Nechcem, aby sa k nám nasťahovala svokra
Svokra sa dostala do situácie, keď bude musieť opustiť súčasné bývanie a reálne nemá veľmi kam ísť. Manžel automaticky navrhol, že by sa nasťahovala k nám, aspoň na nejaký čas.
Lenže ja si to úprimne neviem predstaviť. Nemáme zlý vzťah, ale sme veľmi rozdielne povahy a už teraz mi občas lezie na nervy, keď je u nás pár dní. Predstava, že by sme spolu bývali pod jednou strechou mesiace, ma dosť desí.
Zároveň si pripadám ako hrozný človek. Veď ide o jeho mamu a naozaj sa ocitla v ťažkej situácii.
Ustúpili by ste, alebo by ste trvali na tom, že spoločné bývanie nie je dobrý nápad? Alebo by ste sa skúsili prekonať? Obávam sa, že z "na nejaký čas" bude nastálo.
Ešte upresním, že za to, ako dopadla, si môže svojimi zlými rozhodnutiami.
Ja by som s tým nemala problém,kto iný má pomôcť,ked nie najbližšia rodina
Nehovorím, že je to super ideal ale priorita nieje pohodlie ale aby rodina bola v poriadku
Ja by som s tým nemala problém,kto iný má pomôcť,ked nie najbližšia rodina
Nehovorím, že je to super ideal ale priorita nieje pohodlie ale aby rodina bola v poriadku
@anonym_b477e2 vieš, ono časom môže práve tá rodina utrpieť, ak sa tam stretnú povahy, čo si nesedia. Vzniknú konflikty, vždy bude niekto musieť ustupovať, cítiť krivdu. Niekedy sa dobré vzťahy lepšie pestujú oddelene. To neznamená, že nepomôžu, ale spoločné bývanie môže byť práveže na škodu rodine a radšej si to hneď vysvetliť a naplánovať, ako riskovať.
No do coho sa namotala?
Tvoj chlap je jedinacik?
Namiesto vdacnosti nastane peklicko...
Aku ma penziu, utiahla by najom?
Svokru nebrat❗
@anonym_b477e2 vieš, ono časom môže práve tá rodina utrpieť, ak sa tam stretnú povahy, čo si nesedia. Vzniknú konflikty, vždy bude niekto musieť ustupovať, cítiť krivdu. Niekedy sa dobré vzťahy lepšie pestujú oddelene. To neznamená, že nepomôžu, ale spoločné bývanie môže byť práveže na škodu rodine a radšej si to hneď vysvetliť a naplánovať, ako riskovať.
@michaela329 áno ale nikto nevie do predu ako to bude, možno je to aj príležitost ako popracovať na sebe vzťahoch a pod. ak by vyzadovala situácia
Svoju rodinu ani mojho muža neberiem ako nepriateľa bez ohľadu ako s kým si rozumiem a nemusim si s každým rozumieť,hlavne aby boli v poriadku a pomáhať si
@pytame_sa_za_teba čítam tu vela príspevkou že aj dalšie svokry minuli prehrali proste nemajú...ja si tk teda neviem predstaviť takú nezodpovednosť ze na stare kolena nemat našetrené a nemať na byt.Moja mamina má dva roky do dôchodku ale vlastní byt ,chatu má našetrené na pohreb a ozajže slušnú rezervu....pochopím mladícku nerozvážnosť ale toto....uorimne by som jej asi prispievala na garzonku
@michaela329 áno ale nikto nevie do predu ako to bude, možno je to aj príležitost ako popracovať na sebe vzťahoch a pod. ak by vyzadovala situácia
Svoju rodinu ani mojho muža neberiem ako nepriateľa bez ohľadu ako s kým si rozumiem a nemusim si s každým rozumieť,hlavne aby boli v poriadku a pomáhať si
@anonym_b477e2 a bola si už v situácii, kedy si s takým človekom bola stále? Že Ti v podstate zmenil celé fungovanie, súkromie? Ja mám v rodine pár poriadne narusených vzťahov - práve toho dôvodu, že museli tí ľudia takto fungovať a vznikli tam niekedy až filmové situácie. Ja by som si na toto dala veľký pozor, lebo mi na mojej rodine záleží.
@anonym_b477e2 a bola si už v situácii, kedy si s takým človekom bola stále? Že Ti v podstate zmenil celé fungovanie, súkromie? Ja mám v rodine pár poriadne narusených vzťahov - práve toho dôvodu, že museli tí ľudia takto fungovať a vznikli tam niekedy až filmové situácie. Ja by som si na toto dala veľký pozor, lebo mi na mojej rodine záleží.
@michaela329 no zazila som to opačne
Moja mama potrebovala a to aj starostlivosť a muž vôbec nevahal bez ohľadu aká bola moja mama
A ja by som tak isto neváhala ani sekundu pomôcť
Vzťahy môžu sa aj prehlbovať a nie len rátať s tým, že všetko sa určite pokazí.
Človek sa musí učiť vychádzať s ľuďmi
@michaela329 no zazila som to opačne
Moja mama potrebovala a to aj starostlivosť a muž vôbec nevahal bez ohľadu aká bola moja mama
A ja by som tak isto neváhala ani sekundu pomôcť
Vzťahy môžu sa aj prehlbovať a nie len rátať s tým, že všetko sa určite pokazí.
Človek sa musí učiť vychádzať s ľuďmi
@anonym_b477e2 lenže Tvoj muž asi nemal na sebe gro tej starostlivosti a pravdepodobne nemal a Tvojou mamou už dopredu ten problém, čo autorka. A o tom píšem, ak už dopredu tušíme, že to nechceme, môže to ublížiť práve tej rodine. Moja prababka napríklad išla k mojej babke a kompletne ich tam šikanovala všetkých 10, čo tam žili. Moju babku dokonca prežila. A poznám ženy, čo síce dochovali svokry, lebo sa to patrí, no niektoré sa potom už nevedeli na svojich mužov nehnevať, niektoré sa rozviedli. A ak autorka už teraz vie, že to nebude ok, je správne, že rozmýšľa nad inými formami pomoci.
@pytame_sa_za_teba za mňa nie a nie (a to platí aj pre moju mamu, nielen svokru), radšej by som jej podnájom zaplatila a to mám so svokrou nadštandardný vzťah a úprimne ju mám rada, aj tak nie
@anonym_b477e2 lenže Tvoj muž asi nemal na sebe gro tej starostlivosti a pravdepodobne nemal a Tvojou mamou už dopredu ten problém, čo autorka. A o tom píšem, ak už dopredu tušíme, že to nechceme, môže to ublížiť práve tej rodine. Moja prababka napríklad išla k mojej babke a kompletne ich tam šikanovala všetkých 10, čo tam žili. Moju babku dokonca prežila. A poznám ženy, čo síce dochovali svokry, lebo sa to patrí, no niektoré sa potom už nevedeli na svojich mužov nehnevať, niektoré sa rozviedli. A ak autorka už teraz vie, že to nebude ok, je správne, že rozmýšľa nad inými formami pomoci.
@michaela329 jasné veď kazdy je iný,ja mam svoj postoj a poznám, kde funguju ok ci so svokrou od ženy alebo od muža
alebo príde potencionalna nevesta bývať k nim a je to ok
A pokial to nieje vyslovene nejaka zloba žena,tak prečo by si nemohli ako-tak vychádzať
Lebo nechcu? alebo naozaj nemôžu?
@pytame_sa_za_teba veď nech ide do podnájmu do garsónky. Ak už teraz sa ti to nepozdáva, nezlepší sa to časom.

@anonym_9acc00 keď príde dieta za rodičmi je ine ako opačne. Keď by si sa ty vrátila domov, nepredpokladám, ze by si tam vašim rozkazovala co a ano a čo nie. Co opačne vylúčené nie je, lebo stále je to tvoj rodic a ma pocit ze ta môže (minimalne) poučovať. U kamošky takto bývalá babka a z detstva si spomínam, ze komandovala celý rodinu.
A prepáč, aby ma svokra buzerovala v mojom vlastnom dome, tak to asi ťažko. A teda nielen svokra, ale aj moja matka napríklad. Aby ti nebolo o tom, ze robím teraz rozdiely.
@anonym_385f39 tak ale to nie je hneď fakt, že taká bude. Si mi to napísala, ako keby schvaľujem svokrinu buzeráciu. O autorkinej svokre nevieme absolútne nič okrem toho, že nemá kde bývať tak prečo by som si mala hneď domýšľať? Je možné, že to bude tak, ako píšeš. Napísala som svoj názor, nemusíme sa tu doťahovať v komentároch o hypotetických veciach. Veď autorka s mužom svokru/mamu poznajú lepšie ako my. Poradila som jej, čo by som ja robila a hotovo.