Nedokáže pochopiť, že práca z domu je taktiež práca
Môj manžel má so svojou totálne neprispôsobilou, arogantnou ex 7 ročného syna. Samozrejme, ona sa išla pojašiť za prázdniny. Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro... Ja som mu dala 100€, aby si minul na čo chce.
V auguste problém- zase tu má byť dva týždne. Tie výplaty čo chodia z očr sú smiešne, dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty a malého necháva s babkou, ktorá je na dôchodku. Manželova babka žije 200km od nás.
A veľmi mi vadí, že mňa berú ako samozrejmosť tiež. Ja som podnikateľ, konkrétne teraz pracujem s otcom na dosť dôležitom projekte, kde ma čaká neskutočne veľa práce za krátky čas. Na jeden týždeň som zaplatila sama z firemných peňazí malému detský tábor pretože darmo mi manžel povie že "o neho neni starosť" - často som s ním doma, vkuse čo ideme robiť, čo bude na obed, kam pôjdeme, poď ku mne do izby kresliť, nudím sa atď.
Ide asi o najdôležitejší projekt v mojom živote, som marketingový líder projektu a grafik, starám sa o celý branding - visí mi tam 5 ciferné číslo, pokiaľ to sthnem a spravím dobre. Ten jeden týždeň bude ok, bude na tábore, čo aj manžel povedal že uvidí či sa mu to bude páčiť, že keď nie zaplatí mne - bohužiaľ nevie pochopiť že nejde o 100€.
To že som doma a mám tú výhodu že viem pracovať doma neznamená že sa tomu dieťaťu môžem venovať, a veľmi by som si želala, keby to manžel pochopil. Mám zaplatiť ďaľší tábor na ďaľší týždeň? Alebo vyžadovať od manžela ušlý zisk keď to proste nestihnem?
Neustále počúvam len " A veď on aj tak nikdy nič nepotrebuje ", " Aj tak nič nerobíš" pričom nevie, koľko práce čo údajne scrollujem instagram, tak koľko z toho reálne pracujem.
Už neviem čo mám robiť, aby som mu vysvetlila, že to, že ja pracujem z domu neznamená, že nemám pracovný čas, deadlines atď.
Vaše nápady?
@nwnw potom by bol za kkta, ako sa to on stara😂 joooj
@sidicek s mojou dcérou som bola vo viacerých velkomestach ked bola malá. Praha, Amsterdam, Londýn, Paríž, Bukurešť... Vždy bolo co vidieť, čo robiť, vyhliadkové busy, múzea, atrakcie.... Bavilo ju to, tešila sa zakaždým .
Zato turistiku v tatrách vždy kvalitne ovrieskala 🤷♀️ a ležanie pri mori nebaví nikoho z nás.
Spoznávanie miest je typ dovolenky na ktorom sa ako rodina zhodneme všetci, nechápem ako to môže prísť niekomu nevhodné..
@sasa1310 je to moj osobny nazor...keby mam exa takehoto kretena,ze sa vyhovori ako detsko ze nedostal dovolenku a necha dieta na novu manzelku,ktoru to zatazuje, tak si idem po dieta a riesim sama, ale asi by nasledovala aj uprava sudneho rozhodnutia. Vies ako sa musi ten chlapec citit? 🥺
@vandapirkova zaplatit dalsi tabor a 100eur by som malemu v milane ani nahodou nedala, max. jeden suvenir z dovolenky a hotovo. Denne tabory vsetky tyzdne co je u vas, alebo nech sa manzel zariadi.
Mal by sa starať manžel, keď mu endajú dovolenku, tak treba aby sa dohodol s ex, že proste nevie si to zariadiť, nemá kto s dieťaťom byť a vybavené, prečo ty by si sa mala starať??
@nwnw manželku, keď to zaťažuje, nemala si brať chlapa so záväzkom. Ten malý je súčasťou aj ich rodiny. A áno, viem si živo predstaviť, ako sa ten malý musí cítiť. Preto nechápem ani autorkin postoj. Prvé školské 2 mesačné prázdniny má to dieťa a nikto ho nechce a všetkým prekáža. V auguste príde na 2 týždne a autorka už na prášky zo 7ročného dieťaťa, ktorému trebárs hodí playstation a má od neho pokoj. Myslím to v tom zmysle, že nepríde kojenec, ktorého treba sledovať a kontrolovať. Poobede príde muž z práce a môžu ísť von a ona robiť na projekte.
Hlavne, že tu s ním má fotku, pridá si ho ako svoje dieťa a pridá sa ešte aj do skupiny prváčik a keď má prísť na 2 týždne tak div, že nejde z kože vyskočiť.
@vandapirkova a ešte niečo autorka. Áno, nech si zoberie manžel vždy dovolenku, keď má dieťa mesiac v lete a určite ho má aj v zime a možno aj jarné prázdniny. Nech si berie a nech sa stará len on, nie ty samozrejme. Ale potom sa nečuduj, že žiadne nákupy v Miláne nebudú, lebo mu už na teba samú neostane žiadna dovolenka. Lebo ani v iných rodinách to nie je ružové cez prázdniny kde majú manželia vlastné deti. tiež majú čo robiť, aby sa s nimi vystriedali. A to ešte buď rada, že mal OČR. Pred coronou také niečo neexistovalo, že cez letné prázdniny niekto bral OČR.
Vysvetlit manzelovi, ze on ma dieta, nie ty. Nechapem, preco ty riesis jeho prazdniny. Otec si mal dovolenku zabezpecit v predstihu, ak sa neda, nech riesi tabor, opatrovatelku atd.
@vandapirkova ako tu už bolo spomenuté, nevadí Ti, ze Ta ľudia spoznali a ze píšeš o takejto téme? Neviem si.predstavit co urobí matka "dieťaťa", keď toto bude čítať a ako sa bude cítiť. Máš uvedené meno a priezvisko a jedným klikom je zistené co robíš...
@sasa1310 no keď je to také ľahké pracovať popri 7 rocnom chlapcovi tak to si ho môže vziať zo sebou do práce aj otecko nie? Véd mu hodí trebárs playstation a ma pokoj...
Autorka mu nasla a zaplatila tábor, pritom to nieje ani jej dieťa, podľa mňa urobila viac než dosť. Starať by sa mal predovšetkým jeho otec.
Baba ma na starosti projekt kde robí grafiku aj celý marketing, potrebuje to stihnúť do určitého datumu, to je mega vela práce na ktorú sa treba sústrediť a tu z nej niektoré robíte zlu ježibabu lebo sa odmieta popri práci starať ešte aj o cudzieho chlapca.
@sasa1310 ja som platievala decku denne tábory aj 3 za leto , spojili sme sa viacery rodicia ( spolužiaci, z širšej rodiny) a strážili tlupu deti navzájom, šli sme na dovolenku, ex s nou šiel na dovolenku, jeho mama chvíľu strazila, moji rodicia si vzali voľno aby boli s vnučkou... Vybavovala a riešila od jari kde, čo, kedy ... Nejako sa tie prázdniny vykrili, tak ako to robia tisíce ďalších rodičov malých školákov.
Tu sa otecko zbadá koncom júla ze ups mam dieťa co s nim keď mi nedajú dovolenku, na ocr malo peňazí, matka býva ďaleko.... nevadí hodím ho na krk novej žene však nech sa popri home office stará. Ved sa len hrajka na PC
Neviem skratka nepochopiteľne pre mňa. Tiež mam dieta, aj nový vztah, aj ex ma frajerku ale takto sme to teda nikdy neriešili, že by sme vlastné dieťa niekomu nasačkovali do práce. Môj ex je síce vseliaky ale o dcéru sa poctivo staral každé prázdniny
@nwnw ta cudzia zena je manzelka otca dietata. to ma matka nastojit na oddelenych domacnostiach v pripade navstevy dietata? neprehanaj!
pise: Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro..." .. teda tyzdne bol s otcom. cely cas s otcom.
opakujem - problem je manzel, ze nerespektuje zakladatelkinu pracu. a problem je zakladatelka, ze si neuvedomila, ze soi berie chlapa so zavazkom, to je navzdy. a je to v istych ohladoch aj obmedzujuce. financne aj casovo, Co si myslela? ze dieta ho nebude stat ani cas ani peniaze? ze zije zo vzduchu a ked nan nemaju cas, tak sa ulozi do kapsle a hybernuje, kym si na neho otec najde cas? Ty si cislo. Obvinovat matku, ze dodrziava rozhodnutie sudu o stretavani?
@0silvia0 nie nema rodicov od svojich 10 rokov, mamu nevidel 20 rokov a otec mu umrel
@78787878 jeho babka je vlastns maleho prababka a ma za sebou 4 mozgove porazky….
@blue_violet je mi to uplne jedno, som otvoreny a uprimny clovek….
@lizatko1009 som zamestnana vo vlastnej firme ako konatel, cize “ vyplata “
@vandapirkova tak to nie sú už firemné peniaze
@sidicek co to v tebe evokuje, video z Milána? Popis zamestnávateľov? Drum&bass? Náušnice po tele? Prečo chudák?
@vandapirkova konateľ nie je povolanie 🤭🤦
@lizatko1009 preco nausnice? Véd je problém pre otca zabezpečiť cez prázdniny dieťaťu aspoň denný tabor ,tak vidím, že tej zodpovednosti veľa nepobral.Dieta nie je blbé ,vidí že ho hádže na krk novej žene, preto chuda dieťa.

@sasa1310 problem je chlap. Je rodic a to ze mu nedali dovolenku mal riesit bud babkou 200km alebo taborom, alebo sa zariadit inak.