icon

Nechcem byť gay

alexander3
25. okt 2016

Prosím, potrebujem odbornú pomoc. som gej a nechem byť. Nepotrebujem povzbudenia ani slova útechy. Už nechem čítať o tom , že je to normálne a prirodzené. Potrebujem odbornú pomoc. kontakt na niekoho kto sa tým zaoberá . A ak je tu niekto kto sa toho zbavil, rád prijmem rady. Ak by ste mi vedeli dať konkrétne informácie budem rád. ďakujem. rád by som sa nakontaktoval na odborníka. Alex.

papricka33
26. okt 2016

@alexander3 vieš čo, ja keď čítam tento slepačinec... nechceš byť radšej gay? 🙄 ja skôr súhlasím so stredovekom. Od diabla je skôr žena 😒

lucinka511
26. okt 2016

@kaja0210 a kde som sa vysmievala.to ze z oravy paty nevystrcila?ja som tuez z oravy a viem aky nazor na toto tam prevazuje.preto som sa pytala.ci bola aj niekde inde ako na Orave dlhsie ako na vylete.mozno keby zila s takymi ludmi.tak by ich vedela pochopit a nie mysliet su.ze pochadzaju od diabla...to nebolo vysmievanie?mne skor z toho ide husia koza...

20tanicka20t
26. okt 2016

@maaaria3 to bol len moj nazor..ze si myslim ze takyto ludia su ovplyvnovanii ..nebovorim ze to musi byt pravda,.aj ja sa mozem mylit..

20tanicka20t
26. okt 2016

@lucinka511 nikddy som nepovedala ze taky ludia su od diabla...prave naopak ...neodsudzujem takych ludi lebo viem ze za to nemozu...
A aj na orave ziju geyovia..a ludia sniMi normalne vychadzaju..neodsudzuju ich...a tento moj nazor by som mala aj keby som zila trebars v Bratislave...

viera27
26. okt 2016

@20tanicka20t tak a tu si dovolim nesuhlasit. Tiez som z Oravy btw. Sused homosexual utekal velmi rychlo prec, prave kvoli "krestanskym hodnotam". Jeho mamu zasadne v rozhovoroch oznacuju ako "vieees, mama toho homosexuala", nie pani Maria, nie suseda, nie ucitelka z XY 😀 . Teraz zije chalanisko v zahranici a je mu fajn. Akurat ked pride pozriet mamku a trebars na dusicky, tak su na pretrase vtipne poznamky, ako nam tento rok zrazu krasne oteplilo, teply front prisiel atd....

20tanicka20t
26. okt 2016

@viera27 jasne.. ale myslela som skor mladsich...ze tym to az tak neprekaza.. no jasne ze nie vsetkym..aspon v mojom okoli som to tak videla.. a starsi ty to samozrejme neschvaluju...

mysga
26. okt 2016

Keď sa budem nudiť, založím si nový nick, založím tému kde skĺbim homosexualitu, kojenie, Kotlebu, moslimov, očkovanie a počkám, ako sa to tu zrúti,lebo servery modrého koníka to neprežijú. :D

papricka33
26. okt 2016

@20tanicka20t veď aj s tebou určite ľudia dobre vychádzajú napriek všetkému, nie? Ľudí netreba odsudzovať, či sú homosexuali, obmedzenci, malomeštiaci...

@viera27 ale to hádam nie 😕 veď na Orave sú len dobrosrdeční, milí ľudia a tí najrovnejší kresťania nie? 😉

lucinka511
26. okt 2016

@20tanicka20t nehnevaj sa ale ja nepoznam homosexuala ale lezbu kt to otvorene povie na Orave.vsetky utrkaju do velkych miest.kde ich nikto nepozna a to presne kvoli nazoru kt tam prerrvava.a ludom kt si myslia ze homosexualita je od diabla.

09041986
26. okt 2016

@jajajaja2 chapem co tymto chces povedat ale vedz ze toto nieje odborne forum kde si vymienaju profesionalne nazory fundovany a od fachu... neexistuje tu ziadne regule ale ze absolutne s vynimkou propagacie firiem// na tomto si admin dava skutocne zalezat ved ide o prachy//, to iste je na modrej streche... a kde nieje regule je uz len na zadavatelovi a prispievajucich a na ich moralke a slusnosti ako sa tema bude dalej rozvijat... tu plati 100 ludi 100 chuti a 100 nazorov. Ja osobne som za xy rokov nenasla jedinu uzitocnu radu ani tu ani na MS prave naopak je to tu plne nicoho. Z vynimkou jednej skupiny kde su sikovne moderatorky a skutocne si davaju zalezat, panuje tam slusnost a chut sa podelit o skusenost... Necakajme teda ze kazda jedna je tu sexuolog, psychiater pripadne psycholog - vid prispevky typu homosexualita je choroba, vsetko je to v rovine uvazovania nie z pohladu vedeckej cinnosti pripadne nejakej lekarskej praxe 😀 ale mas pravdu, zial nezmeni sa to...

kiwi3
26. okt 2016

@jajajaja2 ze co robia moderatori? podla mna zakladaju tieto temy 🙂

09041986
26. okt 2016

@kiwi3 necudovala by som sa 😠

jajajaja2
26. okt 2016

@09041986 V podstate ma zaraza len jeden fakt ( vazne som aj ja offtopic 😀 - mozno aj ban dostanem, som nieco ako votrelec), ze tema ktoru chalanisko zacal, je hakliva a tazko sa o nej vyprava akokolvek to mozno jednoducho znie.
V pripade ze chalan ma pristup na net v skole, doma, od kamarata-ky, ale rodinne zazemie mu nedovoluje si o niecom takom ako homosexualita co i pomysliet, nieto este vyslovit, v skole by ho vysmiali, doktora sa boji, ostavala uz len anonymita internetu. A kde sa vzali, tu sa vzali, diskuterky znemoznili, celu temu rozmazali 😝
Samozrejme ze sa neda ocakavat fundovane odpovede od laikov na portaly ako MK / MS (aj ked vynimka potvrdzuje pravidlo?) . Ale malo by sa tu najst porozumenie a dodanie odvahy o prelomeni mlcania, nasmerovanie (myslim skor odborneho charakteru, nie duchovno - tam treba vieru = tenky lad), zvlast pri takych citlivych temach ako sex-orientacia.

No nic to, skusim sa vratit do toho mojho zidealizovaneho sveta, kde vacsina ludi vie pochopit inych a nesudi na zaklade jedneho prispevku 😀 😀 😀

A mas pravdu, rozum nehybe svetom, zato peniaze ano...

@alexander3 drzim palce, nic nie je take zle ako sa na prvy pohlad zda.

lucinocka
26. okt 2016

mozno by bolo zaujimave sa zamysliet preco chlapa pritahuje chlap a zenu zena... najskor by som sa asi pozrela na hormony, tie ovplyvnuju vsetko, aj hlavu... nieje k tomu nejaka studia?

alexandraalexandrova
26. okt 2016

@20tanicka20t co by si urobila keby sa ti tvoje vlastne dieta priznalo ze je homosexual? Zavolala by si nanho knaza? Exorcistu? Popierala by si ze je to pravda? Vtkala by si mu do hlavy ze je vadny a nenormalny, lebo ti to v kostole tak povedali a to plati vzdy a vsade co povie knaz, ci pise cenzurovana biblia? Pred ludmi by si to tajila, lebo by si sa zanho hanbila?
Aj tie nevinne zeny co v mene cirkvi kedysi vyhlasili za bosorky a upalil za ziva boli od diabla? Aj vedci, ktorych poznatky sa dnes ucime v skole ako fakty, ale cirkev ich za ne prenasledovala boli od diabla? Vies, za mna od diabla su jedine ludia ako ty a tvoja cirkev, co verite ze mate pravo sudit a odsudit inych. Ja len dufam ze ziadne z tvojich deti nebude a nie homosexual, lebo ty by si im kvoli tomu dokazal zo zivota urobit peklo...

alexandraalexandrova
26. okt 2016

@mysga 😀 😀 😀

salfusco
26. okt 2016

@lucinocka jediná štúdia čo poznám je tá,ze väčšina žien má bisexualne sklony 🙂

09041986
26. okt 2016

@jajajaja2 vsetci sme tu offtopic 😀 toto je predsa konik 😀 osobne si myslim ze forum je fajn v pripade velmi praktickych veci a potom realnych skusenosti napr. pri sluzbach... Kde kazdy moze napisat osobnu realnu skusenost, vyjadrit spokojnost - nespokojnost s produktom, sluzbou a pod. Ale v pripade takychto otazok alebo vo veciach vztahovych, citovych, vo vaznych zivotnych rozhodnutiach je najvacsia hlupost diskusne forum. Kazdy sme jedinecny, kazda situacia je jedinecna a bohuzial neexistuje univerzalny kluc. To co je dobre pre mna, vobec nemusi byt dobre pre niekoho ineho a malokedy sa tu najde skutocne objektivna rada bez toho aby sa prispievatel neriadil vlastnymi prezitkami, neporovnaval neporovnatelne.. Najlepsie je ak sa clovek vysporiada s vlastnymi vecami sam, aj ked je to tazsie ale len takto mozme rast... A hlavne porozumiet sebe samemu, svojim pocitom a skutocnym potrebam... ale toto ja vazne offtopic 😀 a ano, naucit sa nesudit je v niektorych pripadoch velmi tazke ale zasa stale este plati ze na hrube vrece - hruba zaplata 😉

celasapremenim
26. okt 2016

ano, neexistuje univerzalne riesenie
ale niektore situacie su axiomaticke

09041986
26. okt 2016

@lucinocka studii je mnoho, tak ako v inych vedeckych komunitach aj pri tejto sa niekde nazory odbornej verejnosti schadzaju inde rozchadzaju aj vedecke studie raz nieco potvrdia a potom vyvratia, vznikaju nove, stare zanikaju a stale dookola, definitivne sa stale nedohodli, faktom vsak je ze od 92 roku homosexualita nie je povazovana za chorobu a najviac sa zhoduju studie na tom ze najvacsiu zasluhu na vpliv sex. orientacie ma genofond, o ake presne retazce a ich mutacie ide na to este definitivne neprisli. Studii je mraky, niektore su doslova chore a odborne publikacie ich vylucuju a povazuju za nezmysel. Zakladom je podla mna aj tak tolerancia, v spolocnosti, dobri aj zli ludia su vsade, hetero - bi- gay- biely- cierny, je to jedno 😀

libawet
26. okt 2016

toto je VTIP? Homosexualita nie je choroba, kde si dá dotyčný tabletku a je OK. To sa zasa niekto nudí? Ak nechceš byť gay, tak určite nie si, ak takto dokážeš rozmýšľať a zbytočne to tu zahlcuješ takýmito hovadinami.

celasapremenim
26. okt 2016

@libawet prave uvedomenie si chlapca, ze je gay, moze byt sprevadzane silnym odmietnutim a hnevom na tuto situaciu, vyustujucim do bezmocnosti, nie kazda rodina, spolocnost v akej sa dieta, resp. dospievajuci clovek, alebo aj dospely ocitne, je otvorena, resp. ustretova takymto situaciam
a aj clovek sa musi zmierit so vsetkym tymto najprv, vela ludi to nedokaze cely cas prijat, pritom je to nezmenitelny fakt
cloveka to moze aj znicit
nie je to ani sranda, ani na odsudenie a tvoj prispevok je doslova debilny

libawet
26. okt 2016

@celasapremenim nechcela som reagovať, lebo nerada vstupujem tuná do nejakých, napokon, aj tak nič neriešiacich a nikam neústiacich konfliktov. Ten príspevok je hlúposť ako taký, je to sranda a nemala som vôbec na neho reagovať, len človeku nedá, že čo ak predsa a že by? Napokon dotyčný ani nereaguje na nič, čo mu tu bolo napísané, nuž som reagovala ako som reagovala....samozrejme, čo píšeš je pravda a nie je ľahké prijať fakt, že som lesbička alebo gay a ešte to priznať a vydržať reakcie okolia, pretože nie všade a všetkými sú homosex. jedinci ihneď bez problémov a predsudkov akceptovaní...no myslím si, že ak som gay/lesbička, tak som a toto sa neopýtam, lebo viem, že som a nezmením to, preto si myslím, že ak je tento príspevok seriózny ( čo asi nie je ), dotyčný NIE JE GAY. ...a fakt, že si celkom môj príspevok nepochopila, nie je moja debilita 🙂, pekný deň.

lujza123
26. okt 2016

Len taka zaujmavost na zaver, podla posledneho vyskumu - 2016 (pomocou internetoveho dotazniku ktory vyplnilo 15000 ludi) zistili vedci z Karlovej univerzity ze homosexualne orientovanych je cca 10 % populacie, pricom u muzov ide viac o cistu homosexualitu a pri zenach skor o bisexualitu....

Zaujmave citanie, vo velkom rozpore s nazormy o vymodleni homosexuality a pod... takze ono ludia su pruderny len naoko, za dverami spalni stvaraju kadeco

Koho by zaujmalo viac vedec ma blog na lidovkach.cz http://jaroslavflegr.bigbloger.lidovky.cz/

libawet
26. okt 2016

@lujza123 no chválabohu, ja mám v poslednom čase dojem, že gay je už každý chlap a ešte sa s tým hrdí.

cuculiatko88
26. okt 2016

@alexander3 tak urcite neni normalne a prirodzene to ze je niekto homosexual...drzim ti palce,snad najdes niekoho kto ti pomoze

celasapremenim
26. okt 2016

@libawet si uplne vedla, aj gay o sebe premysla, ci je to pravda a ked si odpovie, ze skutocne ho pritahuje to iste pohlavie, tak moze mat stav, ze ale on takyto byt nechce a ci sa s tym neda nic robit
nevies vek tohoto cloveka co to sem napisal
to moze byt kludne 15 rocny chalan, co nema tucha, ako to v skutocnosti je

celasapremenim
26. okt 2016

@alexander3 vyhladaj si odbornikov v mieste svojho bydliska a nakontaktuj sa na nich, asi ti sem nikto kontakt davat nebude

alexander3
autor
26. okt 2016

Ďakujem všetkým za vaše názory. To že nereagujem neznamená že je tento príspevok podvod. Len čítam a premýšľam. Vyhľadal som pomoc psychológa ale ten mi len povedal že je to v poriadku a že bude dobre ak odídem do inej krajiny kde to akceptujú. nezazlievam mu to lebo dnešná spoločnosť nás niekedy až núti " byť gejom" aj kamaráti mi hovoria že je to super. Super? Neviem... som vďačný za vaše názory ale sú dosť protichodné . Rad by som sa nakontaktoval na konkretneho človeka , ktorý sa s tým zaoberá alebo si to prežil.
ďakujem

sibare
26. okt 2016

Pozri blog nizsie. skús sa obrátiť na jeho autora. V google najdes na neho kontakt. Resp. sa obrat na sexuológa v tvojom okoli. https://dennikn.sk/blog/moznosti-reparacnej-ter...