icon

Nechcem žiť, ale musím pre dieťa

26. aug 2022

Som v koncoch. Žijem len pre dieťa. Nikdy som nemala v živote extra šťastie, vyšla som z nešťastnej rodiny, bez peňazí, mama zomrela v mojej mladej dospelosti, zvyšok rodiny s a stará len o seba a nemáme žiadne bližšie väzby. Napriek tomu som sa prebila, vyštudovala, našla som si dobrú prácu. Vážny vzťah som mala len 1, ale on nemal záujem o rodinu ani deti. Dohodli sme sa teda na rozchode. Potom som si našla psychického tyrana. Samozrejme na začiatku taky nebol a naplánovali sme si dieťa. Teraz ma ponižuje, nadáva mi, každých pár dní mi hovorí aby som vypadla z jeho domu. Deje sa to úplne z ničoho nič, napr cestou na kúpalisko ma ponižuje pred cudzími ľuďmi, doslova z minúty na minútu za jeho správanie zmení z pekného rodinného výletu na ponižovanie a výsmech. Odmalička trpím panickou poruchou na čo mi dnes s úplnou istotou chladne povedal že ma niekto v detstve znásilnil, preto to mám. Je mi zle, nechcem žiť, plánujem spôsoby ako odísť, jediné čo ma tu drží je dieťa.

autor
26. aug 2022

@orangiiina ja ani nechcem ľudí zaťažovať. Samozrejme keď ho tu vidím spinkať všetko by som pre neho urobila ale o to viac plačem že nevládzem. A nezvládam fakt že som s niekým.s dôverou a láskou začala vzťah a splodila dieťa a je z toho tak príšerny odrb s prepáčenim. Ani v najhoršom sne by mi nenapadlo do čoho sa rútim.

dominikamacakova
26. aug 2022

No hrôza... Ja som na vlastné oči videla ako suseda z oproti paneláku vyskočila z okna. Mala dve malé deti možno tak 1r a 3r. Bývala s agresívnym cigáňom a stále sa hádali. Tak ona kvôli nemu vyskočila z okna a nechala dve malé deti samé 😩 Hrôza keď na to pomyslím.

malena
26. aug 2022

viem, zažila som... mne sa to stalo dva krát, neboj, tiež som mala podobné myšlienky, teraz už trocha lepšie, tiež bojujem, nie si sama, ja však nemám ani tú priateľku, teda mám ale býva ďaleko a navyše má ešte väčšie trápenie.

malena
26. aug 2022

@dominikamacakova preboha, a čo sa stalo s tými deťmi, chudátenká 😢

autor
26. aug 2022

@dominikamacakova bože hrozné. My sa ani agresívne nehadame, on má prakticky zničí pár dobre mierenymi vetami. Psychické týranie ako vyšité, keď som čítala nejaký letáčik tak 9 z 10 bodov spĺňal. Niekedy dávnejšie mu to aspon bolo ľúto a na druhý deň síce bez slova ale aspoň priniesol kvietok a vedela som že ho to mrzí. Dnes žiada on za jeho excesy moje ospravedlnenie

autor
26. aug 2022

@malena ďakujem ti veľmi za tvoje slová

haley7897
26. aug 2022

Idem prečítať diskusiu, ale nedá mi začať tým, (je to niekde medzi stanoviskom a otázkou zároveň) uvedomujes si / prečo dat niekomu, špeciálne niekomu tak s prepáčením hnusnemu takú moc nad tvojim životom. Si jediná kto mu túto moc môže odobrať. Nič z toho co on hovorí nieje relevantné, nevypoveda nič o tebe. Len o ňom. Mne je úplne jasné aká náročná situácia to je, bola som sama v náročných situáciách/ vzťahoch, takže to nepovažuj za zlahcenie tvojej situácie. To ani náhodou. Len potrebujem aby si si uvedomila, že tú moc co má nad tebou ma aj preto, že to prijmas. Hoci nedobrovoľne.
A co sa týka samovraždy. Asi každý rozumie, že je to ťažká téma. Ale aj tu je treba v súvislosti s tvojim synom pochopiť jednu vec, a síce, že samovraždou sa bolesť nekončí, len sa presúva. Presunies svoje trápenia syna a najneskôr v puberte bude sám s rovnakými myšlienkami na smrť zásobenymi tým, že ho tu na všetko nechala mama samého.

malena
26. aug 2022

Nemáš za čo, mohli by sme sa stretnúť, napíš mi správu, budem rada.

dominikamacakova
26. aug 2022

@malena to vôbec neviem 😥 ale dúfam, že sú aspoň u starých rodičov

autor
26. aug 2022

@haley7897 ja nikomu nič nedávam, bezbranne sedím a nechávam sa ovládať. Pretože pre mňa je absolútne nepochopiteľné aby som niekomu ubližovala,.posmievala sa, útočila na citlivé témy, a aby to bol niekto blízky to je maximálne vylúčené. Mám rôznych známych aj rodinných príslušníkov, ktorí mi nesedia, dokonca sa ku mne aj zachovali zle ale všetko sa dá vydiskutovať keď je záujem. Ale tu nie je záujem a útočí sa úplne na najviac citlivé témy, dávajú sa najväčšie podpasovky. Napr mojej sestre som priznala panickú poruchu a ona sa mi vysmiala že beriem lieky. Ja som kvôli tomu takmer denne rok plakala že so sestrou s ktorou sme mali vždy dobrý vzťah sme takto dopadli. A čo urobil partner? Otočil to proti mne že sestra mala pravdu a ja som citlivka. Keby sa niekto vysmial môjmu partnerovi alebo sestre za depresiu, úzkosť, paniku, hocičo také, tak prisahám že toho človeka prefackam

autor
26. aug 2022

@haley7897 proste chcem povedať že pre mňa je ubližovať iným cudzie a už len ten fakt že nejaký môj blízky úplne bez výčitiek ublíži mne a plačem tu 6 hodín vkuse a on pozerá telku je choré choré choré. A s tou samovraždou máš pravdu, aj keď to sama opakujem, brzdí ma len a len dieťa

malena
26. aug 2022

No zdá sa, že tvoj partner mal zlú výchovu, žiadna empatia, možno nemal dostatok lásky v detstve, niečo za tým bude také ...

orangiiina
26. aug 2022

Nemáš to ľahké, ale vyplač sa, výkrič, stretni sa s malenou, ak je nablízku. Jedno stretnutie s osobou, ktorá podobne zažila, vie pomoct. Už len, že sa porozprávas sa a dostaneš to von, je prvý krok. Samovraždou nič nevyriešiš, iba ublížiš. Na druhých nemysli, ani na sestru, iba na dieťa.

dominikamacakova
26. aug 2022

@autorka to je jedno ako sa hádate, podstatné je čo chceš kvôli nemu urobiť a nechať tu dieťa. Má sa oň aspoň kto normálny postarať? A to je aj jedno, že ti doniesol kvietok keď bolo neskoro. Keby si videla čo ten cigán robil keď zišiel dole a videl ju na zemi? On tam vrieskal, reval, brala ho sanitka... Ja vlastne ani neviem čo tá žena chcela dokázať. Nechala tu dve deti a zničila im život kvôli nejakému vyschnutému debilovi

haley7897
26. aug 2022

Nepochopili sme sa. Mne je jasne, že toto je jednosmerná záležitosť z jeho strany. Videla som to priveľa krát. Čo hovorím je, že jeho slovám prikladáš váhu, hoci žiadnu nemajú. Čokoľvek on o tebe povie nemá žiadnu váhu. Žiadnu hodnotu. Nadobudne to váhu len vtedy, keď to od neho prijmes. Plač a smútok je pre tento typ len hnací motor. Dáva im to pocit sily. Nič to na ich správaní nezmení. Teda určite nie lepšiemu. Naozaj by stál za zváženie aj ten azyl. Je mi jas3, že sa ti tam nechce, nikomu by sa tam nepáčilo, ale ty potrebuješ začať plánovať čo ďalej. Potrebujes začať vidieť koniec na konci tunela. Takto je to bezutesne. Inak sa ti budu prijímať aj tie jeho kydy keď budeš vedieť, že mu tikaju hodiny do chvíle ked6sa ho uplne zbavis. Ver mi, je to úplne iný pocit.

autor
26. aug 2022

@malena jeho mama viackrát potratila až sa im podarilo, on je mladší z dvoch bratov a jeho brat je oveľa horší lebo okrem toho že je povahou x-krát väčší psycho, ešte aj pije a nemá problém udrieť ženu alebo dieťa. Skôr ich ľúbili až príliš a myslia si že môžu všetko na svete

autor
26. aug 2022

@dominikamacakova nič, skrat. Ktorý môže prísť na každého človeka

malena
26. aug 2022

Aha, a je to tu,... bol chovaný ako paša, a stalo sa z neho .... toto. Jednoducho, ty si v tom nevinne, natrafila si na nevychovaného a bezcitného fracka, bez schopnosti vcítiť sa do niekoho iného, ... a keď natrafia na citlivú povahu tak je zle. Tiež som citlivka a určite by som reagovala ako ty, som však aj dračica, ktorú keď chlap naštve, šlahne po ňom čo prvé schytí do ruky a odíde aj s dieťaťom, a kludne aj pod most, stále lepšie ako pri takom hňupovi.

malena
26. aug 2022

@malena aj ten azylák a potom sa určite naskytne niečo lepšie.

malena
26. aug 2022

@orangiiina presne tak, podstatné je dieťatko, ...

autor
26. aug 2022

@haley7897 rozumiem ti, prakticky toto isté mi povedala psychologička. Máš to veľmi dobre pochopené, dúfam že nie aj vyskúšané na vlastnej koži. Ja viem že mnohé si povedia že mám o čo si koledujem, ale ja ani nechcem odísť. Ja chcem aby to bolo normálne, ako bol normálny napr ako včerajší deň. Úplne obyčajná nudná rodina. Áno môžem odísť do azylu na niekoľko mesiacov a počkať či sa spamätá. Ale jemu presne o to aj ide. Často mi opakuje frázu "chod bývať sama a uvidíš, aké to je, tu ti je až príliš dobre". Chce si dokázať že na ňom závisím.

autor
26. aug 2022

@malena ja som niečo medzi, vybuchnem, obranim sa, tým samozrejme hádku vystupňujem a nakoniec ja revem a myslím na smrť a on pozerá telku..

miadi
26. aug 2022

V prvom rade sa prestan tolko lutovat. Neplac 6h koli tomu co ti Niekto povedal a uz vobec nie rok kazdy den.. si mama zacni viac mysliet na svoje dieta menej na svoje psychicke uzkosti neutapaj sa v depkach. Zacni viac mysliet na to dieta ze si zasluzi lepsi zivot a najlepsiu verziu teba ako dokazes byt. Tvoje dieta mà len jednu matku a nou si ty ! Nepouzicaj ho ako “ brzdu” ktora ti brani v ceste za sebevrazdou. Zacni ho brat ako dovod na radost do života. To najvacnejsie co mas a koli comu zdolas vsetky tazkosti.

malena
26. aug 2022

Toto poznám, keď čakáš, že si všimne, ako hrozne ti je, on pozerá telku,... zo začiatku som to tiež ťažko niesla, ale potom som sa s tým naučila žiť a trocha sa obrnila,...väčšina chlapov je asi takých, myslím, že oni nedokážu byť takí citliví a vnímaví ako ženy, ... a ako sa chová k synčekovi ?

autor
26. aug 2022

@miadi ja sa neľutujem. Ja nedokážem pochopiť prečo si majú ľudia robiť zle.. blízki ľudia.. kľudne nech vynadaju kolegovi, anonymovi na internete, bezohľadnemu človeku na ceste alebo v obchode. Ale prečo sa.mnu ľudia posmievať a útočiť na najbližších? Chce ma.tu niekto presvedčiť že je to normálne a na som citlivá? No tak to radšej budem citlivá ako sviňa

autor
26. aug 2022

@miadi plus ja nemám psychické úzkosti, všetky moje ťažkosti sú externého pôvodu

haley7897
26. aug 2022

Práveže to mám odzite aj na vlastnej koži a denne to vidam pretože sa venujem skupine žien u nás v UK ktoré sú obeťami domáceho násilia.
Tvoj partner sa nezmení, pretože z toho kričia črty sociopatha, pripadne narcissistu. Títo ľudia sa nikdy nemenia, nedá sa to ani liečiť a ani tých 0,001% ľudí s takou diagnózou co sa zázrakom dostanú na terapiu sa ne ne nechodí liečiť, ale chodia tam len na akési pravidelne udržanie v realite aby boli schopní chápať situáciu z perspektívy iných ludi. Lebo oni ani ne prežívajú situácie ako my. Vnímajú ich inak.
To ze ty si doma v slzách je preňho zdroj sily, robí mu to doslova dobre. Cíti sa hodnotný. Odober mu to a uvidíš psycho. Zrazu nájdeš prázdneho chudáka. On potrebuje pravidelne cítiť akú má nad tebou moc. Najväčším strachom narcissistov a podobných psychpatov je, že ľudia prekuknu ich divadlo a uvidia aký sú prazdni a sami v nutri. Tam je tma. Ty si jeho zdroj.
A co sa týka toho, že nechces odísť a chceš naspäť dobre časy. Na to je tiež termín. Codependecy. Ono nieje náhoda, že je s tebou. Tento typ si spravidla, zámerne vyberá len empaticke a citlivé bytosti. Nikto iný by s nimi nebol. Všetko čo prežívaš tu už cez kopirak bolo, prešli tým mnohi iný. A chcem zdôrazniť slovo PREŠLI. Dostali sa na druhú stranu a bolo zase slnečno.

autor
26. aug 2022

@malena viackrát sa aj stalo že bola takáto situácia a zrazu mu preplo a direktivne zavelil že ideme na zmrzlinu. A ja v tej túžbe aby bolo všetko ok som išla. Psychologicka ma na to upozornila že to nemam robiť. Ale bola som tam len prvýkrát nedávno a ešte sa učím. K synovi je dobrý ale veľa spolu nie sú. Nestará sa o nič, len sa trochu pohraju keď príde domov. A väčšinou čím horšie je to medzi nami, tým viac sa snaží to kompenzovať u syna

malena
26. aug 2022

To sa nedá pochopiť, taká bezcitnosť, ja to takisto nedokážem, ... snažím sa s tým naučiť žiť, a časom aj tá láska voči chlapovi povolí a už ťa to tak nebude zarmucovať a bolieť...

malena
26. aug 2022

aspoň že tak ku tomu synovi,... lebo tá moja kamarátka, čo som ju spomenula, jej partner je absolútny pako, ktorý sa chová hrozne aj k synčekovi, a aj jeho 5 ročný syn mu povedal, že je šílenec.