Nechcem ísť na oslavu
Ahojte tak riesim prave takuto vec ide o to ze partnerova rodina robi pomaly kazdy mesiac nejaku oslavu oni oslavuju vsetko meniny kazdeho narodky atd a stale nieco. Ja na taketo veci velmi nie som doma to uz dlho nerobime iba ak na okruhliny ked tak. Na vacsinu oslav som doteraz chodila ale sem tam sa mi fakt nechce nemam chut alebo tak. Vacsinou je to aj tak o tom ze sa tam chlapi opiju a mna tiez nukaju stale a to ja nepijem. Dalej za tych par rokov si stale nezvykli ze nejem maso a stale to iste dokola pocuvam preco to a hento a kedy svadba a podobne. Nebavi ma to popravde. Chodim len zo slusnosti a vycerpava ma to. Nepotrebujem byt na kazdej oslave. Minuly rok som nebola na jednej lebo v ten den sme mali pohreb. A oni aj tak mali poznamky ze preco som nedosla co ako vobec nechapem ale dobre..a tento x nechcem ist na oslavu pretoze som kratko po chorobe a este stale sa nevcitim uplne ok
@zmrzlinka2021 trafila si to nie som z takej rodiny sudrznej ako oni u nas bolo vela problemov a tak..mozno aj to ma akosi trapi ze u nich vidim nieco ine ako to bolo u nas a nie som na to vobec zvyknuta a ani mi to nechyba k zivotu. Ja to beriem celkovo tak ze nam dvom je spolu dobre rozumieme si aj v inych veciach a toto je taka blbost nechcem sa preto vadit alebo co. A pre mna uprimne aj keby sme sa vzali tak jeho rodina budu pre mna vzdy cudzi ludia nikdy ich nebudem brat ako svoju rodinu vlastnu..
@dazdovka no uprimne mne ako introvertovi popravde tiez tato situacia dost nahrala a nechybalo mi to 😁 budem rada ak to prejde uz ze bude dobre ale toto by mi naozaj nechybalo taktiez
@dazdovka a inak mne tiez pridu tieto ich oslavy o tom ze zena pripravi celu oslavu aj jeho mama beha hore dole pbsluhuje nuka kazdemu jedlo ako malym detom pride mi ze je z toho v strese chlapi len sedia kecaju popijaju bezne napr aj pozeraju futbal na oslave tak to ma uz vobec nebavi a potom komentuju ach no cele zle toto by mi fakt v zivote nechybalo viem si predstavit fungovat aj uplne bez toho
čo znamená oslava? že sa stretnete v reštaurácii veľká partia alebo robia každý mesiac stretávku na chate? to by mi prišlo priveľa.. no ak hovoríme o bežnej gratulácii doma spojenej s krátkym posedením, tak je to podľa mňa normálne.. asi je partner z veľkej rodiny, a preto je stále príležitosť oslavovať... my sme v rodine na tom podobne, gratulujeme si všetci navzájom k narodeninám aj meninám, sú mesiace (napr. v lete), keď oslavujú aj traja-štyria ľudia v rodine v priebehu pár týždňov a musíme obehnúť aj štyri posedenia za mesiac.. je to vyčerpávajúce, ale proste patrí sa ísť zagratulovať
zváž si, či tam chceš chodiť a ako by prípadné odmietnutie prijal partner... na druhej strane si uvedom, že podobne sa k tomu môže postaviť rodina, keď budeš mať ty sviatok a že by ani tebe neprišli zagratulovať.. skôr by som si prioritizovala oslavy a ľudí, niekam by som prišla na celú oslavu, niekde sa len na pol hodinu zastavila podať ruku..
@7lenka11 no takto ked sme pri mne jeho rodina mi naozaj nikdy negratuluje a ja to ani nevyzadujem ja si proste na takych veciach nezakladam. Ale nikdy ani sms nic. Oni si na avojich sviatkoch zakladaju a nech je situacia aka chce aj teraz covid stale to robia rovnako. Ked su okruhliny byva to v restike alebo niekde ked len tak tak v dome ci na zahrade posedenie na pol dna..
mam podobny problem. teda nemam, ja ked nejdem z akehokolvek dovodu tak nejdem. vobec by ma netrapili reci.u nas ziadne reci nie su a tiez sa pije a vsade samemaso maso gulas opekacka 😀 Keby boli reci, tak o to viac dovod pre mna neist. Inac muz chodi sa s detmi, alebo ma na salame a nejde.
@lija22 asi to chapu a nenutia vas to je fajn. Ja som sa uz tiez rozhodla ze nepojdem a je mi jedno co si pomyslia. Mam na to svoje dovody a pojdem na buduce. Ved ratam ze za par tyzdnov bude oslava dalsia 😁
tak pokiaľ tebe ani len ruku nepodajú, tak nemusíš ani ty chodiť na každú oslavu.. dohodnite sa s partnerom, ako budete v takýchto situáciách fungovať.. moja širšia rodina tiež negratuluje môjmu mužovi, a preto ho ani nenútim ísť na žiadne nútené rodinné posedenia, máme to vopred dohodnuté, kam ideme.. spolu ideme len na oslavy okruhlín + v menšom kruhu (s rodičmi a súrodencami) si vinšujeme navzájom pri každom sviatku
na jednej strane, ty nechces, nechodievaj ale jeho nenut k tomu - ak ma sudrznu rodinu, nech nadalej pestuju krasne vztahy..
Vies co je skoda?
Ze namiesto toho, aby si videla, ze zit sa da aj inak, na zaklade predoslych skusensoti a zraneni sa uzatvaras do seba a tak prichadzas o moznost krasnych vztahov...
Jeho rodina tu bude vzdy, cely zivot.

Ja sa vyhybam oslavam kolko sa da, je to zabity cas, malokedy mam naladu na to, aj ked mam toho-ktoreho cloveka rada... A teda hovorim, ze momentalne mam dokoncovat dolezite veci, kde mi horia terminy a ospravedlnim sa, ze ved sa stretneme vtedy a vtedy, utuzovat rodinne vztahy predsa vieme aj produktivnejsie... Moji svokrovci a manzelova rodina oslavuje tiez kazde narodeniny a meniny a dakujem covid-u za lockdowny, ze ma usetrili posledne dva roky tychto nezazivnych stretnuti kedy sa clovek napchava nezdravym jedlom, zena sa namaka s pohostenim a inak cela rodina nic nerobi.