Nechcem deti a nikto to nechápe
Ahojte..zaujímalo by ma či ste tu tiež niektoré čo nechcete deti momentálne/ vôbec..
Najhoršie je keď som niekde s rodinou a stále mi dávajú deti na ruky nech sa zahladim 🙈 a pri Tom ja sama si neviem predstaviť mať vlastné a stále počúvam reči že kedy budú atď..
V 23 som behala po baroch , študovala Vs, brigádovala, cestovala a decká mi prišli ako jedno veľké , uslintane “FUJ”. Mám 35+ , dve deti , za ktoré by som položila život , ale cudzie deti sú stále “fuj”🙂
Presne si to vystihla. Ja deti mam a som vdacna za ne ale chapem zeny, ktore po detoch netuzia a paci sa mi ked si za svojim rozhodnutim stoja, pretoze mat deti lebo sa to od zien caka nieje dobry dovod na materstvo.
Tiez som si nevedela predstavit mat vlastne a teraz mam a nelutujem..ALE!!! Moj zivot teraz je super ako bol aj moj zivot bez deti.. ak nechces tak nechces, nedaj si to vyhovorit ak si stastna bez deti 🙂 a im to na rovinu povedz, ze ak maju chut na dieta do rodiny mozu si urobit tiez maju na to potrebnu vybavu :D
Inak mamičky čo dajú svoje dieťa hocikomu na ruky ani ja nechápem, mne raz vtlacila násilím kolegyňa v práci to svoje a ja som na sebe ma prvy krat sakramentsky drahy kasmirovy sveter ak by ma to decko ogrcalo tak neviem čo s ním spravím😏 ale našťastie to zvládlo a ja som jej ho po 30 sekundách zas vrátila.
V tom veku som nechcela ani ja ale prislo to potom same.
@h2 presne tuto info som hladala aj ja. V 23-ke som nechcela mat ani len vztah, nie to este deti. A ani v 30-ke som sa na deti necitila, rodila som 36-rocna. Cize pre mna je nemozne brat vazne vyhlasenie, ze v 23 rokoch som rozhodnuta nemat deti😂. A ked ich zena ani v tej 35-ke nebude chciet mat, na co ma tiez kazda uplne pravo, uz sa jej ani okolie pytat nebude, cize „problem“ sa vyriesi sam.
@elizabet173 mňa tiež zarazilo že niekto núka deti do rúk, na zahladenie.. veď nejde o čokoládu, že keď ju chytis dostaneš chut ju zjesť 😅..
ja deti milujem, vždy to tak bolo ale nikdy som si cudzie do rúk nebrala.. nikdy som cudzie deti vlastne ani nechytala a nikto sa nad tým nepozastavoval.. len som sa im prihovárala a až keď boli väčšie a sami sa pýtali na moje ruky som ich držala.. ale kým boli maličké nič, prvý krát som držala vlastne až svoje a to som mala v rodine veľmi veľa detí..
@rivini prepáč za osobnú otázku ale rodiť v 36 tie nebolo rizikové?
@jana_eyre_2 u nas je to tak že na každej oslave mi sesternica pcha svoje deti do rúk že na podrz si zahlad sa..a ja vždy že nie nechcem
Asi by som sa jej nabudúce opýtala že či ona chcela deti len preto že nejaké držala? Že namna to teda nefunguje 😅
Cau, uvidis casom, ked nechces tak nebudes mat i uz, ked ta to o par rokov nahodou prejde si urobis, svoje je ine ja sama mam 3 deti ale cudze nemam rada😂😂😂😂😂ako neze nemam ja neviem nejak prejavit bavit sa a pretvarovať premna je to sak nech sa pohraju a prec😂
Mozno bolo, netusim😂, nemala som problem ani pocas tehotenstva, ani po nom, dieta tiez nie. Teraz tu netvrdim, ze zeny maju cakat s detmi do 40-ky, len si myslim, ze to, ako clovek vnima veci v 20-ke sa moze (nemusi) v 30-ke, alebo aj neskor zmenit. Ked som bola v tvojom veku, chcela som studovat, ucit sa jazyky, cestovat, spoznavat svet…nie menit plienky…Tym, ze sme s muzom boli relativne dlho bezdetni, som mohla porovnat zivot bez a s detmi. A po istom case ma uz neuspokojovala ani pekna praca, ani dovolenky, ani kavickovanie, ani slobod, ktoru clovek bez deti ma. Nastupila aj ista forma „nudy“, ked mas vlastne vsetko a aj tak to nejak nie je „ono“. A aj ked aj to bol naozaj pekny zivot a rada na bezdetne casy spominam, som neskutocne stastna, ze nakoniec dieta mam. No v 20-ke by som este nejake zasadne rozhodnutia nerobila. Mam dobru kamaratku, ktora mi v 28 rokoch vravela, ze sa s muzom rozhodli zostat bezdetni a kupit si psa. Psa si kupili a dnes k nemu maju este tri male deti😂
Mne zas príde nepochopitelne očakávať od svojej IBA 23-ročnej dcéry dieťa. To tak pred 100 rokmi sa vydávali 16-rocne a 20-ročná už bola akože stara dievka. Ale dnes? Keď sa zakladá rodina v priemere okolo 30-tky a prvorodičky sú bežne zeny od 30+? Celkovo cudna rodina od toho hádzať niekomu vlastne dieťa 😀🤦🏻♀️ Až po to, že mladu babu tahat do tehotenstva. Ja som v takom veku tiež netúžila po deťoch, nenadchýňali ma, mala som úplne iné priority. Aletak vlastne je vlastné, cudzie tie ma nenadchynaju do teraz.
A to tvoja sesternica aj tvoji rodicia mali v koľkých rokoch deti, keď už ty tersz ako 23 ročná si pre nich stará? 😀 oni majú aké životne ciele, kariéru, školy, prácu?
Vezmi nabudúce ak máš nejaký certifikát o vzdelaní - nejaký kurz, alebo diplom z Vš, čokoľvek a hod im to tiež do úsmevu a povedz - tu máš, až sa zahľadíš a aj na teba sa chytí. 😂😂
Nemusíš sa báť ze ho nebudeš mať rada. Ja nie som vôbec rodičovský typ. Z toho dôvodu sme už druhé ani neskúšali robiť. Nie každý je na toto. Ak si ako ja, bude ti chýbať tvoj pokoj, to,nie si môžeš robiť kedy chceš co chceš. Ale ze by si ho neľúbila? Nehrozí 😊. Ja svojho syna milujem nadovšetko. Zvláštna kombinácia pocitov ze? 😀
@zojanka predáva veci tak ako ja 😂
Autorka,mas tu vela komentov,mozno sa docitas aj k tomu mojmu
Citila som to uplne rovnako ako ty,ale s pribudajucimi rokmi a neustalymi vycitkami od mamy,som sa zamyslala nadctym,ze ci to fakt nebudem lutovat,a nakolko mam partnera naozaj uzasneho,tak som sa dala ovplyvnit tou mamou a povedala som si,ze teda necham to na osud-mala som uz len 1 vajecnik a naivne som si myslela,ze zrejme aj tak neotehotniem.no v mojom vnutri a v mojej hlave to uz bolo vtedy tak 50 na 50
Ze v podvedomi som bola uz nalomena prijat dieta,ak sa nahodou podari.stalo sa!!!
A veru prisli s tym aj dost velke problemy,upadla som do akejsi depresije,necitila som zo zaciatky nic,len lutost nad sebou,ze naco som toto dopustila,ved som decko nikdy nechcela
Bolo to nesmierne tazke pre mna,doteraz sa za to nenavidim-dcera ma uz 11 prec
Ale pomohol mi velmi muž,aj s depresiou,aj s malou-ja som sa o nu sice prikladne starala,aj som sa o nu bala,ale nemohla som si pomoct,ja som ju nelubila.
Trvalo mi to takmer celu matersku,dusila som to v sebe,no ona bola taka sikovna,ked isla uz do skolky a ja do roboty,vsetko sa tak znormalizovalo a uz svoju dceru milujem naozaj.nastastie to takto dopadlo-ju to nejak nepoznacilo,lebo ja som jej nedavala najavo,ze ju "nelubim",ja som sa hnevala sama na seba,ze preco som taka.
Ale teda tymto mojim pripadom chcem tebe len povedat,ze je to uplne v poriadku a len na tebe,ci chces,alebo nechces deti.nenechaj sa ovplyvnit,tak ako ja,lebo ja som teraz strasne vdacna zato,ze to u mna dopadlo takto,ale ak by som bola upadla do hlbsej depky,alebo nemala pomoc a pochopenie u muža,nemuselo to skoncit takto a v konecnom dosledku by utrpelo najviac to nevinne dieta.dnes som velmi velmi rada ze ju mam,ale viem aj to,ze keby som dieta nikdy nemala,nebola by som urcite koli to.u nestastna.prajem ti vsetko dobre!
mam par kamarátok, ktoré nechcú mať deti a absolútne ich chápem a neriešim. jedna rodine povedala, ze deti mať nebude, nechce a babka, mama, stále do nej rypu, že už by mala mať a kedy 🙈 idiotky 😁 každej vec. aj život bez detí je krásny, ak po nich netúžiš.
Možno raz dospeješ k tomu, že mať dieťa je krásny zmysel života, ale potrebuješ čas a správneho partnera k tomu. Väčšina žien chce mať deti, je to od prírody dané, inak by sme vyhynuli
Máš len 23,takze všeličo sa zmeniť môže a na okolie sa musíš obrnit. A osobne mam v okolí 2 ženy, kt. nemusia deti, ale to jedno ma a to bola do určitého veku chorobná opicia laska. A tiež poznám par, kde žena, kt. nemôže mať deti povedala môjmu mužovi naposledy pred 2rokmi,ze ci sme sa zbláznili mat dieťa. Takže prípady sú vseliake a ako hovorím, je to naozaj tvoja osobná vec, do 45 času dost😁
ked sa na deti necitis,je to len a len tvoja vec. A je dobre,ze v tom mas jasno skor,nez by si sa stala matkou a boli by vsetci z toho nestastni. Tak ako je niekoho osobna vec, ze ma 6 deti
@h2 aj ja to vidim tak, ze autorka v jej veku este nevie poriadne co zo zivotom a ma este tak max 20 rokov na to aby mala dieta. Partner je mozno tiez mlady chalan, ktory este nechce zavazky. A ako tu uz niekto poznamenal, v 23 rokoch v dnesnej dobe vacsina zien nepomyslalo na to ze uz chcu mat dieta.
@domini404 Mechapem ako sa moze stat niekomu kto kategoricky odmieta deti zenich nahodou ma. Ved ked ich nechcem, podstupim kroky na to, aby som ich nemohla mat. Ak viem ze ich mozem mat, tak sulozim s vedomim ze ak dojde k pocatiu, o dieta sa postaram. Ziadna antikoncepcia nie je na 100%. Ak dieta nechcem, podstupim zakrok, ktory na 100% zaruci ze ho mat nebudem.
Darmo sa pýtaš tu mamičiek..ženy čo majú deti majú už inak nastavené mozgy.. ak nechceš deti..to je tvoje rozhodnutie a nik to do toho nemá čo kecat a spochybňovať tvoje rozhodnutie.. sama si musíš uvedomiť, že názor sa vyvíja. To že nechceš deti teraz neznamená, že o 10 rokov to rozhodnutie nemusíš aj sama ty spochybňovať, či bolo správne.. ak si rozhodnutie sama si už spravila a je fixne darmo sa v tom vŕtať a hľadať utvrdenie, či tvoje rozhodnutie bolo aj tak správne..
Ja ta chapem, mne isli tiez vsetci na nervy. Ja som vzdy otvorene komunikovala, ze sa o tom bavit s nikym nebudem. Treba otvorene a jasne povedat, ze ti to vadi. Nedaj na tie rady, ktore ti tu davaju, ze "nevsimaj si to", kym to nebudes riesit a nepovies, ze ti to ide na nervy a nechces to pocuvat, ze ich do toho nic nie je, dovtedy budu ludia rypat.

@zuzanalila20 vtip bol mierený smerom k mojej reakcii voči svojmu synovi. Jej len hovorím to čo si myslím že keď nechce deti teraz tak je to Ok a možno ich bude chcieť o pár rokov. Nerozumiem čo je na tom zlé. Keď ich nebude chcieť nikdy tak ich nebude chcieť nikdy. Ale keď ju trápi že ich nechce tak nech sa nebojí to príde.