icon

Nefunkčné manželstvo

prehliadana
19. máj 2015

Ahojte, poprosila by som Vas o nazor na nasu situaciu. S manzelom sme spolu takmer 10 rokov, z toho sme necelyvh 5 rokov manzelia. Mame 2-rocne dieta a momentalne som v 8. mesiaci. Nas vztah je velmi disharmonicky, taliansky, nerovnovazny. Manzel je ako otec dobry, aj v spolocnosti je celkom oblubeny, atraktivny, sebaisty, v praci sikovny (aj ked chaoticky, co je v konecnom dosledku neefektivne), no ako manzel, moj kamarat, opora, dovernik, obranca, milenec uplne zlyhal. Vobec mu nedoverujem (pozicka poza moj chrbat, zobratie spolocnych penazi ci mojej vyplaty bez mojho vedomia, uprednostnovanie sebam kamaratov, rodicov predo mnou, vydelovanie penazi na rodicovskej, obmedzovanie slobody, nemozem soferovat, aj ked som splnila jeho podmienku o kondicnych jazdach, ...). Na prvy pohlad posobime ako stastny par, hlavne pred kamaratmi, vie sa ku mne pekne spravat pred inymi (pekne ma oslovuje, odsunie stolicku,...), aj ked vela rokov ma pred nimi zhadzoval (neustale skakanie do reci, menenie temy, tvrdenia, ze nemam pravdu-musela som mu hned vsetky moje tvrdenia dokazovat na internete pred znamymi, ...), teraz je to uz o dost lepsie, no musela som mu velmi velmi dlho vysvetlovat, ze ma taketo jeho podkopavanie zranuje a zneistuje. Nasledkom toho mam strach stretavat sa s ludmi, vyjadrovat svoje nazory, myslienky, jednoducho tie roky sa podpisali na mojom sebavedomi. Predtym, ako sme spolu zacali chodit som mala velmi vela kamaratov, bola som oblubena, vesela, sebavedoma, neustale v spolocnosti kamaratov, no teraz mam pocit, ze nikomu nemozem doverovat, ze nemozem byt sama sebou, vlastne uz ani sama sebou nie som :( Manzel je v sukromi ku mne casto povysenecky, necitlivy, arogantny, ponizuje ma a ignoruje, no potom je ku mne mily a pod. Citim sa akokeby bol DrJekyll/MrHyde. Ja som zial velmi citliva, romanticka a zranitelna a na jeho spravanie reagujem hysterickym spravanim, na co mi on stale hovori, ze som narusena, prepnuta, chora, jebnuta, ... proste mu hram do karat. Vsetko sa to odohrava casto aj pred malou, co mi je nekonecne luto. Nespoznavam sa po tych 10 rokoch vztahu, ked si predstavim, aka som bola vesela, plna zivota, planov, stihala som 2 VS naraz v 2 mestach a teraz si v nicom neverim, neustale sa zozieram a radost mam len z dcerky. Dokonca sa neviem radovat ani z tehotenstva (jeho prva reakcia bola velmi posmesna a zranujuca, hlavne ked som nikdy nespala s inym - ze kto vie s kym, to mam, a ze sa do mna aspon moze vystriekat...neskutocne ma to zranilo - potom sa mi za to ospravedlnoval, no ja mam pocit, ze jemu chyba akakolvek pokora). V lete sme boli na moje neustale prosikanie 2x v manzelskej poradni, verila som, ze sa to vsetko zmeni k lepsiemu, otehotnela som, no odvtedy uz vobec nechce ist do poradne. Pocas tohto tehotenstva ma 2x fyzicky napadol- vzdy po mojich hysterickych vystupoch, pricom druhy krat som zostala na pozorovani par dni v nemocnici, kedze ma zhodil na brucho. Neviem, ako dalej, som uplne bezradna. Nerozumiem, ako moze byt manzel na jednej strane mily a pozorny, a potom arogantny, egoisticky a necitlivy :((( (Sam si robil zabavu z toho, ze mam Stokholmsky syndrom.) moji rodicia mi nezavisle od seba povedali, ze nechapu, co sa so mnou stalo, ze nespoznavaju vlastnu dceru... Vzdy verim na zazrak, no ten akosi neprichadza. Som bezradna

sue
19. máj 2015

1.vYtlac mame tuto diskusie - cer,ze pochopi
2.najdi si psyhologa,mozno aj psychiatra uz bude treba - kym neporodis. Chod busom,aj s dcerou.
3.navstiv najblizsiu pobocku Pomoci obetiam domaceho nasilia!!!!

KONAJ •••• Nehovor preco nie! Vidis preco ano !

prehliadana
autor
19. máj 2015

@morning zavolat zavolam, s rodicmi si to vazne neviem predstavit, mamu by to zlomilo a otec ma od detstva podcenoval, muze zbalim, ved nie prvy krat, no on neodide, povie, ze som hystericka...mam volat policiu??

morning
19. máj 2015

@prehliadana co ju zlomi viac, ze zisti, ze jej tehotnu dceru bije muz alebo ze jej tehotna nechce zit so psychopatom?

prehliadana
autor
19. máj 2015

@bonaqa2013 pocuju ako kricim, placem, no ako som uz spominala, mama mi povedala, ze co som si vybrala, to mam a otec ma vzdy podcenoval a vzdy drzi pri muzoch. Len manzel sa javil byt uplne iny niekedy. Dokonca pocas 5rocneho chodenia nepil alkohol, co mi velmi imponovalo, no hned prvy tyzden po svadbe odhodil zrazu zabrany. Velmi ma to sklamalo. Nie zeby nejak velmi pil, no zmenila som nanho pohlad. Taktiez hned po svadbe zobral peniaze, ktore sme dostali ako dary bez mojho vedomia a pouzil ich na svoje ucely. Este na mna aj krical, ze co mna do toho. Nase prve spolocne peniaze :( ako mohol zrazu zmenit nazor na alko a zobrat €? A to sme boli spolu 5 rokov, nie 5 tyzdnov. Aj tak som bola naivna? Nerozumiem tomu...Ano, v kostole, pre mna to bolo vemi podstatne, o to viac ma to mrzi

maciatkolulu
19. máj 2015

@prehliadana uprimne nerozumiem. Poznas ho 10rokov, v podstate ta stale ponizoval, napriek tomu si s nim mala jedno dieta, to ma dva roky, stale ta nicil, tyral, nebola ziadna zmena k lepsiemu a napriek tomu druhe dieta na ceste..... byvate u tvojich rodicov, ktori nezavisle od seba tvrdia, ze si sa zmenila, ze si ina, zakriknuta, smutna. Denne pocuvaju tvoje hystericke kriky a to aj pred dietatom, muz ta 2xfyzicky napadol, z toho si raz skoncila.v nemocnici na pozorovani a rodicia akoze nic????? Tak toto je naozaj na neuverenie. Naco si s nim bola.prosim ta tych sedem rokov???? Teda kym si neotehotnela? ????? A teraz ako sa idete stahovat do svojho???? Hypoteka a tak, alebo ako????? Nehovoria z teba tehotenske hormony? To ako musis mat svoje auto, aby si mala.sebavedomie a niekam sa dostala????? Tu je podla mna zbytocne radit, ty si asi bahnis v takomto vztahu, inak si to neviem predstavit. A co ako dosiahnes ked zavolas policiu?

pribinak
19. máj 2015

Počúvaj sem dievča, ak ty pri vašich hádkach omdlievas ci zamdlievas, tak to uz je HISTERIA, takze zajtra rano zbal seba aj dieta a chod k psychológovi, lebo to skončí zle!!!!!

Ďalšia vec, nevyhadzuj ho. Najskor sa stabilizuj, zavolaj si do centra nádej, urob nejaky plán, poraď sa a AZ POTOM KONAJ, lebo to skončí fiaskom a budes za blázna !!!!

libka1
19. máj 2015

Ja lan jedno, zbav sa ho! A daj rodicom precitat tuto diskusiu. Byvate v jednom dome, oni velmi dobre vedia co sa deje. To ze im to nehra do karat a tvaria sa ze co si si vybrala to mas? Nech sa pozru do zrkadla a zvazia ci sa mozu na svoj ksicht dalej pozerat s pokojom v dusi 😝 By som sa na ich mieste hanbila ako prasivy pes 😠

digysa
19. máj 2015

@prehliadana Ja len taky maly vyucuc tvojich slov sem dam......aby sme vsetky pochopili, preco sem vlastne pises:

-Mama ma nepochopi a Hanbim sa jej priznat
-Otec ma zdravotne problemy
-auto sa snazim uz velmi dlho, no je neustupcivy a z materskej si ziadne nekupim
-hanbim sa za to, ako som sa nechala roky ponizovat
-Nasi by nepredychali, keby som sa chcela rozviest s dvoma malymi deti, na materskej, bez uspor
-Auto neprichadza do uvahy, lebo manzel riesi pre nas ine byvanie a nema na to €
-Soferovat mi manzel nedovoli
-Jedna kamoska by sa nasla, no ja nechcem nikoho zatahovat do mojich problemov
-Nasi by ma nevyhnali, no take sklamanie im nechcem urobit

A co teda mozes urobit? Lebo kazdy tvoj vyrok je: Nemozem, nesmiem, neviem, nechcem.........

Tak nechci a zi dalej.....TU a Takymto stylom svoj problem urcite nevyriesis.....Som zvedava, ktory z tych tipov a rad si zoberies k srdcu. Podla, toho co pises, asi ziadny. 🤐

charity
19. máj 2015

@prehliadana Manzel riesi vase vlastne byvanie a preto nemate prachy? Manzel bez Tvojho podpisu ziadnu nehnutelnost nemoze kupit. Tu nie je namieste vlastne by anie. Tu je namieste len rozchod. Si tyrana zena. Psychicky, fyzicky, ekonomicky.

Ak nie je spolumajitel domu Tvojich rodicov, tak ho vyraz odtial. Mame sa zver. Povedz jej vsetko co sa deje. Hladaj oporu v kazdom naokolo. Ale hlavne tento zvazok ukonci skor nez Ta ukonci Tvoj manzel.

prehliadana
autor
19. máj 2015

@morning on by ti na to povedal, ze ja ju nebijem, ale ked sa so mnou hystericky hada, tak jej chtiac nechtiac ublizim. Prvy x to bolo tak, ze po takmer polrocnom ziadani, aby mi dal masaz chrbta (mam velke bolesti, riesil to uz aj fyzioterapeut, no len par x, lebo mam vemi malo moznosti dat niekomu strazit malu) som stratila nevy, lebo sa vysmieval a vracel, ze nema cas-pritom sedel pri telefone. Aj ked som ho vyzvala, aby sa mi aspon pozrel do oci, ze potrebujem masaz a ze mi je strasne zle, ze denne 3x vraciam (8.tyzden teh), on to s posmeskami ignoroval, tak som ho potiahla za ofinu smerom hore, sby sa na mna pozrel. Bola som zufala, fakt som uz nevedela, ako ho primat k tomu, aby si ma vobec vsimal. Jeho reakcia bola prudka. Mala som uz odtiahnutu ruku, kedze som ho fakt len kratko potiahla a on mi ju zacal vykrucat, kym som neklacala s celom pri zemi a v ramene mi cosi ruplo. To ho vystrasilo, dokonca ma chcel zobrat na pohotovost, no co by som im tam povedala? Pravdu? :( 2 tyzdne som nemohla spat na lavej strane a este velmi dlho som nemohla dvihnut ruku. Druhy krat som od neho chcela peniaze, kedze on siel proti mojej voli na chatu s kamaratmi a mne nedava takmer ziadne peniaze (ze naco, ked aj tak nikde nechodim). Nechcel mi ich dat, tak som nabrala odvahu, otvorila jeho tasku a chcela som zobrat penazenku. V tom ju zacal nasilu tahat, az kym som nespadla na brucho. :( hrozne som sa zlakla. Zavolala som kamaratku, ktora ma zobrala na pohotovost, lebo jeho som sa bala. Vsetkym som povedala, ze som mala zavrat. Takze podla neho som ho len provokovala, aj ked sa mi najprv velmi ospravedlnoval a sypal si popol na hlavu, ze sa nespoznava, no po par dnoch zacal vsetko banalizovat a vyhovarat sa, ze som ho vyprovokovala

pribinak
19. máj 2015

spocitaj si, ze koľko krát si vo svojich príspevkoch napisala slovo zúfalstvo a zúfalá ;((

No nic, zajtra rano smer psychológ

pribinak
19. máj 2015

On si je tebou velmi istý, preto si aj tak vela voči tebe dovolí

prehliadana
autor
19. máj 2015

@maciatkolulu 7 rokov nie, mozno 2 roky pred otehotnenim, teda po svadbe doslo unho k vyraznym zmenam. Akoby si bol mnou viac isty. Kazdy ma svoje chyby, aj on ich mal pred manzelstvom, no isto nie take vyrazne ako po sobasi. Oni nevedia pravdu s tou nemocnici. Manzel asi vie ako na nich, su uz starsi. Mna vnimaju asi ako hysterku na materskej. Mozno za mna hovoria aj tehotenske hormony do istej miery, nepopieram, no v lete som tehotna nebola, ked som si vydupala manzelsku poradnu. Auto nie je na sebavedomie, ale na moznost ist na urady, riesit lekarov, nakupy, proste zit...

morning
19. máj 2015

@prehliadana prosim ta, slub nam tu, ze zavolas aspon psychologovi a skusis s nim najst nejake riesenie. Ked budes s 2 malickymi detmi, nebudes mat uz ani cas, silu a asi ani volu riesit veci radikalne.

marina24
19. máj 2015

už som si istá,toto musí byť fake téma🙂 neni čo dalej riešiť,toto nemôže byť pravda,zase sú nejaké prázdniny ? 😉 😉
hanbí sa pred rodičmi,ale vlastne bývajú s nimi v jednom dome.D a čo nevidia akože ?to máte vilu a bývajú v inom krídle?a okrem toho,máte protihlukové steny ?:D ale vlastne nechce im to povedať,lebo sa bojí,že ju zavrhnú,no ver mi,každá matka radšej znesie,nech jej dcéra sa rozvedie a je šťastnejšia,ako ked ju jej muž týraa.
zase si z nás niekto robí srandičky asi,inak to nevidím.

prehliadana
autor
19. máj 2015

@marina24 :( mrzi ma, ze sa nevie niekto vcitit do mojich problemov, ale zosmiesnovat ich potrebu ma. Dakujem uprimne vsetkym, ktori sa mi snazili poradit, velmi si to cenim

jolly84
19. máj 2015

@prehliadana zbaliť, odísť, opustiť. Ísť k mame, ak nie, tak do centra. Ak to nespravis, skoncis na psychiatrii.....

marina24
19. máj 2015

@prehliadana nie,nezosmiešnujem ťa,to by som si nedovolila,len tu už bolo XYZ takýchto a podobných vymyslených tém,aby zvýšili návštvnosť MK.
a vcítiť sa do tvojch duševných pochodov viem,prežívam veľké problémy tiež vo vzťahu.i ked nie až také ako ty,ale no ktorá z nas žien,môže s určitosťou povedať,že nebude raz v takej situácii ,ako si ty?
neviem,tebe sa ani nedá poradiť,ked nechceš ho opustiť,to je ťažko :( poradna nepomohla,on evidentne ťa má v paži,ako ti inak pomôcť?nechceš povedať rodičom(inak,to vážne máte takú veľkú vilu?že sa nepočujete navzájom,že ked plačeš a on ziape a bije ťa,tak sú hluchí?)čo sa na toto dá povedať ,je to ako z nejakého zlého hororu,len veľa vecí tu moc nesedí 🙂v každom prípade,ak to naozaj prežívaš,tak prajem ti veľa síl,lebo tvoj manžel podľa tvojho opisu,je typický sebecký manipulátor a násilník,mám načítaného o tom veľa,a viem aj z vlastnej skúsenosti.

marina24
19. máj 2015

@prehliadana a ešte jedna vec,ako tu už bollo vyššie spomenutí,toto je cesta do pekla,poznám dve ženy,ktoré žijú ako ty,s takými blbmi,a obidve pijú,sú na liekoch,a skončili na uzavretom párkrát,na psychiatrii,a nikto im nevie pomôcť :(:(lebo ony nevedia pomôcť žial samy sebe.:( je to strašne kruté,ale reálne,každý kto takto žije,musí tam skončiť :(nechcem ťa strašiť,ale musela by si byť veľmi veľká nátura silná oosbnosť,aby si sa nezbláznila

digysa
19. máj 2015

@prehliadana
Prekonat HANBU? vs. Nechat sa TYRAT?
Prekonat hanbu? Nechat sa tyrat? Prekonat hanbu, alebo sa nechat tyrat......to je otazka pre Shakespeare-a. Ty v tom mas evidentne jasno...........Nechat sa tyrat, lebo sa hanbis..... 😖 😖

Nic, dobru noc...

sue
19. máj 2015

@prehliadana a co chces od nas,ked sa ti ziadna rada nepaci? Nic nemozes,nevies,nie je ti dovolene,nechces? Ano si hystericka...toto co popisujes je chore aj z tvojej strany a bez ohladu na to, ze tvoj manzel je tyran, ty mas pred sebou kopec prace ak chces byt pre svoje deti dobrou vyrovnanou mamou,ktora im bude oporou.... Ale my tu co? Mame ta polutovat ci co?

Naozaj zacni konat. Nehystericky, dospelo. Mas na to pravo - kvoli sebe a mas povinnost - voci detom. Vsetko sa da, len TY nusis chciet...

libka1
20. máj 2015

@marina24 by si sa cudovala kolko matiek s kludom da ruky prec od svojho dospeleho dietata a len aby ich nikto neohovoril ze sa dcera rozviedla radsej ju nechaju muzovi otlkat. 😠 Rodicia to vedia velmi dobre si myslim, len chcu mat svoj pokoj. Inac si nemyslim ze tato tema je fake...

nuvaring
20. máj 2015

ak si riešila poradňu po prvom dieťati, nechápem, načo si otehotnela zas?????? 😅 ak náhoda pochopím, ak plán, tak ťa ľutujem, si dosť naivná......avšak na tvojom mieste by som sústredila celú svoju pozornosť na deti nie na blba 😎 ten môže plniť max. rolu bankomatu......

natalym
20. máj 2015

Napadnúť tehotnú ženu? To by som už mala zbalenú tašku.

jalucija
20. máj 2015

zlato na vsetko co ti baby radia mas vyhovorku. uz sa vyser na druhych, kasli na rodicov, ak ti nechcu pomoct nech sa nestaraju a nech si trhnu nohou. stareho vyhod okamzite! skoda, ze nemas brata/ kamosa/ kolegu ktory by mu hubu rozbil. sviniar jeden. a uprimne na mna posobis labilne, ako troska ALE zeny zvladnu vsetko! hlbsie uz padnut nemozes tak sa konecne odraz hore. kvoli detom

xevulax
20. máj 2015

@prehliadana ak mu tie veci vyhadzes trvaj na tom aby odisiel a v ziadnom pripade nedovol itcovi aby do toho zasahoval. Na tvojom morste sa urcite zverim todicom. O trligentni clovek zo pochopi. Nie vzdy toho koho si beries sa rakto sprava od zaciatku. Ludia sa menia

e9
20. máj 2015

myslím,že by si mala dať rodičom prečítať túto tému,je tu všetko čo by mali vedieť....a nemusíš nič vysvetľlovať.....držím palce

nuvaring
20. máj 2015

@e9 nechápem, čo tu furt ťaháte tých rodičov???? a čo oni s tým majú? oni majú predsa svoj život a asi si zaslúžia svoj kľud na dôchodku, či je toto problém štvorice?????? 😅 😅 😅 k súloži rodičov zrejme nepotrebovali tak nech si svoje problémy riešia ako dospelé a zatiaľ svojprávne bytosti.

sardinka333
20. máj 2015

@nuvaring presne tak, kto chce hlada sposoby a kto nie hlada dovody! A možno by sme boli prekvapené čo by nám mama n ato povedala a možno by to vobec nebola taka krkavčia mater ako z niektorých prispevkov vyznieva...Presne ako v teme tehotná v 17...dcera nezodpovedne ttrtká a mama je zlá lebo z toho neskáče od radosti a neteší sa na vnučatko...

libka1
20. máj 2015

@nuvaring tvoj pristup... kazdy ma iny, ja ked budem mat aj 80 rokov a moja dcera 50 a dostane sa do takejto situacie tak sa nebudem tvarit ze som slepa ale urobim vsetko preto aby som jej pomohla... jasne ze si zasluzia klud na dochodok, ale to ze decko dostalo obciansky predsa neznamena ze v mojom zivote nema viac co hladat 😝