Nechcem psa
Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.
@iwka1992, si ma pobavila. Kazdy psickar ti povie, ze svojho psa berie ako clena domacnosti, ako dalsie dieta. Pre neho je to to iste ako keby on tebe povedal, ze daj decko do domova. Je to jeho dom, vedela si ze ma psika. Keby ta hryzol, nepoviem nic. On sa toho psa nevzda, on ho lubi, je to prirodzene. Ty nemas vztah k psom, ja to beriem, ale on si tiez musel zvykat na tvoje dieta, nekazal ti aby si sa ho zbavila. Ano, tvrdo povedane, ale ver, ze keby si mala psika ty, ze by si sa ho nevzdala a jeho strata by ta velmi bolela. Nam vo februari necakane zomrel psik, mna len utesovalo, ze onedlho porodim, ze to tak nebude boliet, ale ver, ze ked idem na miesto kde dodychal, ze mi vzdy tecu slzy. A nasej dcerke neskutocne chyba. A poviem ti ten psik je skvely pre tvoje dieta. Nauci ho vela a bude mat lepsiu imunitu. Keby bol nebezpecny a bojis sa o svoje dieta, davam ti za pravdu. Inak nie. Prepac. Ale neodsudzujem ta.
@iwka1992, preco nie utulok? Preco by sa mal zbavit psika, ktoreho ma rad, Vies ako by trpel aj ten pes. Boze ved to nie je vec do riti, to sa uz ucia deti v nasej skolke. Skoda reci. Teraz som citala, ze dieta je vase spolocne, ok. To je jedno, ajtak keby bolo len tvoje a povie ti ze sa ho zbav ako ty chces aby sa zbavil psa, je to porovnatelne. Pokial pes nie je nebezpecny, nevidim dovod. Nik ta nenuti hladkat ho, milovat ho, ale ten psik zato nemoze.
@katka1981 akokoľvek som svojho psa milovala, nikdy by som žiadnemu neublížila (aj keď yorkov neznášam) ale nemyslím si že pes a dieťa sú na jednej úrovni
@iwka1992 ja vám rozumiem. Len s tým asi nič nespravite, pokiaľ aj muž nebude chcieť. Nemusí to byť hneď útulok. Je veľa ľudí, čo by si psa vzalo.
Len mu prosim neublizuj 😔
urcite pes nechodi 5 krat vonku v noci ,myslim ze zavadzas. ale on citi ze ho nemas rada radsej ho dajte niekomu z rodiny ze vies ze bude o neho postarane. a urcite ho daj kastrovat.
a tym kto si ho zoberu nohy ruky bozkavaj a byt tebou aj zaplatim DAN aj granule lebo ti budu robit velku sluzbu- lebo ty by si nezvladla ho vypustit na zahradu a utriet mu tie 4 male labky a dat mu cistu vodu a granule. co je denne robota na 10 minut zo dna...
ja som mala psa ked som sa s mm zoznamila a od zaciatku ju zboznoval a vencil a vsetko okolo a o 9r na to aj pochoval..
Bud rada ze tvoj chlap je zodpovedny voci tomu psovi lebo to len o nom svedčí ze to nie je vagabund ktorý by sa vykaslal na dieta lebo ma zodpovednost
@bykaterina presne chudatko si asi vytrpi 😢 vystihla si to dokonale😘!
@calin urcite ano ☹ ved pes ma city , mam teraz dvoch a nedala by som ich za nic na svete moje kutušky ♥
keby som sa rozviedla ciste teoreticky tak my by sme mali stridavu starostlivost 😀 by sme sa o nich bili
@marcelatje, mali sme psika aj dieta, ked sa narodilo dieta, bolo samozrejme na prvom mieste, ja ani nedavam na rovnake miesto dieta a psa, tu islo o princip. Pes je clenom rodiny. Kazde zviera by malo byt. Je to ziva bytost, ktora citi bolest a ma city, ma dusu. Nemozno sa jej len tak zbavit lebo je pre niekoho nepohodlna. (Tiez hentie psy nemusim, ale verim, ze keby nebol agresivny, urcite si ho oblubim). Moj manzel mal skreckov kedysi a vedela som ze po nom tuzi. Ja hlodavce nemusim, lebo sa ich bojim. Raz som mu k meninam kupila malinkeho skrecka, musela som si k nemu vytvorit vztah, miestami to bolo velmi komicke, ked som dala skrecka na komodu a zlakla som sa ho, zacala som vrieskat a skreok sa zlakol mna a skriekal tiez. Nakoniec som si ho velmi oblubila a ked zomrel 3 dni som za nim plakala. Odvtedy sme sa s muzom dohodli, ze uz take male zvieratko nikdy viac, lebo to lubis a zije to kratko s psika si snad oblubi kazdy. Som sa moc rozpisala...
@katka1981 suhlasim s tym ze pes je ziva bytost. Nechap ma zle, zvierata mam rada a nikdy, nikdy by som ziadnemu neublizila. To vsak neznamena ze musim mat rada vsetky. Zakladatelku chapem ja tieto preslachtene plemena vobec nemusim, su mi proti srsti. Uz som v takej situacii bola. Dam tomu nazrat a vodu ale ziadne tututu, spolocne spanie ci nedajboze jedenie sa konat nebude.
Inklinujem k velkym plemenam.
Téma ,, Nechcem psa ,, - musíš riešit s partnerom pretože je to teraz už Váš pes 😉
len nechápem čo si robila doteraz .......hmmmm
@marcelatje, ale ved ok, ja tiez hentie nemusim, ja som na velke psy, ale nikto od nej neziada lasku k psovi, mne sa nepaci ze ho chce dat do utulku. A keby aj, najprv musi suhlasit majitel a byt s tym ok. Ono je to o tom, ze zivot prinasa aj menej prijemne chvile resp. udalosti, veci.... a nie vsetko sa da vyriesit tak ze dam to prec. Ja nemusim macky, babka chovala macky len vonku, ale nasla som si vztah aj k mackam a som presvedcena o tom ze keby mal partner macku domacu, co nechodi von a je zdrava a neskodna, tak ju budem milovat aj sa o nu starat. Stacilo mi ked kolega priniesol do prace macku, taku krasnu bielu z tyrkysovymi ocami, jaaaj akeho chrobaka som mala, mat zbytocne peniaze aj si take maciatko kupim. Alebo nam nieco mnaukala za plotom a manzel isiel pozriet nasiel tam 4 malinke maciatka. Po par tyzdnoch sme poculi strasny plac, manzel tam siel a zistil ze tam ostalo jedno same a cely den plakalo, bolo hladne, mama sa k nemu nevratila, siel po neho, rebrik sa mu zlomil, otrho si slachu na ruke, nelutoval, lebo zachranil ziveho tvora, hoci macky nemusi. Maciatko sme si vzali dnu, aby sa mu nic nestalo, ja som ho krmila striekackou, ani to nevedel, musela som sosak obalit rektalnou rurkou aby to mal makke, nevedel este sam kakat (kocurik) manzel mu masiroval ritku aby sa vykakal, prezil, kazde 2-3 hodiny som ho krmila. Kedze sme mali vonku psika, bala som sa ze by mu ublizil, tak sme sa rozhodli ze ho dame susedom. Ked som im ho niesla (schopneho pit z misky, sam uz vedel kakat), tak som plakala strasne za nim, ale vedela som ze mu tam bude dobre. Mal krasnu budku, vsetku vybavu, sice im po par tyzdnoch zdrhol , co nasa dcerka zle niesla ale zachranili sme ho. Susedia si potom zaobstarali macku a chodi s nimi a so psom na prechadzky 🙂 Kazdy sme iny.
@katka1981 krasne si vas opisala 😀
Ja som tiez rozchodila macku ked ju privalil rebrik, zadne nohy tahala za sebou a neudrzala moc ani stolicu. Dni a noci som sedela pri fene ktora mala zivot na vlasku lebo nedokazala porodit, stence jej odumreli v maternici a prislo sa na to v poslednej chvili...... Ale ani kvoli vsetkym mojim dobrym skutkom voci zvieratam to predsa nemusi znamenat ze nemozem neznasat priatelovho yorka. Ved zo zakladatelky nerobte obludu.
Ked sa tu zalozi tema typu mam/nemam ist na potrat tusim sa tam tolko stran nepopise ako o yorkovi 🙄
@marcelatje ty im to tu ešte vysvetluješ? jáááj, maš moj obdiv kočka...keby si tu niektore mali vybrat medzi človekom a čoklom tak vyberu čokla....totižto problém týchto zien je ze vynucuju ,,lásku,, a to sa proste neda vynutit, dá sa na tom popracovat ale reči typu ,,určite by som milovala,, no nemilovala v istých priapdoch ....ked to tu tak velmi porovnavame tých ludí a zvieratá tak prečo su mnohé same bez chlapov, alebo v nefunkčných vztahoch? Sak prečo nemiluju? Je to jednoduché nie? Asi preto ze chlapovi nestači len miska s vodou, dalšia s granulami a sem tam škrabnuť vajkáá... 😀 😀 😀
chore je davat na vyber bud pes alebo clovek. Pes je pes, clovek je clovek. Ked zakladatelke temy vadi pes, o ktorom vedela a doteraz ho tolerovala, co bude nasledovat potom? Alebo za tym stoja mocenske zaujmy?
@stardust sak ale kolko tu bolo takých prispevkov asi od čoklomilov, nech sa prace ona a podobne, ze pes tam bol prvy!! , proste ,,vyplula slinu,, ved to poznám tiez v nervoch povypravam a potom ma aj mrzi a nič z toho čo sa ,,navyhražam,, neurobim. Mrkla som si aj jej stare temy a nič take tam nema čo by naznačovalo inym problémom ako to zvyčajne býva. Proste niekedy moze byt naozaj jediny problém to, ze uz ma niekto po krk toho ako sa sam stara o psa a hlavou sa jej premavaju rozne aj ,,hriešne,, myšlienky. Ja som rok odolavala dat preč mojho ,,morčaka,, ale mala som alergiu ja a dcera stafylokoka v oku kožna kontakt so zvieraťom neodporučala - liečili sme to rok. Ale proste srdce mi trhalo lebo Gabo bol moja srdcovka holt musel preč - zviera je menej ako naše zdravie. A napr. mačka, pes to moze spat aj so mnou v posteli a neni mi ,,ani vreda,,.
Ja som psičkárka a svojho psa si nedám, no viem, čo obnáša starostlivosť o psíka, keď ho nechcem "obabrať" a naozaj sa starať. Chápem, že nie každý je na to stavaný. No podľa mňa nie je problémom pes, ale tvoj priateľ. Prečo on psíka nenaučil spať celú noc? Normálne dospelé psy neotravujú 5x za noc, ja by som mu teda veľmi rýchlo vysvetlila, že zobudiť ma nebol dobrý nápad. Rovnako hygienické návyky... Myslím si, že keby si tvoj priateľ dal robotu s jeho výchovou, ani by si o ňom nevedela a špinavé labky by ti ani nenapadli ako problém.
Ak ho naozaj niekomu chceš dať, tak isto nevymýšľaj s útulkom. Po yorkovi sa iba zapráši, je to "módne" plemeno, dakto sa ho ujme, ak sa teda nechceš s priateľom porozprávať o jeho výchove. Lebo v takejto situácii, keďže ho neznášaš, budete trpieť všetci, a navyše sa Vaše dieťa naučí neznášanlivosti ku zvieratám, čo je naozaj nepríjemný bonus ku výchove. Buď sa ku psíkovi postavte zodpovedno (vychovajte a majte ho ako člena rodiny - všetci), alebo mu nájdite milujúci domov.
@miluna777 tak za prvé útulky sú pre týrané A nájdené psíky. A za ďalšie aj keď je to módne plemeno tak nikto nechce starého psa.
A to či naozaj chodí 5 krát za noc vonku je otázne. Druhá vec je ak nie je kastrovany tak sa chce ísť len vonku vynuchavat A ak ho dá kastrovat je pokoj potom. A je tu tiež možnosť že má zapálené močové A neliecia ho. To nie je len tak kúpiť si psa cestou do tesca na rožky. Je to záväzok na 15 rokov.
@bykaterina Ale veď ja beriem, že je to záväzok na 15 rokov si zadovážiť psíka. A nikomu útulok neodporúčam, ak si si všimla. Viem, aké to tam je. No nebola to ona, kto si psa zadovážil a nebola to ona, kto psa "vychoval" tak, že otravuje 5krát za noc. To by som s nervami nedala ani ja. Takže milý páníček si musí psíka vychovať, a ak ho má na saláme úplne tak isto ako zadavateľka témy, bolo by lepšie mu nájsť lepší domov.
Ono v krajnom pripade by sa dal psík naučiť aj na podložku, alebo na piesok ako mačka. No na druhej strane vidím koľko ľudí je len majiteľom psíka ale o psoch nevedia nic. Akurát obesit to na flexinu a ťahať za sebou ako kozu. Nas minule vystekal hystericky jazvečík panicek mu dohováral psík ho mal na saláme. A moja chúďatko len pozerala na mna ze preco tak reve.
@marcelatje, ale mne je uplne jedno ci ho znasa alebo neznasa, ja som len napisala, ze sa nedivim partnerovi ze nechce dat psika do utulku a ze by mala pochopit ze je to ziva bytost, kt. ma city a trpel by ten psik v utulku, to je cele a za tym si stojim, ci by som zvierata zachranovala alebo nie. Ja z nej obludu nerobim, nepoznam ju. Ale neuznavam ked si niekto poriesi zviera a da ho prec. Ak by mal alergiu alebo je to zviea nebezpecne tak ok. A tym to uzatvaram. A len tak mimochodom, neviem ako mi jej mame v tomto pomoct. Nech sa dohodne s partnerom, my jej s tym nemame ako pomoct.
@miluna777, kamaratka mala dvoch yorkov, naraz ich kupila. Jeden super, hned sa nauci navykom, druhy otrasm sklbal jej sedacku, sral kade tade. Mala take nervy ze hned dala na neho inzerata a zbavila sa ho. Tak mozno zavisi aj od psika. Ja som necitala diskusie ake problemy ma s tym psom, ale je to na nich dvoch ako sa dohodnu.
Asi by ste čítali dva dni, keby som napísala to, čo všetko ma napadlo!....
Nečítala som celú diskusiu, ale:
Som matkou troch detí. Mám troch psov. Starám sa o ďalšie tri deti z detského domova! Čiže 3bio, 3nevl., 3x pes (to ich urážam -to sú naši chlapci)! A mačička.
Svoj príbeh nebudem opisovať, verte, že je smutný...
Tie psy dodali zmysel života mojej rodine! Dcére pomohli zo zdravotných problémov a keď sa narodil môj najmladší syn, strážili si ho ako oko v hlave! Aj foto vám môžem ukázať, ako na posteli ležali vedľa neho!, aby mu nikto neublížil. A sú to dvaja YORKovia!
Myslite si čo chcete, ale pes je jedno úžasné stvorenie, ktoré ak mu lásku dáte, 100 násobne vám ju vráti!!!
@iwka1992 Vezmite partnerovi psa a vezmete mu kúsok srdca!!!
@katka1981 akoze aj nas pes nam v puberte zdemoloval polku bytu, no jeho kupa bolo nase rozhodnutie a tak sme behali po cvicakoch, trenovali, boli trpezlivi a prebrali zanho zodpovednost. Nedali by sme ho pres. Co sa neda moc chciet po niekom, kto nema rad psy a prisiel ku nim akosi nahodou... tam chapem ze tu trpezlivost jednoducho mat nechce.

Ja by som teba poslala do utulku alebo k tvojej mame!ach boze...