icon

Nechcem ísť na svadbu svojho brata, lebo jeho nastávajúca ho odtrhla od rodiny

19. máj 2025

Nie som typ, co pise do diskusii, ale potrebujem to dostat von. Môj brat sa zeni. Vraj by som sa mala tesit. Ale mne sa dviha zaludok uz len pri predstave, ze si berie ju. Pozname sa niekolko rokov. Bola to jeho „kamaratka“, potom „len znama“, a teraz je to jeho „laska zivota“.
Odkedy sa objavila v jeho zivote, nas vztah s bratom siel do haja. Najprv nenapadne poznamky, potom odlucenie, tiche obmedzovanie kontaktu. Zacala ho pretvarat, ovladat, a uplne ho odtrhla od rodiny. A teraz nas vola na svadbu, ako keby bolo vsetko okej.
Nie som urazena. Som znechutena. A zarmutena. Nechcem sa zucastnit divadla, kde nevestou je clovek, co mi vzal brata. Mam sa premoct?

Strana
z3
tykat
20. máj 2025

"...Z nasho spolocneho Silvestra sa stal ich privatny wellness..."
Nepozvali celu rodinu do virivky? Ci co?

martinadomianova
20. máj 2025

Hrať tam divadlo podľa jej nôt ? No neviem 🤔 Ja by som sa nedokázala pretvarovať. Neisla by som na tvojom mieste. Radšej využi ten čas na niečo príjemnejšie.

margotka17
20. máj 2025

Hmmmm, neviem, či to nebude len taká súrodenecka zabomysia vojna, že mladá baba ti kradne tvojho brata. Jasne, že máš pocit, že ho odlucila od rodiny, keďže s ním chcela tráviť veľa voľného času. A áno, najskôr sú len kamoši a až potom niečo viac a ak to viac je obrovské, prichádza láska na celý život a svadba 😉👍. Miesto toho, aby si sa tešila a priala im to, ty dupkas nohami, že ani na svadbu nepôjdeš. No on sa žení len raz, už nebude o mesiac druhá svadba a určite by ho to ako tvojho brata veľmi trápilo, že si tam nebola pri jeho veľkom dní. Nevestu vôbec nerieš, ale tvoj brat ti za to stojí, aby si tam isla. Ja mám len sestru, ale všetko dobré zdieľame spolu, spolu sa tešíme, ale aj plačeme. Kúp si krásne šaty a uži si bratov svadobný deň.

evansova
21. máj 2025

Ja som bola ako tvoja švagriná. Roky som bola ta, co ukradla svokre jedineho syna. A to som si ju ani nie po roku od sobasa nastahovala k nam, starala sa o nu viac ako o svoju mamu, od lekarov cez oblecenie, obuv, snazila som sa aby bola v pohode. Zila u nas 23 rokov, ale pekne slovo som od nej nepocula.
Spamataj sa, nikto ti nic neberie, brat sa zeni, dozic mu to a ak ho nechces uplne stratit, premoz sa a prestan vyvadzat. Nie kazdy ma taku vydrz ako ja....

malary
21. máj 2025

Ja osobne by som šla. Hoci by sa mi nechcelo. Ale pokúsila by som sa zdržať akýchkoľvek poznámok,ale či by sa mi podarilo?😁. Vybral si ju, on s ňou bude žiť. Švagrina a brat, keď nebudú cítiť nejakú nevraživosť, možno nebudú v stave, že najlepšia obrana je útok. A postupne sa to môže zmeniť

malary
21. máj 2025

On ti môže trochu pomôcť, ale prvá je jeho budúca manželka. Tak by to malo byť. Sem tam ťa môže povzbudiť. Keď sa nebudeš tlačiť, sám začne volať

zuzi0911
21. máj 2025

Tvoja svagrina je typická rozbijacka rodin .stačila mi vera ,mate ešte jedno dieta tak sa držte tam ...otras
Tvoj brat to bude mať narocne ,ale je dospelý. Sú take zeny ,ktore si myslia,ze jedina rodina ktora bude skceptovana je ta jej a spolocna . Nechápem ako niekto môže byť tak zaslepený láskou. Pubertaka pochopím,zrelého človeka nie .

Na svadbu chod. Nechaj ho tak . Keď sa ozve sa ozve . Pripadne mu občas napíš ako sa mu darí. Viac to nechaj tak,nekontaktuj ho zbytocne . Momentálne je ona 1. Casom si to uvedomí....možno

kikappp
21. máj 2025

Ak nevieš akceptovať a prijať bratovu nastávajúcu tak mu daj pokoj .PROBLEM NIEJE BRAT ALE TY .Zamysli sa nad sebou ,toxicka si ty a nie jeho priateľka.

nikha2809
21. máj 2025
@zuzi0911

Tvoja svagrina je typická rozbijacka rodin .stačila mi vera ,mate ešte jedno dieta tak sa držte tam ...otras
Tvoj brat to bude mať narocne ,ale je dospelý. Sú take zeny ,ktore si myslia,ze jedina rodina ktora bude skceptovana je ta jej a spolocna . Nechápem ako niekto môže byť tak zaslepený láskou. Pubertaka pochopím,zrelého človeka nie .

Na svadbu chod. Nechaj ho tak . Keď sa ozve sa ozve . Pripadne mu občas napíš ako sa mu darí. Viac to nechaj tak,nekontaktuj ho zbytocne . Momentálne je ona 1. Casom si to uvedomí....možno

@zuzi0911 rozbijacka rodín??Akože akú rodinu rozbila, to ze jej brat, dospelý, odišiel od svojich rodičov a sestry, je rozbíjanie rodiny???Co tam mal žiť s nimi pekne do dôchodku?

viera012345
21. máj 2025

Váš brat je zamilovaný.Spravnost jeho voľby ukáže čas,ale bez ohľadu na to,ako sa vydarí jeho manželstvo,mal by cítiť surodenecku lásku a rešpekt....a tu sa dostávame k tomu,že nie je potrebné mu zdôrazňovať nesúhlas s jeho rozhodnutím a jeho najkrajší deň pokaziť tým, že sa ho nezucastnite.Chapem aj to, že účasť môže byť pre Vás nepohodlná.ale počas slávnostnej hostiny je jednoduché sa vyhovoriť na nevoľnosť a odísť/aj keď,raz som bola na oslavu 50ky,kde som vzhľadom na niektorých pozvaných,išla s veľkou nechuťou , ale na mieste som zistila,že sú tam aj ľudia s mojou krvnou skupinou a bol to celkom príjemný večer/

pulcinella
26. máj 2025

Odtrhla od rodiny? a tvoj brat nie je náhodou dospely muz a nemá slobodnu vôľu? Prečo mas potrebu vynášať takéto sudy? Je normalne zanechat povodnu rodinu a vytvoriť si svoju novú rodinu. Ako si svojho brata vazis ked ho považujes za neschopného zit vlastny život? Skor by som sa pozrela na tvoju motiváciu a znechutenie z toho, ze tvoj brat sa chce posunut v živote dalej, dozriet a zalozit si rodinu. Niekedy je tazke prijat, ze sestra uz nie je prvou zenou v bratovom živote... Nevieme detaily o tom ako sa ty spravas voci nej a tvojmu bratovi, a teda co je pricinou izolacie, a teda nevieme kto je tu vlastne toxickym prvkom. Nevieme kolko mas rokov a aky je tvoj vztahivy status, ale mozno by nezaskodilo pracovať na svojom partnerskom vztahu( alebo na tom, aby si ho mala) a dat bratovi dychat.

rayla
26. máj 2025

Tie, ktoré sa zastávate tej slávnej nevesty, ste nikdy zrejme nezažili ženu nanipulatorku. Sú to tie typy žien, ktoré trávia všetok voľný čas so svojou matkou a zvyšnou rodinou, kde sú ich deti pečene varene, ale sú zdute, keď ich muž ide za mamou, nebodaj s deťmi.. pokiaľ sa im nedarí dosiahnuť svoje v posteli, aby nešiel, spravia doma také dusno a peklo, že chlap nabudúce naozaj radšej nejde. Mame a sestre volá potajomky, jeho deti druhých starých rodičov takmer nepoznajú, lebo sa stále od nich ponáhľa a kuka na hodinky.. Good luck, dámy, dúfam, že nemáte synov😁✌️.. Poriadna hysterka a sekera vie narobiť aj v vo vašej super-hyper rodine vietor.. Netreba vždy všetko vidieť tak obmedzene a jednostranne, že vždy je na vine svokra..

minenkaa
26. máj 2025
@rayla

Tie, ktoré sa zastávate tej slávnej nevesty, ste nikdy zrejme nezažili ženu nanipulatorku. Sú to tie typy žien, ktoré trávia všetok voľný čas so svojou matkou a zvyšnou rodinou, kde sú ich deti pečene varene, ale sú zdute, keď ich muž ide za mamou, nebodaj s deťmi.. pokiaľ sa im nedarí dosiahnuť svoje v posteli, aby nešiel, spravia doma také dusno a peklo, že chlap nabudúce naozaj radšej nejde. Mame a sestre volá potajomky, jeho deti druhých starých rodičov takmer nepoznajú, lebo sa stále od nich ponáhľa a kuka na hodinky.. Good luck, dámy, dúfam, že nemáte synov😁✌️.. Poriadna hysterka a sekera vie narobiť aj v vo vašej super-hyper rodine vietor.. Netreba vždy všetko vidieť tak obmedzene a jednostranne, že vždy je na vine svokra..

@rayla presne ako píšeš netreba vidieť len jednu stranu

michelle567
26. máj 2025

Možno mu skús volať vtedy keď je v práci a nie doma s ňou

michelle567
26. máj 2025

Ale na svadbu by som bratovi išla. Nič ti nespravil

rayla
26. máj 2025

Ozaj.. na svadbu by som bratovi isla✌️

cacianka
27. máj 2025
@rayla

@rayla máš pravdu, že sa nájdu aj také ženy, ale autorka nepíše nijaké konkrétne príbehy, prejavy ako švagriná manipuluje jej brata, ako ho pretvára a odtŕha od rodiny.
Veď je úplne prirodzené, že ked doteraz bol súčasťou rodiny, boli vzťahy a prejavy iné, ako ked vstúpi do jeho života žena, ktorá ho zaujala a chce sa s ňou oženiť, založiť rodinu, ŽIŤ s ňou. Každý muž sa nejako zmení, nesedí ani matke ani sestre pri riti do konca života, z nejakej známej sa postupne stáva kamarátka, priateľka, partnerka, manželka. Jeho život nabral ine smerovanie, už netrávi čas iba s rodinou, tak je samozrejme ovplyvneny aj partnerkou. ale takto to funguje aj opačne, aj žene sa mení život, ak jej do cesty vstúpi muž, mení sa dynamika s rodinou, kamaratkami, mení sa všetko, na obocg stranách.

rayla
27. máj 2025
@cacianka

@rayla máš pravdu, že sa nájdu aj také ženy, ale autorka nepíše nijaké konkrétne príbehy, prejavy ako švagriná manipuluje jej brata, ako ho pretvára a odtŕha od rodiny.
Veď je úplne prirodzené, že ked doteraz bol súčasťou rodiny, boli vzťahy a prejavy iné, ako ked vstúpi do jeho života žena, ktorá ho zaujala a chce sa s ňou oženiť, založiť rodinu, ŽIŤ s ňou. Každý muž sa nejako zmení, nesedí ani matke ani sestre pri riti do konca života, z nejakej známej sa postupne stáva kamarátka, priateľka, partnerka, manželka. Jeho život nabral ine smerovanie, už netrávi čas iba s rodinou, tak je samozrejme ovplyvneny aj partnerkou. ale takto to funguje aj opačne, aj žene sa mení život, ak jej do cesty vstúpi muž, mení sa dynamika s rodinou, kamaratkami, mení sa všetko, na obocg stranách.

@cacianka Ale veď v poriadku, ale netreba hned zabudnúť na svoje korene a na ľudí, ktorý Ťa vychovali len preto, že si nájdeš partnera.. Poznám jednu starú pani, ktorá sa chodí na vnučku pozerať spoza plota, ked ide zo školy, lebo nevesta zakázala stretávanie.. ale s vlastnou materou, to je iné... Áno, nevieme ako to je, ale myslim, že aj toto môže byť podobný prípad 🤷

minenkaa
27. máj 2025
@rayla

@cacianka Ale veď v poriadku, ale netreba hned zabudnúť na svoje korene a na ľudí, ktorý Ťa vychovali len preto, že si nájdeš partnera.. Poznám jednu starú pani, ktorá sa chodí na vnučku pozerať spoza plota, ked ide zo školy, lebo nevesta zakázala stretávanie.. ale s vlastnou materou, to je iné... Áno, nevieme ako to je, ale myslim, že aj toto môže byť podobný prípad 🤷

@rayla dcera vždy teda skoro vždy ostane v rodine a tým pádom aj jej deti a niekedy si aj treba uvedomiť túto skutočnosť aj keď je to smutne .Ak si chlap nevie obhájiť stretávanie s vlastnou rodinou asi bude chyba hlavne v nom

rayla
27. máj 2025
@minenkaa

@rayla dcera vždy teda skoro vždy ostane v rodine a tým pádom aj jej deti a niekedy si aj treba uvedomiť túto skutočnosť aj keď je to smutne .Ak si chlap nevie obhájiť stretávanie s vlastnou rodinou asi bude chyba hlavne v nom

@minenkaa Vieš..život nie je čierno-biely.. možno je šťastný, že ho ona chce, vidí len ju🤷.. to, ako sa trápi mama, nevidí.. Mám syna a už teraz ma napadlo, keď si domov prinesie nejakú kravu, ako to s muzom zvládneme. A poviem Ti, napadlo mi to, aj keď čítam niektoré názory "neviest" tu na MK😁.. zbohom rodina..

minenkaa
27. máj 2025
@rayla

@minenkaa Vieš..život nie je čierno-biely.. možno je šťastný, že ho ona chce, vidí len ju🤷.. to, ako sa trápi mama, nevidí.. Mám syna a už teraz ma napadlo, keď si domov prinesie nejakú kravu, ako to s muzom zvládneme. A poviem Ti, napadlo mi to, aj keď čítam niektoré názory "neviest" tu na MK😁.. zbohom rodina..

@rayla teraz si napisala presne on

cacianka
27. máj 2025
@rayla

@rayla ja nezabúdajm, ani môj chlap. Ale viem že keď sme sa dali dokopy, zmenili sama sa obaja. Ale viac zmien má on, tak veľmi chápem autorku, že tiež vníma zmeny. Ale netušíme, v akom meradle a ako sa to prejavuje u nich.
Moja švagriná mala poznámky, že sa brat nevenuje jej deťom tak ako predtým. Ale upratala sme ju, že sú to jej deti, odvtedy vyrástli, majú svojich kamošov a strýko je aj pre nich na druhej koľaji. Mala poznámky, že už im nedáva sladkosti, tak odpoveď bola, že veď si frflala, tak im dával viac ovocie a hračky či darčeky z cieleného výberu, vhodné podľa veku a záujmov. Deti nadšené, neboli to haraburdy a tiež sme sa zamerali na čas venovaný deťom, hry, čítanie, krátke výlety. Aj to mala blbé poznámky, tak som jej občas musela ukázať kde je sever. Zlepšenie vzťahov k deťom bolo kvalitatívne, pod mojím vedením určite lepšie ( lebo som sa snažila vnímať aké tie deti sú, čo ich zaujíma, poteší), ale švagriná bola zduta, lebo medveď. Lebo žiarlila ? Neviem. Asi jej chýbal poskok, a chlap keď si našiel mňa, tak už ním nebol.
Aj tu u autorky mi to tak pripadá, že ani nevie poriadne čo jej vadí, ale vadí. Švagriná. Lebo medveď.
PS. Korene si môj chlap váži, a veľmi, rodičom pomáha veľmi veľa, telefonuje, prejavuje záujem, nakupuje, vybavuje im a ja mu pomáham dosť .

gabrielladan
18. jún 2025

Neviem, čo všetci riešia autorkin psychicky stav.. veď neni normálne ak ju brat odbije "mame filmový večer..." Keď sa trápi zo smrti blízkeho... Áno je normálne že sa brat viac venuje partnerke ale není normálne že ho tak odtrhla od rodiny... až moc...😅

mamina7070
19. jún 2025

no ako to dopadlo isla si na tu svadbu?

cacianka
19. jún 2025
@gabrielladan

Neviem, čo všetci riešia autorkin psychicky stav.. veď neni normálne ak ju brat odbije "mame filmový večer..." Keď sa trápi zo smrti blízkeho... Áno je normálne že sa brat viac venuje partnerke ale není normálne že ho tak odtrhla od rodiny... až moc...😅

@gabrielladan poznáš ich ? Bývaš s nimi a vidíš im do kuchyne ? Si ich sestra ?

majka1719
19. jún 2025

Tak po tejto stranke ta chapem , ze nemas chut tam ist. Lebo proste ona by mala respektovat vas ako rodinu. Rodinne oslavy a podobne. Lebo jedna vec je, ze je ona a chcu byt spolu a mat svoj program... ale na druhej, akoze nechodit a vymyslat si program, no... ved to sa da aj o tyzden neskor...a tu nejde o ziarlivost ai myslim, ale o to, ze si bola zvyknuta na to, ze mate nejaky vztah medzi sebou a on sa zrazu zmenil a teba to trapi. Ja to chapem uplne.

Strana
z3