icon

Nechcem deti a nikto to nechápe

31. dec 2022

Ahojte..zaujímalo by ma či ste tu tiež niektoré čo nechcete deti momentálne/ vôbec..
Najhoršie je keď som niekde s rodinou a stále mi dávajú deti na ruky nech sa zahladim 🙈 a pri Tom ja sama si neviem predstaviť mať vlastné a stále počúvam reči že kedy budú atď..

svetlonos
31. dec 2022

@elbartoslava
to co jej pises za hluposti utocne! Ved ona kriveho slova nepovedala na zeny, ktore sa snazia alebo deti mat nemozu. Trbe prajem, ak sa ta to tyka aby si dieta mala ako aj vsetkym, ktori chcu. A to ty tu pchas vsetkych chlapov do jedneho suflika. Predstav si, ze niektori chlapi chcu mat vyslovene dceru a dvaja moji kamarati ziadne deti. Su si vedomi, svojich nekvalit ako otcovia aj ked ako strykovia su super 🙂. Nebud predsa taka zla, nie vsetci ludia chcu deti a nie je fajn im to vnucovat a tlacit na nich.

tosomja
31. dec 2022

@mandzula tak presne. Preto som písala, že keď deti nechce, nikto ju neprinúti. A mňa nezaujíma ani taký názor ako ma jedna tu 🙊 ona zjavne už oslavuje Silvestra 🤣 preto jej to nekazme 🤪

kikus7
31. dec 2022

Ani ja nechcem a to mám pár rokov po tridsiatke. Rodičia to akceptujú. A iní ľudia ma nezaujímajú. Mám iné starosti a iný zmysel života ako riešiť hlúpe otázky a plniť niekoho priania.

alanko20
31. dec 2022

Ja nechápem to strkanie detí do rúk. Mne v živote nikto deti nestrkal a ani ja svoje. Prečo by som to robila? Ja nemusím cudzie deti, nezaujímajú ma, svoje dieťa zbožňujem a urobím všetko, čo je v mojich silách.

kikus7
31. dec 2022

A to otec mal ešte kedysi také poznámky. Už ich nemá, povedala son mu viackrát svoj názor a už nedostávam žiadne také otázky. A ak sa niekto cudzí na to spýta, nereagujem. Ak sa spýta našich, dostane odpoveď, že som na tieto hlúpe otázky alergická. Ľudia by sa mi mali starať sami o seba a nie o iných. Očividne však mnohí majú nudný život, keď sa musia zaujímať o iných..

hyta
31. dec 2022

Je to len tvoje a manželove rozhodnutie. Mám takýto prípad v rodine, partneri deti nechcú, rozumejú si, majú podobné záujmy. Žijú spolu spokojne, vidno že sa ľúbia a sú spolu už asi 15 rokov.Je to každého osobná vec.

yoxinka
31. dec 2022

Ja mám deti tri, štvrté som potratila, ale teda, naskutku neviem pochopiť 1. Prečo sa furt má niekto potrebu starať do toho, kedy kto bude mať detí a koľko 2. Prečo mnohé ženy, ktorých jediný zmysel života je mať deti nevedia pochopiť, že sú aj ženy, ktoré zmysel života vidia v niečom úplne inom. Rozumiem, že ťa to otravuje, ja by som ich asi poslala už dokelu na tvojom mieste.

yoxinka
31. dec 2022

@elbartoslava
Ty si si zabudla dať ráno nejaké lieky alebo čo? 🤦‍♀️

sella38
31. dec 2022

@yoxinka podla mna to bude osudom tazko skusany clovek, ktory si to kompenzuje slovnymi kopancami pod ruskom anonymity.

mima172
31. dec 2022

Autorka: dôležité je nájsť si partnera, ktorý to bude cítiť rovnako. Ak s tým budete obaja stotožnení, tak názory okolia časom prestanete vnímať.
A ďalšia vec, veľa mladých báb tvrdí, že deti URČITE nikdy nebudú chcieť a zrazu majú 30-35 rokov a prepadne ich túžba po dieťati, že samé nechápu, čo sa to deje. Nikdy nehovor nikdy 🙂

s_o_n_i_k_e
31. dec 2022

Dievča moje zlaté @elbartoslava, ak nemáš čím prispieť, tak nekomentuj a venuj sa rodine a zemiakovému šalátu na večer. Žasnem čoho sú ženy schopné... nemám slov...

Drž sa moja @autor, nenechaj sa nikým odradiť a je to každého vec ako píšu dievčatá, každý nech sa stará o seba!

Asi to radšej uzavrieme, keď vidíš ten prístup. Drž sa!

autor
31. dec 2022

@s_o_n_i_k_e ďakujem ♥️

simihu
31. dec 2022

Dobrý deň milá autorka:-🙂
Ja si myslím,že by bolo fajn sa normálne porozprávať s vašimi najbližšími, že otázky, ktoré Vám kladú ohľadom bábätka a vôbec tlak, ktorý na Vás v tomto ohľade teraz vyvíjajú, resp.Vy to tak cítite, sú Vám veľmi nepríjemné. Bez nejakej urážky z ich strany.Ste ešte mladučká, život máte pred sebou. Vy si zvolíte svoju cestu,a aj keď nebudete mať deti, Váš život môže byť bohatý a naplnený.Osobne si myslím, že je možné,že časom prehodnotíte svoje priority, dozriete a možno zistíte, že túžite po dieťatku a budete sa na túto novú úlohu, či poslanie aj tešiť🙂Je to veľký dar a dáva žene iný rozmer lásky a naplnenia, ako už napísala iná maminka. Práve mnohé ženy napĺňa materstvo tým,že sa môžu pre niekoho rozdať, a starať. A tá láska sa im vracia v mnohých rôznych podobách🙂Neskôr je to potom naopak.Človek zostarne a je veľmi fajn pocit,keď starne s vedomím, že má pri sebe niekoho, kto raz preberie jeho štafetu , kto sa bude môcť o neho postarať, či tráviť s ním spoločné chvíle. Prajem Vám ,aby ste sa správne rozhodla a ak náhodou budete raz na vážkach, nebáť sa urobiť krok a prijať novú výzvu .Ono niekedy sa zdá,že existuje a vyhovuje nám len jedno riešenie/ voľba. Ale Život zrazu ukáže niečo iné a človek zistí,že keď je otvorený voči tomu novému, dostane akoby novú silu a chuť to všetko zrealizovať.Tak nech Vám vyjdú Vaše rozhodnutia 🙂

marygk
31. dec 2022

Ahoj v prvom rade nikomu nič nevysvetľuj, čím viac budeš vysvetľovať, tým viac ta okolie bude presviedčať o opaku. V tvojom veku som mala tiež potrebu vysvetľovať, prečo nechcem ... časom som sa nato vykašľala ,je to môj život čo koho do mojej maternice a muzovho penisu. To je len medzi nami. Ja viem ze tlak spoločnosti na ženu mať deti je veľký, a príde obdobie keď budú spolužiačky, kamarátky rodiť a napíšeš im zdvorile blahoželám a spätná väzba bude: a ty budeš kedy, už je najvyšší čas, nemôžeš žiť takto sebecky, muž ťa opustí,kto sa o teba postará v starobe...no proste perla za perlou. Nebudem si robiť dieťa len preto aby mi menilo plienky v starobe, rozvádzajú sa aj manželstvá v ktorých detí sú , a sebecky žiť môžem prečo by som nemohla,je to predsa môj život... Nereagujem ,nevystvetlujem. Keď bol niekto veľmi otravný až neodbytný... povedala som, hneď po manželovej ejakulácii vám zavolám aby ste o tom vedeli ako prvý. Keď pouzijes v odpovediach slová ako maternica,penis ,erekcia, ejakulácia,...toto odpalkuje aj najväčších otravov. Ži si spokojný život a nezaťažuj sa ľuďmi.

slovakboy
31. dec 2022

Si ešte mladá. To ešte vnímaš deti inak. Mne sa nikdy deti nejako zvlášť nepáčili až tie moje. A potom po psychickej chorobe kedy som prežil traumu a jeden zo spôsobov liecby bol aj vnímať si viac prírodu z ieratka spravanie zvierat v prírode aj doma a sledovať spravanie malých detí. Jedna z úloh od psychologa bola snažiť sa vnímať svet ako malé dieťa. Od vtedy sa mi deti do výšky jedného metra veľmi páčia a až nekriticky ospravedlňujem aj keď sa zle správajú. A ľutujem že som nemal viac deti že tie moje som si síce užil ale malo a mám syna v tvojom veku čoskoro ho budem tiež tlačiť do vnúčat 🙂 Nerob si z toho starosti to že teraz nechceš deti je v poriadku a kľudne ber na ruky detičky ale nesnaž sa do nich ani zahľadieť ani nezahladiet. Ber to neutrálne. Si mladá na to aby si sa tým už teraz zaťažovala. Máš 3-5 rokov čas. Potom sa zahľadíš ani nebudeš vedieť ako. Keď budeš zabezpečená budeš mat manžela prácu a už všetky výlety po svete za sebou. Vtedy sa ozve potreba niečoho viac.

1gabriela13
31. dec 2022

Je to tvoja osobná vec a nikoho do toho nič nie je. Takéto reči treba ignorovať ajked niekedy to nie je ľahké ,proste tvoj život ,ty o ňom rozhodujes. Plnohodnotný život sa dá žiť aj bez detí ,nie každá žena je na materstvo stvorená a to je úplne v poriadku a to ti píšem ako mama 5 ročnej dcéry ,ktorá je pre mňa celým svetom.

zuzanka.zuzu
31. dec 2022

tiez nechapem tu exhibicnu potrebu v 23r pisat na primarne mamickove forum ze nechcem deti... akoze naco? ok vsak nechci. no ten tvoj buran co pustil dieta na gauc, no chudacik, nema z toho traumu ze by sa musel dotknut dietata? prebohe nikto nehladel na city dospeleho muza v tomto? to je smutne. co tam po nejakom decku co drblo na gauc... vsak chytim, poviem nie a vratim rodicom 🙄

mirco50
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
31. dec 2022

Mas 23, nikdy nehovor nikdy.

aurorastone2
31. dec 2022

@modrykonik33 plus autorka kočky určite si nerobte deti ze sa to "patrí" to nemá zmysel a chudatka deti 😣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanalila20
31. dec 2022

@slovakboy Zvláštne, že ti ešte nedošlo, ani pri tých životných skúsenostiach, že tlačiť syna do vnúčat je veľmi nešťastné rozhodnutie. A nie, nepomôže, že to budeš robiť podľa teba láskavo. Proste to nerob.

autor
31. dec 2022

@zuzanka.zuzu ja skôr nechápem potrebu ľudí mu to dieťa pchať keď sa naň ani nepozrel , proste na čo nikto dáva cudziemu decko na.ruky keď si ho nepýta a ešte takým štýlom že.mu ho pomaly hodila a ani chytiť by ho nestihol aj keby chcel

autor
31. dec 2022

@zuzanka.zuzu a hej má z detí traumu ale to ty nepochopis

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
31. dec 2022

@zuzanalila20 jasné že nie. To bol žart, preto ten smailik tam. Proste budem túžiť po vnúčatách.

ika11123
31. dec 2022

Deti milujem ❤️ale vlastne nechcem som šťastná aj bez nich a určite sa to nikdy nezmení Deti sú radosti ale aj kopec starostí.

zuzanalila20
31. dec 2022

@slovakboy Tak to je fajn. Ťažko sa to dalo pochopiť ako vtip, obzvlášť, keď ešte pripíšeš autorke "máš ešte 3-5 rokov čas"😃 To už je iný level, ty nielenže vieš, čo majú ľudia robiť a ako to budú cítiť, ale aj s časovým ultimátom. Či aj to bol vtip?
@elbartoslava Prečo by ju tu nikto nemal pochopiť, sama vidíš, že ju chápeme mnohé, a väčšina z nás je mama. Nemusí byť každá mama tak obmedzená, aby si myslela, že jej životný štýl je automaticky najlepší pre každého 🤷🏻‍♀️ Napríklad v tvojom prípade to tiež hodnotím ako super, že ti deti netreba 🙂

elbartoslava
31. dec 2022

@zuzanalila20 esteze ma tvoje hodnotenie vobec nezaujima

kittykat22
31. dec 2022

Mam kamaratky bez deti a uz maju k 40.ke Nikdy deti nechceli a su spokojne, nazor nezmenili. Su aj vydate 😀 jedna kupila dom pri mori a tam chodia rochnit, druha si kupila psa a super sa mu venuje, tretia chodi na staze do zahranicia a ta posledna zahranici.
Vsetky su super spokojne. Ale tie deti nikdy -fakt nikdy nechceli. Nazor nezmenili a su happy. A pochybujem, ze bohvie akym zazrakom sa ich pohlad na deti zmeni.