icon

Nedokáže pochopiť, že práca z domu je taktiež práca

vandapirkova
29. júl 2023

Môj manžel má so svojou totálne neprispôsobilou, arogantnou ex 7 ročného syna. Samozrejme, ona sa išla pojašiť za prázdniny. Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro... Ja som mu dala 100€, aby si minul na čo chce.

V auguste problém- zase tu má byť dva týždne. Tie výplaty čo chodia z očr sú smiešne, dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty a malého necháva s babkou, ktorá je na dôchodku. Manželova babka žije 200km od nás.

A veľmi mi vadí, že mňa berú ako samozrejmosť tiež. Ja som podnikateľ, konkrétne teraz pracujem s otcom na dosť dôležitom projekte, kde ma čaká neskutočne veľa práce za krátky čas. Na jeden týždeň som zaplatila sama z firemných peňazí malému detský tábor pretože darmo mi manžel povie že "o neho neni starosť" - často som s ním doma, vkuse čo ideme robiť, čo bude na obed, kam pôjdeme, poď ku mne do izby kresliť, nudím sa atď.

Ide asi o najdôležitejší projekt v mojom živote, som marketingový líder projektu a grafik, starám sa o celý branding - visí mi tam 5 ciferné číslo, pokiaľ to sthnem a spravím dobre. Ten jeden týždeň bude ok, bude na tábore, čo aj manžel povedal že uvidí či sa mu to bude páčiť, že keď nie zaplatí mne - bohužiaľ nevie pochopiť že nejde o 100€.

To že som doma a mám tú výhodu že viem pracovať doma neznamená že sa tomu dieťaťu môžem venovať, a veľmi by som si želala, keby to manžel pochopil. Mám zaplatiť ďaľší tábor na ďaľší týždeň? Alebo vyžadovať od manžela ušlý zisk keď to proste nestihnem?
Neustále počúvam len " A veď on aj tak nikdy nič nepotrebuje ", " Aj tak nič nerobíš" pričom nevie, koľko práce čo údajne scrollujem instagram, tak koľko z toho reálne pracujem.

Už neviem čo mám robiť, aby som mu vysvetlila, že to, že ja pracujem z domu neznamená, že nemám pracovný čas, deadlines atď.

Vaše nápady?

zeldia
Autor odpoveď zmazal
toskanka
30. júl 2023

@sidicek A ty si kto, že hodnotis, či sa dieťaťu páči viac týždeň v Milane ako dva týždne u babky dôchodkyne?

sasa1310
30. júl 2023

@vandapirkova prečo by matka mala dávať synovi vreckové, keď ide k otcovi? Toto mi vysvetli

sidicek
30. júl 2023

@toskanka každému je jasne ze do Milana išla babenka s mužom na nakupy a dieťa privzali , takže tvarenie sa ,aký super program mu vymysleli oproti prazdninam u babky je smiešne. Ale hlavne ze ty presne vieš, čo autorku štve a prečo založila diskusiu.

toskanka
30. júl 2023

@sidicek Vieš čo, nechajme to tak 🙂. Keby bola autorka taká egoistka, tak dieťa dajú k druhej babke a idú na tú dovolenku sami.

sasa1310
30. júl 2023

@vandapirkova a tvojho 7ročného dávaš kde?

lvulik
30. júl 2023

@sasa1310 podla mna to dieťa v profile je mužove dieťa, kedze autorka ma 24 rokov...

sasa1310
30. júl 2023

@lvulik zaujímavé, prečo je potom v marcovkách 2016

ukulela
30. júl 2023

@vandapirkova fotka, meno tvoje aj dietata ... akoze ty si riadna macocha. nevedela si, ze si beries chlapa so zavazkami? ze sa o dieta ma starat rovnako, ako jeho matka? prazdniny sa delia na polovicu, pol mama, pol oco. takmer vzdy. je to zrejme tak aj v rozsudku, takze 2 tyzdne v juli a auguste musi mily ocik vyriesit. to nie je ze sa ex ide zblaznit z prazdnin - tak to jednoducho je a ma byt.
ze si dala malemu stovku vreckove???? a co? cas, ked je s otcom mu fonancuje otec. preco by mu mama mala davat vreckove? PRECO? otec mu dava vreckove, ked ide s mamou do ZOO? alebo na kupko? zrejme nie. takze Milano si strc tak akurat za klobuk .... vy(ty) ste si naplanovali dovolenku a dieta ste so sebou brali, lebo nebola ina moznost.
august detto. ze si mu TY zaplatila tabor? z firemnych penazi??? akoze to ma byt co? vycitka? to je problem teba a tvojho manzela.
ze tvoj manzel nerespektuje tvoj home office nie je problem jeho ex a ich spolocneho dietata. je to problem teba a tvojho manzela, to je vsetko. ak mas dolezity projekt, ktory treba riesit, tak mu to povedz rovno - ze potrebujes 8 hod denne aby si zarobila 30 000 a je to dolezite, ze ak nevyriesi pocas pracovneho dna opatrovanie maleho, tak dvihas prdel a ides niekde do kanclu robit a hotovo.
takze zaver: klofla si si chlapa so zavazkom a nedomyslela, ake to znamena obmedzenia v zivote, je mi toho dietata vlastne aj luto, pretoze prazdniny u otca znamenaju tyzden v milane a nervozna otcova manzelka, ktora si v duchu vyratava, kolko ju stojim.

ukulela
30. júl 2023

@sasa1310 lebo ked nahodis dieta a vek, tak ta automatocky asi sibne do nejakych skupin.

eskop
30. júl 2023

@vandapirkova na dovolenku v Miláne mate a na týždenný tábor pre chlapca kde sa zabaví, zahrá, budú sa mu venovať bude o neho postarané nemate/nechcete mať keď si to platila z firemných peňazí?
Akože aj ta jeho mama, ze veselo si chodí do roboty a co ma robiť? Tvoj muž je tak isto rodič ako jeho mamina. Tak aj keď je chorý sa snáď o neho vie postarať, aj cez prázdniny. Je mi ľúto chlapca.
Takéto reči 24rocnej ženy co nemá ani svoje deti..

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
30. júl 2023

@dadis len, to je uz jej manzel, tak tam sa uz asi horsie posiela do prdele, mozno uz aj nejaky spolocny majetok je nadobudnuty

zuzana76
30. júl 2023

@sidicek tak isli na nakupy a vzali dieta, to je jedno, ale niekam ho vzali, mzono letecky, nejaku zabavu to dieta predsa len malo.

zuzana76
30. júl 2023

@vandapirkova ak je manzelova matka na dochodku, tak dieta zaviezt k nej, ale to nech vydiskutuje manzel, je to jeho rodic a samozrejme, ak babka bude suhlasit. Ty si planovala podla mna uz dostatocne, mal by sa angazovat aj otecko.

macilaci
30. júl 2023

Autorka@ ty si na koňovi od 15 rokov? 🤔.

sidicek
30. júl 2023

@zuzana76 ale jasne , lepšie ako sám doma, no toto určite nie je program pre 7r dieťa (ešte v letných horucavach) , sú sebecki a kydaju tu na ex.

lujza123
30. júl 2023

Vanda, si mladá, bezdetná žena ovplyvnená názormi svojho muža.
Bohužiaľ ON je tvoj problém, nie jeho dieťa ci ex.

Chlap sa len snaží zbaviť zodpovednosti za vlastné dieťa a hodiť ho na krk iným. Ale je to on kto sa ma starať, kto ma dat vlastnému decku vreckové na dovolenke, kto ma zaplatiť letný tábor, odviesť k babke 200 km alebo zaplatiť opatrovateľku. Nie očakávať ze cele prázdniny vykrije matka dieťaťa lebo on chudáčik nezarobi keď je na ocr, alebo hádzať na krk tebe aby si popri práci riešila malého chlapca.

Ešte ta aj manipuluje, že ved si len ma instagrame, chlapec nič nechce blablabla.

dadis
30. júl 2023

@zuzana76 Aha manzel 😬...ups, no musi si to upratat...lebo byt v 24 rokoch manzelka a zidpovedna nahradna mama...klobuk dole (alebo mladost pochabost? 😄😄)..@autorka kazdopadne si v manzelstve nastav hranice...ano, viem, zobrala si na seba ulohy druhej mami, ale v prvom rade sa ma o syna starat muz, s dietatom ma byt mesiac, tak si to musite rozplanovat..ak by si aj ty dochadzala do prace, tak da otec dieta do detskeho domova?? nie, je to jeho syn, program na prazdniny je v jeho rezii..nech si drobca uzije, kym je maly, ani sa nenazda a syn je velky..

alickapusinka
30. júl 2023

To ťa bude baviť takto život. S akej veci máš platiť TY tábor s akej veci TY dávaš cudziemu dieťaťu 100 eur. TY máš platiť ešte raz tábor. Neblázni a tvoj priateľ čo. Všetko TY zvykne si na to a ak budete mať spoločne dieťa TY budeš mať výdavky a malý bude furt len ruku nastavovať. Otec nech sa o neho postará a nie TY. Pomôcť áno ale nie nechať sa finančne využívať a TY nie si povinná byť s jeho synom doma. Máš svoju prácu a potrebuješ tiež peniaze. Ak sa jeho syn nudí tak ho treba zaniesť k babke alebo najať si nejakú ženu čo jej bude treba zaplatiť. Och ten tvoj pán dôležitý riaditeľ zemegule. A hlavne mi príde taký držgroš a chamtivý a jeho bývala žena tiež.

zuzana76
30. júl 2023

@sidicek jasne, moje deti by to tiez nebavilo, ale ak ho na par dni vzali do Milana a popri tom sa mu dost venuju, tak je to ok, aj dieta sa musi naucit ptisposobit, nebude sa vecne tocit vsetko len okolo neho cely zivot.

nwnw
30. júl 2023

@vandapirkova no v prvom rade sa musis naucit povedat nie!
1. Neplatit nic za to dieta aj ked to vyznie kruto,nie si rodic.
2. Neakceptovat ze tvojmu neschvalili dovolenku. Tak docasne rob z niekade inde a nie doma, aby ti.ho nezavesili na krk. Kludne aj z kaviarne. Ked to chlap nechape, nech si dieta bere do prace on,alebo da materi.
3. Z toho ako pises na neho kaslu obaja rodicia.

blue_violet
30. júl 2023

Všetko tu bolo povedané. Ale napísať príspevok so svojou fotkou a celým svojím menom je celkom risk. Držím palce aby sa k tomu nikto nedostal :P

dadis
30. júl 2023

@nwnw z coho usudzujes, ze vlastna mama na dieta kasle?

ukulela
30. júl 2023

@nwnw preco kaslu obaja? Dieta zrejme nie je v striedavej. Pol prazdnin je u otca. Co to ma s matkou? Ze dieta bolo u starkej nie je kaslanie. Ani ze mu do milana nedala 100e a novej manzelke neprispela na tabor.... ppc argument, ze matka si veselo chodi do roboty. Lebo ona vyplatu nepotrebuje., ci co? Chapem, ze mlada je nasrata. Ale brala si muza so zavazkom. Vedela o tom. Co si myslela? Ze aj cez prazdniny bude maly u nich kazdy 2 vikend? Aj s vreckovym od matky? Lebo vsak oco plati mozno 150 vyzivne, tak co chcu viac?Mlada to skratka nespracovala. Ano, muz ju nechape a vyuziva. Ale s matkou maleho to ma trt makovy spolocne.

nwnw
30. júl 2023

@dadis "Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro..."
A moje dieta keby malo byt s cudzou zenou 2 tyzdne, tak radsej nech je s mojou chorou babkou, ked je otec neschopny vybavit aspon denny tabor.

dadis
30. júl 2023

@nwnw 😳😳😳 ako s cudzou zenou??ved je s otcom a jeho manzelkou! predpokladam, ze na zaklade sudneho rozhodnutia..niektore ste tu fakt uderene..

sasa1310
30. júl 2023

@nwnw tak ja neviem, ale nemáva väčšinou 1 mesiac jeden rodič a druhý mesiac druhý rodič dieťa cez prázdniny? 2 týždne ho mali v júli a 2 týždne v auguste. Však je to podelené akurát, tak nechápem kde je problém u autorky.

nwnw
30. júl 2023

@ukulela ty by si nechala svoje detsko cudzej zeme, ktorej to vadi???? Ja nie. Asi by som.to riesila s exom alebo sockou,ale ako matka je pre mna nepripustne aby sa moje deti citili niekde nechcene. V tomto pripade je otec debil, ale matka tiez mohla zasiahnut. Chuda dieta.

nwnw
30. júl 2023

@dadis ty si uderena. Skus si to popri robote riesit niecije dieta. Ja som mam niekolko rokov odskusane. Moj muz robil v noci, aby samoholcez den venovat synovi z prveho manzelstva, ked ex nezvladla. Ano zabavim sa snik,navarim,operiem ale nie som rodic a nikdy nebudem. Nenarusa to moju pracu.