Nedocenená
Či robím zle . Žijem klasický život vydatej matky. Starám sa, že chystám mužovi jedlo do práce takisto aj doma my nakladam popod nos. Nechodím nikam von ,žijem len pre rodinu . A stále necítim žeby ten chlap to vedel oceniť . Minimálne objatie, pusa.. intímne nespomínam radšej..lebo čaká keď ja niečo začnem. Celé zle. Pár pekných slov ako zlato..
To naozaj žena musí aj vyzerať tip top?tu ide len o to?
no prvá chyba, že mu všetko nakladáš pod nos. Ja to nerobím a nikdy som nerobila tým štýlom, že pánko to vyžaduje. Raz za čas ho obslúžim o to viac si to váži a som docenená. Takže v prvom rade zmeň postoj ty k nemu a možno si potom všimne, že nie si len obyčajná puťka a slúžka
Chováš sa ako slúžka, tak sa k tebe aj tak správa 🤷♀️ Miesto skákania okolo manželovho zadku si zaskáč niekde na trampolínkach, skoč ku kaderníčke, s kamoškou do kina alebo na drink… a manželovi kľudne otvorene povedz, že si doteraz tvoj servis adekvátne nevážil, takže čo neocení a neodmení on, tak to musíš spraviť zaňho. A nech je rád, že to zatiaľ robíš len ty sama, lebo niekedy sa stáva, že ocení niekto druhý…
A čo má na tebe akoze ocenit? Zienky domáce a slúžtičky sú taky nudný typ, koho by to bavilo.... Prepáč
Začni žiť sama pre seba, nájdi si nejaký koníček, priateľov, nejakú sebarealizáciu. Staraj sa o seba, vlasy, pleť, nechty, postava - cvičenie. Namiesto varenia sa nechaj pozvať na večeru.... Ako si ta ma niekto cenit keď si sama seba necenis...
Aj moj muz si mysli ze zenske prace su len zenske a ak muz vysava je to sráč ktory je pod papucou. Moj muz mi v zivote nepovedal zlato ani meno v zdrobnenine. Mam doma podobneho parchanta ako Ty. Ja ho uz neobsluhujem. Nechapem muzov co sa nechaju takto obsluhovat ako male deti. Cim viac mu budes sluzit tym menej si ta bude vazit.
@luccija raz za 5 rokov maluje a obcas navrta nieco do steny.a riesi servis mojho auta. Myslim ze to je vsetko. Ano je to smutne je mi luto ked sme s kanaratmi alebo niekde a muz umyva riad po navsteve, zene hovori zlatko a donesie a urobi jej kavu a tiez ako vidim.oteckov ako hraju futbal s chlapcami blaznia sa vo vode alebo du spolu na cyklo vylete. U nad hram futbal ja, vo vode v lete som iba ja , bicyklovat som syna naucila ja, na ihriska chodim iba ja, ulohy do skoly riesim len ja atd atd...
Mam pomaly 40r. Vždy si chystám jedlo do prace sám, aj keď som chodil do skoly nedovolil som mame aby mi chystala desiatu, obed doma si naberám tiež sám nepotrebujem aby ma niekto obsluhoval.
Ja som vydata matka a ten obed a veceru mi donesie kazdy den pred nos muz. Po tom, ako ich uvari. Ja tak raz za mesiac, ale aj to so slovami, nech si nezvyka 😀 a pravidelne ho polutujem, ze chudacik moj, koho si si ty zobral, taku neschopnu gazdinu...a dostanem tolko pochval, co vsetko robim, az sa on citi blbo, ze je zly manzel a otec 😆🙈 ale my sme obaja tak trochu manipulatori. Sme sa nasli, on robi so mnou co chce a ja s nim
Kazdy inym sposobom, obaja to vieme a je nam dobre.
Pokiaľ si nebudeš ceniť samú seba nebude si teba ceniť ani okolie. A z tvojho opisu si seba neceníš vôbec takže vykašli sa na chystanie jedla dospelému chlapovi a noseniu mu všetkého popod nos a miesto toho sa venuj sebe.
Máš kamarátky? Máš koníčky? Ak nie zozen si z každého niečo. Ty sedis asi len doma a čakás na pochvalu ako pes na kosť, prepac za vyraz. Si deprimovana zo stereotypu a z toho že si nedocenená. Začni sa venovať sama sebe a pochval sa sama keď si niečo kúpiš, alebo dačo podniknes.
To ste už ako dlho manželia? Lebo ako obskakovať ho stále to nie je dobré, si len na to zvykol a vidíš. Treba vlastné koníčky, občas niekde ísť von a tak.
Chyba je v tom, že nikam nechodis, stále si doma, čakáš na muža ako poslušný pes. Veď choď vonku, zabehaj si, choď na nákupy, ku kamoske, kdekoľvek, len nebuď furt doma. Keď príde muž z práce, tak si bude musieť naložiť sám, lebo ty budeš preč. Nájdi si nejaký koníček a pravidelne odchádzaj z domu. Uvidíš, že atmosféra sa u vás doma zmení. Možno muž aj pofrfle, ale nebude ťa brať ako kus nábytku.
Ja som vydatá takmer 12 rokov, s mojím chlapom som 15, máme tri deti. Na tanier nakladám len deťom, a jedlo mužovi nepripravujem, má zdravé ruky, zvládne to sám. Každý deň cvičím (keď deti pospia), raz za týždeň-dva idem cvičiť mimo dom, pravidelne chodím ku kaderníčke a keď chcem ísť von s kamoškami, tak len s ním dohadujem kedy to bude preňho ok, aby si zariadil veci tak, že bude s deckami. Cítim sa milovaná, cítim, že ma muž ľúbi rovnako aj našu rodinu a bárskedy ma večer čaká s pohárom vína a máme pekný večer. Mimochodom, ja nejako tip-top v zmysle fitnes postava nevyzerám. Som po troch pôrodoch, s problémami s chrbticou a asi 10kg navyše, ALE vrámci svojich možností robím maximum, aby som vyzerala dobre a chlap mi minule povedal, že on nechápe, ako som vytrvalá v tom cvičení a tak ho to vytočilo, že začal cvičiť aj on 😂😂😂.
Žena má vyzerať tip top,ale hlavne ma s chlapom zametať ako s handrou a nie mu pomaly ešte aj zadok utierať...
@anita6666 no sú také tipy žien čo to robia.. ja som bohužiaľ iná .. starostlivá
Tak sa potom nesťažuj...lebo toto chlapi nikdy neocenia
si starostlivá, ale prečo sa nestaráš najmä sama o seba? Nemyslím, teraz vlasy, nechty, ale prečo sa nenecháš obskakovať ty? Žiť len pre rodinu nie je najsprávnejším rozhodnutím, sama vidíš, že to aj tak nikto neocení, To máš tak, ak pečieš koláč dva krát do týždňa, berie to rodina ako samozrejmosť, ak neupečieš, šomrú. Ak ho upečieš dva krát za mesiac, tak si to viac vážia. Začni sa správať ako žena, nie ako upratovačka kuchárka, servírka, on si bral ženu, nie pomocnicu v domácnosti. To neznamená, že budeš mať doma bordel. alebo že navaríš až na Vianoce. Iba daj na prvé miesto seba. Príde manžel z práce, ale ty si na prechádzke, ak chce jesť, naloží si sám. Alebo čítaj knihu pri kávičke, ak chce jesť, na kuchyni zrejme zámok nemáte. Nezmení sa nič, ak sa nezmeníš ty.

@luccija áno, ja som to čítala, nemám ale rada, keď niekto určuje čo sa má alebo nemá. Nikde to nie je určené, ak ona nakladá a manžel umyje riad, vyhovuje to obom, je to v poriadku, ale neznamená to, že žena má nakladať mužovi jedlo. Nie sme v 19, storočí.