Nedostatok času a financií ničí manželský vzťah
Dnes ma manžel volal na nočné kúpanie, chcel mi pripraviť prekvapenie, že dáme deti svokre a pôjdeme. Ja som sa však bála deti sa s ňou nestretávajú a není sú tam zvyknuté. Tak strašne som chcela ísť je to s nimi brutálne ťažké nemám ani chvíľu casu na seba. Ešte máme aj málo financií. Tak som povedala, že nechcem ísť. Tak povedal, že pôjdeme v auguste, keď bude krajšie počasie. Ja som mu povedala, že to pôjdem radšej s deťmi, viem ako túžia ísť na kúpalisko. Je to ťažké keď musíme rozmýšľať či nakúpiť jedlo alebo niekam ísť. Mrzí ma to aj keď viem, že som spravila správne. Máme ešte aj tichú domácnosť je mi veľmi veľmi ťažko. Neviem ako to prekonať naozaj. Viem, že asi to chcel medzi nami urovnať ale neviem či to je ešte možné. Teraz stále rozmýšľam aké by to bolo keby sme išli ale viem, že to nejde.
@anonym_autor nezabudla si náhodou, že si aj manželka, nie len matka?
Ty mas problemy dva. Financne a mierne vztahove. Vztah nevyzera az tak zle, len je pod tlakom, takze bude stacit urobit male komromisy a vylepsenia, ale financne by som riesila, ved ked Ta bude boliet zub nemas ani na zubara. Takze ked je svokra ochotna, pekne ju poprosit nech strazi raz v tyzdni deti, kym Ty budes niekde upratovat/vykladat tovar/roznasat letaky/robit cokolvek co dokazes aby si privyrobila aspon stovecku, dve mesacne. Zo ziskanych penazi si dopraj raz v mesiaci nejake to ,,nocne kupanie,, , raz nieco pre detska a zvysok odloz na pokazenu pracku/pokazeny zub/ine necakane vydaje. Tebe raz v tyzdni padne dobre trosku vypadnut zo stereotypu a par eur navyse dokaze zlepsit kvalitu vasho zivota. Inak by som nerobila ziadne drasticke zmeny, deti lubis, s manzelom to nevyzera na zly vztah, potrebujes len trosku ,,doladit".
Autorka, ani neviem kde začať, so 7m dieťaťom by som na kúpalisko nešla, ak ideme celá rodina nemáte na blízo jazero? K svokre sa vyjadrovať nebudem, lebo boja sa nikdy žiadnym spôsobom nezaujímala o deti ale svojej.me.som.v pohode dala na noc aj 5m. Veď nočné kúpanie nie je na celý deň, a dieťa/deti by aj tak spali.Vzťach netreba zanedbávať ale budovať. K tým financiám takýto čas som mala už brigádu a pri 18m dieťati ttp
Autorka, nechápem jednu vec. Ako je možné, že tvoj muž nemá ani šajnu o vašich financiách, a vieš o nich len ty, keďže tvrdíš ze nemáte na vstupenky a benzín? To sa mi zdá nejaké čudné. A predpokladám, že on zarába.
V tomto momente sme na tie vstupenky a benzín mali ale ak by sme išli tak už by nám nevychádzalo na stravu len on to berie tak, že však od niekoho pozicia ( rodičov, svokrovcov) A neviem si predstaviť, že budem si požičiavať na základné veci a predtým som bola na nočnom kúpaní. A keby sa vyskytol ešte neočakávaný výdavok tak neviem čo by bolo. Proste nedá sa mi ísť si užívať, keď viem, že na to nemám. A včera večer muž sám zahlásil že čakal kedy zavolajú, že koľko by to s deťmi vydržali u nich. Takže sám asi neveril, že to stráženie až tak zvládnu, keďže svokra ich tento rok videla 2x na 2 hodiny.
V tomto momente sme na tie vstupenky a benzín mali ale ak by sme išli tak už by nám nevychádzalo na stravu len on to berie tak, že však od niekoho pozicia ( rodičov, svokrovcov) A neviem si predstaviť, že budem si požičiavať na základné veci a predtým som bola na nočnom kúpaní. A keby sa vyskytol ešte neočakávaný výdavok tak neviem čo by bolo. Proste nedá sa mi ísť si užívať, keď viem, že na to nemám. A včera večer muž sám zahlásil že čakal kedy zavolajú, že koľko by to s deťmi vydržali u nich. Takže sám asi neveril, že to stráženie až tak zvládnu, keďže svokra ich tento rok videla 2x na 2 hodiny.
@anonym_autor prosím ťa, koho nápad bolo druhé dieťa?
Ahoj autorka, podla mna si spravila dobre, ze si nechcela ist, ked mas tak malinke deti, teda aspon to mladsie. Ale zas na druhej strane, si mohla muzovi pekne vysvetlit,ze nech to odlozite kym bude mensie trosku väcsie, ze si mozete spravit pekny vecer aj doma, ked deti zaspia. Predsa uz ked aj mensie pojde do skolky a zacnes zarabat sa vam bude financne lahsie dychat. Pripadne mu navrhni, ze by ste sli aj s deckami niekam pozriet u vas, teda neviem ci tam mate nejake moznosti-ist sa niekam prejst, kupit si zmrzlinu atd. To malinke 7m sa mi zda,ze je priskoro dat svokre na strazenie, zvlast ked pises,ze sa castejsie budi. No ale mam pocit,ze vy dvaja - ty a muz tiez tej komunikacii moc nedavate. Ved vsetko sa da pekne vysvetlit a spravit nejaky kompromis. Alebo je on snad doma nejaky general, ze ked on povie tak bude a ked to odmietnes tak ta tresta tichou domacnostou? Lebo to potom tiez o niecom svedci, ak je to takto😐
Neviem či som spravila dobre alebo som tomu všetkému ešte viac uškodila
@anonym_autor ja zase úplne chápem, že si nedala takto malé deti na stráženie.. moje deti išli k starým rodičom až keď sami chceli (vzťah majú výborný).
Takže sa čudujem tej vlne hejtu, že si tam deti nesupla a ze chudák manžel..
Myslím, že vás problém nie je o tom, že si odmietla nejaké nočné kúpanie..
S ani si nemyslím, že jeden večer spasi vzťah, kde viazne komunikácia..
Prečo máte na seba málo času? Vieš sa skôr vrátiť do práce, aby si si finančné polepšili?
A čo tá tichá domácnosť? Kto nerozpráva po konflikte? Muž? Vieš, že je to pasívna agresivita a veľmi škodlivá praktika?
Dá sa s muzom o tom rozprávať?
@anonym_autor fúha, musela by som byť v ohrození života, aby som malé deti nechala na strazenie niekomu, kto ich videl len pár hodín od začiatku roka..
Veď je to pre ne cudzia osoba.
No proste sme na tom finančne zle momentálne. Nevychádzali by nám peniaze do výplaty. A deti majú 7 mesiacov a 2 roky ale nekojim. Ale neviem si to predstaviť aj keď by som veľmi rada išla.
@anonym_autor 7 mesacne dieta tuzi ist na kupalisko? Dost o tom pochybujem...ako ti to dalo najavo? Ved ledva sedi, ak vobec, co bude robit take neodolatelne na kupalisku?
Tiez mi prestava byt jasne, ci su problem financie alebo svokra.
Manžel chcel urobiť niečo pre vás. Chcel byť stebou , relaxovať a ty si mu to pokazila. Takto len zničis váš vzťah. Tak to skus napraviť. Navrhni mu to nočné kúpanie. Mne tiez koľko x sa nechce ísť na turistiku keď manžel vymysli vylet ale idem tak isto keď niečo chcem ja zas on sa prispôsobí.
Vymysli výlet, ktorý zvládnete aj s deťmi a nebude vás finančne zaťažovať. Buďte spolu ako rodina. Bez výčitiek. My chodievame každý víkend do lesa na to isté miesto k jazierku, kde kontrolujeme žaby 😉 pozorujeme vážky, včera sme objavili lekná. Posedíme na deke, zjeme horalky, ja si nazbieram bylinky a ideme naspäť. Jedna vec sú financie a druhá vec je čas, ktorý spolu trávite. Mala by si vymyslieť niečo, čím mu to odmietnutie vynahradíš, lebo to od teba naozaj nebolo pekné (zvlášť to vyjadrenie, že radšej pôjdeš s deťmi). Ani tebe by sa nepáčilo, keby si niečo pripravila, poriešila deti a on ťa odmietne. Nečuduj sa, že máte tichú domácnosť, cíti sa byť odstrčený. Minimálne sa s ním o tom porozprávaj a vysvetli mu svoje dôvody. Povedz mu aj o tom, že sa ti nepáči požičiavanie peňazí a život na dlh. Hľadajte riešenie spolu.
@anonym_autor spravila si chybu, mala si ist.
@anonym_autor netrap sa už tým či si urobila/neurobila dobre. Faktom je, že si manžela odmietla tak trochu nešťastným spôsobom. Teraz je loptička na tvojej strane, mala by si vymyslieť niečo pekné a príjemné pre vás dvoch za podmienok, ktoré ti vyhovujú. Ale čím skôr.
Sorry ale kvôli 30 eurám aj s benzínom si dojebať manželstvo. Sorry, tu bude problém niekde inde.
@andreatytler a chlapa má baviť byť so ženou, čo je pre neho len chodiaci bankomat? Odkedy, prosím pekne, platí pravidlo, že za všetko zodpovedá len chlap? To žena bola pred deťmi čo, neschopná zarobiť si? Byť rodina znamená byť tím a nie hádzať vinu na muža za každú korunu. Sú chlapi, ktorí sa snažia a robia od nevidím do nevidím, aby tú rodinu zabezpečili a evidentne aj to je málo pre niektoré ženy, potom ich pre istotu budú zhadzovať, že sa rodine nevenujú. Ani jedno, ani druhé, niektorým proste nevyhovieš, najradšej by mali všetko. Čo ste si ich brali pre peniaze a pôrodom končí všetko, aj samotný vzťah? Gratulujem, výborný plán na šťastné manželstvo. 🙂👍🏻
@anonym_b7ad2b
@alyson29
Baby ved sa zobudte. Tato rodina s 2 malymi detmi je v takom financnom srabe ze nemaju na jedlo a muz navrhuje romanticke rande vo dvojici? To co je za idiotsky napad?
Tu sa ukazuje ze nie je schopny sa postarat o rodinu...nevravim ze je to len jeho zodpovednost, lebo ona je na materskej, ale on sa tvari akoby bolo vsetko v poriadku. V tomto je jeho neschopnost.
Kym nemam na jedlo, neexistuje aby som minula jedinne euro na relax. Sadnem si s muzim a vyrobim plan ako sa z toho srabu dostat.
Vsetky tie zeny ktore tu vravia ze autorka urobila chybu ze nesla, but nemaju ani sajnu co to je zit z tak malo penazi ze nemas na jedlo, alebo su tak isto nezodpovedne ako ten chlap. Co tam po tom ze moje deti nebudu mat co jest o 2 tyzdne. Nejako bolo, nejako bude.
Ja ako mama by som sa pod zem hanbou prepadla ak by som minula peniaze na romanticke rande a neskor isla pytat po rodine, aby som mala co dat jest detom.
Vsetky tie zeny ktore tu vravia ze autorka urobila chybu ze nesla, but nemaju ani sajnu co to je zit z tak malo penazi ze nemas na jedlo, alebo su tak isto nezodpovedne ako ten chlap. Co tam po tom ze moje deti nebudu mat co jest o 2 tyzdne. Nejako bolo, nejako bude.
Ja ako mama by som sa pod zem hanbou prepadla ak by som minula peniaze na romanticke rande a neskor isla pytat po rodine, aby som mala co dat jest detom.
@andreatytler absolútny súhlas s tebou👍
@andreatytler nezodpovedné? Skôr sme finančne gramotné... A to je rozdiel 😏
@andreatytler a ešte som zabudla dodať, že pre nás muži nie sú bankomat, tak ako pre teba, takže chápem tvoj rozdielny pohľad na vec 😊
@anonym_b7ad2b finančné gramotne? Súhlasiť s výletom za posledné eura , pričom o 2t si budú požičiavať na jedlo, to predsa nemá absolútne nič spoločné s fin.gramotnostou. keď už, je to presný opak..
@anonym_b7ad2b finančné gramotne? Súhlasiť s výletom za posledné eura , pričom o 2t si budú požičiavať na jedlo, to predsa nemá absolútne nič spoločné s fin.gramotnostou. keď už, je to presný opak..
@beronsche finančná gramotnosť v tom, že by sme sa do takej situácie nedostali. Zas nehľadajte vo všetkom svoju pravdu 🙃 ježiši... Evidentne sme asi všetky gramotné, keďže neriešime takúto situácia na koníku, ale jasné, ďalej tu vymýšľajte teórie len preto, že tu nejdeme zhadzovať muža.
@anonym_autor prepáč, ale ty si teda riadna trúba 🤦♀️
Akože prečo ste museli ísť do diakoviec? Nemôžete ísť sa kúpať na nejaké jazero v okoli? Alebo sa niekam ísť spolu večer prejsť? A deti nemusia byt u svokry. Pokojne ich môže svokra strážiť u vás. Nezaspia? Pôjdu spat neskôr 🤷♀️
Pocuvaj tu nejde okupanie.Kebybsi ulozila deti nacas a nahodila sa navarila dobru veceru a urobila v posteli riadne tanceky aj vztah je na tom lepsie.
@anonym_b7ad2b Ak si financne gramotna, ako je mozne ze radis zene aby dala peniaze na romanticke rande ak vies ze jej budu o 2 tyzdne chybat na jedlo pre je 2 male deti?
@anonym_b7ad2b Ak si financne gramotna, ako je mozne ze radis zene aby dala peniaze na romanticke rande ak vies ze jej budu o 2 tyzdne chybat na jedlo pre je 2 male deti?
@andreatytler prečítaj si, kedy ja som pridávala príspevok a kedy ona napísala, že nemá čo o dva týždne jesť a potom buď múdra jak rádio. A ďalšia vec, stále sa nemení nič na veci, že miesto nočného kúpania si vedia nájsť na seba čas aj bez toho, aby utrácali financie. Tak sa snažíš byť múdra, až si už trápna. Prečítaj si od začiatku celú diskusiu, než tu začneš vyskakovať. Okrem toho, ty nebudeš ani gramotná a ešte si aj zlatokopka.
@anonym_autor preco si mu nepovedala pravdu, že máš problém s financiami? Ved ste manželia, hadam sa o tom da porozprávať bez hanby. Mohla si predísť tichej domácnosti.
@andreatytler prečítaj si, kedy ja som pridávala príspevok a kedy ona napísala, že nemá čo o dva týždne jesť a potom buď múdra jak rádio. A ďalšia vec, stále sa nemení nič na veci, že miesto nočného kúpania si vedia nájsť na seba čas aj bez toho, aby utrácali financie. Tak sa snažíš byť múdra, až si už trápna. Prečítaj si od začiatku celú diskusiu, než tu začneš vyskakovať. Okrem toho, ty nebudeš ani gramotná a ešte si aj zlatokopka.
@anonym_b7ad2b
Zlatokopka? Chodiaci bankomat?
Veď ten chlap nie je schopný zabezpečiť JEDLO pre vlastné deti. A chce tie peniaze na jedlo rozhádzať na kúpanie. To akože tebe by sa dobre ležalo v bazéne, keby si vedela, že dieťa nebude mať čo jesť? Ten chlap nemôže byť normálny, keď rieši kúpanie namiesto toho, aby zdvihol zadok a našiel si lepšiu robotu alebo zostal na materskej, nech môže zarábať autorka.
Ako by nejaká zlatokopka mohla chcieť muža, ktorý nevie zabezpečiť ani základné životné potreby pre rodinu?

Mohla by byť svokra akákoľvek dobrá, 7mesačné dieťa by som jej nenechala na niekoľko hodín ani náhodou. Ani svojej mame, veď také bábätko potrebuje rodičov. Iné je ho na spánok dať babke von do kočíka a keď sa zobudí a začne byť nepokojné, vrátia sa domov a iné odísť na niekoľko hodín do iného mesta