icon

Nechápem priateľa

kanoistka
12. aug 2015

S priatelom sme vyse roka, a nebyvame spolu, je medzi nami 10 rocny rozdiel. Ked spolu travime cas necitim sa naplnena, a uz som regiznovala. Vsetko dobre co sme mali pripisujem svojej snahe, pretoze Tomas sam od seba nic nenavrhne. Vsetko co poviem urobi, ale mne to nestaci. Chcela by som, aby bom viac aktivny a aby len necakal, ze ja nas budem bavit, a robit animatorku. Uz mi viackrat povedal, ze ho to somnou nebavi = nase travenie casu, ale ako pisem, sam od seba nic nenavrhne, a ani mna nebavi travenie casu s nim, len mi po robote zavola, ci moze prist . ked ja navrhnem napr aby sme sli k vode, tak sme tam aj 5 hodin, a on je stale ticho, alebo si cita knihu, ze pre neho je to strata casu (byt pri vode). Ked som mu to povedala, ze mi to vadi - tak sa na mna osopil, ze mu mam dat pokoj, ze robime to co som chcela, a ze nech uz som konecne spokojna. V ten moment mi isli slzy po tvari, a uz mi viac nebolo treba. A takto to konci vzdy - ked sme spolu von, je len ticho a nic nehovori. a ano nestaci mi to, naco mi je niekto kto sedi vedla mna na deke 4 hodiny? je to podla vas v poriadku ked sa takto chova muz??? ublizuje mi to, necitim sa milovana a nechcem aby to tak bolo, akakolvek rec s nim je zbytocna, ked aj nieco chcem prebrat tak povie, ze sa len hadame, a ze uz nikam spolu nepojdeme...neviem co dalej ale trapim sa kvoli tomu. a pri dalsom vztahu si zoberiem na rande knihu a budem ju citat , kedze je to zevraj v poriadku tak to som zvedava, ako na to bude reagovat buduci partner!
dakujem za vase komentare, som zvedava co vas k tomu napadne...

Strana
z5
zibi
12. aug 2015

@kanoistka ahoj ..je tazke niekoho opusit, ked ho vlastne lubis..ale zamysli sa .. o com su vlastne znamosti a chodenie ? o tom , ze sa maju ludia spoznat a maju si rozumiet... ty si s nim vyse roka, uz presiel cas zalubenosti a jednoducho si zistila, ze ma take a take vlastnosti...ok, nechodi mozno s kamosmi na chatu a neoziera sa ...ale ma ine nedostatky ... niekomu nevadi, ze muz nic nerozprava, su zeny, ktore stale rozpavaju a potrebuju muza, aby bol ticho a sem tam daco stihol medzi neustalym rozpravnim povedat.... 😀
a podla mna sa v tvomom pripade nedeje nic strasne. jednoducho si prisla na to, ze sa k sebe nehodite... nie si v manzelstve, nie ste spolu x rokov a nie je nic zle, chciet nieco viac....s laskou je to ako s ladenim radia, hladas tu spravnu frekvenciu bez sumenia, hudbu, ktora sa ti bude pacit a oddychnes si pri nej..tak je to aj s partnerstvom, hladas, cakas, ladis a raz pride niekto, pri ktorom to vsetko klapne a budes pocut krasnu a prijemnu melodiu .... vsetky tie ruchy a sumenie, ktore si zazila predtym, uz nic nebudu znamenat ..len nesmies ostat stat, a musis hladat toho spravneho dalej...
niekedy si myslim, ze sa tak strasne uspokojime s malom... ved to mi staci, ale ide o tvoj zivot, manzelstvo a mozes mat naroky, aby si bola stastna ...aby sa ti nestalo to, ze sa za 10 rokov obzries dozadu a budes si pripadat , ze zijes zivot niekoho ineho....
aj v pravom a dobrom vztahu su tazkosti a skusky , ktore daju zabrat...aj ludia , ktori sa miluju si vedia poriadne ublizit... ale ten dotycny ti musi vyhovovot, nemalo by ti na nom nic vadit, inak sa vsetky male chyby nadobudnu casom obludne rozmery ... tak sa neboj zmeny, a bud narocna k sebe... toho praveho najdes .... 😉

mala_hobitka
13. aug 2015

@kanoistka Ja tiez suhlasim s babami, ze vasemu vztahu odzvonilo len to nikto z vas nechce pochopit. Ty cakas na to ze sa zmeni a on ....ktovie mozno sex (netusim, hadam).
To ze vam bolo zo zaciatku uzasne a teraz je to nanic neznamena ze sa k sebe hodite a uz vobec nie ze mate dobry zaklad do vztahu a spolocnej buducnosti. Znamena to tolko, ze v obdobi zamilovanosti ste si rozumeli ako vsetky ostatne pary. Preco? Lebo kazdy sa snazil a hormony robia svoje. Uvedomujes si ze aj vsetky ostatne pary co sa rozisli/rozviedli mali prvy rok ci dva skvely vztah? Nie ste nijaka vynimka. Ked uz s vami nelietaju hormony a clovek mysli nie len na druheho ale chce vo vztahu presadit aj svoje tak si proste nerozumiete.

Suhlasim s keziah "ze ste ako take 2 osamele deti, ktore sa nasli a navzajom si fukaju bolacku osamelosti. cize nie ako dvaja dospeli, sebavedomi a zreli ludia. "

Povazem za takmer tragicke uvazovat o svadbe a dietati s chlapom co sa k tebe chova takym sposobom ako ten tvoj. Mozno ti to nedoslo ale po svadbe sa nikto nezmeni. Ak si ho vezmes stale to bude ten isty chlap akym je dnes.
Bojis sa s nim rozist nie preto ze by si tolko milovala ale preto aby si nezostala sama - nemas evidentne dobre vztahy. To je velmi zly dovod zostavat vo vztahu. Keby si sa s nim rozisla casom (za par mesiacov/rokov) by ti doslo ze tento vztah vazne nie je dobry.

Doporucujem ti dve moznosti (tretia je nechat vsetko tak ako je trpiet dalej ale to smer veduci k skor ci neskor k psychologovi):
1. Ako dospeli ludia si sadnite niekde na kavu, s kavou do parku alebo hocikam kde sa budeme moct porozpravat. Povedz mu ako vnimas ty ten vztah, nech ti povie ako on vidi ten vztah ale neukoncite rozhovor kym sa nedohodnete na nejakych kompromisoch. Doporucujem pozadovat aby necital knihu pri tebe ked ste vonku, ak suhlasi s programom nech ho potom nekritizuje alebo ak nesuhlasi nech nejde.
2. Rozchod. V tomto pripade a tvojom zazemi ktore u tebe zrejme nie je nic moc skus uvazovat o aspon docasnom prestahovani sa. Doma ta v podstate nic nebude drzat, na novom mieste najdes robotu, casom kamaratov a hlavne budes mat cas utriedit si myslienky a pocity a samu seba.

PS: Nikdy netrestaj noveho priatela za to co urobil ex. Z byvalych vztahov sa pouc - ak byvaly bol nevsimavy a si na rande s podobnych typkom tak si setri cas a posli ho kade lahsie.

vika35
13. aug 2015

asi to tu povedali uz vela krat, necitala som komenty ale vy sa k sebe nehodite. cize ty nechapes priatela a ja zas teba naco si este s nim?

mlil77
13. aug 2015

Ahoj neviem co ti pisali ine baby, ale podla toho co som si precitala ten muz ta nemiluje a cim skor sa s nim rozides tym lepsie pre teba, aby si zbytocne nestracala cas. Lasku cloveka si nikto nikdy nedonuti, proste bud je v srdci alebo nie je. Takze mozes sa snazit ako chces ak ta nelubi, nikdy ta lubit nebude a trapit sa budes len ty. Drzim palce.

sklamanakanya
13. aug 2015

@mawka hej presne aj ja som na tú myšlienku chcela pochváliť 🙂

kanoistka
autor
14. aug 2015

Vcera som sa s nim bavila a povedal ze je stale somnou, chodi do roboty a zvysok casu je somnou takze aj ked je somnou tak si chce urobit nieco pre seba- napr precitat knihu a ze sa predsa nemozem na to hnevat, ze si myslel ze ja sa budem zatial opalovat ...a ze sme spolu a to mi ma stacit

cawes
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5