icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

dilino
7. mar 2022

To ja len tak sa pýtam a k téme príklad je tu veľa takých čo rodičia delia jednemu alebo dvom daju všetko 3 nič.Stáva sa to.Nech s amuž ozve ked s anechce tak asi vie prečo.

autor
7. mar 2022

@amanta5 akoze, mame takto oficialne ok vztahy, samozrejme, vidime tieto veci, ktore su nejake znevyhodnenia muza, ale tak mensie veci neriesime, ani sme na to nemali dovod upozornovat nic, aj ked svokra hovorim je taka hlupa, ze sama este nam tie veci povie, ale tak toto uz teda mi pride velky extrem a rozdiel, ze na to asi upozornime nejako ….

autor
7. mar 2022

@nikyball to ze ja dostanem od nasich nemeni nic na tom, ze oni ku svojim detom nepristupuju rovnako a to ma trapi za manzela, ze on nepovie, ale vidim na nom, ze vidi a vnima to aj on, len on nie je taky fnucko, ze by to vyslovil nahlas, ze ho ti mrzi

rikarika
7. mar 2022

@sissy27 chod sa opytat hociktoreho notara aky je trend na slovensku. Ako dochodcovia poprepisuju majetky na deti a o par mesiacov su spat, ze ako sa mozu dopracovat k nehnutelnosti naspat, lebo je v exekucii, ved vlastne ano mas pravdu, mozu prehajdakat ako chcu....takze exekucia je uplne top riesenie.👍

autor
7. mar 2022

@terezia323 tak oni su este mladi v podstate, nie su odkazani zatial na nejaku opateru, hovorim svokra este stale svagrinej vsetko robi od prania zehlenia varenia, oni su plne samostatni …. A ze by sa tak dobuducna dohodli? Vsetko je mozne, len si myslim, ze by to mohli synovi aspon povedat alebo dat aj jemu taku moznost a nie rovno sa dohodnut s nou a jeho vynechat vobec z takej moznosti …. Aj ked ja pochybujem ze ona doopatruje

autor
7. mar 2022

@dilino akoze ano stava sa to, samozrejme, ale moji svokrovci su prave taki, ze sa tvaria na strasne spravodlivych 😅 cize keby sa tak aspon netvaria, ale vsak ok, nech jej daju viac, ja len im dam s muzom najavo, co si o tom myslime, ze teda mu to pride nefer a nech sa potom obracaju na nu, ked budu nieco potrebovat

petik22
7. mar 2022

ja si myslim,ze najhorsie je mat deti parik...podvedome dcere venujes a das viac. aj u nas tl je tak- cakali sme so svagrinou po sebe deti-jej kupili,nukali fusak do kocika a ona nechcela. nas sa nik nespytal ci mame a nepotrebujeme 🤷‍♀️🙈 ona prisla sobotu,nabalila v nedelu navarene,muzovi v doze do prace,maso z mraziaka - nas sa nik nepytal. a vies co,zvykla som si... ale samozrejme vsade poviem,to a to nam pomohli,dali,prispeli,pozvali -lej moja strana 🙂

mamutka
7. mar 2022

Ja som prečítala tri strany a stačí mi. Dostali ste 30 tisíc, kto vie kedy, peniaze mali inú hodnotu vtedy, neporovnavaj 30 a 150. To su na prerabku len tak pre nič za nič kráľovské peniaze. Byt vám zas zariadili tvoji rodicia. Auto kúpili tiež. Co ešte chceš žena?
Co to tu vypisujes, že len o obhajobu manžela ide? Ja silne pochybujem, že by mu o tom nikdy nič nepovedali a odrazu je byt jej. Oni sa o tom s nim možno aj bavili a jemu to bolo jedno, lebo je dobrý brat a vie ze mu rodicia už niečo dali a ešte dajú.
Dom vám podelia na polovicu, ak dobre rozumiem, ty budeš dediť po svojich rodičoch všetko a stále ti majetky trhajú žily! Darmo píšeš ze to je nefer voči mužovi, teba to extrémne štve a hotovo. Ja by som to úplne chápala, keby vám nikdy nikto nepomohol. Ale to ze prides na aute co kúpili tvoji rodicia, to vidia aj svokrovci. Aj to vedia, že po rodičoch dostaneš sama všetko. Zaopatrena si bohate, to vidia oni.
A ty vôbec nevieš, či nechcú pri delení domu nakoniec tvojmu mužovi nechať aj niečo viac, práve preto, že jej dali byt. Netušíš, ale stále riešiš majetky.
Si uvedom ako z každej strany len dostávaš a aj tak ti je malo.

autor
7. mar 2022

@petik22 ano toto presne sa deje aj u nas, ale ako pisem, presne to nejako tak vnimam, ze dcerenka je dcerenka asi a taketo veci som nikdy nemala tendenciu im davat najavo, ani muz, aj ked ro vidime samozrejme …. Ale teda dat dietatu byt a druhemu nie, to uz mi dojde prehnany rozdiel a prehnana neferovost …. Cize toto asi nejako dame najavo, ze sme si vsimli a nech uz nalozia s info, ze o tom vieme a ze si myslime o tom svoje ako chcu, ale nech proste vedia, ze manzel nie je uplny debil, ze to vidi a hlavne takyto velky rozdiel

kulumulu123
7. mar 2022

Nie je tonahodou tak ze sa dohodli ze ak bude treba postara sa o nich ona namiesto tvohjo muza??

autor
7. mar 2022

@mamutka verim ze keby ma tvoj muz sestru a vas by nechali kupit byt s hypo na 30 rokov a jej by len tak dali, ze by si to vnimala rovnako ako pises a tvarila sa ze super, nevadi, ze my si nas budeme 30 r splacat a jej dali len tak a nebe nie …. Verim ze tako optimisticky by si to brala a nevnimala voci tvojmu muzovi nejaku nespravodlivost

autor
7. mar 2022

@kulumulu123 prave dojde nam aj take zvlastne ze s muzom o tom ziadna rec, ako keby to zbytocne nechceli rozvijat, cize mi to pride, ze to nie je o nejakej takej dohode, lebo sak keby ano, tak by mu to normalne povedali si myslim, skorej mi to dojde ako svadobny dar, len teda ide o rozdiel teda svadobneho daru …. Ale tak aj vyssie pisem, tam je dvera vseobecne vo vsetkych smeroch taka uprednostnovana, ale tak to sme neriesili, take malickosti, ale toto sa nam zda privela, aj ked mozno si muz za to moze sam, ked je stale ticho aj pri tych malickostiach, tak preco sa tal nezachovat aj pri velkych veciach voci nemu

ukulela
7. mar 2022

Darmo tvrdis opak, zavidis. Ked si nezavisly clovek precita, co pises, tak citi, ze zavidis.
Za druhe, dar sa tusim zapocitava do dedicstva. Pri dedeni by sye potom dostali o hodnotu daru vyssi podiel, to dokazete.

amanta5
7. mar 2022

Ja myslím, že tebe so svokrou by prospela poriadna komunikácia... bez emócií. Ak viete spolu takto obe komunikovať, tak choďte do toho. Inak vzťahy vo vašej rodine pôjdu poriadne 'dole vodou'.
I tak si nemyslím, že svokra chce úmyselne obísť svojho syna. Skôr si myslím, že majú na to čo robia svoje dôvody. Možno si myslia, že pochopíte a možno si práve myslia, že nie a preto su radšej ticho o tomto. V každom vzťahu je najdôležitejšia komunikácia. Držím prsty.

rikarika
7. mar 2022

@ukulela ja som nezavisly clovek a nemam pocit ze autorka zavidi.

autor
7. mar 2022

@amanta5 ja si tiez nemyslim, ze to je mozno umyselne, len to dcera vie na nu lepsie zahrat a ona jej nevie povedat nie, to je cele, ale tak myslim, ze zasa svokra by mala mat vlastny rozum a urcite vie, co dali synovi a ze by si to sama mala vediet uvedomit, ze on to moze vnimat nejako negativne, ze je horsie dieta, ze si tak nezasluzi a podobne, ze ju vlastne toto nejako nemrzi, ze mozno aj v synovi takou neferovostiz sposobi nejake taketo pocity

autor
7. mar 2022

@amanta5 ja by som mozno dala aj ruku do ohna za to, ze ten byt mozno nebol ani z iych hlavy jej dat, ze mozno len dcera pred nimi fnukala ze sa ide vydavat a potrebuje niekde byvat a tak podvedome mame vlozila napad, ze jej daju byt …. Fakt by som tomu verila, lebo svagrinu mam zazitu a viem, ze ma naozaj vsetko premyslene a prepocitane …. Ale v konecnom dosledku na to doplatil moj manzel, ktory je proste len tym, ze nepovie a je uprimny 😏

mamutka
7. mar 2022

No a presne si trafila😁 môj muž má dve sestry. My sme brali hypo na 30 rokov a dávno ju mame splatenu, pretože sa hold obraciame. Mame pritom dve deti. Jedna jeho sestra dopadla neslávne a my dávno predpokladáme, že byt po ich rodičoch padne jej, ale sme s tým v pohode. Pretože ona už ukázala ze v ťažkých časoch im vie pomôcť, hoc aj z mála, keď my sme ďaleko a nemôžeme prísť hneď. Druhá sestra sa extrémne dobre vydala, ta o podiel z ich bytu záujem nemá. Co sa mňa týka, brat pomáha rodičom a s mojim mužom sme sa dohodli, že keď príde čas, necháme na mojom bratovi, či a koľko nám vyplatí, aby nemal akýsi blbý pocit. Ale povedali sme mu už, že kľudne nemusí riešiť, že dom bude jeho a hotovo. Moji rodicia ovšem chcú, aby sme aj my nieco dostali potom. Nám netreba, kým sa nám darí, kým sme zdraví a je svet svetom, mame dosť. A nikto nám nekúpil auto, ani nezaplatil prerabku, obe auta mame vlastným pričinením. Hádam ti stačí takto vysvetlit.

autor
7. mar 2022

@rikarika ďakujem ☺️ Naozaj to nie je zavist, nemam co zavidiet, lebo ako hovorim obi dvaja sa mame dobre v podstate, len ide o princip, ze keby mam ja sama dve deti, neviem si to predstavit, ze jednemu dam o 120 000€ viac a potom sa tomu, ktoremu som dala vyrazne nespravodlivo menej pozriem do oci ako keby nic …. Som asi vseobecne nastaveny clovek na nejaku ferovost, ano dost casto v zivote mam nervy, ked vidim niekde nejaku neferovost, bez objektivnych pricin …. Ale teda ked sa to dotyka este mojho muza, tak ma to mrzi o to viac, ze si to proste nezasluzi

amanta5
7. mar 2022

Ja stále nerozumiem na čo doplatil. Veď jeho rodičia ešte žijú. Ak som správne pochopila, tak majú vlastné bývanie. Možno majú v pláne, po svojej smrti dať toto bývanie vám.
Na jednej strane rozumiem, že ťa to mrzí. Ale na druhej strane nechápem, čo chceš teraz vlastne dosiahnuť. Čo by bolo fér? Nedať dcére zdedený byt, aby ste sa necítili v tejto chvíli ukrátení? Alebo ten byt predať a dať vám teraz peniaze napoly? Alebo ako vlastne by to bolo fér z tvojho pohľadu?

stanulik123
7. mar 2022

Autorka Ty si jedna zavistliva a chamtiva osoba. Tvoji rodicia davaju vsetko len Tebe, svokrovci to asi tiez vidia. Stale tu hovoris o hypoteke na 30 rokov, mozno Tvoj dom alebo byt ma ovela vacsiu hodnotu. Stale pises ako svagrinej davaju jedlo, dovolenky. Je to rozhodnutie svokrovcov. Mozno maju na to dovod, Ides prasknut od jedu...

dadis
7. mar 2022

Tiez citam, sama zavist..a ze dobre vztahy, svokru nazve hlupou, i ked im dali 30tisic, o svagrine jednu peknu vec nenapisala a muz je chudak zakriknuty. Mozno to takto jeho rodicia riesia, lebo vedia ze si nevdacna a zavistliva semetrika..

autor
7. mar 2022

@amanta5 tak ja keby mam dve deti a mam len jeden byt tak bud ho nedám ani jednému, nechám si ho alebo peniaze použijem pre seba alebo ho predám a rozdelíme peniaze napoly a dcére by som povedala ze samozrejme keď sme prerobili byt synovi prerobime aj jej, ale nech si ho zabezpečí sama rovnako ako on, ja by som sa cítila zle voči dieťaťu, ktoré by som nechala zadlzit a potom druhému s úsmevom dala celý byt, asi by som sa cítila ako nefer matka, ktora jedno dieťa ukrivdila

autor
7. mar 2022

@stanulik123 však dávajú jej, to vidíme, ale ako hovorím dovolenky a take veci to by nás ani nenapadlo im davat najavo, ze to vidíme, lebo však to skorej vnímame ako jej ne samostatnosť, vycuranost a teda to by sme fakt ani nechceli aby nám niekto platil taketo veci, ved sme dospeli preboha, ale tak keď mám dve deti a spravím medzi nimi bezdôvodne taky veľký rozdiel v niečom, neviem príde mi to voči mužovi fakt nefer, ako keby sa to berie sak on je ticho, tak dame tebe, lebo ty sa ozyvas a on nech sa zodre, ze ja ako rodič by som asi uľahčila život keby mam niečo obi dvom detom a nie len jednemu

terezia323
7. mar 2022

Zase na druhej strane, ani vy asi nebudete mat takú vysokú hypo a ani lízing. Auto máte darom a byt ste museli kupovať v pôvodnom stave keď ste dostali 30tisic na prerábku. Sú ženy, manželia, ktorí maju všetko vlastnou zásluhou a nesťažujú sa.

autor
7. mar 2022

@dadis no ved keď si to náhodou myslia ok ale hovorím, ked usúdili ze si zaslúži len dcéra, nech sa potom obracajú len na ňu

mamutka
7. mar 2022

Ty rozumieš už, že oni ešte žijú? Ze nie je všetkým dňom koniec a ze ešte budú deliť dom po sebe a ten nevieš ako podelia? Tak nemusíš dokola písať, že definitívne odsúdili syna na menší prídel. Absolútne nevieš čo a ako ešte bude. A keby aj celý dom dali jej potom, tak áno, to už by bolo nefer, ale kým mate všetkého dostatok a uvedomujes si co je v živote dôležité, tak ta to nezničí

autor
7. mar 2022

@mamutka dom raz sami vraveli mužovi ze bude napoly.... Ale ako píšeš aj to s jej hereckými výkonmi by som sa nakoniec nečudoval, keby ešte aj to dostane ona cele 😆

amanta5
7. mar 2022

Ten byt, čo dali dcére, tak ten je nejaký zdedený po bake, nie ich vlastný, či? To neznamená, že vás obišli. Keď vám dali 30tis na prerábku, dali vtedy aj ich dcére túto sumu, lebo však dávali i vám? Možno dostanete opäť niečo neskôr.
Stále si myslím, že na to majú svoje dôvody. My poznáme iba tvoju verziu, ich nie. Dokonca ani vy dvaja s mužom neviete dôvod, podľa toho čo píšeš. Čo je podľa mňa tiež vcelku zvláštne. Ale však všeličo sa stáva.
Kľudne sa na to svokry opýtaj, prečo sa tak rozhodli. Možno sa dozvieš i niečo prekvapivé.

Spravodlivosť môže byť v tvojich očiach taká ako píšeš. Oni ale možno vidia i niečo iné a majú svoj vlastný názor na spravodlivosť.
Keď budeš mať aspoň 2 dospelé deti, tak možno pozmeníš niektoré svoje terajšie názory. ☺️ Pretože v živote sa všeličo stáva. Niekedy sú veci o ktorých nevieme, že sa deju, pretože ludia sa tým niektorými vecami nechvália.

ukulela
7. mar 2022

@rikarika jej kupuju, nam nie, nasmu ani banan, iba na sviatky a vianoce, nam len 30 000 ked nie zavist, tak vypocitavost.... btw, tych 30 litrov bolo zrejme nasetrenych. Byt ich tak "nebolel", lebo je od babky zadarmo. A ako som pisala, dar sa moze zapocitat do pidielu z dedicstva.