icon

Nechcem, aby moje dieťa malo priezvisko ako má svokra

kanarik97
13. sep 2023

Ahojte baby. Potrebujem poradiť. Mám naozaj zlú svokru. Snažila sa ma zabiť, keď vedela, že mám epipen na alergiu na bielkovinu kravského mlieka a uvarila potajme jedlo s mliekom a mňa skoro brala RZP ( ona mi vraj neverila, že som alergická, chichi ale teraz už vie). Stále mi robí zle. Na jej 50tke pred 40timi hosťami povedala, že ma nemá rada a na moje narodeniny/zásnuby mi podala ruku " Ja ťa do rodiny nechcem". Som Inžinierka, pracujem od 16tich, snažím sa a momentálne idem na doktorát. Neflákam sa, nikdy som nedrogovala a baví ma vzdelávať sa (odreagovanie a hobby), cvičím a aj keď sa o seba starám, papám všetko aj fastfood. (Nechápem prečo ma nemá rada). Budeme sa so snúbencom brať a ona nám to ničí (jedna z jej výplodov okrem toho, ze ona to chce všetko riešiť a nič moje sa jej nepáči, je aj to, že na odbierku mám prísť ja k jej synovi... nie on ku mne do bytu po nevestu... ale ja poňho s kapelou) . Ale čo mi vadí najviac je to, ze naše dieťa má mať priezvisko po nej. Ja to nechcem. Baby, ale fakt nechcem. Ona mi 3 roky robí zo života peklo a ďalší s jej priezviskom z ich rodiny sú hrozne zlí ľudia. Nás má každý rád ( z mojej strany rodiny), a preto by som chcela, aby naše dieťa/deti mali priezvisko po mne. Moj snúbenec si od jeho rodičov taktiež zažil peklo , ale z nejakého dôvodu má vzťah k ich priezvisku. Veľmi ho ľúbim, ale nechcem aby sa naše deti volali ako jeho rodina. Fakt mi veľmi ubližujú. Preto sa obraciam na vás. Myslíte si, že mi šibe? A mám na to kašľať? Alebo si mám stáť za svojím. A ak áno, ako ho presvedčiť?

Strana
z4
pribinak
13. sep 2023

@kanarik97 dieťa má priezvisko po otcovi, nie po svokre

janinah
13. sep 2023

Vôbec si ho neber,to bude problém na problém.On z nejakého dôvodu totiž nemá vzťah len k priezvisku ,ale aj k svojej rodine vrátane matky.

kanarik97
autor
13. sep 2023

@pribinak lenže otec ho má po svokre a svokrovi, ktorí nám permanentne ubližujú a reálne každému komu poviete to priezvisko zareaguje vulgarizmom. Fakt sú zlí a nikto ich nemá rád.. a také majú aj renomé

deedol
13. sep 2023

o tomto sa musis dohodnut s partnerom. uz ste o tom komunikovali?

pribinak
13. sep 2023

@kanarik97 s takýmto zmýšľaním ja neviem ….akože ty budeš tiež slečna komplikovana

kanarik97
autor
13. sep 2023

@deedol áno, on chce to svoje. Lebo je muž a preňho to je bez kompromisu

kanarik97
autor
13. sep 2023

@pribinak práveže vôbec niesom🤣

maranco
13. sep 2023

@kanarik97
Pri uzatváraní manželstva sa snúbenci dohadujú aj na spoločnom priezvisku ich detí. Rovnako ako v prípade zmeny priezviska novomanželov, existujú tri možnosti ako postupovať. V prípade, že sa manželia dohodli na užívaní jedného spoločného priezviska, toto priezvisko dedia aj ich deti.
https://mojasvadba.zoznam.sk/magazine/zmena-pri...

kanarik97
autor
13. sep 2023

@maranco ďakujem, prečítam 🥰

pribinak
13. sep 2023

@kanarik97 no nezda sa mi

deedol
13. sep 2023

@kanarik97 takze on bez kompromisu a ty tiez bez kompromisu? a ked sa budete brat tak ty si nechavas svoje alebo budes mat dve?
v kazdom pripade, musite sa naucit robit aj kompromisy, budete to este v spolocnom zivote potrebovat.

kanarik97
autor
13. sep 2023

@pribinak to je mi ľúto, že mi neveríte .. ja som veľmi tradične založená. Vždy som sa tešila, že prevezmem manželovo meno. Bohužiaľ teraz nemôžem. Každý kto moju svokru pozná mi hovorí, rozid sa snim, s mužom si berieš aj jeho mamu.. a ta tvoja svokra nestoji za nič. Radšej si poplač a nájdi si iného. Lenže ja ho milujem aj keď ma už aj zbila a Vždy ma ponižuje. Atď. Mohla by som tu prepísať 3 roky môjho denníka..

kanarik97
autor
13. sep 2023

@deedol ja chcem mať dve alebo moje. Nie iba jeho. On iba jeho.

pribinak
13. sep 2023

@kanarik97 pozri, toto je o tebe, ja by som toto svojmu priateľovi neurobila. Rodinu ideš tvoriť ty on a dieťa, svokru v živíte vidíte nemusíš.

Vycítiť sa aj do jeho koze

dzulli1980
13. sep 2023

Bože, toto sú problémy ... a kvôli čomu si ho berieš, keď už pri banálnom "probléme", ako je priezvisko detí, neviete nájsť kompromis? ... svokra Ťa bije? To fakt myslíš, že niekto tomu uverí? ... a keby aj, ten Tvoj partner, ktorého tak miluješ, robí čo? Tlieska jej pri tom?
@kanarik97

thereisabear
13. sep 2023

Podľa mňa máš v živote oooveľa väčší problém, ako je priezvisko detí. Na to by som sa vykašľala. A aj na chlapa, čo si ma nezostane...

zuzinka888
13. sep 2023

@kanarik97 dieta nemoze mat dve priezviska. Bud po mame( odporucam, kedze uz mate taketo problemi asi to nebude" az kym nas smrt nerozdeli) alebo po otcovi. No neskor na jeho zmenu potrebujes exmanzelov suhlas. A ten ti on neda.

minenkak
13. sep 2023

@kanarik97 nevydavaj sa

januska12323
13. sep 2023

Daj svoje meno a jeho si neber keď ťa nevie obrániť.

zuzitko74
13. sep 2023

Chápem, ako to myslíš, jednoducho nechceš, aby jedného dňa bolo tvoje dieťa nenávidené len preto, že nosí meno rodiny, ktorá je považovaná za zlú.

anastasiagrey
13. sep 2023

Keď to priezvisko nie je nejak vulgárne, prijala by som ho po manželovi a odsťahujte sa z dosahu svokry.
Keď si Ťa muž nezastane ani pri takých otvorených konfliktoch, tak svadbu by som zvážila..

nelca0510
14. sep 2023

Nevydávaj sa. Ak ti toto vážne robila/robí svokra,tak bez od takej rodiny ďaleko.

olimuc
14. sep 2023

Prepac, ale si Ing rada sa vzdelavas a neusporiadas nejaku 50 rocnu babu? Po tom jedle si mala podat TO a riesit. No di presny priklad., ze VS nezarucuje mat naozaj rozum. ta zena ma pred sebou xy rokov zivota a tvoj snubenec nema gule aby ju usporiadal a zastal sa ta. Aj ine matky maju peknych synov. Ti co ta varuju maju pravdu. Ty mas este moznost - nicit si zivot alebo zapojit rozum a casom mat pohodu a normalnu svokru

barboraalexej
14. sep 2023

Mne sa najviac páči svokra je zlá, svokor je zlý ale vychovali úžasne dobrého človeka - tvojho snúbenca? Píšeš, že ešte nejakí ľudia z rodiny s ich prizviskom sú tiež zlí.... To vážne je iba tvoj snúbenec z celej rodiny "chrumkavé zlatíčko" ? Nemáš náhodou ružové okuliare? Aby to nedopadlo tak, že chvíľu po svadbe tu budeš zakladať diskusiu o tvojom snúbencovi v znení pred svadbou bol úžasný, po svadbe sa zmenil a už mi aj "jednu pustil". Svokra ťa zbila a snúbenec nič, on ma naďalej vzťah k rodine a priezvisku... Ak píšeš vo všetkom pravdu, do tohoto by som v živote nešla. Zíď z kratšej cesty, ale utekaaaaaj

majulino
14. sep 2023

@barboraalexej sú aj také prípade v našej rodine. Celá časť jednej strany sú takmer všetci dospelý chlapi alkoholici (bohužiaľ aj niektoré ženy) a bijú svoje manželky.
Až na jedného. Aj keď výzorom je verná kópia svojho nebohého otca nepije a nikdy v živote nepil ani nezdvihol ruku na svoju manželku..
Stáva sa aj to

ruxandra
14. sep 2023

Bohuzial, ked sa vydávas, beries si celu rodinu, nie len jeho. A tobôž nie, ked sa on od nich nechce odstrihnúť, nikdy sa ich nezbavia, nebudes ich moct ignorovať a svokra ti bude robit peklo navzdy. Ak si ta nezastal teraz, ked ma byt do teba najviac zamilovaný, ked láska casom opadne, uz si ta urcite nezastane. A hlavne, celkom je sanca, ze sa casom postaví na stranu svokry a bude z konfliktov vybiť najma teba. Zamysli sa nad tym, aka ta moze cakat budúcnosť, ja nejako neverim, ze pekna.
Ako ti tu uz aj zeny naznačili, lepsie je nevydať sa :( nechcela som nic taketo radiť, ale nijako mi nevychadza, ze by si mala sancu na pekny zivot s nim, popri jeho mamke (jedine az otrci kopyta, ale predpokladam, ze to su este dlhe roky..)
Najdi si ineho

monikkatt
14. sep 2023

@kanarik97 a ako sa k tomu celemu stavia tvoj muz? Myslim k tomu ako sa k tebe chova svokra? On to toleruje? Nic jej na to nepovie, nezastane si ta? Pre mna by jedine riesenie bolo odstahovat sa daleko a uplne svokru vylucit zo zivota ale to musi hlavne tvoj priatel.
Ak by to neurobil tak by som si ho nevzala a duplom by som si s nim nerobila dieta.

mircalla
14. sep 2023

Si inzinierka a pracujes od 16? Podla mna v 16 mas byt v skole....V uvodnom prispevku zbytocne a irelevatne info o fast foode....Podla mna je to fake prispevok

martinka13
14. sep 2023

Dieťa bude mať meno po otcovi, nie po svokre. Riešila by som väčší problém, ako priezvisko. A to vzťahy. Bude sa treba rozhodnúť, ako ďalej po svadbe. Lebo to môže nabrať aj veľmi rýchly koniec, keď sa svokra trošku posnaží. Toto si treba čo najskôr a hlavne jasne vydiskutovat s partnerom. Jemu nevadí, ako sa k Tebe správa? By som sa úplne od nich odstrihla. Žiadne oslava 50-tky, žiadne návštevy. Takto sa nechať urážať....?

beataxxx
14. sep 2023

Prepac, ale toto mi naozaj pripada ako vymyslena tema…..vobec nemas retoriku a ani logiku a uvazovanie vzdelanej mladej baby…….

Strana
z4