icon

Nechcem rodinu

19. jan 2023

Ahojte zeny.
Chcela by som vediet, ci sa tu nachadza niekto, kto to ma podobne ako ja. V poslednej dobe si zacinam co raz viac uvedomovat, ze nechcem rodinu. Nechcem muza, nechcem dieta. Preco? Ked vidim co sa deje s dnesnymi parmi, co sa deje vo svete..je mi z toho zle. Aj tu na MK..proste toto ked citam napr.ako sa muz sprava k zene, ako si ona necha skakat po hlave ako si dokazu niektore znicit zivot napr.ze si spravia hned dieta s clovekom, ktoreho ani nepoznaju..ze sa navzajom ludia podvadzaju atd.. Jednoducho ma chtfa panika. Nechcem tak skoncit. Mam strach.. Co ked ma muz bude podvadzat? Co ked ostanem na dieta sama? Bez penazi.. Co ked ... Proste na 99% som si ista, ze toro nechcem a musim urobit vsetko pre to, aby som tak nedopadla. Ziadne viazanie sa, ziadni muzi..max na sex, ale to je vsetko.. Mate to tak podobne niektora?

moongirl
Autor odpoveď zmazal
moongirl
19. jan 2023

Ja som tiez introvert, samotar
🙂

autor
19. jan 2023

@senticka Dakujem ti velmi pekne ☺

autor
19. jan 2023

@moongirl A tiez to vnimas ako ja?

maranta_leuconeura
19. jan 2023

Autorka, kedysi som bola ako ty. V nasej rodine su vsetci starsi odomna rozvedeni, niektori aj viackrat (!), vzory vo vztahoch som nemala ziadne, lebo vsetko okolo bolo len nefunkcne, ohovarania, hnev, za vsetko vzdy mohol samozrejme ten druhy, nie oni. O decka sa kazdy natahoval, takze vychova bola tiez o nicom, ked jeden dovolil druhy zakazal, take samorasty vsade v rodine.
Dlho som sa nechcela vydavat, naco aj? Aby sme sa rozviedli ako vsetci? Aby sme sa zacali neznasat? Aby sme sa tahali roky po sudoch? Aby sme si robili napriek cez deti?
Az ma jedneho dna osvietilo a prekrocila som tento tiez a povedala si, ze zivot je taky, aky si ho urobis. Teraz som vydata a to ci nam to vydrzi je v nasich rukach, nenecham sa ovplyvnit zlym rodinnym pozadim. Okrem toho mam rozumneho muza, takze aj keby sme sa rozviedli s detmi, viem, ze sa zhodneme a budeme vo vychove jednotni.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
modrykonik33
19. jan 2023

Áno, mám to podobne, bohužiaľ

nely1704
19. jan 2023

Myslím, že ak stretneš človeka, ktorým si budeš istá zmeníš názor. Ak budeš mať svoje hodnoty, zdravé sebavedomie , hranice z ktorých neupustiš, nájdeš takého. Ja som z nekompletnej rodiny a vzdy som bola presvedčená, že takto žiť nechcem. Vždy som snívala o harmonickej rodine a podarilo sa mi to. Viacmenej mame svoju bublinu ( nesledujeme TV a pod.) a vyberáme si, s kým trávime svoj čas , kto nám dáva do života dobrú energiu. Držím prsty

andrea112255
19. jan 2023

Nie si sama..v podstate zdieľam tvoj názor s tým rozdielom že partnera by som asi mať chcela..

Mám za sebou ťažký vzťah aj rozchod s manipulátorom atď... Keď si predstavím že by sme mali spolu dieťa tak mi je zle.. pravdepodobne môj strach mať deti pramení z toho ale celkom často sa nad tým zamýšľam či deti áno alebo nie a zatiaľ mi stále vychádza že nie a to aj z dôvodov ktoré si uviedla ale aj z vnútorného strachu že čo ak zase prežijem niečo podobné a nebudem sa kvôli deťom vedieť odpútať od muža ... Asi mám psychicky blok v tomto po tom čo som si prežila..

Teraz som niekoľko mesiacov single ešte len.. po láske túžim tým som si istá... po deťoch nie .. ale život ma už naučil že nikdy nehovor nikdy a možno raz stretnem muža s ktorým budeme po deťoch obidvaja túžiť.. no momentálne zastávam názor že nie a neviem či sa to zmení

marianarem
19. jan 2023

Ked som spoznala mojho manzela, tiez bol takto negativne nastaveny. Postupne sa prestavil 🙂 Teraz je z neho rodinny typ, spokojny v manzelstve, mame syna, ktoreho ma strasne rad, pol roka bol s nim aj doma na materskej.

loliki
19. jan 2023

Sebapoznanie je veľmi dôležité. Keď dobre poznáš seba, lepšie si vieš vybrať s kým chceš alebo nechceš byť. Ak si introvert, chceš mať všetko také usporiadané, dokonalé. Z toho môže prameniť tvoj strach, že keď to nevyjde, bude to zlé. Myslím, že si dosť múdra, aby si si vedela správne vybrať. Niekedy aj to hľadanie a vyberanie trvá nejakú chvíľu. V Tvojej téme je veľa negativizmu: nechcem... čo ak... OK, treba si vedieť určiť, čo nechceme, ale treba vedieť sformulovať aj to, čo vlastne chceme. Odporúčam skôr myšlienku: Chcem správneho muža, ktorý sa ku mne hodí a chcem mať pokojnú a šťastnú rodinu. Vraj je dobré svoje túžby zviditeľniť, napr. vytvoriť si zošit a nalepiť si tam obrázky, čo chceme mať. Ja som taký urobila na SŠ a našla som si ho, keď som už mala deti... Tie obrazy... stali sa skutočnosťou. 🙂

katuskamala1
19. jan 2023

Svoj zivot mas vo svojich rukach. Ako si zariadis, tak mas.. Koho si vyberies, toho budes mat.. Iba deti dostanes aj take ake nechces ale i tak ich budeš bezpodmienečne milovat. 🤭

babulkomale
19. jan 2023

Mala som kedysi, zamlada, ale preslo ma to. A som rada. Ano, vselico sa moze stat, ale taky je zivot. Treba sa oklepat a ist dalej 🙂 prezit zivot v strachoch je naprd.

luccija
19. jan 2023

Čo keď...je najhoršia predstava🙂koľko máš rokov? Nebojis sa, že raz budeš ľutovať, že nemáš deti?
Bude Ti stačiť s niekým mať sex a to je všetko?

adulik777
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
20. jan 2023

Veď to nieje povinné. Chlapa si treba vyberať s rozumom. Nie zavesiť sa na prvého a nech je aky je, hlavne že je. A vedieť že je to magor ale aj tak si s ním spraviť aspoň 2-3 deti a potom bedakat že nemám kde odísť. A naj je popritom bývať u svokry ktorú neznášam... Takých je tu na koni bohužiaľ veľa. Nakoniec mám aj ja taky príklad v rodine. S celej mojej rodiny mám už len ja fungujúce manželstvo. Samozrejme istotu že mi to vydrží celý život nemám, teraz sa proste rozvádza každý. Takže svadba nieje absolútne žiadna záruka.
Možno keby som mladá, tiež nechcem vážny vzťah ale bez dieťaťa by som ostať v živote nechcela.

kvetinka75
20. jan 2023

keď nechceš, nemaj, ale to, ako sa muž bude správať k tebe, záleží len a len na tebe. Ty udávaš hranice. Je arogantný, hrubý - tak mu dáš jasne najavo , že sa ti to nepáči. Veď najprv s partnerom chodíte, tam máš možnosť zistiť aký je. Nemusíš si s ním hneď robiť dieťa. Existuje antikoncepcia a vždy treba dávať pozor, lebo nikdy nevieš. Síce 100% nie je žiadna ale dá sa vyhnúť takýmto nepríjemnostiam keď človek dáva pozor.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
martul
20. jan 2023

Toto je len a len tvoja vec a tvoje rozhodnutie. Len mám pocit že si sa sústredila len na to zlé a negatívne, čo si zažila ty alebo tvoje okolie. A sama pred sebou si si to odôvodnila. A nestretla so zatiaľ toho pravého, možno to príde možno nie.

zorkahorka
20. jan 2023

Mna by zaujímalo, kolko mas rokov...
Tu na mk pisu len zeny, ktore maju problemy. Vies, kolko maju vydarene vztahy? O takych sa tu nedocitas, neber mk ako odstrasujuci priklad. SamoZrejme, v kazdom vztahu sa vyskytnu problémy, ale je to o tebe, ako ich zvládneš vyriešiť. Netreba pred nimi uz dopredu pred nimi utekat

asocial
20. jan 2023

a co robis na modrom koniku? :D, ale nie, v pohode. POotm, ked budes mat 30 sa ohlas. V mladom veku rozmysla vela ludi rovnako

ahhola
20. jan 2023

A potom sa 50.rocna zobudíš 24.12.sama ako prst a budeš si nadávať, ze si to neriskla.

To co tu čítaš, nieje žiadna relevantná vzorka, ale baby v pruseroich.

Ženské, ktorým sa darí, sem nemajú o co vypisovať, rozumieš? 🙆‍♀️🙃

simonettasimonova
20. jan 2023

Aspoň 1dieta si zaobstaraj budeš sama a smutná a o starobe ani nehovorím. Môj názor

0kristina0
20. jan 2023

@katharas nemilujes ho

0kristina0
20. jan 2023

Každý je strojcom svojho šťastia.

catch22a
20. jan 2023

@0kristina0 jj, kecy

stanulienkat
20. jan 2023

A? Tak nemaj.

0kristina0
20. jan 2023

@catch22a pre teba

tabakmirka
20. jan 2023

Vieš čo tiež mám kamošku, ktorá sa na tieto veci pozerá tak ako ty a je šťastná sama so sebou. Venuje sa sebe, postavila si dobrú kariéru a stačia jej priatelia. Proste sú ľudia, ktorí to tak majú a ak im to tak vyhovuje tak je to fajn.