Ako pomôcť deťom zvládnuť prvý tábor?
Ahojte, moja otázka ako zvládli vaše deti prvýkrát detský tábor?
Mám chlapca 6 ročného, chodí do prvej triedy. Nemáme iné na výber, cez leto musí ísť do tábora na 4 týždne. Zapísať ho neni problém, ani peniaze nie sú problém. Proste niekde musí byť cez leto, nemôže ostať sám doma bez dozoru.
Problém je že on je strašne bojazlivy hamblivý a nechce ísť do tábora. On chce byť doma so mnou, lenže ja mám len dva týždne dovolenky cez leto, manžel tiež dva.
Ako ho pripraviť na to že pôjde do tábora? Rozprávam mu čo tam budú robiť, ukazovala som mu obrázky z internetu čo tam mali pofotene z aktivít. No stále hovorí že on tam nechce ísť.
Ako to zvládli vaše deti po prvýkrát?
Ahoj, prvýkrát a hneď na mesiac? Ja som môjho dala na 5 dní, 15 km od mesta, kde bývame, aby som ho vedela prísť zobrať, keby mi volali, že to nezvláda. A to on chcel ísť, len si nebol istý, keďže išiel do neznámeho.
Ja neviem,či je až tak veĺa rodičov,čo dá dieťa na mesiac do tábora.Je malý,bála by som sa,že z toho môže mať traumu a tábor ako taký sa mu sprotiví.Nemôžeš to riešiť denným táborom,alebo opatrovateĺkou? Napr.na fb nejakú študentku,alebo staršiu pani na stráženie, maminu na materskej -niekoho z okolia.Môj mal 7 rokov,keď bol prvý krát.Na 6 dní.Ďalšie roky chodil na jeden denný a 2 pobytové po týždni.Posledné 3 roky chodí na 2 tábory -10 dňový a 6 dňový. Medzi malými sa nájdu vždy takí,čo ten týždeň buď preplačú,alebo uprosia rodičov,aby pre nich prišli skôr.Ten mesiac mi príde šialený.
Tiež mal 6 rokov, aké išiel na týždeň, nie na mesiac. Alw on chcel ísť.
Tak sa priprav zw au deti, ktoré nezvládnu ani týždeň. Si zaplaťte nejakú študentku čo s ním bude a nebude musieť ísť na mesiac
daj ho na denný tábor na začiatok ...
môj znášal tábor dobre, lebo chcel ísť a pílil mi uši, my sme ho práveže nechceli dávať - nakoniec sa to nedalo počúvať, tak išiel ...
ale chodil aj na denné ...
Starsi uplne bez problemov a mladsi mi z toho ochorel, bol hospitalizovany s podozrenim na zapal mozgu, cize tabor sa nekonal a nastalo zazracne vyliecenie 🙂. Lekar mi sam povedal, ze psychika. Tym ta ale nechcem strasit..
Na začiatok riešte skôr denný tábor. Nemajú školu v prírode, kde by si to vyskúšal so spolužiakmi? Predsa len, aspoň keby mal nejakého kamoša, s ktorým by si vedel pokecať..
Alebo skús sa dohodnúť s mamičkou nejakého jeho kamaráta, že sa prestriedate. Chalani budu mat kamaráta a vy rodičia si navzájom pomôžete.
Za mňa je to hrozné, prepáč. Malý chlapec, hanblivý, bojí sa tam ísť, nechce tam ísť a hneď na takú dlhú dobu? Mne by to srdce nedalo ho tam poslať, keď má z toho také obavy, chudáčik. Ak nedovoľuje situácia v práci, skús nájsť denný tábor, že bude každý večer s vami. Respektíve nejakú opatrovníčku. Bála by som sa, že ak ho tam dám nasilu, napriek jeho strachu, znenávidí ma.
Mas xyz moznosti… studentky, denne tabory, primestske,pani na strazenie, nejaku dochodkynu na strazenie, mozno nejaka mamina na md zvyknu tak brat, za maju max doma 4-5 deti a strazia, vsetko moznosti, rano idem, po robote pridem…plus pises, ze o financie nejde…ziadna trauma pre dieta.. ale tebe napadne ho mesiac odlozit…noooo…
Mas xyz moznosti… studentky, denne tabory, primestske,pani na strazenie, nejaku dochodkynu na strazenie, mozno nejaka mamina na md zvyknu tak brat, za maju max doma 4-5 deti a strazia, vsetko moznosti, rano idem, po robote pridem…plus pises, ze o financie nejde…ziadna trauma pre dieta.. ale tebe napadne ho mesiac odlozit…noooo…
@jeennyv Presne.Keby nešlo o prachy, tak mu zoženiem top opatrovateĺku a nezbavím sa go na mesiac.Príde doba,keď pôjde rád a rodičia mu chýbať nebudú, ale pre takého drobca to bude veĺmi ťažké. Asi nikto tam nebude tak dlho ako on.
Autorka,aký je to tábor?Môj už vystriedal kadejaké a najdlhšie bol na 10 dňovom.Drvivá väčšina bola iba na týždeň a vlani sme chceli spojiť 2 turnusy,ale nedalo sa.Jeden deň voĺna bol medzi nimi vždy.
@anonym_autor Vážne chces dať 6 ročné dieťa na 4 týždne preč z domu???Už neviem čo by som vymyslela ale toto by som mu nespravila.Mám 8 ročného a je ochotný ísť Max na denný tábor .A tiež je hanblivý, utiahnutý....Pre jeho psychickú pohodu a aby obišiel bez ujmy tak tento nápad rýchlo stiahni 🙄.Nemôžeš ho takto obetovať lebo práca.Ak peniaze nehrajú veľkú rolu,že si ochotná mu zaplatiť 4 týždne tak hľadaj inú alternatívu.....lebo toto znie mega šialene.
Preboha neviem odkiaľ ste to zobrali že chcem ho dať na mesiac preč???
Letné prázdniny sú 8 týždňov a z toho 2+2 týždne budem mať dovolenku ja a manžel. Ostáva zvyšných 4 týždňov tým pádom na 4 týždne ho musím dať do tábora.
Čo som zarezervovala sú to denné tábory od 8 do 16 hodín.
Každé ráno ho tam zoberiem a poobede ho vyzdvihnem.
Nebude tam spať, to by nedal vôbec. A cez víkendy budeme spolu doma, budeme chodiť na výlety.
Každý týždeň na 5 dní pôjde do iného tábora, keďže v okolí je veľa táborov na výber. Bohužiaľ kamaráti zo školy nemôžu s ním ísť lebo ostatné deti vlastne rodičia nemajú tento problém že čo s deťmi cez prázdniny.
Preboha neviem odkiaľ ste to zobrali že chcem ho dať na mesiac preč???
Letné prázdniny sú 8 týždňov a z toho 2+2 týždne budem mať dovolenku ja a manžel. Ostáva zvyšných 4 týždňov tým pádom na 4 týždne ho musím dať do tábora.
Čo som zarezervovala sú to denné tábory od 8 do 16 hodín.
Každé ráno ho tam zoberiem a poobede ho vyzdvihnem.
Nebude tam spať, to by nedal vôbec. A cez víkendy budeme spolu doma, budeme chodiť na výlety.
Každý týždeň na 5 dní pôjde do iného tábora, keďže v okolí je veľa táborov na výber. Bohužiaľ kamaráti zo školy nemôžu s ním ísť lebo ostatné deti vlastne rodičia nemajú tento problém že čo s deťmi cez prázdniny.
@anonym_autor Tak pýtala si sa ako zvládne tábor.Denný tábor je niečo ako škôlka,či družina. Nič ,čo by nezvládol. Či sa mu bude páčiť záleží od toho,či si tam bude s niekým rozumieť . Zdôraznila si ,že nejde o peniaze.Denný tábor je neporovnateĺne lacnešia voĺba ako pobytový.U nás chodili do denného aj deti, ktorých rodičia by na pobytový nenaškrabali
ahoj, ja to mám tiež tak.
Mám prváčku, 3 týždne denné tábory bude mať , nejdú ani kamošky, proste sa nepýtam a ide
Tiež potrebujem vykryť 5 týždňov
Ostatné 2 týždne vykrýva ako píšu vyššie "ochotne" študentky 😃😃, ktoré berú 8eur na hodinu , to je tá menšia taxa
Za tábory 500eur a za opatrovateľku (ochotnú študentku) som radšej neprerátala ešte
Nie si sama a verím, že sa mu bude páčiť, nájde si nových kamarátov, raz sa otrkať musia
@anonym_autor Tak pýtala si sa ako zvládne tábor.Denný tábor je niečo ako škôlka,či družina. Nič ,čo by nezvládol. Či sa mu bude páčiť záleží od toho,či si tam bude s niekým rozumieť . Zdôraznila si ,že nejde o peniaze.Denný tábor je neporovnateĺne lacnešia voĺba ako pobytový.U nás chodili do denného aj deti, ktorých rodičia by na pobytový nenaškrabali
@andrejka2424 Myslím si že na začiatok je lepšia voľba denný tábor, aj keď mám obavy ako to zvládne tam. Predsa cudzie deti, cudzí ľudia a neviem ako ho podporiť aby nemal z toho strach. Preto sem píšem ako to zvládli iné deti, no čo vidím väčšina mi odpísalo úplne odveci.
ahoj, ja to mám tiež tak.
Mám prváčku, 3 týždne denné tábory bude mať , nejdú ani kamošky, proste sa nepýtam a ide
Tiež potrebujem vykryť 5 týždňov
Ostatné 2 týždne vykrýva ako píšu vyššie "ochotne" študentky 😃😃, ktoré berú 8eur na hodinu , to je tá menšia taxa
Za tábory 500eur a za opatrovateľku (ochotnú študentku) som radšej neprerátala ešte
Nie si sama a verím, že sa mu bude páčiť, nájde si nových kamarátov, raz sa otrkať musia
@anonym_8a8255 Tvoja dcérka ako to berie, nebojí sa toho že tam bude sama medzi cudzími ľuďmi?
@anonym_8a8255 Tvoja dcérka ako to berie, nebojí sa toho že tam bude sama medzi cudzími ľuďmi?
@anonym_autor vôbec sa nebojí, ona je pohodová úplne , ale vieš ako zareaguje? No neviem ani ja , ale vždy deti smerujem tak, aby som im vysvetlila čo a prečo.
Rozumejú , že musíme byť v práci a nemáme susedky, sestry, ktorým by sme ich na 8hod denne odovzdali
Tak to musíme riešiť takto
Inak sa nedá.
@anonym_autor väčšina sme ti písali, že naše deti to zvládli...
@biba_18 Väčšina neviem odkiaľ zobrala že chcem ho dať na mesiac preč..
V škôlke chodil do škôlky celý júl, no teraz už je prvák a škola cez prázdniny nefunguje.
@anonym_autor aha, to som si neuvedomila ... no, každopádne, bude musieť ísť ... čo iné vám ostáva... ešte tá aupairka...
@biba_18 Väčšina neviem odkiaľ zobrala že chcem ho dať na mesiac preč..
V škôlke chodil do škôlky celý júl, no teraz už je prvák a škola cez prázdniny nefunguje.
@anonym_autor prečítaj si, čo si napísala v úvode.
Nemáme iné na výber, musí ísť do tábora na 4 týždne.
My čítať vieme, ty sa nevieš vyjadriť.
synovec bol prvy krat ked mal 7 a isiel na 12 dni a bez problemov, domov odchadzal s placom a nechcel odist, rovanko aj ostatnych 80 deti 😀. poznam ludi ktori organizuju taketo tabory, problem nemaju deti ale rodicia, ktori im tam denno denne vyvolavaju ako im doma chyba, iba co ho zbytocne rozcitia a pytaju sa preco sa vobec neozyva (no lebo mu tam je tak dobre,ze si na domov ani nespomenie) Ideal je nedat mu ani telefon presne kvoli tomuto. Ked sa nieco stane od toho su tam veduci ktori v pripade potreby rodicov kontaktuju.
@anonym_autor prečítaj si, čo si napísala v úvode.
Nemáme iné na výber, musí ísť do tábora na 4 týždne.
My čítať vieme, ty sa nevieš vyjadriť.
@anonym_77a73e Logicky letne prázdniny sú 8 týždňov, keď 4 týždne máme vykryte dovolenkami tak ostali 4 týždne a na tie 4 týždne musí ísť do tábora. Ja za to nemôžem že niektoré si to pochopili úplne od veci.
synovec bol prvy krat ked mal 7 a isiel na 12 dni a bez problemov, domov odchadzal s placom a nechcel odist, rovanko aj ostatnych 80 deti 😀. poznam ludi ktori organizuju taketo tabory, problem nemaju deti ale rodicia, ktori im tam denno denne vyvolavaju ako im doma chyba, iba co ho zbytocne rozcitia a pytaju sa preco sa vobec neozyva (no lebo mu tam je tak dobre,ze si na domov ani nespomenie) Ideal je nedat mu ani telefon presne kvoli tomuto. Ked sa nieco stane od toho su tam veduci ktori v pripade potreby rodicov kontaktuju.
@anonym_ec3961 Na prespávaci tábor to ho nedám ešte je malý a to viem že by nezvládol.
@anonym_autor Nasi to zvladli super a to som sa o dceru bala, lebo ona je taka hanbliva. Ale v taboroch sa jej strasne pacilo - nasi chodili cez Wachumbu.. Bola som prekvapena, ze to tak zvladla. Tiez mali cca 6 rokov, ked boli prvykrat. Ale my sme mali prave prespavaci tabor. Boli aj v dennom, no ten sa im az tak nepacil. Ale zvladli aj ten.

Bez problémov, moja sa tešila. Šli aj kamošky z triedy. Čo tak denny tábor na začiatok