icon

Nechápem priateľa

kanoistka
12. aug 2015

S priatelom sme vyse roka, a nebyvame spolu, je medzi nami 10 rocny rozdiel. Ked spolu travime cas necitim sa naplnena, a uz som regiznovala. Vsetko dobre co sme mali pripisujem svojej snahe, pretoze Tomas sam od seba nic nenavrhne. Vsetko co poviem urobi, ale mne to nestaci. Chcela by som, aby bom viac aktivny a aby len necakal, ze ja nas budem bavit, a robit animatorku. Uz mi viackrat povedal, ze ho to somnou nebavi = nase travenie casu, ale ako pisem, sam od seba nic nenavrhne, a ani mna nebavi travenie casu s nim, len mi po robote zavola, ci moze prist . ked ja navrhnem napr aby sme sli k vode, tak sme tam aj 5 hodin, a on je stale ticho, alebo si cita knihu, ze pre neho je to strata casu (byt pri vode). Ked som mu to povedala, ze mi to vadi - tak sa na mna osopil, ze mu mam dat pokoj, ze robime to co som chcela, a ze nech uz som konecne spokojna. V ten moment mi isli slzy po tvari, a uz mi viac nebolo treba. A takto to konci vzdy - ked sme spolu von, je len ticho a nic nehovori. a ano nestaci mi to, naco mi je niekto kto sedi vedla mna na deke 4 hodiny? je to podla vas v poriadku ked sa takto chova muz??? ublizuje mi to, necitim sa milovana a nechcem aby to tak bolo, akakolvek rec s nim je zbytocna, ked aj nieco chcem prebrat tak povie, ze sa len hadame, a ze uz nikam spolu nepojdeme...neviem co dalej ale trapim sa kvoli tomu. a pri dalsom vztahu si zoberiem na rande knihu a budem ju citat , kedze je to zevraj v poriadku tak to som zvedava, ako na to bude reagovat buduci partner!
dakujem za vase komentare, som zvedava co vas k tomu napadne...

timea7
12. aug 2015

@kanoistka s ním sa ti to nedarí vyriešiť, prečo očakávaš, že to vyriešiš tu? Sorry, ale zrejme si si neprečítala to, čo si chcela čítať, lebo kopeš pri každom príspevku, svoj názor na váš vzťah som ti napísala, viac nemám k tomu čo dodať.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@doty1 co si konstruktivne napisala? Citam. Nic take nevidim

kanoistka
autor
12. aug 2015

@keziah neurazila som sa neboj ) neviem co na to povedat, bolo nam spolu dobre no uz nie je

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 dakujem za tvoje srdecne prispevky a tvoje drahocenne laskYplne rady, pekny vecer prajem

apb
12. aug 2015

Kolko mate pls rokov?

kanoistka
autor
12. aug 2015

@apb 27

cammille
12. aug 2015

@kanoistka fuha, baby ti tu radia a ty sa do kazdej, ktora napise nieco ine ako ocakavas, hned navazas...nie, nie je povinny byt taky, ako si ty predstavujes...on zrejme robi maximum, ale tebe to nestaci, tak su 2 moznosti- bud budes aj ty robit maximum-brat ho takeho, aky je, nech si foti, cita,...a ty zatial mozes robit nieco ine, alebo ho nechaj tak, nech si najde niekoho, komu jeho pasivita vadit nebude...btw, ak za tebou denne jazdi 300km, tak to asi nie je az taky pasivny...a po tolkej ceste ma predsa na to pravo...

marisoul
12. aug 2015

@kanoistka nie je povinny byt taky aky ja chcem? Vzdy mi vravel ze urobi maximum aby som bola stastna, tak nech robi.
Nie, nie je povinny, nikto nie je povinny robit ta stastnou a ak to vyzadujes, tak je to nanajvys sebecke.
Spravas sa ako rozmaznane dieta, ty to chces a hotovo, musi to tak byt a ocakavas ze tvoj problem poriesia vsetci okrem teba a najlepsie by bolo aby sa zmenil, ale takto to nefunguje, cloveka nenaprogramujes len preto, ze ti nevyhovuje.
Ako to uz baby predomnou pisali, ste uplne odlisny a darmo sa budes jedovat, o taky je a basta, ak chces aby sa to vsetko bolo inak, tak staci jedina zmena - zmena partnera.
Ste spolu kratko, lepsie je odist z kratsej cesty, najdi si partnera, ktory ti bude vyhovovat a hlavne, na ktoreho si nebudes musiet byt zvyknuta, lebo toto laska nie je. Si mlada tak hladaj a prestan trestat jeho aj seba.

mimca77
12. aug 2015

Ano, nie je povinny byt taky ako ty chces, vravis, ze jeho zaluby su nudne, ma sa ich vzdat, aby si ty bola spokojna? nerozumiem preco chces byt s niekym, na kom ti vadi hadam vsetko, vztah je aj o kompromisoch, ty chces ist k vode, tak s tebou ide, on si tam chce citat, teba to serie...co vlastne chces? Najdi si niekoho, kto ti bude vyhovovat a nerozculuj sa zbytocne. A myslim, ze ta hypo mala byt ilustracia akehokolvek vaznejsieho zavazku, nemusis skakat bez priciny, my nemame odkial vediet, ze mate peniaze na barak.

jeennyv
12. aug 2015

@kanoistka podla mna sa vo vasom pripade stretli ludia s opacnymi potrebami...poznam pary, ktore si vystacia sami dvaja doma, nepotrebuju chodit do spolocnosti alebo ak aj niekam idu su stale len sami pre seba, no obaja musia byt takto rovnako naladeni...pre mna to, ci je niekto intovert alebo extrovert sa zmenit neda, cize tvoj partner bude uzavrety cely zivot, musis vediet ci chces s takymto clovekom zit a travit svoj cas....lebo casom sa to povacsine meni k horsiemu, a ked ti to vadi teraz potom bude este viac....

kanoistka
autor
12. aug 2015

@cammille nenavazam sa, ale urazat ma tu tiez nik nemusi nemyslis? A ano som vztahovacna a najhorsia na svete ze, dost ze mi je z toho zle este aj tu chudzi ludia ma dodrbu? Co cakam? Privetivu odpoved a nie dievca zobud sa a ries si svoj zivot to co je?

timea7
12. aug 2015

@kanoistka niet za čo, ja rada 😎

cammille
12. aug 2015

@kanoistka nevsimla som si, ze by ta niekto urazil...zrejme toto bude tvoj majvacsi problem - ak ta vsetci nevelebia, nenosia ta na rukach, ak si niekto dovoli s tebou nesuhlasit a svet sa netoci okolo teba, hned sa citis dotknuta, urazana, nedocenena...a toto ziaden chlap nezlepsi, zmenit sa musis v prvom rade ty sama ...

timea7
12. aug 2015

@cammille mýliš sa! Je povinný byť taký, akého ho ona chce! Aj my všetky tu sme povinné písať to, čo chce ona čítať! A hotovo! Sa bavím .....

marisoul
12. aug 2015

@timea7 jaaj tak si musim poopravit nazor aj ja :D ...a všetky!povinne!

mimca77
12. aug 2015

Nikto ta neuraza, klud. Podla komunikacie vidiet, ze si riadne horkokrvna. To je uplne OK, ja som tiez. Ale nie je fer cakat od dakoho, ze sa zmeni na tvoj obraz a nazyvat jeho konicky nudnymi, len preto, lebo ti nevyhovuju. Chces, aby sa ti prisposoboval, ale v com si ty ochotna sa prisposobit jemu? Na vztah treba dvoch, ktori sa robia stastnymi navzajom...

kanoistka
autor
12. aug 2015

@marisoul a na co su vztahy? Tak moja predstava je, ze vztah tvoj zivot skvalitni a je ti lepsie nez samej, ci to ma byt naopak? Sebecka niesom, ja som sa kvoli nemu uz dost obetovala. Je mi z toho dorevu ze sa to rozpada a ja to uz nedokazem zachranit a tiez nasilu nieco drzat nechcem

kanoistka
autor
Odpoveď bola odstránená
marisoul
12. aug 2015

@kanoistka ved prave, vztah ta ma robit stastnym, obidvoch, ale z toho co som si precitala nemam pocit ze vy dvaja mozete hovorit o stasti, tak potom? to ze jeden vztah skonci neznamena ze uz ziaden nepride a ak sa bojis starej znamej klasiky - co ak si uz nikoho nenajdem - je to pochopitelne, tym sme si presli takkmer kazda ale nie je to koniec sveta 🙂 najdi si niekoho s kym si budes rozumiet, nie s kym prezivas len aby bolo

kanoistka
autor
12. aug 2015

@marisoul co? Asi doslo k nedorozumenie, piste si co chcete ale nie stylom hej dievca rob nieco so svojim zivotom? Mimochodom to sa takto chovate ku kazdemu cudziemu cloveku? Ja by som si dievcatom nedovolila nazvat len tak cudziu zenu, je to vrcholne neslusne

sense
12. aug 2015

ty mas 27 on o 10 viac, ste spolu rok a ty sa s nim nudis, a si s nim zo zvyku ...a to ze ti on tvrdi ze sa chce zenit a mat decko moze byt aj preto ze mu tykaju biologicke hodiny zial aj u chlapov to tak je.,,mala som aj taky vztah ze o mesiac som mala prsten na ruky a plany na sobas a zakladani rodiny a tiez mal chlap pred 40.. vztah kde je jeden prilis akcny a druhy prilis pasivny bude fungovat len v tom pripade, ze budete obaja mat snahu t.j. ty z akcnosti uberies a nadalej budes vymyslat program a nebudes mu to vyhadzovat na oci, a on sa obcas prida a bude sa aspon tvarit ze ho to bavi....podobny vztah mam aj ja az na to ze u nas som tiez bola akcnejsia ja a chlapovi stacilo byt len so mnou ...tak sme to vyriesili uz pocas chodenia stylom ze raz sa prisposobil on, potom zase ja...a ked sa mu nechcelo sla som aj sama ale to sme uz spolu byvali lebo kym sme spolu chodili a vidali sme sa len cez vikendy tak sme sa venovali inym cinnostiam 😉 a cas na nudu nebol....ale nikdy sa nestalo zeby mi povedal ze ho to so mnou nebavi...chodime sice len na take viac menje prechadzkove vylety ale kedze rad foti, a mame aj dceru tak teraz uz aj sam navrhne vylet

kanoistka
autor
12. aug 2015

@mimca77 dobre dievca dik za tvoj nazor

marisoul
12. aug 2015

@kanoistka ja som ta dievcatom nenazvala, ale ok, to neriesime...chcela si len pocut nase nazory, my sme ti ich povedali tak nechapem preco sa urazas...len preto ze to nie je podla tvojich predstav?

moonlight1210
12. aug 2015

@kanoistka neviem ci to nevidis, arogantne hejty davas ty.
a to si cela ty.
neustale pripisujes druhym to, co stve teba samu na sebe.
a toto robis aj jemu.

ty chces akciu, ludi okolo seba, vraj si akcny typ, atd.
a pises - "kamosky nemam".

tak kdesi je chyba.
akcni ludia maju okolo seba vzdy kopec ludi, a aj kamosov. skoro kazdy ich ma rad, lebo je s nimi zabava.
nepoznam jedineho, co by nemal.
v com vlastne potom akcna si? v tom, ze to chces?

"nie je povinny byt taky aky ja chcem? Vzdy mi vravel ze urobi maximum aby som bola stastna, tak nech robi." - treba dodat: ze si radsej chudak jazyk neodhryzol.
a ty si mu inak lasku nikdy neslubovala?
a kde je ta laska teraz?
ci to uz je nieco ine?
alebo za lasku povazujes to, ze este s nim vôbec si?
lebo ja tvoju lasku k nemu vôbec necitim. skor to, ze ty mas rada len seba.

a ked sa tak zamyslis, on s tym fotenim je akcnejsi nez ty s tym lezanim pri vode.

a pokial sa nahodou nad sebou zamyslis a pochopis, ze zivotne stastie si mozes dat len a len sama, lebo nikto na svete nie je povinny ti citat myslienky (a titulky ti na cele nebezia), aby ti robil potesenicko, a ze skutocnu jedinu pomocnu ruku najdes len a len na konci vlastného ramena - tak sa ozvi.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@sense niesom s nim stastna no rozchod si neviem predstavit. Ak sa mame len prisposobovat tak to podla mna asi nema byt... Je mi z toho smutno fakt trapim sa

timea7
Odpoveď bola odstránená
sense
12. aug 2015

@kanoistka vztahy by mali byt aj o kompromisoch ak su vo vztahu dvaja protikladni ludia....ale nikdy by som nebola s niekym len zo zvyku ked by som nebola stastna...

kanoistka
autor
12. aug 2015

@moonlight1210 mala som vela kamaratok ale jemu sa nepacilo ze chodim von, ziarlil a bol z toho vzdy frustrovany a tak som prestala chodit von aby som mu neublizovala a tym padom som prestala udrziavat kontakty... Chapes? A po roku som si na to aj zvykla a nechyba mi to

kanoistka
autor
12. aug 2015

@sense ani keby si nemala na vyber?

marisoul
12. aug 2015

@kanoistka preco si myslis ze nemas na vyber? ziaden zavazok ako manzelstvo alebo dieta voci nemu nemas...tak nerozumiem