icon

Necítim sa súčasťou rodiny, sklamala ma

24. nov 2024

Sme veľká rodina, som z 5 súrodencov. Už máme skoro všetci dospelé deti. Vyrastali sme vo veľkom rodičovskom dome, veľa sme sa všetci spolu stretávali. Posledných 10 rokov je však tých stretnutí čoraz menej, väčšinou každý príde pozrieť mamu iný deň či víkend. Otec už nežije. Chýbajú mi spoločne rodinné stretnutia, ktoré sme kedysi mávali niekoľkokrát do roka. Rozhodla som sa preto zorganizovať spoločne Vianoce. Mama súhlasila, v podstate by som sa o väčšinu veci postarala ja. Od začiatku novembra som začala riešiť logistiku, poobvolavala som súrodencov, nech vedia, a dajú vedieť aj deťom. Mal to byť spoločný štedrý deň a prvý sviatok vianočný, s tým že kto by mohol, by prišiel už pred štedrým dňom. Prešli 3 týždne a už mi sestra dala vedieť že asi nepríde, bratova žena vymýšľa že tiež nechce, niektoré deti tiež nechcú - a to som ponúkla že by kľudne aj netere a synovci mohli doniesť partnerov. Proste same výhovorky počúvam a strašne ma to štve, lebo to potom úplne stratí ten účel stretnutia celej rodiny a spoločných vianoc. Preháňam podľa vás? Mama sa nechce do toho miešať, podľa mňa by však mohla skúsiť súrodencom dohovoriť, že by to aj ju potešilo...

karolinakr
29. nov 2024

raz som čítala o takej babe v sekte, mali tam voľný sex a večer sa každý uložil na "voľný" matrac alebo nafukovačku, a večer potom len počula z každej strany pazvuky..aby to nebolo aj tu, že ľudia si po štedrej večeri ľahnú na posteľ, a z každej strany sa ozve funenie..5 párov, celkom slušný koncert a autorka si povie: "bolo mi to treba? viac krát nepozývam !"

lonely66
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
29. nov 2024

@karolinakr
áno, už to síce nie je také vtipné ale má to zmysel 😁 Takáto kravovina sa mi tu fakt este nepodarila - toľko prepisov v jednom komente 😂.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
29. nov 2024

Mňa úplne dostáva, že @autorka rieši LOGISTIKU, a pritom všetko spraví SA.

blonde_bella
29. nov 2024

Bude to mať 300 strán, lebo každá máte potrebu sa vyjadriť a presviedčať autorku donekonečna o svojej pravde...v Tom lepšom prípade....
V tom horšom prípade sa vysmiavate a nakladate jej....

karolinakr
29. nov 2024

@blonde_bella k šikane, že vysmievate sa a nakladate jej - ja som jedina tu povedala, že chapem, že sa jej cnie za starymi dobrymi časmi, ked sa ako rodina stretavali,,,lebo či si to chce niekto priznať, a či nie, menime sa, starneme, tiež po smrti niektorych členov som začala snivať o dalekej minulosti a išla mi hlava vybuchnuť...lenže tu to niekto vnima ako manipulaciu....potom sme sa dostali k vtipnym autokorektom a tam som povedala, že par ludi sa už hotuje na nafukovačku, a aby na koniec zle nebolo, že tam bude niekto sexovať
97.55% tu diskutujucich to považuje za šialeny napad, poznam asi 3 rodiny, kde to tak robia..nie je to síce moja šálka kávy, ale akceptujem, ak niekto udržiava inak tradície ako ja

blonde_bella
29. nov 2024

@karolinakr prečo si to berieš na seba?
Ja si myslím, že tie ktoré idú fakt bomby to o sebe vedia... Niektoré komentáre sú naozaj už cez...

karolinakr
29. nov 2024

@blonde_bella možno s tym sexom.na nafukovačke, ale to som chcela len zažartovať

karolinakr
30. nov 2024

@h2 však hovorím, keby dali anketu, že tradície Vianoc na Slovensku, tak 100 ľudí, 100 chutí

leila82
30. nov 2024

Nečítala som všetky odpovede, takže neviem či tu bola otázka ktorú položím...mňa zaujíma,keby všetci súhlasili a ľudí to bude asi hodne, máte taký veľký stôl na štedrý večeru, alebo máte predstavu jesť na etapy?A môj názor, na štedrý večer by som takto určite nešla, veľmi by ma to unavovalo, jednoducho moja predstava by bola iná ako vasa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
30. nov 2024

@leila82 Ja si to viem predstaviť aj tak, ako robia na ďalekom východe, keď som tam bola na návšteve...Cca 40 ľudí sme sedeli na zemi 😄 gumený obrus na zem...a všetky dookola...hostina ako sa patrí 😉 lepšie som sa nenajedla nikde inde...

letfenixa
30. nov 2024

@oblecenie99 ďakujem ti, aspoň na niečo bola táto diskusia dobrá. Išla som pozrieť na booking a zajednala som nám pobyt po Novom Roku v Novom Smokovci, som nad tým ani neuvažovala, že určite už nič nie je dostupné.

karolinakr
30. nov 2024

@letfenixa cela rodina či s mužom?

oblecenie99
30. nov 2024

@letfenixa To je super 😁 ja muža neviem nahovoriť, on furt na mňa hodí tie psie oči, že ale mamka nás čaká a malý sa teší na starých rodičov, no a ja sa radšej prispôsobím, lebo presne viem, že by mi frflanim znechutili Vianoce, takto im frflem ja 😅 užite si pobyt

oblecenie99
30. nov 2024

Ale keď už riešime tie staré zlaté časy... To fakt ste mali niektorí také Vianoce, kedy bolo bežné, že sa tam zišla celá rodina, široká ďaleká, na viac dní? Lebo ja si spomínam len na našich, ja s mojou sestrou a áno, boli tam aj starí rodičia s otcovej strany, ale tak sme bývali v jednom dome. Zvyšok sa navštevoval navzájom na ďalší deň a na druhý sviatok vianočný. Ja si myslím, že autorke je ľúto za časmi, keď boli spolu ako rodina (čiže mamka plus ocko plus oni piati), možno, to je už dosť ľudí. Len si neuvedomuje, že to bola stále len úzka rodina. Len ich bolo viac súrodencov. Chápem, že ju mrzí to celé, ale spôsob, akým to komunikuje aj tu (absolútne neprihliada na rozumné argumenty, len dajak bude, nech prídu všetci do jednej nohy a ten kto odmieta vymýšľa) je proste dychberúci. Moja skúsenosť s týmito rodinnými stretavkami (a v nie takom hororovom zložení a v počte) je aj v najlepšom nazvem rozpačitá. To sú proste tak trápne, silené akcie, že by som sa radšej niekde skryla, najmä na Vianoce. Tam tá trapošina lietajúca vzduchom by sa dala krájať. Najhoršie jež že ti, ktorí najviac chcú, aby takéto stretka boli, sa napokon vzdialia, ani tam nie sú, nájdu si x výhovoriek (obsluhujem, varím, pečiem, idem sa prejsť, atd.). Nehovorím o Tom, že ja som už aj v strese z toho, že čaká nás to isté doma u našich a tu sa to vždy natiahne a viem, že budeme trošku meškať a mama bude urazená, muž zduty, že sme odišli od jeho mamy k mojej mame.. každý je podľa mňa tak trošku citlivý na svoju časť rodiny, a keď sa už teda hráme na sem ideme, tam ideme, tak je prirodzené, že tam bude krivda, že prečo u vašich môžme toľko a u našich len toľko. Pritom by bolo treba proste prijať fakt, že deti z hniezda vyletia, založia si vlastnú rodinu, vlastne spoločne tradície, a áno, navštevujú rodičov, ale tam idú už zo svojho domova. Keby na mňa švagriná skúšala komunikáciu takým štýlom, ako autorka prezentuje tu, tak by som sa už z princípu zaťala a nikam nešla, ešte ani na zdvorilostné pár hodinovú návštevu. Tie Vianoce trvajú tri dni, plno ľudi má voľno len vtedy, niektorí ani vtedy, a chceš mať svätý pokoj, po svojom. Kto to cíti ináč, tak je to tiež fajn, len treba rešpektovať ľudí. Autorke vôbec nejde o rešpekt. Ani ju nezaujíma, či sa tam niekto bude cítiť dobre. Ide jej o to, aby prišli a basta.

letfenixa
30. nov 2024

@karolinakr 😁😁😁 my dvaja a dve deti.

karolinakr
30. nov 2024

@letfenixa ja že sa ti podarilo zbaliť celé príbuzenstvo podľa vzoru autorky 😀

karolinakr
30. nov 2024

@oblecenie99 najlepšie, že zvola tam cele osadenstvo a ide sa prejsť 😀

karolinakr
30. nov 2024

mne sa lubi, že kamošov otec su 4 surodenci, nepredali rodičovsky dom a kto chce, vtedy tam ide,..nehadali sa o dedičstvo a to je velmi zaujimave, až vynimočne v tejto dobre, pre mňa až fascinujúce..kamošov oted sa stretavaju u dcery na Štedrý deň, ktora ma 4 deti..tiež maju taku tradiciu, hura poďme všetci spolu...ked tak vlastne rozmyšlam nad tym, tak každy okrem mňa trávi Vianoce s celou suitou..

oblecenie99
30. nov 2024

@karolinakr Môj muž .. vždy trvá na Tom, že chce ísť ku mamke, ale nikdy tam nevydrží sedieť pol hodinu a už sa vyparí dakam. Svokru tam tiež nikdy nevidím, aj keď sa ponúkneme, že pomôžeme, nie nie, to ona sama, a potom si s nami ani nesadne k stolu, ale je sama v kuchyni v rohu! Do toho svokor, ktorý celý čas hundre a keďže nemusí zaťa, tak tam tiež nie je. Super sviatky.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
30. nov 2024

@oblecenie99 😀 to je hrozné

karolinakr
30. nov 2024

@oblecenie99 ináč toto sedenie v rohu, ja to neznášam, tetka tiež tak obsluhovala chlapov pri obede 3synov a manžela, a ona potom ako nejaký dojíždak, ked všetci dojedli a nechali rozťahané hrnce, masne taniere po stole, sedela na kraji stoličky, zadok skoro vonku a tak obedovala,,,normalne som mala chut zatriast všetkymi, že spamätajte sa !

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
30. nov 2024

ludia, už vysvecuje niekto? ja mam tuším jedina výzdobu na celej ulici, a nerada som stred pozornosti..kedy sa oficialne ma začať svietiť?

tinkavvv
30. nov 2024

@karolinakr u nas uz svieti cela ulica 🙂

karolinakr
30. nov 2024

@tinkavvv myslíš jednotlivci už maju vyzdobene balkony? tu su nejakí prispatí

letfenixa
30. nov 2024

@oblecenie99 na Štedrý deň sme bývali len v najužšom kruhu, a po príbuzných sme chodili ďalšie dni. Neviem ako to prežívali rodičia, ako dieťa som to milovala, všade nás čakali darčeky a koláčiky a obvykle bol sneh, chodili sme pešo a bolo to super.