Nechápem priateľa
S priatelom sme vyse roka, a nebyvame spolu, je medzi nami 10 rocny rozdiel. Ked spolu travime cas necitim sa naplnena, a uz som regiznovala. Vsetko dobre co sme mali pripisujem svojej snahe, pretoze Tomas sam od seba nic nenavrhne. Vsetko co poviem urobi, ale mne to nestaci. Chcela by som, aby bom viac aktivny a aby len necakal, ze ja nas budem bavit, a robit animatorku. Uz mi viackrat povedal, ze ho to somnou nebavi = nase travenie casu, ale ako pisem, sam od seba nic nenavrhne, a ani mna nebavi travenie casu s nim, len mi po robote zavola, ci moze prist . ked ja navrhnem napr aby sme sli k vode, tak sme tam aj 5 hodin, a on je stale ticho, alebo si cita knihu, ze pre neho je to strata casu (byt pri vode). Ked som mu to povedala, ze mi to vadi - tak sa na mna osopil, ze mu mam dat pokoj, ze robime to co som chcela, a ze nech uz som konecne spokojna. V ten moment mi isli slzy po tvari, a uz mi viac nebolo treba. A takto to konci vzdy - ked sme spolu von, je len ticho a nic nehovori. a ano nestaci mi to, naco mi je niekto kto sedi vedla mna na deke 4 hodiny? je to podla vas v poriadku ked sa takto chova muz??? ublizuje mi to, necitim sa milovana a nechcem aby to tak bolo, akakolvek rec s nim je zbytocna, ked aj nieco chcem prebrat tak povie, ze sa len hadame, a ze uz nikam spolu nepojdeme...neviem co dalej ale trapim sa kvoli tomu. a pri dalsom vztahu si zoberiem na rande knihu a budem ju citat , kedze je to zevraj v poriadku tak to som zvedava, ako na to bude reagovat buduci partner!
dakujem za vase komentare, som zvedava co vas k tomu napadne...
to je blbost vyhovarat sa na dnesnu dobu. Potom tie vztahy aj tak vyzeraju. To, ze ma muz nebije, nie je samozrejmost? To, ze prispieva na domacnost nie je samozrejmost? Podla mna je. To su uplne elementarne veci. Ale tie k peknemu vztahu nestacia. Ano, aj ohniva laska a dobry sex su super, ale to co sa rata na cely zivot je pre mna porozumenie, humor, pohoda a harmonia. A to vy uz po roku nemate.
On si mysli ze by nas svadba a dieta zblizila... A odkedy vie ze chcem ist zahranice tak sa s tym nevie zmierit ze ja ho opustam a urcite ze si ma tam niekde najde niekto, preto som prestala vsade chodit lebo toto som od neho pocuvala na dennom poriadku a mne to nerobilo dobre. No uz aj ja sa potrebujem realizovat a nielen sediet doma. Navyse mi povedal ze si ma chce poistit ... To vam pride ok?
Nie, nie je to OK. A cakat, ze vas dieta zblizi je prachsprosta blbost. Zblizi? Ste spolu rok. Kedy ste sa stihli vobec vzdialit? Mohol by mat v 37 rokoch uz trocha viac rozumu.
co k nemu prosim ta citis? Lubis ho vobec, ci si sa len zalubila do toho, ako bol do teba zalubeny on?
Byvali sme spolu minule leto a potom sa kazdy rozprchol tam kde mal nieco svoje... Podla mna nas to dost poznacilo a podotykam ze to bol jeho napad spolu byvat Urobil krok vpred a teraz chce 4 kroky vzad? Neviem sa s tym zmierit ze to takto niekto moze mysliet vazne.
co myslis tym, ze chce teraz 4 kroky vzad? ved vravis, ze chce svadbu a dieta
@kanoistka milacik a preco si taka agresivna? Tvoje prispevky su utocne a trapne. Ked ti chlap vadi, nechaj ho. Ked nie, zostan s nim. Lahka matika.
@beatrice1607 nepoznas ze frustracia sposobuje agresiu? 🙂 precitaj si knihy a pochopis moj stav. Za kritiku dakujem hned mi je lepsie🙂
vy spolu nebyvate?? Sak si vravela, ze si sa kvoli nemu prestahovala do ineho mesta, to nie k nemu? A to blaboli o svadbe a dietati? Tak na to sa fakt vyser
@kanoistka lenze aj s frustracii treba urcit hranice. Keby sme boli vsetci agresivni lebo sme frustrovani, to by bolo..
Skus menej citat mudroblbe knihy a viac sa sustred na svoj prejav. Uvidis, mozno aj priatel sa zmeni.
Lebo ked bolo na zaciatku vsetko ok a zrazu nie je, nemoze to byt chyba iba jeho.
Skus porozmyslat, ci si sa aj ty nezmenila. Mozno tam najdes odpoved.
Ok, diky za prispevky viac uz nie je treba co pisat 🙂 pekny vecer vsetkym
och mein gott, 37rocny chlap toci o svadbe a dietati, povie, ze si ta chce poistit, ma peniaze na dom a pre istotu byva u rodicov, fakt vyborne...zacinam dufat, ze je to cele len vtip. Pekny vecer aj tebe
@mimca77 ona pisala, ze pre istotu byva u rodicov? Toto som asi prehliadla.. Odpadavam! Niekto je teda riadne vynudeny.. Taky pribeh vymysliet na stredu vecer. 😀 😀
@beatrice1607 ale prd, taki su aj v reale, zila som to 4 posledne roky. ako chce byt so mnou, ako chce mat babatko a ako uz sa na stahuje a bla bla bla a pritom stale u rodicov, sral na mna viac ako holub zo strechy, ked som v praci bola, kde sedim na riti a prd robim, tak jedine spojenie so svetom internet, automaticky som obhanala chlapov podla neho a urcite tu niekoho mam a ked som prisla domov, videli sme sa az 2x za dva mesiace, ok, mal pracu na tri smeny, ale stale ma potreboval mat pod kontrolou a ked som sla na kavu s kamoskou alebo tetou, tak zakonite to musel byt iny chlap a dostatocne som sa mu nevenovala a ked mi s niecim aj pomohol, tak mi to nasledne obuchaval o hlavu, via sms alebo nejaky chat bol king, vypisoval ako blazon, ked sme boli spolu, bol ticho. nikdy nic nevymyslel, nenavrhol, vsetko som organizovala ja. ale sak ja som ta najhorsia, ja som sa nezaujimala predsa, nevenovala mu pozornost, vraj mi boli prednejsi vsetci ostatni a nie on, vies co? ciste psycho. mamickin cecek. nikdy nezil sam. nikdy sa o seba sam nestaral a je proste vymaznany z toho full servisu z domu, pretoze ak by sa staral o svoj zivot niekde sam, na take kktiny by nemal cas veru. tiez si mysli, ze sa svet toci okolo neho a len jeho fantazmagorie su pravdive. a este vitazoslavne zahlasi ze ostaneme kamarati lebo ON je vycerpany z toho vsetkeho. skoda reci.... pritom keby si ho stretla, mily, zlaty, nekonfliktny chalan, pritulny, pracovity.. 35 rocny...
nehovoriac o tom ako strasne vztahovacny bol celu dobu, total vsetko vztahoval na seba, oduval sa, zo vsetkeho robil kauzu. nie ze on bol vycerpany, ale ja, chapes. matka sama s dvomi deckami, vedel o co ide, sak zil to so mnou 4 roky, teda vedla mna. ja byvam, chodil si ku mne ako keby sa nechumelilo, sak ten najom tiez neni zadarmo a este bol schopny mi vycitat ze za mnou jazdi a nafta neni zadarmo. boze strasne nieco. fakt keby popracoval na osamostatneni sa, pozeral by na vsetko inak a mohli sme kludne dalej fungovat, lebo okrem tohto nemal fakt chybu. proste by som to zhrnula tak, ze sa zabudol niekde v 15 rokoch ako pubos, ktoremu je kazdy povinny skakat okolo rite. zabudol, ze uz dosiahol vek, kedy by mal dvihnut kotvy.
@moonlight1210 velmi dobre si to napísala, rozobrala......už vela razy som ťa videla prispievať do rôznych diskusii a velmi sa mi pačia tvoje rozumné odpovede.... 🙂
@kanoistka nehodíte sa k sebe. Ten vzťah je pre oboch strata času. 😉

a neviem co za playboyov mas v okoli, ale vacsina mojich kamaratov chcela dieta, poniektori skor ako ich zeny. Aj mojho to chytilo skor ako mna. U tvojho priatela to nie je nic vynimocne, najma nie v jeho veku. Poznam jedneho, co po dlhorocnom vztahu stale dieta nechcel, pricina bola uplne inde, uz su rozvedeni. Zbytocne si ho glorifikujes, ked stastna s nim aj tak nie si. Pripomina mi to diskusie, ked sa zena pyta, ci sa ma rozist/rozviest, jednoducho odist z otrasneho vztahu, a potom sa chyta slamiek ako "ale on chodi do roboty, dava mi peniaze na domacnost, nepije, nebije ma...). No super, to su veci, co maju byt samozrejme. Ale ked to dakomu staci, tak pre mna za mna..