Nechuť do ničoho
Ahojte.prosim vas mate a vy take stavy ako ja mavam dlhodobejsie obdobie.ze sa mi nic nechce a ani ma nic nebavi.rano vstanem uz som unavena.nechce sa mi varit a upratovat.lezu mi na nervy vsetci co su kompletne doma lubim nadovsetko.ja uz neviem ci aom len unavena alebo mam nejake depky?
ahoj, ja mavam z casu na cas taketo stavy, akoze vstanem a najradsej by som bola, keby bol koniec dna,v taky den som doslova za zdochlinu, totalna apatia ci ako to nazvat, ani nevyliezam z pyzama, neumyvam sa, proste nic, len som s malym, postaram sa iba o to zakladne, aby mal co ptrebuje. ale trva to jeden den, a potom fungujem ako stale. z casu na cas proste takto potrebujem zresetovat
stav vyhorenia - tiež tým prechádzam. Typické pre matku, ktorá je uväznená v dlhodobom dennom stereotype
@barbara088 za tým môžu byť aj zdravotné problémy - napr. štítna žľaza...
alebo aj obyčajný stereotyp - máš tri detičky, podľa veku odhadujem, že si v jednom a tom istom kolotoči tých 7 rokov, navariť-upratať-oprať-navariť-upratať-ožehliť-navariť-umyť- atakstáledookola, niekde pomedzi to riešiš deti, sem-tam nejaká rodinná návšteva, či výlet...
koľko máš času len pre seba? máš nejaké koníčky mimo domu? kamarátky?
uzivaj magnezium + B vitamin, alebo si najdi pracu.....chcela by som mat cas sa takto cele dni vymrdzovat 😀 😀 😀
@barbara088 @lienka737 tiez sa priklanam k tomu,ze to moze byt Stitna zlaza, pripadne zelezo. Dajte si skontrolovat krv. Tu v NL doberam casopis o Stitnej a tam bol clanok o tom, ze velmi casto sa psychicky/psychiatricky pacient lieci na sydrom vyhorenia, psychozy tazkymi liekmi a pri tom stacilo skontrolovat krv a zacat s liecbou SZ. Ked zacali riesit SZ, vsetko sa zlepsilo.
@sissy27 mimo domu nic.chodime casto na vylety tam som normalna a na dovolenke super.ako nahle som doma nic.nervozna.len chodim neviem co skor zacat
@hanka_april no neviem kde by som mala deti.ja to nemam ako stale.ale niekedy ma to drzi dlhsie.niekedy mam den ze sa mi snad ani dychat nechce
@barbara088 poznam, je to stereotyp, len ako z neho vyjst, na to dom este neprisla... 😎
Prosim Ta, to co Ti napisala Hanka_april, to si ani nevsimaj, jedine, co je z jej prispevku hodnotne, su prve 3 slova, ostatne si ani neber k srdcu, takto reaguje niekto, kto nezazil nieco taketo, ja ked som mala 15 mesacne dieta, tak som bola tiez hrdinka, teraz po 2 detoch mam take stavy ako Ty (a to aj preto lebo som bola tehotna, potom 3 roky kojila, potom zase tehu, takze vycerpala som si telo, plus k tomu nocne vstavanie a tak), mozes zajst aj za lekarom, nic tym nepokazis a urcite zacni brat aj nejake vitaminy...
@barbara088 tak skus velke davy magnezia s vitaminom B - mavaju take, ze MagneB6, rachni si aj dve denne a k tomu sumak magnezia a kavus cokoladu aspon 3 dni a uvidis 😀
@barbara088 aj ja mám také stavy posledné dni a to mám len jedno a už tiež neviem ako sa nakopnúť
@barbara088 asi jedno s druhym, ked Ta permanentne niekto niči, ubera Ti to chuť do života. vela ludi je takych. poznam do velmi dobre aj osobne, už tretí rok...
Ja viem ze pri troch detoch to je tazko ale raz do tyzdna ist dakam cvicit alebo behat? Nemal by kto varovat?
@barbara088 myslim ze sem tam to dopadne na kazdeho..
ja si davam kavu rano a magne B6..a som jak baranok 🙂 teda oproti minulosti..
ale ked uz je toho na mna moc a mam par dni za sebou takych ako popisujes, malu dam na vikend k mame a ja spim a relaxujem,nic neriesim..
no mam len jedno dieta a mam ju kam dat ked treba. neviem ako ty...
my si s muzom pomahame navzajom,vidim ze aj na neho to niekedy pride.nase rodiny sa neboli schopne sa postarat ani o nas a nieto este a nase deti....nechcem to viac rozoberat.jedina moznost ako mat cas na seba je ze bud idem ja von a on je z detmi alebo naopak....inak sme stale s detmi.zavidim takym rodinam co si kam maju dat deti aspon na hodinu...
@barbara088 pokus sa co najviac vypadnut zo stereotypu. ja som na materskej uz 5 rokov, tak sa snazim co najviac aj na nakupy chodit bez deti. stretavame sa s kamoskami a ich detmi, obcas idem s kamoskami von bez deti a hned je svet krajsi 🙂 . lubime svoje deti, svoje rodiny, ale potrebujeme aj vediet, ze zijeme. ze sme neostali iba matkami, ale sme aj zeny, zive bytosti so svojimi potrebami, takze obcas musime byt sebecke. potom sa to aj rodinke vrati, lebo spokojna mama = spokojna rodina.
tak sa neboj ukradnut si cas iba pre seba. mozes chodit na manikuru, ku kozmeticke, cokolvek ti vyhovuje a robi ti radost. hlavne ked uz niekam ides bez deti, nemaj vycitky svedomia, nevolaj domov, muzovi povedz ze moze volat iba v pripade priameho ohrozenia a poriadne si to uzi 😉
@barbara088 tiez som si presla takymto obdobim, vtedy som mala pocit, akoby mi niecim prekryli vnimanie, vsetko bolo take nevyrazne, nic ma nebavilo. Nevedela som, ako z toho von. Doktor mi poradil magnezium, kalcium. Podnes den ho uzivam, samozrejme s prestavkami. 🙂 Potom som zacala vysivat, strikovat, citat ( knihy som citala ciste oddychoveho zanru), pomaly som sa vratila do prace a potom sa to nejak stratilo. To bolo pred 20timi rokmi. Teraz pri malej som taketo obdobie nemala a pevne dufam, ze ani nebudem mat. A este mi pomahalo, ked som sa na nieco zacala tesit. Napr. na Vianoce. Tak skus nieco vymysliet, snad ti to pomoze. Drzim palce 🙂
@barbara088 chod nakupovat :D shoppen 😝 kup si nieco pekneeeeeee
@hanka_april Ja si dávam denne Magne B6 FORTE a nepomáha 😖
@hanka_april nemá každý doma rodičov, ktorý by pomohol s deťmi, a nie každá mama chce ísť od 9 mesačného do práce 😉 ale to magnézium skúsim aj ja 🙂
@maria1989 preto som dala viac variant, aby som pomohla 😉 pretoze ako spominas nie kazda mama chce ist, tak ja som zase mavala vyssie davky, ked som musela ist 😅
@hanka_april a fungovalo? taká vec by mi ani nenapadla, že na lepšiu náladu nejaký vitamín 😀
@barbara088 Zrejme bude zohravat velku ulohu aj Vas vnutorny nepokoj, psychicka unava, a nasledne aj fyzicka...Skuste ist na to zvnutra, doplnte telu potrebne vitaminy, mineraly, aby Vas "nakopli". Jedzte vela zeleniny, ovocia, orechov, semien, robievajte sebe aj detom zeleninove smoothies. Ked k nim pridate aj chia semena, a to hned rano na ranajky, budete mat dostatok energie min. na cele dopoludnie.
A ano, ked clovek chce nieco pre seba urobit, treba sa niekedy k tomu prinutit...musime pochopit, ze za nas nikty iny nic neurobi ;)
Energiu Vam doda okrem pestrej stravy napr. aj Zeleny jacmen, je vhodne jeho dlhodobe uzivanie.
Snazte sa vychutnavat si prechadzky s detmi v prirode, chodte si zabehat, zasportovat, precitajte si dobru knizlku, vecer si urobte teply kupel - s par kvapkami levandulovej silice, pripadne levand. olejom si natrite pred spankom (alebo aj cez den) spanky, prip. silic do aromalampy. Levandula ma velmi upokojujuce ucinky na psychiku, pomaha zharmonizovat telo po dusevnej stranke. Tiez by Vam pomohla relaxacna masaz...
Odporucali by sme pripadne aj makovy alebo mandlovy olej, 1KL rano a vecer, obsahuje velky podiel vapnika, zeleza, horcika, ktr. su dolezite pre cinnost nervovej sustavy.
Moznosti a sposobov je viac, budeme radi, ked navstivite nasu stranku, mozno Vas nieco zaujme, pripadne Vam radi poradime.
Síce deti nemám, ale takéto stavy mám občas aj ja... to magnézium, čo Vám radia, pomáha aj mne. Proste keď má človek stres, alebo je kvôli niečomu vyčerpaný, rýchlejšie sa telo zbavuje minerálov, a keď sa nedoplnia, tak sa to len a len zhoršuje. Tiež to môže byť štítna žľaza. Mne pomáha tiež sa premôcť a ísť na čerstvý vzduch, alebo si v pokoji vypiť kávu a prečítať knihu na dvor (prípadne otvoriť okno). Držím palce 🙂
Ako je spominane vyssie, moze ist aj o ine priciny, anemia, porucha stitnej zlazy a pod. Vhodne by bolo, aby ste najskor navstivili dr. a urobili min. krvny rozbor. Ani vitaminy a vyzivove doplnky by ste nemali uzivat len tak sama od seba, bez toho, aby ste nepoznali vysledky Vasich krvnych testov. A uz vobec nie umele vitaminy...
@maria1989 ano, vitamin B1 je vitamin dobrej nalady 🙂 ja ked som bola u gynekologa, ked som chcela otehotniet na preventivke, tak mi preventivne daval tyzden b-komplex injekcie, ze to tak povzbudi a zlepsi naladu, sa smial 😀 😀 a potom ked som zostala v druhom stave, mala som taku uzkost a strach, ze ci je vsetko ok (asi ako kazda mamicka 😀 ) tak mi dal magnezium a odvtedy ked ma chyta unava alebo je taky infekcny cas buchnem si megadavky magnezia a Bkomplex, alebo Magne B6...atd
ked som nastupila do prace, byvalo mi smutno za malu a nevedela som sa sustredit, tak som si buchala Magne B6 a Ginko a by si neverila ako to zaberalo 😀 😀 😀
@hanka_april b komplex beriem aj ja... no skúsim skombinovať s magnéziom 🙂 možno sa potom budem vkuse vyškierať 😀
@nutrimas uzivam dlhodobo chlorelu

Toto mám aj ja. Tiež ma nič nebaví. Tak som zvedavá na reakcie......Tak celkovo to mám niekoľko rokov, sem tam je nejaký svetlejší deň, keď niečo začnem (napr. cvičiť), ale vydrží mi to pár dní.