icon

Necítim sa súčasťou rodiny, sklamala ma

24. nov 2024

Sme veľká rodina, som z 5 súrodencov. Už máme skoro všetci dospelé deti. Vyrastali sme vo veľkom rodičovskom dome, veľa sme sa všetci spolu stretávali. Posledných 10 rokov je však tých stretnutí čoraz menej, väčšinou každý príde pozrieť mamu iný deň či víkend. Otec už nežije. Chýbajú mi spoločne rodinné stretnutia, ktoré sme kedysi mávali niekoľkokrát do roka. Rozhodla som sa preto zorganizovať spoločne Vianoce. Mama súhlasila, v podstate by som sa o väčšinu veci postarala ja. Od začiatku novembra som začala riešiť logistiku, poobvolavala som súrodencov, nech vedia, a dajú vedieť aj deťom. Mal to byť spoločný štedrý deň a prvý sviatok vianočný, s tým že kto by mohol, by prišiel už pred štedrým dňom. Prešli 3 týždne a už mi sestra dala vedieť že asi nepríde, bratova žena vymýšľa že tiež nechce, niektoré deti tiež nechcú - a to som ponúkla že by kľudne aj netere a synovci mohli doniesť partnerov. Proste same výhovorky počúvam a strašne ma to štve, lebo to potom úplne stratí ten účel stretnutia celej rodiny a spoločných vianoc. Preháňam podľa vás? Mama sa nechce do toho miešať, podľa mňa by však mohla skúsiť súrodencom dohovoriť, že by to aj ju potešilo...

Strana
z22
letfenixa
30. nov 2024

@karolinakr zajtra ideme na to. Syn teda už má nejakú výzdobu od 2.11. 😄 ale ja sa pridám až zajtra.

som_realistka
30. nov 2024

My sme tiež v úzkom kruhu, šalát a polievku pripravím 23. 24 ráno mávame vianocne raňajky, pomalé a pri rozprávkach, potom ideme na prechádzku a od 12 sa tak motame nejako v kuchyni popíjame varené víno, pripravujeme rybu a nachystame stôl. Úplný veget, popravde, jediný cas v roku, čo ma nikto neotravuje a môžem úplne vypnúť. Takže za mňa, keby mi toto chcel niekto vziať, rovno ho pohryznem.

karolinakr
30. nov 2024
tinkavvv
30. nov 2024

@karolinakr ano, cela ulica ma vyzdobene domy

deedol
5. dec 2024

autorka, este to riesis? ja by som teda tiez nechcela ist a bola by som ochotna to zvazit len v pripade, ze by som isla spat niekam inam, teda nejaky penzion alebo co. urcite nie do domu (hoci aj trojgeneracneho) s dvoma zachodmi. a ak ma najmladsi clen rodiny 14r, tak to uz su takmer dospeli ludia, ktori tiez potrebuju nejake sukromie. neviem si predstavit, ze ja ako dajme tomu 15-16r baba by som mala spat na nafukovacke v miestnosti s inymi (pre mna v podstate cudzimi) ludmi. co sa tyka jedla, tiez mam pocit, ze nemas predstavu, kolko zje 30 ludi, ved to je taka mala svadba. ja doma ani nemam take velke hrnce a nadoby, v ktorych by som vedela urobit tolko polievky, salatu a pod. a keby si bola moja sestra, stval by ma ten tlak, ktory vyvijas. a to pisem ako osoba, ktora kazdy rok travi vianoce s rodinou - uz sme vlastne styri generacie, ale je nas dokopy nastastie menej ako 10 a kazdy ide spat k sebe domov. cize chapem tuto tvoju snahu, ale podla mna to strasne hrotis a nejdes na to vobec prakticky. tiez by som ti odporucila skor nejaky letny vikend niekde v nejakom hoteli/penzione (takto chodime s druhou castou rodiny), ale videla som, ze to odmietas.

sisska96
5. dec 2024

@deedol podľa mňa je už vyriešená situácia= bol to iba amok autorky

daniela595
6. dec 2024

Mna by realne zaujimalo ze ak SA pripravia stoly tak kam? Ppchybujem ze mas miestnost kde das stol pre 30 ludi. Nehovorim o naoupoch, vareni, chystani.... o tom nemas sajnu,len predstavu...

karolinakr
6. dec 2024

moja sestra mala svadbu o 30 luďoch, čiže ked si to tak teraz predstavim, musela by si mat 5 ludi, čo ti pomôźu s varením

fajnova
6. dec 2024

Áno, je to ako malá svadba. Svadba trvá jeden deň a ona to chce ťahať tri dni 🤣

leopardus
6. dec 2024

autorka nemá čas. obaluje řízky, aby to stihla do štědrého dne.

oblecenie99
6. dec 2024

Táto téma mi aspoň urobila náladu na vianočných Griswaldovcov, tak som si ten film cez víkend pozrela :D

karolinakr
6. dec 2024

@oblecenie99 ja som si zas pozrela Osudovú príťažlivosť po tej teme, ako bola zalubena do kolegu s frajerkou, kt.bola tehotná

wandaw
17. dec 2024

@autorka tak co, ako to dopadlo? Ako ste sa nakoniec dohodli?

oblecenie99
17. dec 2024

@karolinakr no a k tej téme zase máme pokračovanie, ako pozerám 😅

karolinakr
17. dec 2024

@oblecenie99 😀 pozriem si nejaky film s podobnym námetom 😀 videla si niečo dobre v poslednej dobe?

karolinakr
17. dec 2024

@wandaw asi nijak tipujem, nikto neprišiel, ja som teraz riešila Vianoce, výzdobu, nákupy, upratovanie, varenie asi dva mesiace, a ešte stale nemam všetko hotove, keby som varila pre 30 ľudí, tak potrebujem ešte mesiac k dobru

oblecenie99
17. dec 2024

@karolinakr No ja ako sprievodný zvuk napr. k zehleniu púšťam overené klasiky typu Hobit, Pán prsteňov a spol. Čiže nič v téme 🙈 Niečo nové ani nie v poslednom čase. .

karolinakr
17. dec 2024

@oblecenie99 akurat teraz som šla okolo telky, a že "Ukuli sme meč z nejakej ocele" to mam rada, ked idu natočit nejaku zlataninu a kopirovať original - to nikdy nebude ono...

nerko
26. dec 2024

Ahoj, ako ste dopadli?

autor
27. dec 2024

@nerko škoda reči, ešte týždeň pred vianocami som sa snažila to zorganizovať, už sme sa potom aj pohádali medzi sebou. Takže každý sám a potom po vianociach sa po častiach vystriedali návštevy pri máme. Sklamanie ale čo už aspoň sa ukázalo komu ako záleží na rodine

martul
27. dec 2024

Vidíš, načo si tlačila na pílu a nenechala každého na pokoji?! Lebo TY si chcela a hotovo a ignorovala si záujmy ostatných?! A ešte budeš vypisovať, že komu ako záleží na rodinke?! To , že odmietli skákať ako si si ty vymyslela, neznamená, že im nezáleží na rodine, veď u mamy boli všetci.

abbey1
27. dec 2024

Môžeš si zagratulovať za svoj podiel viny. Ženy ti to tu písali od začiatku. Podarilo sa ti pokaziť sviatky určitej časti rodiny a zrejme aj mame. Lebo ty a tvoja predstava.

lavender94
28. dec 2024

A najmenej na rodine záleží tebe. Lebo si nedala pokoj a musela si vyrývať tak dlho kym ste sa nedovadili. K čomu to bolo dobre? Fakt máš pocit, že jediny spôsob ako si vážiť rodinu je strávenie štedrého dňa a okolittých dní ako v tábore niekde na ubytovni?

h2
28. dec 2024

Autorka, čiže kto sa odmietol zúčastniť tvojho nezmyselného nápadu, tomu nezáleží na rodine???

nominativ
28. dec 2024

Môj partner má presne takúto ex, to sú najhorší ľudia. 🤯Môže sa im dať aj milión racionálnych argumentov a idú si svoje a žijú v presvedčení, že všetci ostatní sú zlí.

mamina7070
28. dec 2024

my sme sa tieto vianoce stretli u sestry vsetci (26 ludi vratane deti) ale teda nie na stedry den a ani nie na prespanie ja mam radsej ked chodia na etapy tak max 8-10 ludi aby sme sa aj normalne porozpravali ale kazdy ako chce
za mna si tlacila na pilu mala si to urobit len ako navstevu na par hodin na 1 sv vianocny

akje
28. dec 2024

@autorka vsak ty hostis vsetky tie navstevy po cele dni po vianociach, ktore pridu pozriet mamu, ze?
Akoze ak ty mas na starosti celu rodinu roztahanu na navstevach vyse tyzdna, zacinam chapat, preco si tak chcela, aby prisli vsetci naraz. Ty mas tym padom cely tyzden po vianociach o tom, ze chystas a hostis, kedze sa u vas vsetci striedaju a tak nemas ani den klud, ze?

letfenixa
5. jan 2025

@karolinakr tak sa práve vraciame z Tatier, bolo nám výborne, aj sneh nakoniec napadol.

karolinakr
5. jan 2025

@letfenixa bolo veľa ľudí? a ako ste šli na tyždeň, či na víkend? pokial sa dalo lyžovať, tak pecka, aj ked tie vleky predražené

letfenixa
5. jan 2025

@karolinakr boli sme od štvrtka do nedele, my nelyzujeme, chodili sme na túry plus sankovanie.

Strana
z22