervozny ze nema sladke? Co je potom? Ludia su nervozni z roznych veci ktore im chutia a nemaju ich. Ak by si bola nervozna,ze si uz tyzden nemala sex,robi to z Teba sexualneho devianta,alebo nymfomanku? Ono niekedy trrba najprv trosku porozmyslat prv nez si doma narobim bordel. A ako som vravel.......ak sa mam vzdat toho co mam rad,tak potom obaja a vsetko......lebo ak ma naozaj milujes tak..........jak deti v skolke
@lenkakravcova 😁 Neviem kde je napisane,ze krestan si nemoze vypit. Ved Jezis sam premenil vodu na vino😇 Vsetko je v pohode pokial je to s mierou
@hellionka Pozri sa Ty psychologicka. To ze si dala niekomu v osemnastke z Teba kurvu nerobi. To ze ja som bol v bare s kamaratmi a pil jahodovy dzus,lebo chutil zomna robi alkoholika hej? Ja nepijem vobec nic v com je alkohol. K mame niesom nevdacny,vzdy sme si vedeli pokecat . Ty si nikdy v zivote na ziadnej oslave nevypula nic. Si jednoducho dokonaly clovek bez chyb. Ak uz ides niekoho poucovat,posudzovat skus najprv zalovit v tom prazdnom priestore medzi ušami ok?
@martin96321 víno za čias Ježiša malo menej než 5% alkoholu (častokrát ho pili aj deti, ak nebola čistá voda, takže toto by som skutočne neporovnávala..
Máš to napr.v 1Kor 5,11, 1Kor 6,10 alebo 1Tes 5,7. Ja sa držím Koránu, takže pre mňa je to ešte striktnejšie: 0,00% je limit, ktorý považujem za správny.
Inak s tým príjmom. Ak majú deti, tak výživné platiť musí. Nehraj to na to, že žena nemôže odísť kvôli peniazom. To je kus odveci. Musela by byť totálne neschopná, aby za takých okolností iba kvôli tomuto dôvodu ostala. Ak sú manželia a mali spolu nehnuteľnosť, tak ma polku.. čiže na mizine nebude. On si tiež musí zvážiť, či mu za to stojí to, že mu žena zdrhne. A určite si ona nájde skôr iného muža, ak je normálna, ako on keď bude takto dennodenne sa opíjať. 🙂
@martin96321 áno aj závislosť na cukre je závislosť a keď s tým seknes budeš mať prvé dni abstinenčné príznaky budeš nervozny, bude tá bolieť hlava atď.... Keď vydržis mesiac už to bude lepšie....
A ak by ju miloval tak by to obmedzil obzvlášť ak vie že jej to smrdí ....a teda mne keby chlap smrdel denne pivom tak by nemal tém sex ni raz tyzdenne pretože nie je nič horšie ako alkoholom pachnuci chlap (alebo žena každému podľa preferencií)
A takisto niečo iné je dať si občas jedno ako pravidelne niekoľko...ale tak každý má iné priority....
Teraz celkom nerozumiem.... pises, ze takyto nebol - znamena to, ze nepil pivo alebo nepil vobec, alebo prilezitostne?? Co tym myslis? No...tak nazory si dostala, mas co si chcela 🤭😅😅. Nebude rozumnejsie sadnut si za "okruhly stol" a porozpravat sa? Ak ti teda este na nom zalezi... Mam pocit, ze ano. Ale tu na MK to nevyriesis. 100 zien, 100 nazorov.
@lenkakravcova Pre boha......to sa treba chytit doslova kazdej somariny? Mne tu nejaka napisala ze krestan nema pit,tak som si urobil srandu. Neviem kolko malo percent vino za jezisa,ani kolko malo pivo v stredoveku lebo ho pili namiesto vody aj deti.......niekto sa drzi koranu,niekto niecoho ineho....
@martin96321 však ja som ti to napísala. Preto som aj odpovedala v nadväznosti na to.
@lenkakravcova Tak sa toho koránu drž, a k tomu, čo kresťanstvo tamto či hento, sa nevyjadruj!
@hefo prečo by som sa nemohla vyjadrovať? Väčšina mojej rodiny sú kresťania, taktiež ja sama pochádzam z kresťanskej rodiny pôvodne. Nechápem túto tvoju poznámku. Človek sa môže vyjadrovať k hocicomu. Je sloboda prejavu.
@janinah 1 pivo flaskove v akcii je 0.5eur. takze 1.5e denne. Z toho velka dovolenka nevyjde 😉 cigarety by boli ine
@martin96321 a ani nedozili 50 😉 pivo a vino pili kvoli tomu ze vode boli same bakterie ,lebo nemali kanalizaciu. Kedze teraz mame moznost pit cistu vodu nie je potrebne pot kazdy den alkohol
@alexanderkovacs hlavne pivo v minulosti malo úplne zanedbateľné promile oproti dnešku.
Zaznelo tu že pivo každý druhý deň je už alkoholizmus.....deci vína - prosseca 3x do týždňa tiež? 😮
@lenkakravcova Vyjadrovať sa iste môžeš v zmysle toho, čo si o tom myslíš, ale čo si pamätám, opakovane si písala nezmysly (alebo aspoň mätúce polopravdy) o tom, čo hovorí učenie katolíckej cirkvi, tak by bolo dobré prestať s vysvetľovaním, čo je ako správne v kresťanstve...
@hefo ?? O čom konkrétne? Väčšinou keď sa vyjadrujem ku RKC priamo tak citujem katechizmus.
A vieš, že kresťanstvo nie sú len katolíci..
Inak nechápem, čo ti na tom, čo som písala vyššie vadi.. skús si pozrieť históriu. Už len napr piva varené v mnisskych kláštoroch sa pili miesto vody, pretože častokrát tým, že boli preverené, boli vhodnejšie na pitie než neprevarena dedinská voda.. a tie piva obsahovali minimálne množstvo alkoholu. Pili to aj deti. Podobne v Judei sa kedysi pilo víno a reálne to bola pár percentná hroznová šťava, z ktorej sa ani ľudia na svadbe - aj keď ju vypili na litre a sudy - neopili. Takže si vieš predstaviť koľko % alkoholu to obsahovalo.

Kto ten alkoholizmus spochybňujete, kľúč je jednak v pravidelnosti, ale predovšetkým v "ak by ho samozrejme nemal, bol by nervozny ze ho nema". To je už príznak jasný ako letné slnko!