icon

Nechali by ste svokre dieťa, keď je po nočnej?

13. nov 2025

Dobrý deň, som v situácii, že musíme ísť s manželom obaja v sobotu do prace. Svokra bude v sobotu po nočnej, ponúkla sa nam, že nam dcéru postráži, dali by ste dieťa strážiť človeku po nočnej ? Ja s tým nesúhlasím, manžel je za to, že to je v pohode, že sa vyspí potom.

vilma7
13. nov 2025

Záleží aké staré je dieťa. Ale skor nie ako áno.

anonym_03b103
13. nov 2025
@anonym_5fbaae

@anonym_autor zalezi koľko má svokra rokov. Je iné nechať po nočnej 50 ročnej starkej a druhe nechať svokre po nočnej ktorá ma okolo 60.

@anonym_5fbaae mama 50nička je "starká" a svokra 60nička je svokra, tá nie je starká? Ja odpadnem, celkovo nazvať 50ročnú babku starká je veľmi vtipné

michaela329
13. nov 2025
@anonym_03b103

@anonym_5fbaae mama 50nička je "starká" a svokra 60nička je svokra, tá nie je starká? Ja odpadnem, celkovo nazvať 50ročnú babku starká je veľmi vtipné

@anonym_03b103 u nás sa bežne hovorí starká a nie babka - bez ohľadu na vek 🤷 Možno aj u nich

rozculena
13. nov 2025

@anonym_autor nepíšeš vek dieťaťa,ani vek svokry,ani koľko tých nočných má za sebou,to je tiež dosť podstatné.

mirkam3
13. nov 2025

@anonym_autor vek dieťaťa nespominas, to je tiež podstatné. Svokra keď ešte pracuje, tak 75 asi nemá a bude pomerne aktívna, čiže v tom by som problém nevidela, ak sa vam sama ponúkla. Ak sa však proaktívne nenúkala, ani by mi to nenapadlo… A ešte jeden podstatný bod – píšeš, že obaja s mužom idete do práce - máte teda okrem svokry inú alternatívu?

mirkam3
13. nov 2025
@mirkam3

@anonym_autor vek dieťaťa nespominas, to je tiež podstatné. Svokra keď ešte pracuje, tak 75 asi nemá a bude pomerne aktívna, čiže v tom by som problém nevidela, ak sa vam sama ponúkla. Ak sa však proaktívne nenúkala, ani by mi to nenapadlo… A ešte jeden podstatný bod – píšeš, že obaja s mužom idete do práce - máte teda okrem svokry inú alternatívu?

@mirkam3 aha, prehliadla som, že svokra sa ponúkla. Tam toto ignoruj. Zvyšok platí

anonym_03b103
13. nov 2025
@michaela329

@anonym_03b103 u nás sa bežne hovorí starká a nie babka - bez ohľadu na vek 🤷 Možno aj u nich

@michaela329 môže byť, že ste na to zvyknuté. Ale kto nie je na to zvyknutý, pôsobí to čudne, hlavne keď svokru nazve svokra a nie tak isto "starká"...

michaela329
13. nov 2025
@anonym_03b103

@michaela329 môže byť, že ste na to zvyknuté. Ale kto nie je na to zvyknutý, pôsobí to čudne, hlavne keď svokru nazve svokra a nie tak isto "starká"...

@anonym_03b103 tak asi ich chcela rozoznať, tiež svokru volám svokra, to predsa nie je hanlivé. Môj muž moju mamu tiež volá svokra. Ak by hovoril obom starká, tak vzniká komunikačný zmätok.

belllinka
13. nov 2025
@anonym_238019

@belllinka tie tvoje trápne myšlienkové pochody musíš za každých okolností vypúštať?

@anonym_238019 áno, musím

belllinka
13. nov 2025
@anonym_aca589

@belllinka tak nie kazda mame za svokry staré ropuchy ako si ty.

Autorka ,nechala. Ponúkla sa , tak prečo nie. Ľudia ktorí pracujú na zmeny sú na to zvyknutí

@anonym_aca589 nemám ani 50. Ale OK, som pre teba stará ropucha. Koľko má tvoja svokra? 40?

13uzivatelka11
13. nov 2025
@katica06

@anonym_autor nepíšes vek dieťaťa. Ja by som svojej nenechala dieťa ani keby bola mala celý týždeň dovolenku. Skôr by som poprosila.kamošku susedu, tetu, ale to som ja ....a muž by takúto,, srandu ,,nenarvhol

@katica06 tak ale keď dáš radšej postrážiť dieťa cudzej osobe, ako vlastnej svokre, tak problém bude inde a je to téma úplne mimo diskusie..

anonym_5fbaae
13. nov 2025
@belllinka

@anonym_5fbaae 50 ročnej starkej 🙄 stará babička to už je

@belllinka tak jej svokra je starká jej dieťaťu, nie? Koľko 50tniciek ma v dnešnej dobe vnúča... co je na tom napriklad mat 50, 30 ročne dieta a 10 ročne vnúča cudne akoze?

anonym_5fbaae
13. nov 2025
@anonym_03b103

@anonym_03b103 jejda, tak som omylom namiesto svokry napisala starká 🙄 v oboch prípadoch to môže byť svokra pre autorku i starka pre dieťa...

anonym_0de1ce
13. nov 2025
@belllinka

@anonym_aca589 nemám ani 50. Ale OK, som pre teba stará ropucha. Koľko má tvoja svokra? 40?

@belllinka neviem, čo ta vedie k tomu byt taká vztahovacna. Vek? Ved starká je úplne normálne oslovenie, rovnako ako babka. Napríklad, moji švagrovci (resp ich deti) volajú našu spoločnú svokru, ktorá na 70+ BABKA. A babku z druhej strany, ktorá má čerstvých 50 zas STARKÁ. Všetky zúčastnené strany sú s tým úplne v pohode.

katica06
13. nov 2025
@13uzivatelka11

@katica06 tak ale keď dáš radšej postrážiť dieťa cudzej osobe, ako vlastnej svokre, tak problém bude inde a je to téma úplne mimo diskusie..

@13uzivatelka11 lebo keď žena pozná svoju svokru, tak môže mať obavy. Podľa príspevku, autorka má asi tiež obavy, inak by sa nepýtala.
Do teraz nevieme vek dieťaťa ani vek svokry.
Keby otázka znela dali by ste vlastnej mame postrážiť dieťa, tak by som odpovedal áno, lebo moja mama postrážila deti či už mali 10 alebo nemali ani rok, či už bol deň alebo noc.

sense
13. nov 2025
@belllinka

@belllinka inak moja švagriná má 42 a je babkou, sú aj mladé babky....v Tom veku by mi prišlo divné skôr oslovenie starka. (Keďže je to ešte mladá žena v podstate)

jana_eyre_2
13. nov 2025
@anjelicek26

@parvinka0001 ano lebo je to jej vnucka a dala by jej prve posledne, je to dobra babka... ale bude velmi velmi unavena.

@anjelicek26 každý kto pracuje na nočné je na tú únavu viac menej zvyknutý a tak to berie inak.. zrejme babka vie čo zvládne, pozná sa..

elzu
13. nov 2025

Tak snad tvoje tchýně jako dospělá žena dokáže posoudit, jestli se po noční dokáže nebo nedokáže postarat o dítě. Pokud potrebujete pomoct, tchyne se vam nabidla- coz by fakt nemusela-tak bych se spolehla na její úsudek.

anonym_aca589
13. nov 2025
@belllinka

@belllinka ma 51. A ani zďaleka nema zmýšľanie ako ty, vďaka bohu. Aby sa jedna dospelá žena urážala na oslovenie starká..extrem.

belllinka
13. nov 2025
@anonym_aca589

@belllinka ma 51. A ani zďaleka nema zmýšľanie ako ty, vďaka bohu. Aby sa jedna dospelá žena urážala na oslovenie starká..extrem.

@anonym_aca589 ja sa neurážam za oslovenie starká, iba mi to oslovenie prišlo byť pre 50-ročnú ženu skôr smiešne. A ty si ma nazvala starou ropuchou

belllinka
13. nov 2025
@anonym_aca589

@anonym_aca589 a prečo vlastne píšeš anonymne?

sisaka
13. nov 2025

Ja som 50 ročná “starká”, robievam nočné vyše 10 rokov a nie, nie som na ne zvyknutá. Dajú sa prežiť, ale to najhoršie je práve po tej nočnej. Osobne by som mala problém v tých dňoch plnohodnotne sa postarať o malé dieťa aj poobede, nie to ráno, hneď po nočnej, keď ledva odšoferujem domov, ľahnem a spím. čo sme sa aj bavili v práci, nikto po nočnej nie je úplne “pri zmysloch”, ale mala som aj kolegyne, čo museli ten deň prežiť s deťmi doma. Dieťa pred telkou a ona v polospanku na gauči …

mane01
13. nov 2025

@anonym_autor závisí od veku dieťaťa, je iné keď ma 2 roky a iné keď ma 9. Ale ja by som nechala, lebo ide o to, že vám je ochotná pomôcť, nie vám z neho odhryznúť. Keby sa na to necítila, tak snáď povie. Určite to dieťa tiež lubi.

anonym_aca589
13. nov 2025
@belllinka

@anonym_aca589 ja sa neurážam za oslovenie starká, iba mi to oslovenie prišlo byť pre 50-ročnú ženu skôr smiešne. A ty si ma nazvala starou ropuchou

@belllinka s takými názormi si mi prišla minimálne na 75+ ročnú staršiu, veľmi, veľmi nešťastnú svokru ktora sa neveste stará aj do toho, v akom šuplíku ma múku.
A kartu anonyma si musela vytiahnuť, ked ti došli argumenty.

belllinka
13. nov 2025
@anonym_aca589

@belllinka s takými názormi si mi prišla minimálne na 75+ ročnú staršiu, veľmi, veľmi nešťastnú svokru ktora sa neveste stará aj do toho, v akom šuplíku ma múku.
A kartu anonyma si musela vytiahnuť, ked ti došli argumenty.

@anonym_aca589 a načo konkrétne mám mať argumenty?? Nechápem. Aké moje názory myslíš? Že som sa pousmiala nad oslovením starká pre 50-tničku?

jana_eyre_2
13. nov 2025
@sisaka

Ja som 50 ročná “starká”, robievam nočné vyše 10 rokov a nie, nie som na ne zvyknutá. Dajú sa prežiť, ale to najhoršie je práve po tej nočnej. Osobne by som mala problém v tých dňoch plnohodnotne sa postarať o malé dieťa aj poobede, nie to ráno, hneď po nočnej, keď ledva odšoferujem domov, ľahnem a spím. čo sme sa aj bavili v práci, nikto po nočnej nie je úplne “pri zmysloch”, ale mala som aj kolegyne, čo museli ten deň prežiť s deťmi doma. Dieťa pred telkou a ona v polospanku na gauči …

@sisaka tak ja súdim podľa seba, môjho brata, jeho manzelky a mojej sestry.. nikto z nás nemal babky ktoré by pomohli v prípade že boli po nočnej deti doma, ale všetci sme to vždy nejako zvládli.. nie, žeby sme neboli unavení po nočnej, ale zase nikdy to nebolo také že by sa to nedalo zvládnuť.. ako som povedala, každý vie ako je na takéto niečo pripraveny, zvyknutý.. niekto si nezvykne nikdy, niekto si zvykne.. ja nemávam nočné nejako často, ale mávam ranné (veľmi skoré) a v oboch prípadoch už niekedy ani nespavam cez deň.. zdravé to nie je, bohužiaľ - ale tak to je..

muzula
13. nov 2025

omg...stara mama=starka. Ked ma zena vnuca v 40-tke, tak je stara mama, teda starka. Niekde sa pouziva ekvivalent babka.

ivangeline
13. nov 2025

Je to len a len na vás. Ak nie je iné východisko, nik iný, a musí sa..

bielasovicka
13. nov 2025

No ja by som po nočnej bola úplne KO, nepouzitelná 😕

dusankomoj
13. nov 2025

Moja mama bola babka v 40,ja mám 49,5 a s 8r synom som úplne v pohode aj po nočnej. Pokiaľ svokra po nociach nekope zákopy,tak jedno vnúča bez problémov zvládne. Zase sa netvárme, že 50r žena patrí na geriatriu.