icon

Nečakaná návšteva svokry

deniska010101
24. sep 2025

Chcem sa spýtať na vás názor. Mam dve detičky, dcéra 2roky,syn 4 roky, svokra mi dnes volala a oznámila že máme prísť k nim lebo robia "môjmu synovi oslavu" ja v nemom úžasné a v šoku jej vravím ale my sme v chorobe a deti v teplotách neprídeme. Ale ta pointa, nerozumiem prečo ona mu robí oslavu keď vedia dobre, že my máme svoju naplánovanú už o týždeň a pol a pozvánky dostali. A druhá vec, nechce rešpektovať fakt, že deti sú v chorobe a ja s nimi nikam jazdiť nebudem. Ako jej to slušne vysvetliť aby ma potom neosočila že "ja jej zakazujem?"

biba_18
24. sep 2025

čo treba vysvetľovať? sú chorí. bodka ... a že ich o týždeň a pol rada uvidíš ...

lukbe
24. sep 2025

No ved si jej povedala, sú choré, neprídete a oslavu robíš ty. Ak niekedy potom prídete k nej, nech urobí oslavu potom. Asi sa chcela ukázať, ze ona robí oslavu pred vami, hurá... povedala si a dosť, už si jej reči nevšímaj, rob si podľa svojho.

simona92101
24. sep 2025

@deniska010101 a to bezne robi vasim detom oslavy ci preco tak zrazu?ked vie ze o tyzden robite vy?

anonym_5eece9
24. sep 2025

Ty máš právo rozkazovat o svojich deťoch, ona si môže ísť pískať. V takýchto prípadoch treba vedieť hovoriť nie a vysvetlovacky netreba.

basska_b
24. sep 2025

Moment, ona vedela, ze su deti chore a napriek tomu "robi malemu oslavu"? Moja babka s dedkom 80+ toto robia, ze ked ich my pozveme, nikdy nepridu, ze to je daleko, dedko chce mat svoj klud, pridte vy...

anonym_d96721
24. sep 2025

@deniska010101 Sme chorí, ležím v teplotách. Keď chcete vidieť vnucata (a chytit nejaky bonus), uvítam teplu polievku, ďakujeme.

januska12323
24. sep 2025

Čo ešte vysvetľovať? Oslavu od nej nikto nepýtal, vy ste chorí a určite nikam nepôjdete.

reanda
24. sep 2025

ak ta bude chciet osocit, tak ta osoci a nic jej nevysvetlis.. ani tym nemusis stracat energiu a uz vobec nie sa tym trapit.. s niektorymi ludmi sa proste ludsky jednat neda a nic s tym nespravis.. ked svokra nerespektuje, ze deti su chore, tak takmer naisto bude k tymto ludom patrit

maminkadeticiek
24. sep 2025

Lebo niektore svokry su od prirody drbnute.Schvalne hovorim ze niektore,lebo moja chvalabohu nie.
Najlepsie co mozes urobit je neprist a svokra si to zapamata navzdy a uz nebude taketo somariny vymyslat.V ziadnom pripade tam uz teraz neamies chodit lebo bude z teba takehoto pajka na motuziku robit aj v buducnoati.

maminkadeticiek
24. sep 2025

A ako jej to povedat?Hlavne pochop,ze ak je niekto drbnuty a toto nevie pochopit, tak s nim nesmies komunikovat tak ako so seberovnym,ale ako s drbnutym.Nezabudaj,ze ty neriesis len tuto situaciu,ty si nastavujes hranice aj do buducna.Neboj sa,ako sa urazi,tak sa odrazi. Takze "Hanka,ja to poviem este raz,ale uz naposledy.Deti su chore,maju horucku.Naozaj s nimi nikam nepojdem.A chcela by som ta poziadat,nabuduce ak budes chciet chystat nejaku oslavu konzultuj to najprv so mnou.V opacnom pripade sa nemozes cudovat ak neprideme."
Aaaa bodka.

simca06022011
24. sep 2025

@deniska010101 normalne, dakujeme, oslvate si co chcete, deti su chore a sme doma. Oslava je vtedy a vtedy, pozvanky ste dostali.

anonym_7e49cf
24. sep 2025

Nechápem, co je na tomto ťažké. Deti sú choré a aj keby neboli, by sme neprišli, lebo oslava je u nás vtedy a vtedy, dali sme všetkým vedieť. Bodka.

anonym_9ccab0
24. sep 2025

Ak ja toto nenavidim...musim poznamenat ze ja mam dobrych svokrovcov ale nikto nie je dokonaly....nam sa uz tiez stalo ze riesili nieco bez nas o nas. A este urazeni ked sme ich za to konfrontovali. Lebo my vieme citat myslienky.

Neboj svokra to predycha. Hadam sa z toho pouci.

anonym_c766a6
24. sep 2025

@deniska010101 nie si povinná svokre nič vysvetľovať. Deti sú choré, neprídeme. Ja by som nešla, ani keby boli zdravé. Nie si na špagáte, ak chcela robiť oslavu, mala povedať popredu, nie až v deň. kedy sa koná. A nerozumiem, prečo oslavu robí babka, keď robíte vy o týždeň. To bežne robíte každému dieťaťu dve oslavy? Ak nie, tak by som jej vysvetlila, že deti budú mávať vždy len jednu oslavu, ak sa chce podieľať nejako na príprave, ok, ale pre ich vývoj nie je dobré, aby mali oslavu narodenín dva krát a teda zrejme aj darčeky dva krát, na čo? Aby sa mohla ukázať? Ideálne by bolo, keby ju usmernil tvoj muž, alebo spolu s tebou

sidicek
24. sep 2025

Ja tuším, ze to bude toxicka svokra, ktorá keď ste ju pozvali na vašu oslavu , tak rýchlo vymyslela svoju aby bola prvá.

deniska010101
autor
25. sep 2025
@simona92101

@deniska010101 a to bezne robi vasim detom oslavy ci preco tak zrazu?ked vie ze o tyzden robite vy?

@simona92101 Vôbec nerobí mojim deťom. oslavy, práve preto nechápem tento nezmyselný krok. 😅 Je to taká pani na drámy a vždy pri mojej neochotne spraviť po jej, spraví záver že ja som tá, čo ju nerešpektuje 🤦🏼‍♀️ale ja svoju matku mám a tá si nedovolí to čo matka zo strany otca deti. Chcela som vedieť aj názor z inej strany, ďakujem.

sovica
25. sep 2025
@deniska010101

@simona92101 Vôbec nerobí mojim deťom. oslavy, práve preto nechápem tento nezmyselný krok. 😅 Je to taká pani na drámy a vždy pri mojej neochotne spraviť po jej, spraví záver že ja som tá, čo ju nerešpektuje 🤦🏼‍♀️ale ja svoju matku mám a tá si nedovolí to čo matka zo strany otca deti. Chcela som vedieť aj názor z inej strany, ďakujem.

@deniska010101 Ak tvoje vysvetlenie nebola schopná pochopiť a "spracovať", čo keby túto situáciu vyriešil tvoj manžel. Je to jeho mama, nech sa postará o komunikáciu s ňou on a nech mame vysvetlí, že deti sú choré, ležia v posteli s teplotou a po návštevách ich vláčiť nebudete. Ak majú svokrovci pozvánku na oslavu o týždeň, tiež nechápem, akú oslavu chcú robiť pomimo.

natalka13
25. sep 2025

ved si jej to uz oznamila. nieje co riesit.

anonym_397d96
25. sep 2025

@deniska010101 deti sú choré ..a to čo vás napadlo robiť vo štvrtok oslavu mohli ste zavolať dopredu a dohodli by sme sa....prečo si myslí, že sedíš doma a nemáte žiadny program?Zvlástna svokra čo ti riadi zivot

anonym_a5d93f
25. sep 2025

@deniska010101 áno aj nám tak robili a doteraz robía oslavy ich synovi bez nás, ale už nám to je jedno. Zničila narodeniny deti opakovane a tiež navrhla že napečú tortu ešte aj môjmu dieťaťu oni🙈. Som im povedala, nech si pečú svojim deťom že mojim napečiem. Prvé narodeniny po svadbe sme upiekli dve torty pre už exm s moju dali zámerne bokom, ani ju nepokrajali a svokra si dovolila pochybovať či som ju naozaj piekla ja.
Už nie sú vítaní. Každú oslavu, narodeniny otočili na seba. Typickí narcisti a ich syn jak cez kopirak.

anonym_a5d93f
25. sep 2025
@deniska010101

@deniska010101 moja nerobila drámy v pravom zmysle slova, ale rovno peklo celej rodine cez jej synáčika ak nebolo po jej.
Raz cestovali k nám na predĺžený víkend a ona si prichystala mäso čo bude variť (v mojej kuchyni) a oznámila mi menu. Veľmi ma to urazilo vtedy a ponížilo ale ponižovanie bol maratón a stále je.
Záleží ako to vidí tvoj muž, či je lucídny.

liv1
25. sep 2025
@anonym_a5d93f

@deniska010101 moja nerobila drámy v pravom zmysle slova, ale rovno peklo celej rodine cez jej synáčika ak nebolo po jej.
Raz cestovali k nám na predĺžený víkend a ona si prichystala mäso čo bude variť (v mojej kuchyni) a oznámila mi menu. Veľmi ma to urazilo vtedy a ponížilo ale ponižovanie bol maratón a stále je.

@anonym_a5d93f mna by nikdy nemohol niekto tymto ponizit co pises. Proste by som ju “nepustila” varit do mojej kuchyne, oznamila by som jej moje menu a ze ked chce nech si ide uvarit ku sebe. A este by som dodala, ze nemam problem ked sa na tom spolu dohodneme, kludne si moze prist varit a moju kuchxnu jej prenecham. Ale ak sa na tom nedohodneme, varim ja. Bodka. Ziadne ponizenie, predovsetkym sa treba vediet zastat samej seba 😊. Ani urazanie by u mna nebolo. Iba jasne vymedzene hranice

anonym_9ccab0
25. sep 2025
@anonym_a5d93f

@anonym_a5d93f no vidis v tomto napriklad ja by som skakala od radosti ze nemusim varit a ona navari. Aj v mojej kuchyni 😁.
Kazdy sme iny.

anonym_a5d93f
25. sep 2025
@liv1

@anonym_a5d93f mna by nikdy nemohol niekto tymto ponizit co pises. Proste by som ju “nepustila” varit do mojej kuchyne, oznamila by som jej moje menu a ze ked chce nech si ide uvarit ku sebe. A este by som dodala, ze nemam problem ked sa na tom spolu dohodneme, kludne si moze prist varit a moju kuchxnu jej prenecham. Ale ak sa na tom nedohodneme, varim ja. Bodka. Ziadne ponizenie, predovsetkym sa treba vediet zastat samej seba 😊. Ani urazanie by u mna nebolo. Iba jasne vymedzene hranice

@liv1 hneď som jej to zatrhla, že v mojej kuchyni varím zásadne ja. Ďalej však naznačovala, že som neschopná a neuvarím tak, aby sa najedli. Vôbec nejde len o samotné varenie ale ako mi to oznámila drzo ako hotovú vec a ďalej komunikovala.

anonym_887ada
25. sep 2025
@deniska010101

@deniska010101 neviem co tu chces riesit. Ked mas chore deticky, tak mas chore deticky. S chorymi detickami sa nechodi na navstevy.

deniska010101
autor
26. sep 2025
@anonym_887ada

@deniska010101 neviem co tu chces riesit. Ked mas chore deticky, tak mas chore deticky. S chorymi detickami sa nechodi na navstevy.

@anonym_887ada chcela som
si prečítať názor ľudí, na podľa mňa nevhodné správanie svokry a podla nej zas veľmi vhodne 😉 aj keby neboli choré, nepríde mi vhodné aby robila extra oslavu pre moje dieťa 🤔

anonym_887ada
26. sep 2025
@deniska010101

si prečítať názor ľudí, na podľa mňa nevhodné správanie svokry a podla nej zas veľmi vhodne 😉 aj keby neboli choré, nepríde mi vhodné aby robila extra oslavu pre moje dieťa 🤔

@deniska010101 a ty to sama nevidíš, že je to nevhodné správanie svokry? Veď samozrejme, že je to nevhodné správanie svokry, Teraz to treba odkomunikovať s mužom aby ste zaujali jednotný postoj a toto sa neopakovalo.😉

tramtada31
26. sep 2025
@deniska010101

@deniska010101 akože ale tento model by nebol zlý, totiž deti budú chcieť oslavovať s kamaratmi, čiže tá budú cakat dvoje oslavy (piect dve torty), s rodinou a kamaratmi. Čiže jednu oslavu delegovať na svokru, ktorá spravi oslavu, by bolo pre teba celkom pomoc

deniska010101
autor
26. sep 2025
@anonym_887ada

@deniska010101 a ty to sama nevidíš, že je to nevhodné správanie svokry? Veď samozrejme, že je to nevhodné správanie svokry, Teraz to treba odkomunikovať s mužom aby ste zaujali jednotný postoj a toto sa neopakovalo.😉

@anonym_887ada Samozrejme že ja to vidím, len zo strany rodiny babičky, to nik nepochopil. Jedine môj muž, ktorý sa ale nechce púšťať do sporu s ňou lebo ako sám povedal, vždy potrebuje vytvárať negatívne situácie, ktoré jej ego doslova živia. Snažíme sa tak správať aby sa nás to čo najmenej dotýkalo, chcela som si vyčítať vaše postoje v podobných situáciách, začo ďakujem. 😉

deniska010101
autor
26. sep 2025
@tramtada31

@deniska010101 akože ale tento model by nebol zlý, totiž deti budú chcieť oslavovať s kamaratmi, čiže tá budú cakat dvoje oslavy (piect dve torty), s rodinou a kamaratmi. Čiže jednu oslavu delegovať na svokru, ktorá spravi oslavu, by bolo pre teba celkom pomoc

@tramtada31 Ja to vnímam tak, že je to moja povinnosť nielen chcenie tieto veci riešiť a s láskou k mojim deťom, skôr sa ma dotýka že mi do toho tentokrát takto surovo zasiahla.