Nedokážem sa rozísť s priateľom
Viem,že nás tu je veľa čo hladáme pomoc, poradenie alebo pochopenie a preto to skúsim aj ja.. S priatelom sme 2 roky spolu a náš vzřah bol ukážkový(ako asi každý jeden na začiatku/, potom ked sme prešli do štádia partnerského už nie len frajerského vyšlo na javo vela problemov ktore som v tej zalubenosti nevidela/mozno nechcela vidiet/ vazne veci ktore ina zena by takeho chlapa nechcela ani vidiet ja som to v laske k nemu pretrpela ,prehryzla.. robil to aj robi stale a ja sa snim aj tak nedokazem rozist .. som v koncoch ..
ps: ak je tu nejaka maminka,nemaminka ktora nema co robit a chce len hlupo komentovat mozno moju vinu.. radcej sa pohrajte zo svojimi detmi .. dneska som nato neni zvedava
Tvoj partner Ti dal taku podmienku o ktorej vie, ze na nu nepristupis... Tvoja svagrina Ta nema rada, stve proti tebe svokrovcov, Tvoj priatel sa boji povedat doma, ze ide byvat k tebe.... Je to slaboch, v ktorom nebudes mat nikdy oporu. Ked ju nemas teraz, nebudes ju mat ani ked budete manzelia.. bude to este horsie.. Ty byvas sama s otcom v 3i byte a staras sa o otca... Tvoj partner vie, ze neopustis otca o ktoreho sa staras... Tak Ti navrhol samostatne byvanie.. Kazdy ma nejaky narok z ktoreho neni ochotny polavit... Moj nazor, treba to vziat z kratšej cesty, treba si zlozit ruzove okuliare a nie do aleluje odpustat a predstavovat si, ze zivot bez neho sa skoncí...
@laila22 uplne suhlasim 🙂 ... radsej odist teraz, ked sa odchadza bez problemov a relativne lahko ako sa rozhodnut pre odchod vtedy, ked uz ich spaja papier alebo uz aj dieta
@elinusa píšeš o klamaniach, oklamaniach... neviem čoho konkrétne sa týkajú, ale sama píšeš, že iná žena by to netrpela... toto nie je zamilovanosť, láska už vôbec nie, to je zúfalstvo a nejaký komplex menejcennosti.. čo si horšia než ostatné ženy? dáva ti on niečo, čo ti nemôže dať nikto iný? noazaj chceš stráviť zvyšok života s niekým, kto ťa klame, zostarnúť s myšlienkami, čo všetko si musela prekusnúť a prekonať, len aby si si ho ako tak udržala pri sebe? ak takto má vyzerať šťastie, tak ďakujem ale ja si neprosím...
moja rada - buď sa on spamätá, prestane klamať a otvorene sa pred rodičmi a sestrou postaví k tebe a na rovinu im povie, že chce žiť s tebou, aby ťa rešpektovali ako jeho partnerku, alebo choďte od seba... poplačeš si, ale je ľahšie vrátiť sa z kratšej cesty, kým nie sú deti, hypotéka a pod... žila si bez neho nejakých 20 rokov, a bolo to v pohode, tak to bude v pohode bez neho aj potom... inak keď je tie tri dni u teba, čo doma povie, že kam ide, keď teda nemôže povedať, že je u teba? 😕
veru...radsej odist teraz ako sa trapit cely zivot....ja viem,ze to nie je lahke....a velmi dobre....ale mozes si po rozchode najst cloveka,kt.ta bude na rukach nosit 😉 ....tak ako ja 🙂
@elinusa ahoj, akosi som doteraz nepochopila, citujem: "potom ked sme prešli do štádia partnerského už nie len frajerského vyšlo na javo vela problemov ktore som v tej zalubenosti nevidela/mozno nechcela vidiet/ vazne veci ktore ina zena by takeho chlapa nechcela ani vidiet " .......prosím ťa, aké sú to tie "vela problémov"? a taktiež "vážne veci"? 😕 .....z celej tejto diskusie mi je jeasné akurát jedno....ty nedokážeš rešppektovať to, že sa tvoj priatel zaujíma o svoju rodinu, rovnako ako sa ty zaujímaš o tú svoju / tvoj otec /....tak v čom je problém? jedno je ale isté, k vážnemu partnerskému vzťahu máte obaja velmi daleko a to z jedného jediného dôvodu, neviete s partnerom nájsť spoločnú reč, ani jeden nedokáže ustúpiť,alebo aspoň trochu upustiť z niektorých svojich nárokov.......ja ťa neodsudzujem,ani nič podobné....do vášho vzťahu vidíte len vy dvaja a len vy dvaja musíte vedieť, či chcete byť vo vašej spoločnej budúcnosti spolu alebo nie.....urob si z toho záver,aký chceš, tu ti ale nikto adekvátnu radu nedá, pretože do vášho vzťahu nikto nevidí a tie "problémy", ktoré popisuješ mi prídu dosť nepodstatné oproti iným vážnym problémom, ktoré vo vzťahu môžu vzniknúť....všetko je len o komunikácii a o rešpekte milovanej osoby
@elinusa, svokra a svagor boli vzdy proti mne, no moj muz stal na mojej strane vzdy. S bratom sa uz nebavi vobec a mamu tiez nemusi. Bolo to peklo, sama neviem ako som to dokazala zvladnut. Teraz ich mam na haku. Kedysi sme sa preto aj pohadali, inak nikdy sme sa nehadali, len kvoli jeho rodine. Sme spolu 11 rokov, mame dceru, mame ine starosti, ako trafenu staru pani a dementneho blbca..... Ak je partner na tvojej strane a je to vas jediny problem, je to ok. Ale ja do vasho vztahu nevidim. My sme iny problem nikdy nemali. Neratam nervy odkedy mame malu, ze sme nevyspati atd. Ale nikdy nebol den zeby sme sa spolu nebavili. Neviem si predstavit, zeby sme spolu neboli, mame pevne zaklady, vsetko je tak ako ma byt. A svokru neriesim, naco. Uz som po rokoch nad vecou.
ak by sisi o tom chcela popisat mozme s apobavit mam to tiez vesele. moc verejne ti nechcem radit. je to vzdy idndividualne. moje vsetky kamosky mi uz rok radia aby som sa nanho vykaslala aky je neschopny ... jeho rodicia ma zboznovali a prisiel prvy problem a jeho mamka mi zahlasi ze si nezela aby sme boli zasnubeny ... ze sa mame odsnubit ... a ohovara ma kde s apohne ... moji rodicia su absolutne proti dakemu mojmu vztahu ... naviac partner ma uz trojrocnu dcerku z predosleho vztahu a jeho ex ma nemoze ani citi najradsej by ma v zuboch roztrhala lebo ma vini z ich rozchodu ....a to vsetko sme rok zvladali ale ako dostal vyhadzov z novej robooty a je nezamestnany a zacalis akopit dlhy odcudzili sme sa a tak sa pytam .... po tolkych problemoch co sme prezili ked nam furt niekto robil zel nakoniec si to pokasleme my ? pocu vat buducu ex svokru z jej draha zloz si ruzove okuliare a zacni zit v realite ... alebo verit na vztah ktory sauz v pohrome zrodil ? a mozu iny ludia znicit to co chceme my dvaja ? a preto si konkretne ty poloz otazku ... stoji ti on za to je to ten s kym si chcela prezit cely zivot aj ked si vedela ze sa budete hadat sklbat vlasy ale stoji za to budete sa vzdy vedeit udobrit ? citis to tak ? ze by to mohlo byt dobre ? ps vidim tu vela pesimistickych rad... dostavala som podobne ..a na zaver ... musis ho poznat hlavne ty toto su cudzi ludia .. aj proti nam boli vsetci a teraz sa to pomalicky udobruje a nachdzame si cestu k sebe sami ... museli sme pochopit ze nikto to za nas nevyriesi kzdy z toho chcel len to svoje ..
wow toto je ale bordel.....neviem to ani pochopit, nie to este precitat a poradit....
Okrem toho, ze partner (frajer- myslim, ze vase vztahy sa vobec nezmenili, len za to, ze ho volas partner.... svagrinu nemas, svokrovcov tiez nie...pozor na detaily) sa nevie (NECHCE) rozhodnut ako zit zivot dospeleho cloveka....tak nechapem z tejto diskusie NIC....
🙂
čo tu treba dodať, buď pozbieraš všetky sily, ktoré ešte máš a rozídeš sa sním , oslobodíš sa od všetkého a začneš voľne dýchať, alebo ostaneš v takom vzťahu a budeš sa točiť stále dookola ako v začarovanom kruhu ... vyber si ...

@zuzanockamt problemy sa vzdy najdu pocas spolocneho zivota.....a je dolezite, aby sa k nim oni spravne postavili a obaja....