icon

Nechcem sa stretávať so svokrou

kate988
27. jún 2015

Dobry vecer, som zvedava aky nazor maju ine maminky na moj problem. Moja svokra zije v jednej domacnosti so zenou a vlastne sa tym chvali. Nebol to problem pokial som neotehotnela a vtedy som zacala mysliet na to, ako to raz vysvetlim mojmu dietatu, ze babka zije takto. Vlastne dovtedy ani o nas ani o svojho syna nejavila velky, alebo skor ziadny zaujem, takze som si myslela ze to ani nebude problem ked sa nebudeme stykat. Teraz ked je uz dieta na svete vsetko sa zmenilo zrazu vyvolava furt a ja som najhorsia lebo nechcem ukazovat svokre vnuca. Jednoducho nemam zaujem chodit tam na navstevu a neprajem si aby moje dieta taketo nieco videlo uz odmalicka. Mozno by som bola schopna akceptovat to, keby ta zena s ktorou zije bola normalna, ale ona uz na pohlad nema vsetko v hlave v poriadku, vobec sa nesprava ako zena a to uz nehovorim chybajucich zakladnych hyg. navykoch /mastne vlasy a pod./. Nechcem sa nijak vyvysovat ale ja som zvyknuta na uplne inu uroven. Videla dieta hned po porode /tu jej opachu mi dotrepala do nemocnice!/ a potom sa s nou dovalila aj k nam domov. Zacala som sa jej vyhybat - nezdvihat telefony, vyhovarat sa na rozne dovody preco nemozme prist ani my ani ona, ale dlho sa to takto tahat neda a nakoniec prislo na tu neprijemnu temu a jemne sme jej s manzelom povedali, ze si neprajeme aby nase dieta vyrastalo v takomto prostredi a hoci ju nikto nesudi, nemoze od nas ziadat aby sme sa s tymto sposobom zivota stotoznili. Okamzite sa urazila a svojmu synovi zacala robit vycitky ako place v noci lebo nevidi svoje vnuca a ze sa uz snazi aj ked predtym nemala zaujem a pod. (ma aj ine vnucata - tie ju nezaujimaju co mi je tiez divne, ked je zrazu taka vzorna babka) Samozrejme ze mu zahrala na city a viedli sme dlhe hadky o tom ze je babka a pod. a zacal sa hladat kompromis ze ked mi tak vadi ta druha zena tak sa budeme stretavat iba so svokrou samotnou niekde mimo. Pristupila by som na to ale je tu este jeden dovod - ta druha zena vraj kedysi zila na ulici a ja ani nechcem vediet co tam s kym robila a ake choroby moze mat a ja nevystavim svoje dieta takemuto nebezpecenstvu jednoducho si neprajem aby ju hladkala alebo sa jej co i len dotkla. A ked sa urazila za to, ze sme jej povedali, ze nechceme aby nase dieta videlo dve zeny v jednej domacnosti, neviem ako zareaguje ked sa dozvie este toto. Navyse aj manzel zacina s tym ze prehanam a snazi sa ma zlomit aby sme sa stretavali iba s jeho mamou. Ja vlastne vobec nerozumiem preco svokra zije s touto osobou a vlastne jej ani neverim ze by pred par rokmi zistila, ze sa jej paci rovnake pohlavie kedze bola dlhe roky vydata a aj po rozvode zila s chlapom.

jadelka
28. jún 2015

uprimne, aj mne by sa to hnusilo, celkovo taky styl zivota..mozno, keby babka zila s nejakou zenou na urovni, inteligentnou a podobne, este by som to akceptovala, ale s takou humusackou, ktora musi mat aj IQ tykve, to svedci aj o svokrinom intelekte...predsa clovek zje len s takym clovekom, ktory sa k nemu hodi...uprimne, asi by som sa snazila odstahovat niekde daleko...

lucy125
28. jún 2015

@kate988 Ja napišem iba toto.Presne by som robila čo ty. Ja by som tam svojho syna nepustila,naozaj nemusi vidiet hned homosexuálov od narodenia,postupom času pride na to aj sam,nemusi hned sa pytat prečo jedna babka žije s dedkom a druha babka žije s babkou... ???? tetou.. ?? neviem čo by som mu povedala.pokial nevladne u nich hygiena u mna nastava STOP. a to nie som žiadna fiflena ani tabulkova matka,moje decko sa hrabe na ihrisku v piesku,utrem mu ruky vlhčenym obruskom,sem tam ich otre špinave o tvar,hra s aj s cudzimi,požičanymi hračkami,ked ideme po voku,zdvihne aj plechovku zo zeme 😖,vo vlaku v buse obchytava všetko ok. Ked je svokra odrazu vzorna babka,ok možeme ist von do parku,iba my dve a dieta,teta nech si ostane doma,je to pre teba cudzia osoba a ty nemáš voči nej žiadne zavazky,takže bud svokra sama alebo vobec nie. Ta jej "partnerka" nie je nič ani tvojmu mužovi ani tebe.Ked chce svokra nech pride aj k vam ale sama.teba tiež ta "teta" netolerovala a bola proti aby si tvoj muž ťa priviedol k nim,prečo by si mala robit ustupky ty??? Držim palce a ja by som bola na tvojom mieste taka ista.

bonaqa2013
28. jún 2015

Tak to je ešte dobré, že nebývate spolu. A takto. To by som zniesla. Svokra nech si robí čo chce, aj jej opacha. Snažila by som sa s nimi vychádzať priateľsky. možno kým tvoje dieťa vyrastie, tak svokra už zmení opachu za partnera. A možno že ten ich vzťah nemusí mať ani sex. podtón. Možno sú len kámošky? Aj keď pod jednou strechou.

adrioska
28. jún 2015

Ci prehanas ci nie, robila by som to iste, co ty....uplne ta chapem....mas na to.pravo, je to tvoje dieta....a nejde mi o orientaciu, ale.o to "humusactvo".... Kto nezazil, nepochopi. Prisla by som na kompromis, ze sa babka moze stretavat s malym, ale niekde mimo povedzme a bez spolubyvajucej a kym je syncek maly, tak v tvojej pritomnosti....uvidis, ako sa to v buducnosti utrasie...cas to mozno vyriesi sam....uvidis, drz sa!

sasa1310
28. jún 2015

@kate988 no neviem či by sa to tebe páčilo za pár rokov, keby tebe nevesta diktovala, že tvoj partner sa jej nepáči (a je jedno akého je pohlavia) a zakazovala ti styk s vlastným vnúčaťom poprípade aj tvojim dieťaťom. Lebo aj ty raz budeš svokra. A áno tvoj chlap má pravdu, že preháňaš. Tebe už totiž bude na nej všetko vadiť, aj keby sa na hlavu postavila

viera27
28. jún 2015

Najviac sa mi pacia poznamky : som zvyknuta na vyssiu uroven, mam auto vyssej strednej triedy a pod. Som sa pobavila 😀

natalym
28. jún 2015

Po prečítaní nadpisu ma napadlo: ,, tak sa s ňou nestretávaj. ,,
Skúšala si jej normálne povedať, že Ti vadí jej spolubývajúca a jednoducho sa nemôžeš premôcť? A Tvoj muž, čo na to? Môjmu napr. by sa to ešte viac hnusilo ako mne. Vyhýbaj sa jej, nechoď k nim domov, ale bav sa slušne, to je všetko čo sa dá poradiť.
Úroveň človeka neukazuje len to čo vlastní a na čo je zvyknutý, ale aj ako sa správa hoc aj k povedzme jednoduchším ľuďom a akú má mieru tolerancie.

natalym
28. jún 2015

Ja len nedokážem pochopiť, že na čo tu niekto vypisuje a žiada názor, príp. radu, keď v podstate on už má v hlave jasno.
Jáj či len prikyvovanie sa očakáva???

iwet7
28. jún 2015

nemyslim, si ze Tvoje obavy su prehnane. ked som si tuto situaciu predstavila, zachovala by som sa asi velmi podobne. nebola by som nadsena stretavanim sa malého s babkou a jej partnerkou, presne pre dve veci, ktore ti najviac prekazaju - orientacia a hygiena. z lasky k manzelovi by som sa premohla a na sviatky - meniny, narodeniny + vianoce by som to predychala. inak nie.

lenbea
28. jún 2015

@kate988 Ty, to už čo je? vôbec nepreháňaš, Tvoje obavy sú na mieste. ja by som mala presne také isté pocity, máš na to plné právo a vôbec nemusíš mať výčitky. Nech si hrá na city koľko chce. mužovi vkuse hovor to isté, tie isté argumenty, čo si tu popísala, či chce, aby malé niečo chytilo, ktovie fakt čo môže tá druhá mať. a jeho mama tiež neni v poriadku, ked s nou žije, a predtým žila s manželom a potom s iným chlapom. nechápem. spýtaj sa ho, či mu nevadí, že žije takto zvrátene a ešte k tomu s prostitútkou. ja viem, že je to jeho matka, ale nech sa ňou nedá vydierať, skôr nech sa jej snaž pomôcť, nech sa s ňou "rozíde"

katrinka8
28. jún 2015

@kate988 - tak to s tou hygienou je teda trochu problém (v tom prvom príspevku to nebolo takto podrobne opísané), ale možno by sa to dalo nejako poriešiť cez svokru práve (že by jej napr. Tvoj manžel povedal, či by nemohla nejako "zatlačiť") na dotyčnú pani, aby začala na tú hygienu dbať viac - keď už teda nie pre seba, tak aspoň kvôli dieťatku.

katrinka8
28. jún 2015

@kate988 - no len keď Ty si na začiatku ten problém neopísala podrobne, ale len určité fakty. Ono keď píšeš o probléme a chceš poradiť, mala by si všetko dôležité ozrejmiť, lebo bez toho sa nedá veci komplexne vidieť 😉 V tomto prípade aj tá minulosť je dôležitá, lebo to pomáha utvoriť si názor na svokru.

kiki68
28. jún 2015

ak by bola iba inej orientacie, to by mi neva. Ale ak je to taketo,ze nema hygienu ani,tak to je ina vec. To uz s toleranciou nema nic spolocne. Povedala by som rovno bud sa zacne o seba starat a moze prist,ale bez partnerky alebo smola. Ja nemam problem s inak orientovanymi ludmi, ale ked su zaostali v hygiene,tak to by mi fest vadilo.

adel222
28. jún 2015

isto su lezby? poznam zopar pripadov, ked byvaju spolu dve vdovy, kamaratky z roznych dovodv, napr aby im nebolo smutno. Neviem si celkom predstavit staru zenu, ze bz sa zalubila do dalsej starej zeny. Ale viem si predstavit priatelske spolunazivanie.

kate988
autor
28. jún 2015

nejde len o hygienu ale aj o celkovu mentalnu zaostalost a o to ze vsade su s nimi len problemy a vsade sa treba hanbit za ich spravanie a ako som pisala orientacia mi vadi do tej miery aby ako pise @lucy125 naozaj to nemusi vidiet od narodenia a vidim ze to ma vplyv aj na dalsie jej vnucata ked sa pytaju ci maju 3 babky a dvoch dedkov a podobne

@viera27 vidim ze ta zaujali zo vsetkeho co som napisala iba dve vety ktore ti udreli do oci z nejakeho dovodu. nenapisala som to preto aby som sa chvalila ale na objasnenie situacie lebo ked sa niekto zaujima skor o tvoj majetok nez sa ti predstavi tak to tiez o niecom svedci.

@tiumen to je naozaj ešte horšie :( to si ani neviem predstaviť že by som ich mala trpieť v jednom dome

Ďakujem za srdiečko ktore ste mi ho poslali 🙂

a nakoniec sa situacia asi vyriesi aj sama bez toho aby som na nieco tlacila.poobede sme stretli svokru pred obchodom - nastastie samu. prehodili sme par viet nakolko tak rozhadana ze by sme sa nezdravili s nou napriek vsetkemu co narobila nie som - ako som pisala brala som to s nadhladom a s vedomim ze viem co mozem nabuduce od nej cakat. zrazu ju vnuca ani nezaujimalo vlastne sa tvarila ze ju len zdrzujeme. mm sa jej spytal ci sa nechce kuknut na maleho ze je s nami na co reagovala ze hm dobre a otvorila len dvere na aute nakukla a hned ich aj zavrela uplne bez zaujmu.navrhli sme kaviaren aspon na polhodinku ale ze ona teraz nepojde a vyhovorky - poznam ich tiez sa tak vyhovaram ked chcem niekoho slusne odbit. tak som ju slusne s kludom konfrontovala rovno aj pred mm aby sme si boli na cistom vsetci traja a zrazu to ona vobec tak nemyslela uz zrazu ani neplace a to sme zle pochopili a podobne omacky. no uplne babka ktora sa nevie dockat vnuka :D klasika presne ako som predpokladala. ona ma asi len potrebu robit synovi vycitky ked ma nahodou dlhu chvilu a naladu pohrat sa s deckom ako so steniatkom a potom uz ked nema naladu tak nech idu vsetci do zadku. aj muz bol celkom v pomykove ked videl konecne sam na vlastne oci ze nase dieta ju zaujima rovnako ako on ked bol maly a tak ako sme ju zaujimali aj predtym. len asi videla ze sa trochu zbierame po troske z problemov ktore su za nu tak treba pridavat! a ked sa to bude opakovat tak jej uz poviem aj co si myslim o jej partnerke.manzel znova raz pochopil ze nic sa nezmenilo a reci ako sa snazi boli len vymysli a za toto sme sa museli vadit.a uz vidim ze takto sa to bude opakovat kazdy polrok ked bude mat svoju chvilku.

kate988
autor
28. jún 2015

@adel222 oni ked niekde idu tak sa bezne predstavuju ako priatelky a to nie v zmysle kamaratstva. ta jedna je lesba urcite ale o svokre velmi silno pochybujem lebo taky ludia to zistuju uz v puberte a nie po niekolkych vztahoch a dlhorocnom manzelstve a troch detoch. svokra ma 52 a ta druha je od nej o 16 rokov mladsia. a aj keby bola lesba ja neverim ze by sa jej pacila taka hnusna zena ved je plno takych zien ale zato su upravene a slusne, inteligentne. sama som jednu taku poznala v skole bola najlepsia ziacka v triede boli sme dobre kamosky a pomohla aj s ucivom a nikoho so svojou orientaciou neobtazovala. preto si myslim ze ak je s nou z nejakeho vrtochu tak to v hlave ani nema v poriadku

mmichael
28. jún 2015

@kate988 nevadí ti, že tá žena s ktorou teraz pohrdaš, skedysi mojkala tvojho manžela? kedysi mu umývala vajká? vychovala ho? to ti nevadí? ako si si mohla dať urobiť dieťa synovi takej ženy?
😠

natalym
28. jún 2015

@mmichael Toto bolo dobré. 😉

natalym
28. jún 2015

@kate988 Tak ja si myslím, či je alebo nie je lesbička nie je Tvoja vec. A koniec koncov táto informácia Ti nie je na nič. Podstatné je, že sa Ti hnusí, alebo proste nemáš ju rada, tak sa jej vyhýbaj a hotovo. Či čo? Je to problém sa vyhýbať stretnutiam? Ja som kedysi manželovi povedala, že skrátka nechcem chodiť k jeho rodičom tak často, preto lebo a tiež preto, lebo aj tak sme málo spolu, tak prečo sa zdržiavať návštevami svokrovcov každý víkend a pochopil celkom v poho. Vyjdem v ústrety samozrejme, pretrpím, ale obmedzujem. No ale moja svokra nie je tento prípad. Vadí Ti svokra, alebo jej kamoška, alebo všetko dokopy?

natalym
28. jún 2015

@mmichael Koľké by sme si to rozmysleli, poznať najprv svokrovcov. 😀

mmichael
28. jún 2015

@natalym a s tvojimi rodičmi sa stretávaš? a ako často?

natalym
28. jún 2015

@mmichael Nie často, len na cintoríne. V tomto ohľade to mám jednoduchšie aj môj muž. 😉

mmichael
28. jún 2015

@natalym tak ale nie je to morbidné? tvoji rodičia mrtvi, a svokrovcov neuznávaš, a deti majú aj nejakých starych rodičov?

natalym
28. jún 2015

@mmichael Prečo? Uznávam. Len nemám potrebu tam ísť každý víkend. Je na to niečo zlé?

mmichael
28. jún 2015

@natalym hádam nie, ale keď nemáš rodičov, možno by ti aj nejako mohli byť užitoční

natalym
28. jún 2015

@mmichael Nechaj tak.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
kate988
autor
28. jún 2015

@mmichael nie nevadi. lebo ta zena nezila vzdy s touto osobou.mala manzela ktory sa staral aj ked bola uz vtedy nezodpovedna.aj po rozvode mala priatela nie priatelku.syna vykopla z domu hned jak sa dalo musel si na zivobytie zarabat sam a to kompletne na najom bytu a vsetko okolo toho.zil s priatelkou s ktorou sa rozisli a vratil sa k mame a to uz tam bola aj tato osoba nastahovana.kratko na to spoznal mna a nakolko zo svojho mizerneho platu 350€ nevladal platit im najom 200 a este z toho zvysku aj zit a obliekat sa dlho tam nezotrval. najprv som o tomto ani nevedela bolo mi cudne ked si nieco vybehol domov a mna nikdy nezavolal predstavit.stalo sa to parkrat a som sa urazila ze takto sa moze spravat k nejakej stetke alebo ma potom bere len ako zabavu a vtedy to cele prasklo ze sa mi to hanbil povedat a na druhej strane keby som to vedela hned ako som ho spoznala asi by mi to naozaj okamzite pokazilo cely prvy dojem. ked uz som o nich vedela tak som sa dozvedela ze ta pani si ma ani nepraje vidiet kym sme sa raz nestretli na ulici a vtedy som uz zrazu bola vitana. takze nie nevadi mi to lebo som si brala jeho a nie jeho matku.

kate988
autor
28. jún 2015

@jarmillka dakujem a potvrdilo sa mi dnes ze hoci som so zatatymi zubami urobila ustupok nebolo to k nicomu dobre :D vychadza mi z toho ze problem vobec nie je v stetavani sa ale len v potrebe robit hriechy v rodine. a ja si z tych utocnych komentarov nerobim nic od niekoho koho v zivote nestretnem neviem naco to taky ludia vobec citaju ved uz davno som napisala ze tato diskusia sa rovno moze uzavriet ale neda mi to nevyjadrit sa

adrialinka
2. júl 2015

Pokial ti svokra predtym nevadila, preco ju odsudzujes za to s kym zije? Ta "humusacka" je nejaka vulgarna, sprosta, nasilna, zakerna, zla? Pokial ma dieta rado svoju babku, aky je dovod nepustat ho tam? Deti ludi neposudzuju, neodsudzuju a uz vobec nie za ich vyzor. To len my "dospeli" sme tak zdeformovani.. Pokial sa tam necitis dobre, ok, tak tam nechod. Ale nevidim dovod aby tam nemohol manzel bravat dieta..