icon

Nedokáže pochopiť, že práca z domu je taktiež práca

vandapirkova
29. júl 2023

Môj manžel má so svojou totálne neprispôsobilou, arogantnou ex 7 ročného syna. Samozrejme, ona sa išla pojašiť za prázdniny. Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro... Ja som mu dala 100€, aby si minul na čo chce.

V auguste problém- zase tu má byť dva týždne. Tie výplaty čo chodia z očr sú smiešne, dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty a malého necháva s babkou, ktorá je na dôchodku. Manželova babka žije 200km od nás.

A veľmi mi vadí, že mňa berú ako samozrejmosť tiež. Ja som podnikateľ, konkrétne teraz pracujem s otcom na dosť dôležitom projekte, kde ma čaká neskutočne veľa práce za krátky čas. Na jeden týždeň som zaplatila sama z firemných peňazí malému detský tábor pretože darmo mi manžel povie že "o neho neni starosť" - často som s ním doma, vkuse čo ideme robiť, čo bude na obed, kam pôjdeme, poď ku mne do izby kresliť, nudím sa atď.

Ide asi o najdôležitejší projekt v mojom živote, som marketingový líder projektu a grafik, starám sa o celý branding - visí mi tam 5 ciferné číslo, pokiaľ to sthnem a spravím dobre. Ten jeden týždeň bude ok, bude na tábore, čo aj manžel povedal že uvidí či sa mu to bude páčiť, že keď nie zaplatí mne - bohužiaľ nevie pochopiť že nejde o 100€.

To že som doma a mám tú výhodu že viem pracovať doma neznamená že sa tomu dieťaťu môžem venovať, a veľmi by som si želala, keby to manžel pochopil. Mám zaplatiť ďaľší tábor na ďaľší týždeň? Alebo vyžadovať od manžela ušlý zisk keď to proste nestihnem?
Neustále počúvam len " A veď on aj tak nikdy nič nepotrebuje ", " Aj tak nič nerobíš" pričom nevie, koľko práce čo údajne scrollujem instagram, tak koľko z toho reálne pracujem.

Už neviem čo mám robiť, aby som mu vysvetlila, že to, že ja pracujem z domu neznamená, že nemám pracovný čas, deadlines atď.

Vaše nápady?

Strana
z5
lizatko1009
31. júl 2023

@sidicek neviem ty si napísala, ze su sebci, lebo dieťa vzali do Milána, pre mna to neni sebeckost, nie kazdy brava deti na habakuky a na lazy v lese. Kazdy človek je nejaký iný, mna osobne od mala viac by potešilo Miláno ako habakuky, to nie je sebeckost

dadis
31. júl 2023

@sidicek Prestan byt taka militantna. Mne pride to dievca sympaticke. Moje deti tiez do dennych taborov nechodili (kazdy bol 1x, nechceli ani chodit). Kazda riadna mama(aj ta nahradna) ma byt bucla so zasterou?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sidicek
31. júl 2023

@dadis aka militantna,ja píšem hlavne o otcovi, dievča má bohužiaľ smolu ,ale bol to jej výber tak teraz sa s tým musí popasovať a nie ohovárať matku ,ktorá si zjavne svoje povinnosti plní

borabalazova
31. júl 2023

@vandapirkova Ja mám praktickejší návod, ktorý funguje u nás: rovnako pracujem väčšinou z domu a aktuálne má dcéra zatvorenú škôlku. Dcéra zvykne ráno spať do 8.00-8.30 a ja každý deň pracujem úplne v kľude medzi 6.00 a 8.00, neriešim domácnosť. Dopoludnia si skúste na 3-4 hodiny urobiť spoločný program, kedy sa budeš venovať len chlapcovi a nebudeš pracovať (podľa možností nájdi niečo v okolí - aquapark, bicykle, náročnejšie ihrisko, lezecká stena, výlet na blízky hrad, atď.), vybavte obed a popoludní nechaj dieťa stavať z Lega, puzzle, kľudne mu pusti klasickú dlhšiu rozprávku, a urobte dohodu, že Ťa nebude rušiť, prípadne mu nachystaj limonádu a ovocie, a Ty si v kľude pracuj. V tomto období dôsledne trvaj na príchode manžela z práce po 8 hodinách bez nadčasov a následne sa bude synovi venovať on a Ty si môžeš pracovať, pokiaľ potrebuješ. Je ideálne, ak si spravíte s chlapcom presný rozvrh na celý týždeň, čo, kde a kedy, celé si to spolu napíšte a nakreslite, a snažte sa tento rozvrh všetci rešpektovať a dodržiavať. Víkend môžu tráviť spolu len syn s otcom a kľudne aj mimo domu (stanovačka, splav, dvojdňový výlet a tak). Potrebuješ režim, dohodu a spoluprácu. Samozrejme, že to nie je dlhodobé riešenie, ale na jeden-dva týždne je to uchopiteľné a managovateľné.

silviaa
31. júl 2023

@borabalazova super navod. Konecne rozumny a vecny komentar.

blue_violet
31. júl 2023

@vandapirkova no vidím, že ti to jedno nie je nakoľko ti zmizla fotka aj účet. Ale možno si to niekde spoza rohu prečítaš. Tebe to možno jedno je, lebo si úprimný človek. Ja byť ale tou matkou chlapca a zistím, že súčasná manželka píše takéto kecy na verejné fórum, zverejňuje fotku môjho dieťaťa a dá si ho do profilu ako vlastné dieťa, tak by som si ťa podala slovne a počkala na tvoju úprimnosť zoči voči. Hrdinka.

Strana
z5