Nechali by ste svokre dieťa, keď je po nočnej?
Dobrý deň, som v situácii, že musíme ísť s manželom obaja v sobotu do prace. Svokra bude v sobotu po nočnej, ponúkla sa nam, že nam dcéru postráži, dali by ste dieťa strážiť človeku po nočnej ? Ja s tým nesúhlasím, manžel je za to, že to je v pohode, že sa vyspí potom.
@anonym_autor zalezi koľko má svokra rokov. Je iné nechať po nočnej 50 ročnej starkej a druhe nechať svokre po nočnej ktorá ma okolo 60.
@anonym_5fbaae mama 50nička je "starká" a svokra 60nička je svokra, tá nie je starká? Ja odpadnem, celkovo nazvať 50ročnú babku starká je veľmi vtipné
@anonym_5fbaae mama 50nička je "starká" a svokra 60nička je svokra, tá nie je starká? Ja odpadnem, celkovo nazvať 50ročnú babku starká je veľmi vtipné
@anonym_03b103 u nás sa bežne hovorí starká a nie babka - bez ohľadu na vek 🤷 Možno aj u nich
@anonym_autor nepíšeš vek dieťaťa,ani vek svokry,ani koľko tých nočných má za sebou,to je tiež dosť podstatné.
@anonym_autor vek dieťaťa nespominas, to je tiež podstatné. Svokra keď ešte pracuje, tak 75 asi nemá a bude pomerne aktívna, čiže v tom by som problém nevidela, ak sa vam sama ponúkla. Ak sa však proaktívne nenúkala, ani by mi to nenapadlo… A ešte jeden podstatný bod – píšeš, že obaja s mužom idete do práce - máte teda okrem svokry inú alternatívu?
@anonym_autor vek dieťaťa nespominas, to je tiež podstatné. Svokra keď ešte pracuje, tak 75 asi nemá a bude pomerne aktívna, čiže v tom by som problém nevidela, ak sa vam sama ponúkla. Ak sa však proaktívne nenúkala, ani by mi to nenapadlo… A ešte jeden podstatný bod – píšeš, že obaja s mužom idete do práce - máte teda okrem svokry inú alternatívu?
@mirkam3 aha, prehliadla som, že svokra sa ponúkla. Tam toto ignoruj. Zvyšok platí
@anonym_03b103 u nás sa bežne hovorí starká a nie babka - bez ohľadu na vek 🤷 Možno aj u nich
@michaela329 môže byť, že ste na to zvyknuté. Ale kto nie je na to zvyknutý, pôsobí to čudne, hlavne keď svokru nazve svokra a nie tak isto "starká"...
@michaela329 môže byť, že ste na to zvyknuté. Ale kto nie je na to zvyknutý, pôsobí to čudne, hlavne keď svokru nazve svokra a nie tak isto "starká"...
@anonym_03b103 tak asi ich chcela rozoznať, tiež svokru volám svokra, to predsa nie je hanlivé. Môj muž moju mamu tiež volá svokra. Ak by hovoril obom starká, tak vzniká komunikačný zmätok.
@anonym_autor nepíšes vek dieťaťa. Ja by som svojej nenechala dieťa ani keby bola mala celý týždeň dovolenku. Skôr by som poprosila.kamošku susedu, tetu, ale to som ja ....a muž by takúto,, srandu ,,nenarvhol
@katica06 tak ale keď dáš radšej postrážiť dieťa cudzej osobe, ako vlastnej svokre, tak problém bude inde a je to téma úplne mimo diskusie..
@anonym_5fbaae 50 ročnej starkej 🙄 stará babička to už je
@belllinka tak jej svokra je starká jej dieťaťu, nie? Koľko 50tniciek ma v dnešnej dobe vnúča... co je na tom napriklad mat 50, 30 ročne dieta a 10 ročne vnúča cudne akoze?
@anonym_03b103 jejda, tak som omylom namiesto svokry napisala starká 🙄 v oboch prípadoch to môže byť svokra pre autorku i starka pre dieťa...
@anonym_aca589 nemám ani 50. Ale OK, som pre teba stará ropucha. Koľko má tvoja svokra? 40?
@belllinka neviem, čo ta vedie k tomu byt taká vztahovacna. Vek? Ved starká je úplne normálne oslovenie, rovnako ako babka. Napríklad, moji švagrovci (resp ich deti) volajú našu spoločnú svokru, ktorá na 70+ BABKA. A babku z druhej strany, ktorá má čerstvých 50 zas STARKÁ. Všetky zúčastnené strany sú s tým úplne v pohode.
@katica06 tak ale keď dáš radšej postrážiť dieťa cudzej osobe, ako vlastnej svokre, tak problém bude inde a je to téma úplne mimo diskusie..
@13uzivatelka11 lebo keď žena pozná svoju svokru, tak môže mať obavy. Podľa príspevku, autorka má asi tiež obavy, inak by sa nepýtala.
Do teraz nevieme vek dieťaťa ani vek svokry.
Keby otázka znela dali by ste vlastnej mame postrážiť dieťa, tak by som odpovedal áno, lebo moja mama postrážila deti či už mali 10 alebo nemali ani rok, či už bol deň alebo noc.
@parvinka0001 ano lebo je to jej vnucka a dala by jej prve posledne, je to dobra babka... ale bude velmi velmi unavena.
@anjelicek26 každý kto pracuje na nočné je na tú únavu viac menej zvyknutý a tak to berie inak.. zrejme babka vie čo zvládne, pozná sa..
Tak snad tvoje tchýně jako dospělá žena dokáže posoudit, jestli se po noční dokáže nebo nedokáže postarat o dítě. Pokud potrebujete pomoct, tchyne se vam nabidla- coz by fakt nemusela-tak bych se spolehla na její úsudek.
@anonym_aca589 nemám ani 50. Ale OK, som pre teba stará ropucha. Koľko má tvoja svokra? 40?
@belllinka ma 51. A ani zďaleka nema zmýšľanie ako ty, vďaka bohu. Aby sa jedna dospelá žena urážala na oslovenie starká..extrem.
@belllinka ma 51. A ani zďaleka nema zmýšľanie ako ty, vďaka bohu. Aby sa jedna dospelá žena urážala na oslovenie starká..extrem.
@anonym_aca589 ja sa neurážam za oslovenie starká, iba mi to oslovenie prišlo byť pre 50-ročnú ženu skôr smiešne. A ty si ma nazvala starou ropuchou
Ja som 50 ročná “starká”, robievam nočné vyše 10 rokov a nie, nie som na ne zvyknutá. Dajú sa prežiť, ale to najhoršie je práve po tej nočnej. Osobne by som mala problém v tých dňoch plnohodnotne sa postarať o malé dieťa aj poobede, nie to ráno, hneď po nočnej, keď ledva odšoferujem domov, ľahnem a spím. čo sme sa aj bavili v práci, nikto po nočnej nie je úplne “pri zmysloch”, ale mala som aj kolegyne, čo museli ten deň prežiť s deťmi doma. Dieťa pred telkou a ona v polospanku na gauči …
@anonym_autor závisí od veku dieťaťa, je iné keď ma 2 roky a iné keď ma 9. Ale ja by som nechala, lebo ide o to, že vám je ochotná pomôcť, nie vám z neho odhryznúť. Keby sa na to necítila, tak snáď povie. Určite to dieťa tiež lubi.
@anonym_aca589 ja sa neurážam za oslovenie starká, iba mi to oslovenie prišlo byť pre 50-ročnú ženu skôr smiešne. A ty si ma nazvala starou ropuchou
@belllinka s takými názormi si mi prišla minimálne na 75+ ročnú staršiu, veľmi, veľmi nešťastnú svokru ktora sa neveste stará aj do toho, v akom šuplíku ma múku.
A kartu anonyma si musela vytiahnuť, ked ti došli argumenty.
@belllinka s takými názormi si mi prišla minimálne na 75+ ročnú staršiu, veľmi, veľmi nešťastnú svokru ktora sa neveste stará aj do toho, v akom šuplíku ma múku.
A kartu anonyma si musela vytiahnuť, ked ti došli argumenty.
@anonym_aca589 a načo konkrétne mám mať argumenty?? Nechápem. Aké moje názory myslíš? Že som sa pousmiala nad oslovením starká pre 50-tničku?
Ja som 50 ročná “starká”, robievam nočné vyše 10 rokov a nie, nie som na ne zvyknutá. Dajú sa prežiť, ale to najhoršie je práve po tej nočnej. Osobne by som mala problém v tých dňoch plnohodnotne sa postarať o malé dieťa aj poobede, nie to ráno, hneď po nočnej, keď ledva odšoferujem domov, ľahnem a spím. čo sme sa aj bavili v práci, nikto po nočnej nie je úplne “pri zmysloch”, ale mala som aj kolegyne, čo museli ten deň prežiť s deťmi doma. Dieťa pred telkou a ona v polospanku na gauči …
@sisaka tak ja súdim podľa seba, môjho brata, jeho manzelky a mojej sestry.. nikto z nás nemal babky ktoré by pomohli v prípade že boli po nočnej deti doma, ale všetci sme to vždy nejako zvládli.. nie, žeby sme neboli unavení po nočnej, ale zase nikdy to nebolo také že by sa to nedalo zvládnuť.. ako som povedala, každý vie ako je na takéto niečo pripraveny, zvyknutý.. niekto si nezvykne nikdy, niekto si zvykne.. ja nemávam nočné nejako často, ale mávam ranné (veľmi skoré) a v oboch prípadoch už niekedy ani nespavam cez deň.. zdravé to nie je, bohužiaľ - ale tak to je..
omg...stara mama=starka. Ked ma zena vnuca v 40-tke, tak je stara mama, teda starka. Niekde sa pouziva ekvivalent babka.
Je to len a len na vás. Ak nie je iné východisko, nik iný, a musí sa..
No ja by som po nočnej bola úplne KO, nepouzitelná 😕
Moja mama bola babka v 40,ja mám 49,5 a s 8r synom som úplne v pohode aj po nočnej. Pokiaľ svokra po nociach nekope zákopy,tak jedno vnúča bez problémov zvládne. Zase sa netvárme, že 50r žena patrí na geriatriu.

Záleží aké staré je dieťa. Ale skor nie ako áno.