icon

Nechali by ste rodičom kľúč od bytu?

Dnes o 11:29

Ahojte. Mama s otcom sa ma pýtali, či by u nich nemohol zostať náhradný kľúč od nášho bytu, keby sme sa niekedy vymkli alebo bolo treba niečo súrne vybaviť. Praktické to asi je, len partnerovi sa to veľmi nepáči a priznám sa, že ani ja neviem, či chcem, aby mal niekto mimo nás kľúč :-/

Strana
z2
anonym_948160
Dnes o 12:32
@anonym_46d9df

@anonym_948160 decko bolo len priklad spomedzi 5 dalsich prikladov, ak si nepostrehla. 😉

Kazdopadne, je skvele ze Ty mas odpovede a scenare uplne na kazdy pripad, vidis, nam beznym smrtelnikom sa kludne taka vec stat moze, a preto mavame rezervny klucik u najblizsej rodiny, uplne normalne (kedze mame normalne vztahy) 🙂

@anonym_46d9df autorka sa pyta ci by sme MY nechali ja v mojej situacii to nevidim za potrebne ani vhodne. Nevies v akej situacii a ako zijem, akych mam rodicov a preco by mi to neprislo vhodne. Takze som vyjadrila svoj nazor na jej otazku, ktory nezmeni nic nakolko tak zijem uz 5 rokov a ani raz som svoje rozhodnutie neolutovala a ani nepotrebovala od niekoho tretieho kto nezije so mnou v domacnosti kluce.

anonym_0e3dd5
Dnes o 12:40

Nemám rodičov
Mam ex s kt.mam.dieta,byvam s dieťaťom a je to môj byt a on ma kľúče aj jeho rodičia majú
Nič zlé na tom nevidím, pokial su normalní

anonym_f30d2b
Dnes o 12:43
@anonym_4f08eb

@anonym_f30d2b to je pekne choré, z každej strany. naco to bolo dobre? pochvastať sa? cudzím bývaním? vojsť niekomu do domova bez opýtania? ani ako návšteva by som dnu nešla obzerať, keby viem že domáci nie sú doma

@anonym_4f08eb neviem načo to bolo dobre, to by di sa musela opytat dotyčnej
Ale veľmi to pokazilo vzťahy a keby mi to nepovedala kamoska, tak poviem, že vymyslená story

anonym_97f4c2
Dnes o 12:49

@anonym_autor z vlastnej skúsenosti - odišli sme z bytu preč na dlhší čas a nechala som doma zapálenú sviečku. Spomenula som si na to až na polceste, ísť na späť by trvalo vyše pol hodiny. Hneď sme volali svokre, ktorá býva 5 minút od nás, aby išla skontrolovať byt. Chvalabohu, nič sa nestalo ale už len ten pocit, že by sme jej kľúče nenechali... neviem si predstaviť, čo by sa mohlo stať. Odvtedy som úplne prestala s pálením sviečok a kópiu kľúčov má bez ďalšieho rozmýšľania a s čistým svedomím svokra. Nikdy neviete, čo sa môže vyskytnúť - plyn, zatekanie vody, vymknutie (máme bezpečnostné dvere, nevylomíme ich)... Každý si pozná svojich rodičov a ak vy viete, že to nebudú zneužívať, nechajte.

anonym_0e3dd5
Dnes o 12:52

Ja by som sa pozrela na to takto
Ak ja mám kľúče od rodičov, tak prečo oni by nemohli mať
Ak nemam,tak ani oni nemusia mať

abbey1
Dnes o 13:00

@anonym_autor Áno.

bielasovicka
Dnes o 13:23

@anonym_autor áno dala by som. Komu inému, ved rodičia sú k nám najbližší.

anonym_7088dd
Dnes o 13:45

My byvame v zahranici a rodicia maju nas kluc. A dali sme aj susedom, uz som sa raz vymkla a chvalabohu ze ten kluc mali. Na starom byte nam susedia dali ich kluce, a ked boli na dovolenke tak sme im polievali kvety. Ja napr. nevidim na tom navrhu od rodicov nic zle, niektori ludia nad takymito vecami nerozmyslaju, ani ich to nenapadne. Ja sama som musela navrhnut mojim rodicom nech mi daju kluce od ich domu, ako by som sa tam inak dostala keby mali nehodu a skoncili niekde na druhom konci slovenska v nemocnici.

2691
Dnes o 14:08

@anonym_autor kľúče majú obe deti s rodinami od nás, aj my od ich bytov.Uz viackrát využili to, že sa vymkli, alebo syn zamkol nevestu v byte s dieťaťom 😝.Boli sme ich odomknúť.
Ale nikdy sme k nim nešli iba tak.
Ani deti nechodia do nášho domu bezdôvodne.
Keby si mala pocit, že si bude tvoja mama robiť v tvojom byte čo chce a kedy chce, nedala by som jej kľúče.Radsej nedať, ako potom pýtať späť..

sweaaa
Dnes o 14:18

Už som mala kľúče od rodičov, starých rodičov, susedov a kamarátiek, dlhodobo aj krátkodobo. A vice versa. Čo poznám ľudí okolo mňa, majú to tak všetci s výnimkou problémových členov rodiny ako alkoholici a pod.

anonym_7ed0e9
Dnes o 14:28

Za urcitych presne stanovenych podmienok ano. Zazila som , ze u expartnera chodili jeho rodicia do jeho domu kedykolvek, ked isli okolo. Otvarali si vlastnym klucom aj ked isli na navstevu, kde boli vopred zavolani. Oni absolutne nerespektovali sukromie, prisli o 7,00 rano, ked sme este spali, dovalili sa "isli sme okolo" o 22,00 ked som bola v pyzame a isla som spat. Takze za takychto okolnosti by som kluc nedala.

tilly
Dnes o 14:34

Naše kľúče majú moji rodičia, moja sestra a naša suseda. My máme kľúče od sestry aj od rodičov. Nechápem kde je problém.
Nám sa to už osvedčilo, keď sa švagor vymkol, alebo nechali zapnutý spotrebič a išli na dovolenku.
Moji rodičia k nám chodia normálne. Aj keď nie sme doma.
Zoberú si psa, alebo donesú psa, prinesú jedlo a tak. Nevidím v tom problém, vyhovuje nám to všetkým tak.

anonym_da5fd0
Dnes o 14:38
@tilly

Naše kľúče majú moji rodičia, moja sestra a naša suseda. My máme kľúče od sestry aj od rodičov. Nechápem kde je problém.
Nám sa to už osvedčilo, keď sa švagor vymkol, alebo nechali zapnutý spotrebič a išli na dovolenku.
Moji rodičia k nám chodia normálne. Aj keď nie sme doma.
Zoberú si psa, alebo donesú psa, prinesú jedlo a tak. Nevidím v tom problém, vyhovuje nám to všetkým tak.

@tilly Problem je, ze tie kluce pytali rodicia. Ja neviem, ale ja by som od nikoho kluce nepytala.

anonym_8e7dfb
Dnes o 14:51

My sme sa raz vymkli ešte v byte, vtedy nemal nikto kľúče a museli sme rozvrtat zámok aby sme sa dostali dnu. Keď sme sa presťahovali do domu, tak sme sa opäť vymkli, bola zima, ja s manželom iba v pulóvri a v papučiach vonku, zdobili sme schody girlandami na Vianoce samozrejme ja som mala ísť do práce 😅 a vtedy sme si spomenuli, že keď sme stavali dom, tak elektrikár dostal jeden kľúč, našťastie bol doma. Doniesol asi 30 kľúčov a povedal, aby sme si vybrali ten náš 😅 odvtedy má jeden kľúč môj brat, ale jemu obaja dôverujeme.

zuzana76
Dnes o 14:57
@anonym_da5fd0

@tilly Problem je, ze tie kluce pytali rodicia. Ja neviem, ale ja by som od nikoho kluce nepytala.

@anonym_da5fd0 su len prezieravi, vysvetlili preco chcu kluce, povazujem to v rodine za normalnu vec, ale nemusia dat, je to cisto ich vec

tetapetra
Dnes o 15:05

@anonym_autor moji majú, dokonca aj dvaja susedia, pokiaľ im ešte funguje ovládač od brány. Tiež by sme mali mať kľúče od suseda

tilly
Dnes o 15:18
@anonym_da5fd0

@anonym_da5fd0 ja by som si asi tiež nepýtala, pre mňa je to také automatické, že rodičom dávam kľúče...

sissy27
Dnes o 15:32

@anonym_autor pre mna je divne, ze sa rodicia pytali “co by nemohol ostat u nich kluc” 😃 to znie, ako by ho potrebovali oni. Keby sa spytali “nechcete si u nas nechat rezervny kluc?” tak by to asi aj vam padlo inak.
Inak ja mam normalne extra kluc u nasich a jeden u kamosky oproti. Uz sa nam nie raz stalo, ze sme to velmi ocenili. Takze za mna - urcite je fajn mat u niekoho rezervne kluce, ale vyberte si sami, komu ich zverite. A ak rodicia byvaju 100km od vas, tak to velky vyznam nema.

anonym_4cde74
Dnes o 15:33

@anonym_autor mne pride zvlastne, ze si to pytali... lebo my sme davali kluc, ale dobrovolne k babke, byvala najblizsie a v 99% bola doma, s tym, ze ak treba pridem eis zobrat a nik ku nam nechodil len tak. Horsie to bolo prave s rodicmi z oboch stran, od bytu mali svokrovci, to doleteli hocikedy, odomkli ako velka voda ... moja mama sa zae ked sme neboli doma u nas promenadovala s navstevou a "poukazovala". Ja uz ani kvli polievaniu kvetov a pod kluc nedavam, vsetko mi tyzden dva prezije a co nie smola, ale aj ked dostal niekto kluc na polievani, vzdy robil dotycny aj kadeco ine a dokonca skodu mu spravil a dokonca kvety to aj horsie prezili, ako keby trochu prischli. Za mna niekde treba mat kluc, ale dobre si treba premysliet kde.

anonym_c959be
Dnes o 15:47

@anonym_autor starší ľudia už predvídajú a vidis riziko vo všetkom.Mame kľúče navzájom veď sme rodina.Preco to partnerovi vadí?Často príde otec, ked nie sme doma a prinesie koláč, alebo mi vyvenči psa, alebo ostriha strom všetko po dohode, že príde a nie sme doma

niki35
Dnes o 16:19

@anonym_autor aj moji rodičia a aj svokrovci majú kľúče od nášho bytu pre prípad núdze. Nikdy nevieš a bez opýtania k nám nikto z nich nechodí a ani nebývajú až tak blízko

zuzka55555
Dnes o 16:46

Naše kľúče majú aj moji rodičia aj svokrovci aj sestra aj kamoši, čo nám chodia kŕmiť mačky. Nikto to nevyužíva.
My tiez máme viaceré kľúče doma aj od rodiny aj od kamosov keby sa niekto vymkol. Keď je človek normalny, prečo nie.

anonym_65a778
Dnes o 17:29

a nechala by si kluc aj u svokrovcoch? si si istaze vam tam nebudu chodit .. ked budete mat dieta nebudu neohlasene navstevy? skusit mozete -ak budu problemy nieje nic jednoduhsie ako vymena zamky ..ale byt je vas oboch -a musite sa zhodnut ... mat niekde nahradny kluc je k nezaplateniu ..ja som sa uz tolko x vymkla

macilaci
Dnes o 18:12

@anonym_autor áno. Aj svokrovci mali aj moji rodičia malí. Aj sestra. A keď bolo treba aj susedia. Záleží na vzťahoch 😉

klara546
Dnes o 18:15

Rodičom nie, bývajú od nás daleko. Suseda má kebyže sme sa vymkli alebo niečo súrne trebalo.

anonym_7a962f
Dnes o 19:20

@anonym_autor áno rodicia, aj môj súrodenec ma a občas si príde zobrať čo mu práve chýba, aj keď nie som doma.. napr. olej, pretlak.. ja mám tiež kľúč od jeho domu.. sme susedia.. Nikto s tým nemá problém..

hinda1
Dnes o 20:42

Áno, nikdy nevieš čo sa kedy stane

andrejka1974
Dnes o 20:46

@anonym_autor samozrejme že majú , tak isto mám ja ich , len hlavne záleží , že či sú ochotní tolerovať to že keď chcú prísť tak vopred zavolajú mojim svokrovcom som kľúč vzala , pretože chodili kedy sa im zachcelo aj keď sme doma neboli

Strana
z2