icon

Nechcem žiť, ale musím pre dieťa

26. aug 2022

Som v koncoch. Žijem len pre dieťa. Nikdy som nemala v živote extra šťastie, vyšla som z nešťastnej rodiny, bez peňazí, mama zomrela v mojej mladej dospelosti, zvyšok rodiny s a stará len o seba a nemáme žiadne bližšie väzby. Napriek tomu som sa prebila, vyštudovala, našla som si dobrú prácu. Vážny vzťah som mala len 1, ale on nemal záujem o rodinu ani deti. Dohodli sme sa teda na rozchode. Potom som si našla psychického tyrana. Samozrejme na začiatku taky nebol a naplánovali sme si dieťa. Teraz ma ponižuje, nadáva mi, každých pár dní mi hovorí aby som vypadla z jeho domu. Deje sa to úplne z ničoho nič, napr cestou na kúpalisko ma ponižuje pred cudzími ľuďmi, doslova z minúty na minútu za jeho správanie zmení z pekného rodinného výletu na ponižovanie a výsmech. Odmalička trpím panickou poruchou na čo mi dnes s úplnou istotou chladne povedal že ma niekto v detstve znásilnil, preto to mám. Je mi zle, nechcem žiť, plánujem spôsoby ako odísť, jediné čo ma tu drží je dieťa.

autor
26. aug 2022

@veve14789 to ma mrzí, keby sa mi stalo to čo tebe tak ma už nič nezastaví

autor
26. aug 2022

@malena 2 roky má

romanka2211
26. aug 2022

A nechceš žiť len kvôli tomu, že žiješ s psychopatom, alebo celkovo ta život ako taky nebaví, nenapĺňa ?.... Tiež som si v živote prešla vselicim, ale vieš co , život nie je iba zlý, je aj krásny, treba mať len pri sebe správnych ľudí...Niekedy si človek mysli, ze uz ďalej nevládze, ze uz ho v živote nič nenaplní, neurobí šťastným, ale nie je to tak, my ženy sme silné, silnejšie, než si niekedy muži myslia, nevzdávaj sa, ver mi, že keď sa pozrieš spätne na svoj život za 5 rokov, tak to co sa ti teraz zdá, ako bezvychodiskova situácia, bude raz len zla spomienka a budeš na seba hrdá, že si pozbierala poslednú silu žiť...len odísť od idiota

malena
26. aug 2022

Ano urob to, ventiluj svoje pocity, ... ja keď som zistila, že môj partner mi za chrbtom flirtuje a vypisuje s kolegyňou, som nabehla ku ním domov a jej mužovi som povedala, že nech tej flandri zahodí mobil, keď vypisuje inému a ešte ďaľšie pikošky som im tam na dvore vykričala, a to už vyšla aj jej svokra, aj susedia povychádzali, to ste mali vidieť aké rošambo som tam urobila, ... dotyčná chodila pomaly po kanáloch a môj ani nepípol, keď videl, čoho som schopná,...

luccija
26. aug 2022

Žiadny chlap nestojí za to, aby si niečo také spravila aj, keď si to teraz nemyslíš.Z každého problému je riesenie ako veľké je dieťa?zvládla si ťažké veci smrť maminy, vyštudovala, máš dieťa...je to málo?musíš byť silná žena, keď si to všetko zvládla.Kazdy má zle dni...treba premýšľať ako odísť od chlapa možno nie dnes, o týždeň, ale odídeš.Maly má krásny vek ženy dokážu nemožné kvôli deťom.Preco bol incident v azylaku?

alexnina777
26. aug 2022

a prečo nemozmeš nič? ved možeš všetko, ty rozhoduješ o tvojom živote nie on..azylový dom je riešenie.. nechceš žiť lebo si zdeptaná z psychopata, tam sa ukludníš, bude ti psychicky dobre..budeš sa sa na to pozerať zas inak.. nechať tu opustené dieťa je aké riešenie? komu pomože?

malena
26. aug 2022

zlatíčko malé, pre neho si celým svetom, pamätaj na to a urob prosím aj nemožné, aby nebol nešťastný, keby som mohla Ti pomôcť nejako...

autor
26. aug 2022

@romanka2211 nikdy som neoplyvala energiou a šťastím, musela som vyslovene makať na tom aby som nebola depresívna (veľa práce, športu, zalub), pracovné problémy ma ľahko položili, nepopieram že som citlivá. Ale teraz už makať asolutne nevládzem a nechcem. Vieš ako sa hovorí o starých ľuďoch že kym chcú žiť tak im slúži aj zdravie. Akonáhle sa opustia už je koniec. A ja som sa už akoby opustila a moja hlava vyhlásila koniec

luccija
26. aug 2022

A takých hajzlov čo sú v robote v obleku a doma hovado je veľa.mozes napísať do ipečka majú poradňu nemusíš telefonovať...ísť s pravdou von tvoju situáciu nerieši veľa ľudí neuverí, že sa tak správa, alebo si vypočuje...presne to on chce zničiť Ta čaká Ťa s malým ešte pekný život toho sa neboj.ake berieš AD?

vler
26. aug 2022

@luccija presne tak. Autorka, zivot je dar, nevzdavaj sa ho kvoli kretenovi

malena
26. aug 2022

Ako ťažko sa čítajú tieto slová, veľmi ťažko... tvoja hlava možno, ale skús ešte zapojiť tvoje srdce,... chystám sa so svojími dievčatami niekam na výlet, mohli by sme sa stretnúť niekde ?

romanka2211
26. aug 2022

Odkiaľ presne si? Nemáš žiadnu kamarátku, ktorej by si sa zdoverila s tým co prežívaš?

veve14789
26. aug 2022

Zacni o tom hovoriť,ked o tom ľudia nevedia nemôžu pomôcť nijako, verím ze to zvládneš a aj to chceš zvládnuť lebo tu máš malé dieťa.. 3 roky po jej smrti sa narodil syn..to som už povedala ze ďalšie nie a tak som túžila po dievčatku a teraz ho mam,a tiež ma 2 roky... nevzdávaj sa

luccija
26. aug 2022

Vždy vladzes ovela viac ako si myslíš...ak sa cítiš veľmi zle zavolaj si sanitku dajú Ti niečo na ukludnenie, zoberú na príjem a zavolajú psychiatra.
Ak chcete nápis ..nikto nie je tak sám ako si myslí🙂

autor
26. aug 2022

@romanka2211 mám kamarátku ktorá o všetkom vie ale to nič nerieši. Vieš čo by som potrebovala? Aby žila jeho matka a prefackala ho z každej strany za to čo robí.

autor
26. aug 2022

Ďakujem všetkym nezvladam odpisovať konkrétne, plačem 5 hodín vkuse, každé slovo opravujem aspoň 2x, ledva vidím čo píšem

malena
26. aug 2022

Len či by to pomohlo, ... vie o tvojich myšlienkach a pocitoch, čo máš v úmysle ? Mal by to vedieť ten kretén...

autor
26. aug 2022

@malena to si mala.ale inú situáciu. Ja keď pred niekým vytiahnem naše súkromie tak sa chudaci budú cítiť len trápne lebo sa ich to netýka. Ty si urobila vo svojej situácii dobre

romanka2211
26. aug 2022

Jemu by pomohla možno facka od teba v podobe toho, že mu ukážeš, ze sa ho nebojis, ze ta nedokáže ovládať, a hlavne, ze vieš ŽIŤ aj bez neho...

malena
26. aug 2022

viem, že to bola iná situácia, bolo to ohľadom toho že je dobré ventilovať svoje pocity, vykričať všetko celému svetu, ... zbaviť sa toho balvanu na duši, ktorý nás dusí...a ktovie, možno by sa nikto necítil trápne, alebo aspoň nie všetci, ... nikdy nevieš, čo sa môže zmeniť v ktorú chvíľu, vedela by som o tom napísať román zo svojich skúseností...

malena
26. aug 2022

a nejaký podnájom len pre teba a dieťa ? Vlastne si na rodičovskom, takže financie budú asi problém však...mohla by som ti aj v tomto pomôcť.

autor
26. aug 2022

@malena Presne tak financie

malena
26. aug 2022

mohla by som pomôcť, napíš mi správu

orangiiina
26. aug 2022

Kamarátka nejak nepomôže. Nechce? Chod do azylaku, je to ťažké tam ist, ale bojuj! Mas prácu, do ktorej sa môžeš vrátiť? Mám 2rocneho syna, keby som bola na tvojom mieste, bojujem zúbami, nechtami. Nevzdávaj to! Som z BA, ak by si niečo potrebovala, ozvi sa.

autor
26. aug 2022

@orangiiina kamarátka je tu pre mňa v tom zmysle že môžem ísť k nej na noc alebo dve (ma psíky čo sa nekamaratia s deťmi), vypočuje ma aj o polnoci ale to nezmení moju nechuť žiť

malena
26. aug 2022

Verím, že aj nechuť žiť sa dá zmeniť, aspoň zmierniť, nechýbalo by ti objatie dieťatka ? Mne keď bolo najhoršie, toto mi pomáhalo, stískať svoje dieťa.

orangiiina
26. aug 2022

Ono to tak byva. Človek vypočuje, ale tam to končí.
Chod za svojim synom, pozri sa na neho do tej postieľky a povedz si, či by si niečo take urobila. Nechala by si ho samého na pospas, vzala by si si život a nechala ho jemu? On môže byt tvoja hnacia sila, mysli na neho. Mala som samovražedné sklony, najhoršie je z nich dosta sa. Keď to prejde, uvedomíš si, že myslieť na to, bola hlúposť. Vyhľadaj pomoc, popros o silnejšie lieky. Keď z tohto kruhu vyjdeš a prestaneš na to myslieť, budeš mat čistú hlavu a budeš vedieť ako z toho von. Držím palce a modlim sa za teba. Nevzdávaj sa!

autor
26. aug 2022

@malena mne nie, smrť pre mňa znamená koniec. Ale jemu by určite maminka chýbala

malena
26. aug 2022

A keby si skúsila na meste požiadať o mestský nájomný byt ?

malena
26. aug 2022

Nie len chýbala, trpel by tým celý život... žil by s pocitom, že jeho mamka sa zabila, ... moje deti celú základku v škole kreslili výkresy pre maminky, učili sa básničky na deň matiek, vyznania pre mamičky, ich celý život hlavne ten detský je o mamičke, prosím mysli na to, ... viem, že je to ťažké, ale my ženy dokážeme bojovať ako levice ak ide o deti.