Nechcem deti
Dobrý deň,
v prvom rade Vás chcem poprosiť o neútočenie na moju osobu. Mnohé ma budú odsudzovať, ale aj tak to vyskúšam - tu napísať.
Mám 28 rokov, som krátko vydatá, no netúžim po deťoch. Skrátka mi netikajú biologické hodiny. Nemám rada deti, neviem si predstaviť, že by som deti mala niekedy.
Svokrovci a moji rodičia mi stále pripomínajú ,,odchod na materskú dovolenku" - no mne je z toho celého zle. Ja neviem pochopiť, prečo sa starajú do života iných ľudí.
Mne a môjmu mužovi to tak vyhovuje. Nie sme ani zabezpečení, sama viem, aké je to ťažké v tejto dobe.
Bola by som rada, ak by sa tu na mk našla nejaká spriaznená duša.
Ďakujem za to, že som sa mohla podeliť so svojim trápením.
Pekný deň
tak si šetri prachy na dobu, ked budeš chcieť, nezabudni, že po 35r ťa prejde chuť na sex a bez toho to nejde
@tattrankaa Neznasilnuj sa, poznam dve podobne zienky, este v 30 nic, uz zmierene ze oni nikdy.... kazdopadne teraz maju okolo 35 a su stastne maminy...niekedy to trva dlhsie, ale najcastejsie to nakoniec aj tak prepne 😀
Ja som tiez nechcela, prerevala som polku neplanovaneho tehotenstva,zrútil sa mi svet. Dnes je jediným zmyslom môjho života a ľúbim ju najviac na svete, nikdy by som sa nechcela vrátiť v case späť,ten život pred tým bol total plytky. (ale nikdy by som nemala odvahu dieťa plánovať a druhé nemám ani už nechcem, za tu náhodu ďakujem bohu každý deň).
Ked niekto deti nechce tak ich mat nema. Lepsie ako ich mat len preto, ze sa to patri, alebo preto, ze to chce niekto iny a nedat im potom tolko lasky kolko by potrebovali. Moj nazor. A kazdy chce a potrebuje v zivote nieco ine.
@tattrankaa ked nechces deti, nemaj ich.. podla mna je spravne vediet si priznat, co chces a co nie.. ak sa na ne necitis, tak ich nemaj len kvoli okoliu.. ak ste sa nasli s manzelom a ani on deti nechce, tak je to tak spravne..
ale dolezite je podla mna aj to, ci mas aj nejake deti, ktore su ti blizke /netere, synovci/.. pretoze az ked ani tie nemas rada, tak az potom mozes povedat, ze nemas rada deti.. /myslim to tak, ze vela ludi neoplyva nejakou laskou k uplne cudzim detom, ale zas tie v rodine berie inak a rad ich ma/
@janinah ked budes prezivat sklonok zivota v slovenskej nemocnici bez znamosti tak okolo seba budes mat tak jednine inych vzychajucich pacientov, nie rodinu ci personal nemocnice.
Tak moc by som sa netesila ze mas deti a bude to ako z rozpravky
@zeriempizzu "ďakujem " za skvelú predpoveď,nemaj o mňa obavy 😉
zeriempizzu @janinah ked budes prezivat sklonok zivota v slovenskej nemocnici bez znamosti tak okolo seba budes mat tak jednine inych vzychajucich pacientov, nie rodinu ci personal nemocnice.
Tak moc by som sa netesila ze mas deti a bude to ako z rozpravky ++++++++++ NEDA MI NEZAREAGOVAT tak ako prepac tento komentar je uplne na pobavenie,...koho budes mat v starobe vedla seba ak nie svoju rodinu, deti, vnucata<... ale jasne pokym my zostarneme tak budu taketo individuality ako si tyaj na sklonku zivota chatovat a prispievat do podobne nezmyslenych diskusii na modrom konovi ,..vtedy to nebude ako z rozpravky ale bude to skutocna realita
Poznám baby, ktoré sú bezdetné (majú po 40-tke), tiež nechceli deti a vyzerajú byť spokojné. Niekto proste na to neni a nemusí to byť karierista.
@tatrankaa...keď som otehotnela,nebola som vôbec pripravená na dieťa. V tehotenstve som sa trápila a zmyslala nad potratom,čoraz viac som to odkladala s tým že mám ešte čas na rozmyslenie, nakoniec som si ho nechala,keď sa narodil bola som zmätená,ale postupne sme si na seba zvykli a poviem ti jedno. Neviem si predstaviť ani jeden deň bez svojho syna, milujem ho najviac ako sa dá a som taká šťastná že som jeho mama, nikdy v živote som sa necítila šťastnejšia. Teraz nemáš vzťah k deťom, nie si na dieťa pripravená,ale keď sa ten maly človiečik narodí a bude TVOj,prehodnotia všetky tvoje názory,uvidis 🙂
@zeriempizzu aj keby, ono je to aj tak sakra rozdiel, ci ti ma do tej nemocnice kto zaniest aspon ciste pyzamo a toaletak, alebo po tebe ani pes nestekne.
ak nechce ani partner, je to v poriadku. Navyse v zivote su i ine veci, ktore mozes dokazat, i uzitocnejsie nez mat deti. Ale je mozne, ze casom jeden z vas otoci a budete mat z toho problemy, ak druhy stale nebude chciet. A ta staroba osamote - desiva predstava, ale ani niekolko deti ti nezaruci, ze neumries sama.
@janinah jasne ty pocitas s tymi znamostami a protekciou - ale nie kazdy ma to stastie.
@tattrankaa je to len a len tvoja vec, ak máte s manželom rovnaký názor, nikto na svete nemá právo vám do toho rozprávať. Chápem,že babky by chceli kočíkovať, kľudne im povedzte, že vás takéto otázky obťažujú a že deti budete mať vtedy, keď sa na ne budete cítiť a nechcete, aby vám niekto do toho rozprával, že by ste im boli vďačný, keby otázku - kedy pôjdeš na MD, neriešili. Keď sa na dieťa necítiš, tak sa do toho nenúť. Niekedy sa stane, že aj žena, ktorá deti odmietala pocíti neuveriteľný príliv materskej lásky, keď ho porodí, ale niekedy aj nie. Poznám ženu, ktorá dieťa nechcela, ale preto, lebo sa chcela s manželom rozviezť (jedno už spolu mali), no zlyhala antikoncepcia a mne je toho malého ľúto. Aj keď sa ona snaží, nedokáže mať k tomu dieťaťu iný vzťah ako má - považuje ho za príčinu toho, že s mužom musí ešte nejaký čas ostať, že zhatil jej plány....Deti milujem,nedokážem si život bez nech predstaviť, ale chápem aj teba a na tvojom mieste by som nepodľahla tlaku okolia.
Deti mat nemusite, to nieje prikaz.
Ale k celemu tomu okolo svadby a rodicov - to ste s muzom obaja nesvojpravni????
@tattrankaa v akom kostole ste mali svadbu?
@tattrankaa Ja som v tvojom veku tiez absolutne vylucovala moznost mat svadbu a dieta, nemala som ani trvaly vztah. Nikdy som k detom neinklinovala, liezli mi totalne na nervy, cudzie aj rodinne a davala som to aj najavo, preto sa nikto ani neodvazil mi do toho kecat. Nerozplyvala som sa nad rozkosnymi babatkami ani ked vsetci okolo vzdychali, maximalne som sa donutila zo slusnosti pretrpiet ich nutnu pritomnost. 🙂 Rodicia, najma otec, snivali o tom, aku velku svadbu mi vystroja, koho pozvu, aka muzika bude hrat atd... rychlo som ich vyviedla z omylu, na rovinu som im povedala, ako to chcem ja a ak s tym neprestanu, obmedzime kontakty, pretoze ma to vytaca. Prestali. A takisto som s tym uzrozumela aj mojich "frajerov" hned na zaciatku. Navrh na manzelstvo alebo mat dieta bol pre mna dovod na rozchod 🙂 S manzelom sme sa spoznali, ked som mala 30, dali sme sa dokopy v 32, uzivali sme si krasny bezstarostny bezdetny zivot, pre ktory sme boli obidvaja rovnako skalopevne presvedceni, zili sme len jeden pre druheho a pre nase bohate spolocne zaujmy..... ked vtom v 33 som zistila, ze som tehotna, nieco sa pokazilo 🙂 To bol najvacsi sok v mojom zivote, na taku variantu som nebola vobec pripravena... Nechala som to na jeho rozhodnuti, mne to bolo vtedy jedno.... Ukazala som mu bez slova teho test a on mi povedal len: "Tak to by som si ta mal teraz zobrat, ze?" Tak toto ma totalne odrovnalo, takuto variantu som tiez necakala 🙂 A na moje vlastne prekvapenie som reagovala uplne proti mojmu dovtedajsiemu presvedceniu a suhlasila som - s dietatom aj svadbou! Ja neviem, mozno az toto bol ten spravny partner a spravna konstelacia... No a o mesiac bola minisvadba na urade, len my, rodicia a surodenci, najkratsia mozna varianta (12 minut). A potom sa narodila dcera a dnes sme happy, ze sa prihodila, milujeme ju obidvaja najviac na svete. Ale ine cudzie, ani rodinne deti stale nemusim, len pretrpim, mam vztah len k tomu svojmu. A dalsie deti uz ani nechceme, toto bol ten posledny chybajuci clanok 🙂
@tattrankaa Pre vasich rodicov bola zrejme vasa svadba majakom pre vnucata. To ze ste sa s manzelom zhodli ze deti nechcete je vasa vec. Je to vas zivot. Je mozne ze obaja za par rokov zmenite nazor a mozno nie. Zatial rodicom povedzte ze aktualne deti neplanujete a nemienite o tom diskutovat.
Ja nevidim vo vasom postoji problem. Ked sa niekto rozhodne mat 15 deti lebo chce tak je to tiez jeho vec. Lepsie priznat ze deti nechcete (sami pred sebou) ako mat dieta nejak nasilu (dotlaceni rodicmi alebo konveciami).
Vybornu stranku si si vybrala na riesenie svojho "problemu". Modry Konik - stranka pre mamicky a buduce mamicky. 😖 🙄 😅
@anetkaadamko kde máš zaručené, že ak máš deti, neostaneš v starobe sama? Kopa mladých odchádza do zahraničia, alebo sa s rodičmi nemusia, toto nikdy pre ma nebol dôvod, aby som deti mala.
@spirit16 presne...dieta preto, aby sa o mna v starobe mal kto starat - vyborny dovod...viac deti preto, lebo ak by sa niektoremu nieco stalo a nahodou on prides, tak ti ostane aspon dalsie.....hnus..tieto dovody niekedy nechapem ako niekto moze vobec riesit..morbidita ruka v ruke so sebeckostou
Tu sa clovek niekedy dozvie veci. Regina Teba presla chut na sex po 35-ke? Aj vsetkych v Tvojom okoli? To kde sa nachadza taky priestor?
@tattrankaa tak to by ta mohlo vcelku nastvat toto video, momentalne hit v polsku: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/nie-odklad...
ale to video je fakt zle, cokolvek sa znazi povedat 😉
urcite bude fajn povedat vsetko natvrdo rodine ze dieta nebude, daju potom nejaky cas pokoj a vy uvidite ako to budete citit neskor bez socialnych natlakov
@spirit16
@timea7
Baby ale celkom vazne aj u mna od tej 35ky klesa libido, to sa neda porovnat s obdobom vrcholu mojej sexualnej aktivity v tej 25-30, ked som aj kazdy den. Teraz niekedy nemam chut aj 1-2 mesiace. A to nemam vobec ziadne zdravotne ani partnerske problemy, ani menopauzu, ale proste ta chut na sex je fakt podstatne nizsia ako "za mladi". A baby v mojom okoli to tiez takto vnimaju. Ak maju sex castejsie, tak len pre "pokoj v rodine" 😀
Nie som tvoja spriaznena dusa, pretoze dieta mam, ale som spriaznena s tvojim zmyslanim, pretoze ak by len polovica z tych socialnych pripadov rozmyslala tak ako ty, tak by slovensky stat velmi usetril a tym padom by mohol viac podporit rodiny, ktore tie deti chceli. A z tohto leniveho naroda (nechcem sa priamo vyjadrit, o koho sa jedna) by sa zvysil pocet pracujucich ludi na Slovensku, ktori by robili aj na moj dochodok.
@tattrankaa ahoj no tak v prvom rade napísať na modrý koník, že nechceš deti na to treba odvahu 😉 pekné odpovede by som ani nečakala. Drbú do teba a budú drbať, teda rodina....každý chce vnúčatko a ešte v tvojom veku...podľa mňa to budeš počúvať až do prechodu a nič s tým neurobíš 😒 Nebudem ti nadávať, lebo ja som dieťa tiež nikdy nechcela, deťom som sa vyhýbala, no úprimne ešte dnes keď kočíkam malú som rada, ak sa vyhnem mamičkám, ktoré majú väčšie deti, keď sa so mnou chcú hrať len pozerám a rozmýšľam čo mám robiť? Neviem sa hrať s deťmi, neviem vymýšľať hry, neviem sa im prihovoriť, viem to len so svojim dievčatkom a so synovcom. Väčšina deti, ktoré som stretla boli rozmaznané, zlé, drzé, nadávali, bili sa, dokonca som 8 ročné decká videla zabíjať mačku to som ostala že ?????!!! Ešte keď som videla jedno dievčatko mlátiť mi synovca len tak vo mne vrelo. Ale keď som otehotnela, radikálne som zmenila názor, bola som šťastná, že som tehotná, chcem tým povedať, že možno raz otehotnieš a budeš sa smiať nad tým čo si tu niekedy písala

@tattrankaa no vies..toto je stranka skor pre tych,co chcu alebo maku deti..
Je to tvoje (vase ) rozhodnutie,dufam,ze to nikdy nebudes lutovat.. Okolie treba ignorovat,toto je naozaj len vasa vec..ci sa rozhodnete mat ziadne deti alebo ich budete mat 6.