Podobate sa na svoje mamy? Ako ked sa na nu pozriem, je pribrata, zanedbana, pozera tv, nevzdelava sa, nema ziadne trvale konicky, nestara sa o seba ma 60 rokov a nepracuje.uz je len doma. Nechce ani cestovat. Bojim sa ze skoncim rovnako. Snazim sa zit uplne iny zivot. Mam 36 a nezijem s nou. Len ked si spomeniem aka bola babka. Tak mama sa uplne stala nou. Aj vyzorom aj myslenim... je to take zvlastne. Ale ja nechcem tak skoncit a byt taka.
@dskjhfdlkdjhl ale preco sa ona tak podoba na babku.. ktora zila v uplne inej dobe a mala ine moznosti..
Prečo by si mala byť taká ako Tvoja mama? ... moja mama bola celý život dáma, upravená, pekne oblečená, ovešaná zlatom, dnes má po 70-tke a furt je za dámu, stárne s gráciou, a ja jej fandím, ľúbi sa mi, ako sa o seba stará aj v takomto pokročilom veku ... ja som pravý opak - teplákový skôr chlapčenský typ, mám 45 ... je to len na Tebe, aká budeš.
Proste to nemá mama v povahe. Vyhovuje jej táto pohodlnosť či ako to pomenovať. Ty si svoj život ži podľa seba, buď aktívna tak ako ty chceš.
Neprežieraj sa, nezanedbávaj sa, nepozeraj TV, vzdelávaj sa, nájdi si koníček, staraj sa o seba a nebudeš ako tvoja mama.
aj moja mama skoncila ako babka. zial. ale v inom smere.
Ak sa budes o seba starat, tak nebudes pribrata, teraz sa zrejme staras a ci ti to vydrzi ukaze iba cas, to sa tyka aj ostatnych veci napriklad toho vzdelavania, alebo zalub, co si dala ako priklad. A podoba sa na babku preto, lebo si od nej mozno aj nevedome zobrala priklad a taky zivot jej vyhovuje a ak jej nevyhovuje nema chut ho menit, nie je dolezite aka bola tvoja mama a tvoja babka, dolezite je aka budes ty.
Kazdy to ma vo svojich rukach. Aj ty. Tak sa snaz a nebudes.
Podobam sa s mojou maminou v tom,ze napriek praci , nasej rodine a povinnostiam,nikdy nezanevrela na kamaratky,vzdy si nasla na ne aspon niektori piatok cas na navstevu. Teraz na dochodku s nimi takmer kazdy mesiac cestuje do ineho mesta na vylet alebo aj celi vikend. Nedopriala si to moc kym vychovavala mna,az teraz. Ja si doprajem aj teraz ako mlada.
Inak vyzorovo sa nepodobame vobec, mamina je prirodzena blondyna ( ja tmava po ocinovi) a vravela mi vela krat ze nikdy nebola velmi chuda ako ja,ani ako dieta. Sme podobne povahovo 🩷☺️
Na mamu sa podobat nemusis, precoby aj
Neries mamu a babku, ries svoj zivot.
@domkakvet snazim sa starat ale kedze som cerstvo po porode tak som dost ina.. ale snazim sa schudnut co som nabrala. A ona mi napriklad povie ze to uz sa ti nepodari.ja som tiez po porode ostala s kg navyse a este pockaj ked prides do prechodu.. a take reci
Ale zije tak biedny zivot, len nakup, navarit, jest, tv a sem tam navsteva, lekar, a vela veci jej vadi je uhundrana..
Tak jasne, ze ked prides do prechodu, tak to bude tazsie a ze sa kila nepodari zhodit po porode, tak ta fraza sa v minulosti pouzivala bezne a bola aj celkom realna, vtedy sa tak zeny o seba nestarali.
A ja práve chcem byť ako tvoja mama a môcť si dopriať v šesťdesiatke taký luxus užívať si oddych :D. Lenže o tom, môžem ja (ty už menej zatiaľ) len snívať.
Nám také nehrozí a ak dožijeme, tak ešte v 75-ke budeme “čiperne” podávať robotické výkony v práci. Z toho vyplýva, že tvoje strachy sú úplne zbytočné ;).
@jakubrianka ona nepracuje lebo nechce je leniva nie preto ze ma hojno nasporeno.
Ja by som chcela napr skoncit ako moja mama … sice uz Teraz ma 75 + ale vitalna, vysportovana, dobre oblecena a casto jej hadaju 10 rokov menej …
Moja maminka nedavno zomrela. Pevne verim, ze budem taky uzasny človek ako bola ona a tak isto rovnako uzasna mama pre moju dceru.
Je to v tvojej hlave. Ja rozhodne ako moja mater nie som a nikdy nebudem. Ona bola mamonárka a deti boli prekážkou. Nikdy ma nemala rada, nikdy mi neprejavila lásku, nevedela variť. Ja som si povedala, že nedovolím, aby moje deti trpeli ako ja
Ja zas nechápem, že to je akože vnímame ze je nejaka horšia ked už má svoju vek tak aj oddychuje pri telke, na nadváhu aj koli veku, možno už tak nezvládze, mozno ma zdr problémy...ako je to jej vec, je v starsom veku a môže.predsa nakladať so svojim casom ako chce a nie je to zle.ty kludne rob tak ako je tebe príjemné, presný opak a bud so sebou spokojná
Biedny zivot je to v tvojich ociach, zi si podla seba, priority sa ti mozu po 20-40 rokoch tazsieho zivota zmenit (ano, deti zivot o dost stazia), ano aj menopauza robi svoje. Znies ako male dieta, nie ako 36rocna matka.
uvidíš o 25 r aká budeš kočka ty... len aby si nedopadla horšie ...
Co mas z toho, ze okydavas vlastnu matku? Ved ju nechaj zit tak, ako ona chce a Ty sa zariad, aby si nedopadla este horsie. Je to len v Tvojich rukach, ale vyzeras byt taka ufnukana, ze sa moze velmi rychlo stat, ze Ti to z tych ruk vypadne.
To,že tvoja mama dopadla tak ako ju opisujes,nie je nič proti tomu,ako ju vlastná dcéra osiera po nete...to ti tak veľmi ublížila?
Má tvoja mama jednu dobrú vlastnosť?😉ty budeš musieť byť v kondičke a pracovat, lebo v jej veku budeš mať 20 r dieta, ktoré ešte bude možno 5-6 r študovať.Moja mama je úplne iná ako bola babka, ale ja som celá mama len ona je introvert a ja extrovert, ale gro povahy, vzťah voči rodine, záľub sme rovnake
Tohto sa aj ja desim a bohuzial,cim sa starsia vyzorovo sa na nu coraz viac podobam a dokonca uz aj vahou. Len dufam,ze povahovo nebudem ako ona. Davam si na to velky pozor. Geny neoklames a musim sa velmi snazit,aby som nebola ako ona a uprimne niekedy je to dost vycerpavajuce.
Moja mamina má 76, má za sebou univerzitu tretieho veku, minimálne raz ročne ide s kamarátkami na poznavacku, raz do mesiaca majú babinec, dva krát do týždňa chodí cvičiť, pravidelne divadlo, koncert alebo nejakú spoločenskú udalosť aj s tatinom. Chodia na výlety, turistiku, bicyklovať, otec dva krát do týždňa tenis. Spolu aspoň jednu väčšiu dovolenku raz za čas, minulý rok las vegas, predtým, ny, Kuba, Thajsko, loď po karibiku... mne by nevadilo dopadnúť ako Moja mama 😅
Mojej mamy mama milovala cestovanie, bola obezna, ale cestovať vládala,mala veľa kamarátok, vždy u nej niekto sedel na kávičke.
Je len na tebe, ako dopadneš, pouč sa z chýb svojich rodičov a vytvor si vlastný život 🤷♀️
Predpokladam, ze tvoja mama bola taka vzdy, asi to nevzniklo zo dna na den. Pokial k tomu nemas sklony a ides si svoje, nevidim dovod na obavy 🙂
.... jej priority su iné ako tvoje, v tvojich očiach vzbudzuje pohoršenie, vidíš ju ozaj iba horšie...
Ak to nechce ona nijako zmeniť, tak ju môžeš akceptovať... a vidím ze možno nechceš.....
Zamysli sa nad sebou, môže tvoja mama povedať že máš o ňu záujem, rada tráviš čas v jej spoločnosti, pomáhaš ako môžeš... len to odmieta?
Posudzovať, odsudzovať druhých je to najľahšie....
Čítam diskusiu o cestovaní, krásnom pre niekoho plnohodnotnom živote... no nikde nezaznelo
či tá žena napr. 40 rokov pracovala manuálne v kuchyni, v lese......za minimálnu mzdu....
Tie hodnoty sú u každého iné....
Obetavosť a schopnosť si aj dopriať... rodina, záujmy, koníčky.... stresy, finančne zabezpečenie...
"ťažký život" , nezáujem, povaha, ctižiadostivosť, mať rád zmeny a snahu zmeniť život....
Babku si asi tiež nemusela...
Milujem ako sa tu chce niekto posťažovať, trocha možno aj aby ho polutovali, a tu sa to zmeni na súťaž “moja dokonalá vitálna mama v 70tke” 😀😀😀😀 také komenty, že len som sa prišiel pochváliť a nič iné nedodám do diskusie
Mas to len vo svojich rukach😉