Nedostatok času a financií ničí manželský vzťah
Dnes ma manžel volal na nočné kúpanie, chcel mi pripraviť prekvapenie, že dáme deti svokre a pôjdeme. Ja som sa však bála deti sa s ňou nestretávajú a není sú tam zvyknuté. Tak strašne som chcela ísť je to s nimi brutálne ťažké nemám ani chvíľu casu na seba. Ešte máme aj málo financií. Tak som povedala, že nechcem ísť. Tak povedal, že pôjdeme v auguste, keď bude krajšie počasie. Ja som mu povedala, že to pôjdem radšej s deťmi, viem ako túžia ísť na kúpalisko. Je to ťažké keď musíme rozmýšľať či nakúpiť jedlo alebo niekam ísť. Mrzí ma to aj keď viem, že som spravila správne. Máme ešte aj tichú domácnosť je mi veľmi veľmi ťažko. Neviem ako to prekonať naozaj. Viem, že asi to chcel medzi nami urovnať ale neviem či to je ešte možné. Teraz stále rozmýšľam aké by to bolo keby sme išli ale viem, že to nejde.
Najviac sa mi páči, že autorka napísala tému úplne inak, ako začala prezentovať potom v komentároch a hneď sme všetky ostatné debilky 😄 už sa z toho proste nevykrúti, ani ďalším komentárom, aby vyzerala lepšie a ani nezmení môj názor, ktorý spravila založením diskusie. Je fascinujúce, koľko žien je absolútne neschopných sa o seba finančne postarať, všetku závislosť nechávajú na mužovi a potom vyplakávajú, že nevedia utiecť od týrana, od neverníka, lebo nemajú financie. Ale moje zlaté, nikto vám nekázal si s nimi robiť deti. Ani nekázal ísť do vzťahu bez svojej finančnej zábezpeky!!! Ani nevidím dôvod, aby chlap sa musel posrať a hľadať si inú prácu, keď vieme ako to na trhu s prácou je! Tak nerozťahuj nohy alebo sa chran antikoncepciou, keď nemáš peniaze na deti!!!!
podľa mňa by do rodiny vnieslo radosť a harmóniu tretie dieťa 😍 neurobíte si? to by bolo super 😍
Ani sa mu nečudujem. 2 ročnému si mohla napustit bazénik a 7 mesačne si snáď nechcela trepať na plaváreň.Nebol žiaden dôvod na odmietanie ,len tvoja nezdrava posadnutosť detmi.
Pôjdete neskôr aj tak je chladno.7 m dieťa by som k svokre nedala pekný večer sa dá spraviť aj doma
@anonym_0ab66d nesranduj, že by si nedala k svokre 7 m dieťa. Veď vychovala svoje deti a nočné kúpanie aj tak dieťa prespí. Kľudne mohli ísť, zrejme to mal muž vymyslené a domyslene, ako to finančne urobí. Aspoň troška by im to utuzilo vzťah.
@anonym_0ab66d nesranduj, že by si nedala k svokre 7 m dieťa. Veď vychovala svoje deti a nočné kúpanie aj tak dieťa prespí. Kľudne mohli ísť, zrejme to mal muž vymyslené a domyslene, ako to finančne urobí. Aspoň troška by im to utuzilo vzťah.
@margotka17 gratulujem ak tvoje dieťa noc či dlhý večer prespí. Mnohé deti sa budia niekoľko krát za noc, v čase spánkovej regresie kľudne aj každých 15 minút.
Nedala by som 7m dieťa na noc ani svokre, ani vlastnej mame. 7m dieťa potrebuje rodiča.
(Áno viem že sú aj výnimky, deti ktorým je to jedno, zaspia a spia do rána 😃)
Fuuha,ze si poziacia od rodiny na zakladne veci??No takto,vazne by ste mali prehodnotit vase fungovanie a financie.
@sss777 ano, pani je negramotná a zlatokopka, lebo potrebuje chlapa k tomu, aby bola zabezpečená. Napísala to sama jasne a zrozumiteľne. Ja sa viem o seba finančné postarať aj sama, k tomu chlapa nepotrebujem, tak tu nesplietaj jablká s hruškami.
@anonym_b7ad2b
Síce neviem, či pani potrebuje chlapa na to, aby bola zabezpečená, ale jasne píše, že nemajú peniaze. Ona to malo, čo majú, chce použiť na jedlo pre deti, on si za to chce máčať zadok v bazéne.
Ja teda v okolí nemám žiadneho muža, ktorý by vlastnú zábavu uprednostnil pred jedlom pre deti, takže je to pre mňa úplne nepochopiteľné
@anonym_autor s mužom sa porozprávaj, naplánujte si nejakú aktivitu vo dvojici ale v predstihu...
Natrenujte deti aby dokázali vydržať s niekým u vás doma povedzme 2-3 hodiny ( alebo možno prechádzka,treba vyskúšať čo by bolo presne lepšie)a vy sa niekde vyberte, buď na nejakú aktivitu zadarmo, alebo si odkladajte drobné aby ste mali budget.
Také malé deti skutočne nepotrebuju kúpalisko, zato vy rodičia by ste potrebovali takú masáž, welness... Alebo aj nejaký piknik sa svitu mesiaca 😀😀😀...
Myslím že ten jeden raz čo by si minula peniaze na vás a nie na deti by tie deti tak neochudobnilo...
Každopádne musíš naučiť deti byť aj s s niekým iným,čo budeš robiť keď budeš musieť ísť k lekárovi,alebo by si musela byť na pár dní hospitalizovaná...? Mám viac známych a jedna musela ísť na gynekologickú operáciu a druhá si tak nešťastne zlomila ruku, že mala posun a museli operovať( pád z rebríka).
Nejak príliš všetko pitves. Keby si mala deti niekam dar na víkend, týždeň. Ale jeden večer, čo si pôjdete s mužom zaplávať, keď ťa volal? Blázniš? Normálne si mala ísť sa okúpať. Tak hádam to toľko nestojí, to je obyč. kúpalisko? Keď tak sa dá ísť okúpať k vode niekde zdarma aj s deťmi všetci spolu, nie? Nemáte tam nikde nič v okolí, nejakú pieskovnu, Šutrovnu, jazero.... nie som si istá, či chápem, kde je problém.
@anonym_autor
Keď vám nevychádzajú peniaze, deti daj do jaslí a choď do roboty, či? ... toto takéto vyplakávanie Ti nepomôže.
@dzulli1980 ak zaplatí jasle za 2 deti, tak jej mozno zostane menej, ako má teraz. A keď bude musieť ostať s chorými deťmi doma, jej príjem ešte viac klesne a ako bonus bude mať aj stres z toho, že vymeskava v práci.
Treba uprednostniť muža, veď je to tvoja životná láska. Deti musia ísť niekedy bokom, to je normálna vec.
@anonym_b7ad2b
Síce neviem, či pani potrebuje chlapa na to, aby bola zabezpečená, ale jasne píše, že nemajú peniaze. Ona to malo, čo majú, chce použiť na jedlo pre deti, on si za to chce máčať zadok v bazéne.
Ja teda v okolí nemám žiadneho muža, ktorý by vlastnú zábavu uprednostnil pred jedlom pre deti, takže je to pre mňa úplne nepochopiteľné
@sss777 Ja to nechapem.
Naco pre boha ziveho radia budovat vztah s chlapom ktory sa chce ist zabavat na bazen ak vie ze nebude mat o 2 tyzdne na jedlo? Asi im je to jedno. Oni su tie zodpovedne, financne gramotne, takze im nevadi ze chlap je nezodpovedny magor, hlavne ze ho maju.
@andreatytler prečítaj si, kedy ja som pridávala príspevok a kedy ona napísala, že nemá čo o dva týždne jesť a potom buď múdra jak rádio. A ďalšia vec, stále sa nemení nič na veci, že miesto nočného kúpania si vedia nájsť na seba čas aj bez toho, aby utrácali financie. Tak sa snažíš byť múdra, až si už trápna. Prečítaj si od začiatku celú diskusiu, než tu začneš vyskakovať. Okrem toho, ty nebudeš ani gramotná a ešte si aj zlatokopka.
@anonym_b7ad2b Autoka hned v uvodnom prispevku pise ze:
"Ešte máme aj málo financií.... musíme rozmýšľať či nakúpiť jedlo alebo niekam ísť."
Potom este dalsie dva prispevky kde znova pise ze nemaju na jedlo, ale aj keby si uz necitala tie dalsie, je to hned v uvode.
Toto ti uslo? Asi si sa len rozhodla to ignorovat, lebo ved kto je uz len na tom tak zle ze by nemal par eur na kupalisko? Proste si sa chytila toho ze ona odmietla muzov romanticky napad a nenapadlo ta uvazovat nad tym ci mozno ma aj na to dovod.
Potom miesto slusnej debaty chrlis na mna jednu urazku za druhou. To akoze si myslis ze tym tvoje argumenty ziskaju viac na vahe, alebo ... preco to robis?
podľa mňa by do rodiny vnieslo radosť a harmóniu tretie dieťa 😍 neurobíte si? to by bolo super 😍
@zuzanka.zuzu Ved to asi mal v plane jej muz ked navrhol to nocne kupanie.
@dzulli1980 ak zaplatí jasle za 2 deti, tak jej mozno zostane menej, ako má teraz. A keď bude musieť ostať s chorými deťmi doma, jej príjem ešte viac klesne a ako bonus bude mať aj stres z toho, že vymeskava v práci.
@jaroe
Veď sa môže s mužom vystriedať na materskej a ísť normálne pracovať
@anonym_autor Ahoj, môžeš mi prosím napísať viac súkromne? Pracujem vo finančnom sektore a veľmi rada by som ti pomohla nájsť riešenie. Vieme sa na to spoločne pozrieť.
Dobre si spravila, bábätko by som na noc nikdy nikomu nedala a veru aj pri 2 ročnom by som veľmi premýšľala, tiež je ešte malé, naviazané na mamu. A financie keďže do nich vidíš, musíš veľmi veľmi starostlivo a múdro používať..manžel nech rieši zabezpečenie financií nadprácou nie pôžičkou.

@anonym_b7ad2b
Zlatokopka? Chodiaci bankomat?
Veď ten chlap nie je schopný zabezpečiť JEDLO pre vlastné deti. A chce tie peniaze na jedlo rozhádzať na kúpanie. To akože tebe by sa dobre ležalo v bazéne, keby si vedela, že dieťa nebude mať čo jesť? Ten chlap nemôže byť normálny, keď rieši kúpanie namiesto toho, aby zdvihol zadok a našiel si lepšiu robotu alebo zostal na materskej, nech môže zarábať autorka.
Ako by nejaká zlatokopka mohla chcieť muža, ktorý nevie zabezpečiť ani základné životné potreby pre rodinu?
@sss777 ano, pani je negramotná a zlatokopka, lebo potrebuje chlapa k tomu, aby bola zabezpečená. Napísala to sama jasne a zrozumiteľne. Ja sa viem o seba finančné postarať aj sama, k tomu chlapa nepotrebujem, tak tu nesplietaj jablká s hruškami.