icon

Nedokáže pochopiť, že práca z domu je taktiež práca

vandapirkova
29. júl 2023

Môj manžel má so svojou totálne neprispôsobilou, arogantnou ex 7 ročného syna. Samozrejme, ona sa išla pojašiť za prázdniny. Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro... Ja som mu dala 100€, aby si minul na čo chce.

V auguste problém- zase tu má byť dva týždne. Tie výplaty čo chodia z očr sú smiešne, dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty a malého necháva s babkou, ktorá je na dôchodku. Manželova babka žije 200km od nás.

A veľmi mi vadí, že mňa berú ako samozrejmosť tiež. Ja som podnikateľ, konkrétne teraz pracujem s otcom na dosť dôležitom projekte, kde ma čaká neskutočne veľa práce za krátky čas. Na jeden týždeň som zaplatila sama z firemných peňazí malému detský tábor pretože darmo mi manžel povie že "o neho neni starosť" - často som s ním doma, vkuse čo ideme robiť, čo bude na obed, kam pôjdeme, poď ku mne do izby kresliť, nudím sa atď.

Ide asi o najdôležitejší projekt v mojom živote, som marketingový líder projektu a grafik, starám sa o celý branding - visí mi tam 5 ciferné číslo, pokiaľ to sthnem a spravím dobre. Ten jeden týždeň bude ok, bude na tábore, čo aj manžel povedal že uvidí či sa mu to bude páčiť, že keď nie zaplatí mne - bohužiaľ nevie pochopiť že nejde o 100€.

To že som doma a mám tú výhodu že viem pracovať doma neznamená že sa tomu dieťaťu môžem venovať, a veľmi by som si želala, keby to manžel pochopil. Mám zaplatiť ďaľší tábor na ďaľší týždeň? Alebo vyžadovať od manžela ušlý zisk keď to proste nestihnem?
Neustále počúvam len " A veď on aj tak nikdy nič nepotrebuje ", " Aj tak nič nerobíš" pričom nevie, koľko práce čo údajne scrollujem instagram, tak koľko z toho reálne pracujem.

Už neviem čo mám robiť, aby som mu vysvetlila, že to, že ja pracujem z domu neznamená, že nemám pracovný čas, deadlines atď.

Vaše nápady?

Strana
z5
vanilkovazmrzka
29. júl 2023

Ja som to asi nepochopila. Preco sa o svojho syna teda nestara muz?

vandapirkova
autor
29. júl 2023

@vanilkovazmrzka neschvalili mu uz dalsiu dovolenku.

bluka2
30. júl 2023

Vsak chod pracovat na tom svojom projekte do nejakej kancelárie, k otcovi, do kaviarne - proste niekam preč. Nemusíš ani nič hovoriť, o svoje dieta sa ma starať on. On už sa zariadi.

(Čo sa týka peňazí, tiež nemusíš dávať ani žiadnych 100€ vreckové 7 ročnému dieťaťu na výlet. Moja 8 ročná sa poteší aj 3-5€, čo si kúpi časopis alebo zmrzlinu a je proste rada, nič jej nechýba)

vanilkovazmrzka
30. júl 2023

@vandapirkova tak nech mu vymysla programy kym je v praci. To je najlepsie, ked ma niekto pocit, ze vsetko a vsetkych musi organizovat, a potom sa stazuje na to, ze vsetko a vsetkych musi organizovat :D je to jeho otec, je to dospely samostatny pricetny muz (predpokladam), tak nech sa teda postara o program tomu nenarocnemu dietatu 🙂

A suhlasim s @bluka2, ked je teda “problem” ze robis z domu, presun si ten homeoffice niekam, kde mu nebudes na ociach.

bluka2
30. júl 2023

@vanilkovazmrzka presne, on hneď vymyslí, takto sa mu len páči, že ani rozmýšľať nemusí 😅

alex49
30. júl 2023

Zbal sa na ten čas co bude malý u vás a pracuj v kancli, v kaviarni a pod. Veľa ľudí nevie pochopiť, že pracovať z domu znamená naozaj pracovať a netukat len tak do počítača.

tramtada31
30. júl 2023

Nebudem moralizovať o tom, že si si zobrala chlapa so záväzkami, a to je, žiaľ, problem na dalších 15 rokov, ani ze mi príde divne to nakladanie so spoločnými financiami.. ale má to jednoduche riesenie. Povedz mu, ze v tom čase makas tam a tam (vieš si aj krátkodobo prenajat miesto v kancli, kde budeš mat klud) a doma nebudeš. Že mu vieš zohnat pre malého tábor a nechaj mu poslať faktúru na jeho mail, aby to zaplatil. Na druhej strane, ten tábor ti vôbec nezaručuje, ze chlapec neochorie a prídeš aj o peniaze za tábor, aj budeš s ním doma.
No ale treba sa na to pozerať aj tak, ze tá jeho matka to nemá ľahké. Poznam jednu maminu, samozivitelku, a tých 25 dni dovolenky na milion prazdnin a chorob je pre ňu masaker, takze je logické, ze aj otec dietata musí toto obdobie pomôcť vykryť.

letfenixa
30. júl 2023

@vanilkovazmrzka ani ja som to nepochopila. Čiže dieťa je normálne logicky pol prázdnin s jedným rodičom a pol prázdnin s druhým rodičom. Že ex chodí veselo do roboty!
@autorka 7-ročnému 100 € vreckové???

0silvia0
30. júl 2023

@vandapirkova vy asi este nemate vlastne deti?
Trochu nemas odhad a skusenosti, co treba 7rocnemu dietatu. Fakt 100 euro ako vreckove je vela.
Vysvetli manzelovi, nech si k tebe na pol dna sadne a pozera sa, ako nic nerobis. Mna by asi tiez stval jeho pristup, kedy hodi vlastne decko na krk niekomu inemu. On nema rodicov, ktori by vnuka postrazili? Lebo pises o manzelovej babke.

micusa2222
30. júl 2023

@vandapirkova to je debil a nie manžel, ktorý nepochopí, že pracuješ ozaj na dôležitom poste, dôležitom projekte, ale doma.Vôbec by som sa s ním o tom nerozprávala, len si mlie svoje, ale neustúpila by som zo svojich požiadaviek.Okrem toho, aby si mala kľud, by som vypadla z domu, hocikde.

sante81
30. júl 2023

@vandapirkova mňa len zaujma keby si bola v roli matky samoživiteľky, ako by si ty zabezpečila starostlivosť o dieťa, cez prázdniny, keby bolo choré, a ak by boli deti 2.

veroniq85
30. júl 2023

Preco by mala byt ex neprisposobiva? tvoj muz je rovnaky rodic ako jeho ex a ked sa dohodli ze kazdy zabezpeci polku prazdnin tak neviem co riesis. Za prve to tvoje dieta nie je tak nech to riesi muz. To ze ma ex stastie a pomozu stari rodicia a ona si chodi veselo do prace s vasim problemom nic nema. Predstav si aj my s muzom musime odkladat starsie dieta k svokrovi ktory je na dochodku a my si "veselo" chodime do prace ale radsej by som bola doma a prazdninovala so synom miesto roboty. A ak vy nemate na svojej strane starych rodicov ktory by mohli muzovi pomoct tak nech bud plati spominane tabory alebo nech si zaplati niekde strazenie ked ty mas taku pracu ktora ti nedovoli sa starat o jeho dieta. Ci aku mas predstavu? ze o dieta sa ma cele prazdniny starat len matka ak ma aj otca? Tak dufaj ze ty neskoncis raz rovnako.

ljzozv
30. júl 2023

@vandapirkova nerieš ex, kde dáva malého. To v prvom rade. Vreckové ti už vysvetlili tiež, že to bolo zbytočne veľa. Mám skoro osemnásťročného doma a stačilo by mu aj desať eur, je to vec priority. U nás ňou peniaze na míňanie nie sú.
A teraz k tebe. Myslím, že inú možnosť ako krátkodobý prenájom hocičoho (aj bytu) nemáš. A keď nedostal muž dovolenku, môže si zobrať opäť očr? Ak áno, nech to berie. Lebo ak nestihneš ten projekt, asi prídeš o viac peňazí ako on na tej očr, keby bol.
Ďalšia možnosť, keď manžel nemôže ani očr, nech zaplatí nejakú študentku a nech sa mu stará o dieťa. Potom možno pochopí, že to nie je "žiadna" starosť .
Ale tu máte asi zlú komunikáciu medzi sebou, lebo neexistuje, aby nechápal, že je to pre teba dôležité pracovať na nete, ak si už predtým nejaké projekty mala. Tak hádam vidí , že domov nosíš peniaze.
Kľudne mu teda povedz, že čokoľvek sa doma bude diať, že ho budeš volať domov z roboty, lebo veď robota nie je dôležitá. Tak ako tvoja z domu, tak jeho fyzicky v práci.

jaskolka
30. júl 2023

@vandapirkova tak hlavne oni dvaja sú rodičia, čiže oni v prvom rade sa mali dohodnúť, ako to bude cez prázdniny - nie ze jeden z nich zaveli a druhy sa ma prispôsobit.
Ďalšia vec je ze deti sú bežné cez prázdniny aj s babkou ci bsbkami, v táboroch a podobne, tam to jednoducho funguje. Čiže argument, že "necháva malého s babkou a veselo chodí do roboty" je o ničom lebo tak funguje veľa rodín.
Na druhej strane ty nemusíš dávať mu 100eur ani platiť ďalší tábor (jednak je to veľmi veľa a jednak o tie veci sa majú postarať najmä rodičia, teda v tomto prípade otec)
Mňa by však tiež naštvalo, keby mi muž len tak hodí na krk svoje dieťa so slovami "aj tak nič nerobíš". Asi by som mu povedala, že v prvom rade je to jeho dieťa, nie moje a teda on si ma to predovšetkým zariadiť. A zbalila sa a šla pracovať do knižnice, kaviarne ci hoci aj do parku.
Bohužiaľ toto je častý problém rodín, kde sú deti z predošlého vzťahu. Lebo v 90 %prípadov to je jednoducho tak, že to dieťa bude vždy "cudzie dieťa" a nie vlastne, čo by sa proste bralo inak. Aj keď to je kruté, je to fakt.

eva8
30. júl 2023

Tak odneste jeho syna k babke, ktorá žije 200km od vás. Manžel v piatok odcestuje, cez víkend budú všetci spolu a o týždeň v sobotu pre neho pride

olimuc
30. júl 2023

Ma 7, to ste ho mohli poslat aj na pobytovy tabor ak je to taky Problem mat ho u seba … peniaze by ste nasli a treba to vykomunikovat. som starsia a ked nasi nemali dovolenku … sup 3 tyzdne do pionierakeho tabora, potom do druheho. Vsetci sme prezili a nikto neriesil, paci sa nepaci … dalsia vec, 7 rocny nepotrebuje 100€ vreckove. Max 20cku vsetko mal zabezpecene, tak naco? Aby kupoval hluposti? HO s malym dietatom je katastrofa … mam za sebou par rokov, ale prave preto hladam moznosti, tabory, babka a opatrovatelka … neda sa mat aj pokoj aj € … nieco treba obetovat … hlavne ale otec a 200 km nie je Problem to sa otoci jedno poobedie. Ten ma zavazok, tak ma riesit, samozrejme, ze najpohodlnejsie je supnut tebe … si doma a nestojis nic. Osobne by som mu povedala, ak sa nepodari projekt idem na urad prace a budes ma zivit … asi by nechcel prist aj o tvoj prijem … neviem ci vy mate deti, ale aspon vidis ako by to fungovalo ..

toskanka
Autor odpoveď zmazal
gabika128
30. júl 2023

@vandapirkova prečo by si ty mala platiť ďalší tábor, muž nech nájde a zaplatí.

natalienka12
30. júl 2023

@vandapirkova V com je jeho ex neprisposobiva a arogantna? Dieta ma byt 2 tyzdne v juli a 2 tyzdne v auguste s otcom, tak sa dohodli. To, ze tvojmu muzovi neschvalili dovolenku je JEHO problem, a nie problem ex. Ty sa do toho nestaraj. Nech sa o syna stara tvoj muz, je to jeho povinnost. Ty nie si povinna malemu vyplnat cas hrami tabormi ani mu varit. Moralne ale ano, lebo toto bude problem vzdy pocas prazdnin a nastrbi to tvoj vztah s nim. Takze iba sa skusit nejako rozumne dohodnut s manzelom a prestan citit nenavist voci jeho ex.

78787878
30. júl 2023

@vandapirkova Problémom tu je iba Tvoj manžel. Nie jeho ex, ani dieťa, ani Ty. Je to jeho povinnosť, takže najskôr s manželom vykomunikovať po dobrom. Varianta 1. Odviezť syna k babke 200 km. Varianta 2. Nájsť mu tábor, pobytový alebo denný, samozrejme má hradiť manžel. Varianta 3. Ak manžel ignoruje Tvoj postoj, bohužiaľ musíš ísť cez deň pracovať mimo domácnosti.

petamich
30. júl 2023

ja som sa asi stratila 🙄 a vela veciam nechapem
- je uplne normalne, ze detom treby prazdniny riesit a nejako to vykryt, riesi to kazda rodina s detmi a tie prazdniny nie su kazdy rok v inom termine, rok dopredu viete, ze budu
- nechapem ako mozu muzovi neschvalit dovolenku, ma na nu predsa narok a ked vedel, ze mu neschvalia, ma najst ine riesenie a nie hodit to na teba
- je bezne, ze deti su cez prazdniny (aj) u starych rodicov
- zaplatenie tabora z firemnych penazi nechapem uz vobec, vsak to mal zaplatit manzel, rovnako nech zaplati dalsi, ked nema inu moznost
- ex do toho vobec netahaj, ked je dieta u manzela, je za neho zodpovedny manzel a ona si moze robit co chce, rovnako ako vy, ked dieta nemate
- ak manzel nechape, ze aj praca z domu je praca, dnes je x sharovanych pracovisk, ktore si vies prenajat alebo sa skratka zavri do kniznice, kaviarne, ....
- ziadat od manzela usli zisk, tak to je top tych absurdit co si tu popisala
- a ano dieta 100€ vreckove na tyzden nepotrebuje a uz vobec nechapem na co je dobre ohovarat ex, vy dietatu davate vreckove, ked je s mamou

a aby som to zhrnula, problem je tvoj manzel, ktory nevie zabezpecit program svojmu dietatu hoc rok dopredu vie, ze ho bude mat

zuzanka.zuzu
30. júl 2023

"ex malému nedala ani euro" na výlet s otcom??? 😂 a ten to euro pre syna nemal? fuha, veru nie ex je vo vašom trojuholníku ten problém 😉

doriiis
30. júl 2023

To dieťa má naprd otca ( a asi trošken aj mamu).Tých dvoch,čo by malo trápiť najviac,že dieťa nemá kde byť to štve najmenej.

zuzanka.zuzu
30. júl 2023

@doriiis prečo je mama naprd??? to ozaj sa o všetko má starať žena? veď ona sa vo svojom čase stará. či má sa starať ešte aj v "otcovom čase"? nevyhovie ani tak, ani tak...

zeldia
30. júl 2023

@vandapirkova moj nápad je starať sa sebecky o seba. Budeš pracovat podľa svojej potreby a všetci to budú rešpektovať. Ziadne cudzie decko ta nebude obťažovaťa ani jeho rodičia. Keď decko niekto privezie pred tvoje vaše dvere bud pôjde on dnu a ty von aj s kufrom s počítačom a materiálmi (aj do hotela s tým že to ti preplatia bud partner ktorý ta koli decku obral o pracovný priestor alebo firma) alebo to decko nevojde dnu. Ak to niekto nechápe jeho problém. Nie si slúžka pre cudzích ľudí.
Najdôležitejšia vec otcovi decká nedali dovolenku. Ani tebe nedali dovolenku!!! Ty tiež nemáš schválenú dovolenku!!!

lucky_k
30. júl 2023

@vandapirkova no ja neviem, ale tvoj muz kasle na vsetko, maleho riesis iba ty a ex....rozmysli si, ci ti taketo bremeno, ktore si nevie vybavit ani dovolenku, vobec treba v zivote...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
30. júl 2023

Jediný problém je tu tvoj muž. On sa zbavuje zodpovednosti a hádže ju na každého iného, len sám sa ako otec nespráva. Fakt skvelý vyber partnera. Ani by ma nehlo riešiť jeho dieťa, pri taktomto prístupe.

zeldia
30. júl 2023

@lonely66 suhlasim veľmi dôležitá poznámka “nelámala by som si hlavu tym kto a ako sa bude starať o pre mňa cudzie dieta”

miroslava21
30. júl 2023

Dieta ma mamu aj otca. Predstav si, ze si namieste ex a pracujes. Pred sebou 2 mesiace prazdnin? Co spravis? Nie je to vobec jednoduche, tebe by dali 2 mesiaca volna aby si bola s dietatom? Nie, tak neobvinuj byvalu a necakaj ze cele prazdniny bude len s matkou a otecko si kralovsky zoberie dieta len na 1 tyzden z osmich 🙄
Tvoj manzel sa ma postarat o dieta, prepac ale podla tvojho popisu je neschopny. Nie je to tvoja povinnost. Ako ti radili vyssie, chod a zober sa pracovat mimo domu. Aj ked je to smutne, ked vlastny muz si mysli o tvojej praci ze vlastne nic nerobis-to tiez o niecom znaci. Ked cudzi ludia tu na mk vedia pochopit ze pracovat z domu pri narocnom projekte je tazke a muz to ma na haku.

Strana
z5