Necítim sa súčasťou rodiny, sklamala ma
Sme veľká rodina, som z 5 súrodencov. Už máme skoro všetci dospelé deti. Vyrastali sme vo veľkom rodičovskom dome, veľa sme sa všetci spolu stretávali. Posledných 10 rokov je však tých stretnutí čoraz menej, väčšinou každý príde pozrieť mamu iný deň či víkend. Otec už nežije. Chýbajú mi spoločne rodinné stretnutia, ktoré sme kedysi mávali niekoľkokrát do roka. Rozhodla som sa preto zorganizovať spoločne Vianoce. Mama súhlasila, v podstate by som sa o väčšinu veci postarala ja. Od začiatku novembra som začala riešiť logistiku, poobvolavala som súrodencov, nech vedia, a dajú vedieť aj deťom. Mal to byť spoločný štedrý deň a prvý sviatok vianočný, s tým že kto by mohol, by prišiel už pred štedrým dňom. Prešli 3 týždne a už mi sestra dala vedieť že asi nepríde, bratova žena vymýšľa že tiež nechce, niektoré deti tiež nechcú - a to som ponúkla že by kľudne aj netere a synovci mohli doniesť partnerov. Proste same výhovorky počúvam a strašne ma to štve, lebo to potom úplne stratí ten účel stretnutia celej rodiny a spoločných vianoc. Preháňam podľa vás? Mama sa nechce do toho miešať, podľa mňa by však mohla skúsiť súrodencom dohovoriť, že by to aj ju potešilo...
Zeny, mne sa uz vazne zda, ze toto je nejaky fake troll…Autorka tu stale toci o konkretnom planovani jedla, aj ked zaciatocny problem bol, ze vlastne vacsina rodiny odmietla. Cize ja nechapem, preco by jeden normalny clovek isiel diskutovat zlozenie stravy. Tiez sa vobec nevyjadrila k polozenym otazkam, ako vlastne vnima, ze na tu chatovacku taha svagrine, ktore chcu byt aj s VLASTNOU rodinou, nenapisala, ako to chcela riesit s darcekmi, detmi, vlastnymi detmi a podobne. Len tu omiela stale nieco o nugetkach, chlebickoch a podobne. Mne sa uz nechce prispievat, nejak uz neverim, ze toto je realna diskusia..
@lonely66 My sme mali návštevu a tá spala v obývačke na gauči a sestra došla zo zahraničia a že ona sa vyspí na nafukovačke, tak sme zbehli kúpiť, nafúkali a ľahla som si na ňu, so mnou sa točil celý svet 🤣 sestra ľahla, s ňou tiež 🤣 sfúkli sme ju, šupla som sa do postele k dcére a sestra spala na mojej posteli. A tak už niekoľko rokov je nafukovačka v pivnici.
Predsa potrebujem vyriešiť či to vôbec viem zorganizovať, keď sa tu vyrojili same odborníčky, že toľko jedla je nemožné pripraviť v jednej kuchyni atď
Každopádne som dnes volala s bratom, ktorého žena nechce prísť. Samozrejme samé výhovorky o tom že ona bude mať veľa práce a že chcú také kludnejsie Vianoce. Ale že keby bolo na ňom, tak by prišli. Tak ju ešte skúsi prehovorit, deti že by nemali problém. Zvyšok obvolam zajtra asi.
To nie je skladanie sa na všetky výdavky, len symbolická čiastka za jednu rodinu, aby sa tak pokrylo aspoň niečo. Ja dám väčšinu a mama by tiež prispela z toho čo hovorila
@lonely66 🤣🤣🤣🤣
@bosorkabb niekto tu preškolenie sumu 700-800 E, skoro mi zbehlo, od smiechu
No počkať! A tie nafukovačky vlastne máme? ☝️🤔
TO ZE CHCE KLUDNEJSIE VIANOCE NIEJE VYHOVORKA , UZ MA NORMALNE VYTACA ZE SI NEDOKAZES PRIPUSTIT ZE TY TU NIESI NA KONI ABY SI NIEKOMU DIKTOVALA AKO MA TRAVIT VIANOCE 😤😡😡.
Keby si moja svagrinna a vkuse vyvolavas a nedokazes tolerovat nase rozhodnutie tak Ti uz normalne vycistim zaludok ci Ti to sproste nieje.
Este budes pricinou hadok medzi bratom a jeho zenou, lebo im organizujes zivot, gratulujem, fakt idealne Vianoce pozerat sa na zdutu svagrinu
@sisa_s 😅 treba zmenu
Lebo nebudú mať dosť času na to, aby zvyšné Vianoce trávili v súkromí, keď už napríklad mama nebude medzi nami ....
@autorka, tak po (1) nik z nás tu nebude vecne, no nie je fér rodinu takto citovo vydierať potencialnou smrťou babky. A keď zomrie tak čo potom? Prevezmes žezlo a začnú nové vydieracky typu “ja tu nebudem vecne, môj brat tu nebude vecne”, atd atd?
Po (2), z diskusie vyplynulo, že ostatní babku navštevujú, no nie všetci v rovnakých časoch. A s tým máš ty v tejto diskusii problém. Ostatným je už z tvojich reakcii jasne, prečo tam členovia rodiny nechodia vtedy kedy ty. Sorry, ale ved ty sama máš mamu zjavne úplne v paži, keď ju chceš vystaviť tomuto tvojmu “sociálnemu experimentu” - sak z toho čo ty pre nu tak horlivo planujes, po tej tvojej organizácii aj infarkt môže dostať 😵💫.
A po (3), moja naj kamoska tiež takto pocuvala od babky toto vydieranie smrťou pri rôznych príležitostiach už od začiatku strednej školy, akonáhle tam už nechcela tráviť 2t letných prazdnin. Vies ako to u nich dopadlo? Kamoska ma dnes 40, babka stále žije (a stále vraj nezmenila rétoriku) a kamoska ju dnes cielene navštevuje iba 1x v roku, keďže tu toxicitu uz posledné roky fakt nedávala.
@som_realistka tak ale rátaj len mäso na večeru pre toľko ľudí. Určite ide o cca takú sumu ak ratas všetko na 3 dni.
Ja tak nejako chápem, že sa nestretávate. 🫢
@autorka To fakt? Ides vyťahovať, že mama raz nebude? No nebude, všetci zomrieme.
Si veľmi únavná, nechaj rodinu, nech si každý robí podľa seba. Že by brat aj prišiel, ale svagrina nechce. Jednak preňho je to jeho mama, jednak chlapom bývajú takéto veci väčšinou jedno. Raz má novú rodinu, tak majú svoje zvyklosti a tradície.
Kks pripomínala mi jednu členku muzovej rodiny, ktorá tiež robi takéto vydieracky 🤮🤮🤮🤮čím ďalej tým väčší hnus
@oblecenie99
no ja by som skôr silno uvazovala nad muzovym duševným zdravím 😁 akebo teda nech si to užije muž ake teda so všetkým, čo k tomu patrí! On si nachysta prroviant, prinesie posteľné prádlo atd, idealne aj chladničku 🤪.
@karolinakr
jasne ze aj rezeň na štedrý večer. My budeme mat jeden deň pecenu kačku s kapustou knedľou, potom lososa so šalátom a potom ten rezeň 😁Kapustnica na týždeň

Mne by sa otročit v kuchyni pre 30 ľudí nechcelo.