Nechcem mať "len" dve deti
Prosím vás, ako sa vyrovnať s tým, že budeme mať "len" dve deti? Stále vo mne víri myšlienka, že by som ešte jedno bábo chcela.
Prečo nechceme ďalšie su financie, mužov vek, čas, plus teraz máme s mužom krízu,...
Ako sa s tým vyrovnať, keď vidím, že ostatní, v horšej finančnej sit., menšom dome,... nemajú problém mať viac detí.
Nerada sa porovnávam s druhými, no nedá mi to. Áno, trochu im to tretie dieťa závidím, ale ako sa s tým vyrovnať?? Či mám veľa voľného času a rozmýšľam nad nezmyslami? Ďakujem
vieš si predstaviť že sa niečo pototo a narodí sa bábo s postihnutím? budeš vedieť to prijať???? alebo v 5 r. zistia autizmus? Buď rada že máš dve zdravé...
Vieš môj muž nechcel o treťom ani počuť, milión výhovoriek prečo nemať. Až to zariadila príroda inak a zrazu každému radi aké super je mať tri deti. Chlapci sú už veľkí, so všetkým mi pomáhajú, finančné sa nič nezmenilo, zvládame to tak ako aj predtým. Vždy sa nájde nejaka výhovorka prečo nie, lebo vek, lebo peniaze lebo malý byt a pod. Nevravím ak je niekto na hranici chudoby, ale ak žijete teraz normálne a nepocitate posledné centy do výplaty prečo nie. Moja suseda má prvé dieťa v 45 je, teraz má 48, jej muž už má 50 a s malou omladli obaja.
Ak ste urobili rozhodnutie, že nie, možno stačí skloniť hlavu a ďakovať, že máš 2 zdravé krásne deti, niekedy nie je dobré tlačiť na pílu, čo keď sa niečo manželovi stane a ostaneš sama? , konečné rozhodnutie je na vás samozrejme, ale malo by byť spoločné , ono vždy všetko nejako ide, ale treba si to zvážiť, malé voňavé ňu ňu nie je hračka, ale zodpovednosť na celý život a život nie vždy ide tak ako si predstavujeme.
@martinka13 manžel má 63 a doma 13r. pubertiaka....ty si len domýšľaš,neprežila si takú situáciu...nedal by ho za nič na svete,cez prázdniny boli spolu lyžovať..keby nemal syna, šiel s dákymi kamarátmi,možno....
@kalerabka99 ja ti to tretie dieťa želám,nič v živote nie je dôležitejšie ako deti a nič po nás tu neostane,len deti a to,čo do nich zasejeme
@kalerabka99 ta tuzba bude stale, akurat,ze bude klesat casom. Ja uz budem.mat 44,aj ked sa teda citim pod 30, ale prisli problemy s muzovymi rodicmi, s tym spojene vydavky, plus jeho povaha, tak mi veru uz aj tie dve stacia. A on nechcel par rokov dozadu kvoli financiam.. aj ked..minule mi meskalo a on, ze ako tak ak by si aj bola tehotna, ide skor o zdravie, financne by sme to nejako dali ( u mn aby slo o tretiu sekciu, preto sa bal a navyse my sa chranime, takze to by musel byt zazrak a straasne sa mu ulavilo, ked som dostala.
Ak si mladsia, mozes ho este presvedcit alebo sa prosto podari..
@vendulka80 ahoj,prepac,ale dost ma irituje tvoja veta,nech mi nikto nehovori o spokojnom manzelstve s tromi detmi s platom niekde v automobilke a na rodicaku,ze tie deti stradaju,a blabla..
Preco hadzes vsetkych do jedneho vreca? Si predstav,ze mame styri deti,ja som na rodicaku,manzel pracuje,moje deti chodia na lyziarsky,plavecky,do skoly prirody,zatial co dcerina spoluziacka sa mi stazuje,ked ju vozim domov,ze ona nikde nemoze ist. A ma iba sestru a obidvaja rodicia jej pracuju. To len na margo toho,ze pises,ze deti urcite stradaju a ze rodina nemoze byt stastna.
Deti su dar 🙂 tiez vsak nemam rada,ked niekto ma plno deti a nevie sa o nich postarat. Ale povedat,ze kvoli tomu,ze maju plno deti,ze im nieco chyba,je velmi trufale
@jana005 ak sa ta to dotklo, prepac ale ja som reagovala na zakladateľku. V tom zmysle, ze sa porovnávala s rodinami, kde bolo viac deti a menej financií, horsie podmienky ako ma ona.
@janinah prepáč, vyjadrila som svoj názor. Nepísala som, že starší rodič je zlý. Moj nazor to nezmení. 63 ročný ma byť už starý rodič, nie rodič.....
@kalerabka99 skús si ujasniť, prečo ešte chceš ďalšie dieťa. Nechceš ním náhodou riešiť tú krízu, ktorú máte? Bola by to veľká hlúposť, krízu to nevyrieši, práve naopak.
Ja som tiež mala také obdobie, ked by som aj chcela ďalšie. Vlastne to bolo okolo mojich 35 rokov, ked som si uvedomila, že mám poslednú šancu ešte otehotnieť a porodiť v "normálnom veku". Áno viem, že rodia aj staršie ženy, ale ja som mala túto osobnú hranicu pre plánované tehotenstvo. Vtedy manžel z racionálnych dôvodov nechcel, mňa to časom prešlo a dnes som mu vďačná, ked vidím, koľko stoja dvaja stredoškoláci. Ale nejde len o peniaze, je to super, mať veľké deti a môcť zasa "žiť".
@martinka13 tvoj názor ti neberiem,ale ak by sa u vás pritrafilo neskoré dieťa,tak nebude,lebo by ste boli "starí"? Lebo vy už na vnúča čakáte a nie na dieťa?lebo toto sa už nepatrí,mať dieťa neskoro? to by ste prišli o veeeľa šťastia,my sme si ho dopriali a nič lepšie našu rodinu nemohlo stretnúť,ako ten teraz pubertiačik😉
@janinah Tak samozrejme keď sa pritrafí, to je iné. Jasné že by sme ho privítali. Ale plánovať, to nie.
@vendulka80 @kalerabka99
Tak s tym vekom si dovolim nesuhlasit, damy. Zevraj stary.... Viem, ze je to v nasej spolocnosti dost "netradicne" az odsudeniahodne, mat o tolko rokov starsieho partnera, ale s trpezlivostou alebo pokojom to nema absolute nic spolocne.
Ja sama mam manzela 54r, ja 36 a mame dve male deti 2r a 5r.
Moj muz je z nas dvoch ten trpezlivejsi, v zivote na deti nenakrical a uz vobec nie dat im po zadku. Dokaze veci riesit s kludom a rozvahou. Vie sa im dlhe hodiny trpezlivo venovat a ucit ich uzasne veci. Aj ked je unaveny z prace, nevyspaty.
Je to dozrety chlap, ktory to ma v hlave uz usporiadane a ja pri nom citim obrovsku istotu, a to aj financnu. Nema potrebu behat po krcmach a von s kamosmi a pod.
Velakrat sme sa o jeho veku bavili ale je to naozaj o tom, ako sa kto citi. Mozes mat muza, co ma 35, ale to neznamena, ze je "silnejsi". Mentalne moze mat prave on tych 65...
Pekny den!
@zuzanaelliott no len vaše deti sú ešte maličké a riešite zatiaľ také základné veci, ktoré prináležia k takýmto malým deťom, taká tá základná výchova, detské choroby, prebavenie detí atď. Keď budú tvoje deti v puberte, tvoj manžel bude mať 64+ rokov a ten pocit vnímania mladej generácie bude diametrálne odlišný. Moji rodičia majú práve toľko rokov a poviem ti, nerozumejú takmer ničomu, čo mladá generácia teraz žije, čiže s vnukmi a vnučkami až tak nepokecajú, len také základné veci čo v škole, čo frajerky atď. A ešte je otázne, čo budú riešiť deti o 10 rokov, kam sa svet posunie, a kráčať s dobou je dnes ťažké pre bežného rodiča, nie pre staršieho. Viem o čom hovorím, sama mám manžela o 11 rokov staršieho a otcom sa stal okolo štyridsiatky a poviem ti, že nestíha. Jednoducho nestíha, je to obrovský generačný rozdiel a to, na čom trvá napríklad manžel je pre dnešné decká totálna nepodstatná volovina a naše deti niekedy len oči prevracajú. Ale ja mám dobré deti, nejako sa navzájom tolerujeme, aj keď nie vždy sa chápeme. Ale snažíme sa diskutovať aby sme našli nejaké kompromisy a ide to, ale ja často musím doma robiť komunikačného mediátora, aby manžel netrval na niektorých tých jeho "stareckých" manieroch. A ešte musím môjho manžela udržiavať mladistvého, nech nie je taký dědek 😎
Ale my sme si takých mužov vybrali za manželov, tak nejako to dáme.
@0silvia0 dakujem za skusenost a suhlasim, vzdy tam bude ten generacny rozdiel a ano, o 10 rokov aj vychova uz bude o niecom uplne inom. Ale je to asi dost o nastaveni vsetkych clenov rodiny. No co uz, musime sa s tym popasovat. Moj muz sa snazi udrziavat vcelku fit a zatial stiha, dokonca fyzicky je na tom lepsie, ako podaktori tridsiatnici, co pozname 😉 pekny den

vek manžela? synov nadriadený má 51 rokov a čakajú bábo...síce neviem koľko rokov má jeho mm, ani koľko deti majú - sa mi zdá že 2....